- 14 Mart 2019
- 2.004
- 2.537
- 133
Bişey yapacaklarını düşünmüyorumSakın kaçmasın calci
BÖyle ailelerde cinayete kadar yolu var aman diyeyim
Yetmez. En sevdiğinden yemeli o dayağı, ilgisine sevgisine muhtac olduğu insandan yemeli.Yahu benimde aklıma hep şey gelir..
Böyle zalim,kavgacı,karısını,kızını döven adamları bir tur dovseler,ağzını yüzünü patlatsalar acaba iflah olur mu ?
Kendi ilacindan tatmalı bence herkes.
Biri de çıkıp babayı dovse,babanın da gücü yetmese,dayağı yese : O çaresizliği,o ezilmisligi,o yikimi hissedebilir mi acaba?
Babanın kızını karısını dövmesinin toplumdaki karşılığı namusunu koruyorYahu benimde aklıma hep şey gelir..
Böyle zalim,kavgacı,karısını,kızını döven adamları bir tur dovseler,ağzını yüzünü patlatsalar acaba iflah olur mu ?
Kendi ilacindan tatmalı bence herkes.
Biri de çıkıp babayı dovse,babanın da gücü yetmese,dayağı yese : O çaresizliği,o ezilmisligi,o yikimi hissedebilir mi acaba?
Benim tahmin ettiğim gelenekten geliyorlarsaBişey yapacaklarını düşünmüyorum
Zaten annesi evlenmesini istiyormuş gibi davranıyormuş
Tüm zulümleri kıza
El iyileri yani
Bende düşündüm abileride varmış ama bilmiyorumBenim tahmin ettiğim gelenekten geliyorlarsa
Çok zor sindirebilirler
Abla kadın eşiyle iyi değilmiş kavga ediyorlarmış. Gücü yetmemiş iki oğluna babasonı dövdürmüşÇocuk makul, mantıklı biriymiş, inşaallah çok mutlu olurlar, dilerim nikah haberi ailenin ağzını dilini bağlar da kıza zarar veremezler, elleri kolları tutulsun, kızını dövdüren annenin bir yudum su vereni olmaz bu zalimliğiyle.
Ahahfddsd niye altı çocuk yapmış ne demek kız? Bu kafadaki ana babaya niye daha çok yapmamış diye şasirilir asıl. Besbelli ki kızları ya satmak ya köle gibi çalıştırıp sömürmek, erkekleri de tapınmak ve iğrenç ataerkil değerleriyle zehirleyip toplumun başına bela etmek amacıyla dogurup buyutmuşler....Kutsal Anadolu'nun kutsal anaları bunlar iste...Valla katip sabahtan beri başım ağrıdı kız anlattıkça. Dedim nasıl bir anne bu. Babanla nasıl arası dedim. Hiç iyi değilmiş. Madem iyi değil 6 çocuk neden. en küçüğü 5 yaşındaymış sırf kocası ilgilensin diye yapmış
OfffMerhaba BDV sakinleri,
İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.
Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor
Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.
Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım
Abla kadın eşiyle iyi değilmiş kavga ediyorlarmış. Gücü yetmemiş iki oğluna babasonı dövdürmüş
Sevmediği adamdan neden 6 çocuk dedim. Hep bir bahanesi olmuşAhahfddsd niye altı çocuk yapmış ne demek kız? Bu kafadaki ana babaya niye daha çok yapmamış diye şasirilir asıl. Besbelli ki kızları ya satmak ya köle gibi çalıştırıp sömürmek, erkekleri de tapınmak ve iğrenç ataerkil değerleriyle zehirleyip toplumun başına bela etmek amacıyla dogurup buyutmuşler....Kutsal Anadolu'nun kutsal anaları bunlar iste...
O görüşmüyor halası ile.Calci kizin kuzeni ne diyor ben onu merak ettim. Aile cok değişik, akrabalik iliskileri de degisik. Akrabalarin boyle oldugu bir ortamda sen cok dahil olma derim ben. Iyi olur Allahtan kotu olur kuldan olur.
yaşlanınca kendisine bakan lazım çünküSevmediği adamdan neden 6 çocuk dedim. Hep bir bahanesi olmuşboşanmak aklının ucundan geçmemiş
Yani bilemedim,seviyorsa evlensin ailesini de arkasında bırakarak.Aynen durum bu. 2 erkek kardeşi de çalışıyormuş eve para vermiyor birikim yapıyormuş. Kızın çalışmasıyla alınmış o ev. Kadın demiş sen evlenecek gideceksin sana kocan bakacak benim oğullarım önemli. Sabahtan beri kıza üzülüyorum. Kızı kan revan içinde bırakmışlar. Nasıl bir anne bu ya
O görüşmüyor halası ile.
Aynen durum bu. 2 erkek kardeşi de çalışıyormuş eve para vermiyor birikim yapıyormuş. Kızın çalışmasıyla alınmış o ev. Kadın demiş sen evlenecek gideceksin sana kocan bakacak benim oğullarım önemli. Sabahtan beri kıza üzülüyorum. Kızı kan revan içinde bırakmışlar. Nasıl bir anne bu ya
Konudaki kadın kızını köle gibi kullanan, evlilik bahanesiyle satmaya çalışan, oğullarına öz babalarını dövdüren tipte bir anne...Sence sevgi dolu bir yuvada sevdiği adamdan evlat yetiştirmek gibi bir kaygısı var mıdır? Bunlar ürerken akıllarına gelen en son kıstas bile değil bu dedigin bence...Sevmediği adamdan neden 6 çocuk dedim. Hep bir bahanesi olmuşboşanmak aklının ucundan geçmemiş
Katılıyorum, kız bir şey demese dahi ailesi sen sebep oldun, kızımın aklını çeldin deyip hayatı zindan eder.Bu tarz iliskileri burda da goruyoruz. Sonra bir anda barisiyorlar falan kotu biz oluyoruz. Ben olsam yaninda oldugumu hissettirir destek verir ve gerisine cok karismazdim. Onlar yillardir boyle yasiyorlarsa cozumu senden benden iyi biliyorlardir. Herkes ailesini tanir. Karari kuzeni ile birlikte versinler sen cok dahil olma derim ama sen bilirsin tabi. Bu sadece benim fikrim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?