- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
24 yaşında yetişkin ayakları yere basan bir kızın kendisine böyle davranmalarına izin verdiği için kızdım
sorun kızın nişanlısında değil zaten ailede kimle olsa sorun çıkaracaklar bellki ki
böyle bir aile olsa ne olmasa ne pardon da... bir süre evlenene kadar ablasının yanında akrabasının yanında neyse kalsın
hemen nikah için gün alsınlar artık eşyalı ev mi tutarlar ne yaparlar evlensin gitsin
evlendikten sonra ailesiyle görüşmesin uzak dursun ve para biriktirsin sonra istediği evi tutar istediği eşyayı alır
aldığı parayı zaten ailesine veriyormuş ailesi kıza zaten eşya meşya almaz ki elindekini alan aile daha birde masraf mı yapacak zaten ailesi birşey yapmayacaktı başlık parası istemişler şaka gibi m.ö de yaşıyorlar sanki... herşeyi zaten oğlana aldıracaklardı böylesi iyi bile olmuş kız bu sayede o değişik ailesinden de kurtulur her şerde bir hayır vardır üzülmesin
dediğim gibi ben olsam ablam kuzenim arkadaşım kim varsa valizimi hazırlar ,en yakın tarihten nikah günü alır bir süre yakınımda kalır evlenir eşyalı ev tutar yaşar giderdim
Tamam işte bu akşam nikah günü alıyoruz diyecekler, aileye şifahen de olsa nikah olacağını söylesinler veya aile büyükleri olarak kimler gidecekse onlar söylesin, yıldırım nikahı yapsınlar.Abla olmuyor işte kaç kere gitmişler aile gelince annesi ben sizi seviyorum tamam diyormuş sorun yok diyormuş onlar gider gitmez kocasını doldurup kızı dövdürmüş babasına.
ben de dedim lafı sözü dinlenir aile büyüklerini de al konuşun. Abla düğün olana kadar öldürür bunlar beni diyor. 10 gün içinde bu kızı üçüncü dövmeleriymiş.
Bunlar çocuk mu yetiştiriyor sanki. Dogur doğur at büyüğünün başına, ver kuru ekmeği gevişlesin. Iki ayağının üstüne basınca çalıştir sömür. İnsanlıktan boşuna sogumadım ben.Valla katip sabahtan beri başım ağrıdı kız anlattıkça. Dedim nasıl bir anne bu. Babanla nasıl arası dedim. Hiç iyi değilmiş. Madem iyi değil 6 çocuk neden. en küçüğü 5 yaşındaymış sırf kocası ilgilensin diye yapmış
Ben de aynısını dedim bugün iyisin ama yarın bunları önüne getirebilirler. Bunu söyleyeyim ona abla ama bunu açık alanda ortak bir noktada sadece anne ve baba varken söylemesi daha doğru olacaktır. Kızın evinde söylerlerse kızla çocuğa kötü bir şey yapabilirlerTamam işte bu akşam nikah günü alıyoruz diyecekler, aileye şifahen de olsa nikah olacağını söylesinler veya aile büyükleri olarak kimler gidecekse onlar söylesin, yıldırım nikahı yapsınlar.
Bunu kız için yapmaları lazım Calcifer, gideceği ailede bugün iyi olur yarın nasıl davranacakları bilinmez, sen istedin sen kaçtın derler kızın ağırına gider.
Tamam ailesinin nasıl karakterde olduğunu gördüler, kötü bir aileyse ailesinden yana da ezerler ama en azından kız usülünce nikah kıydık, ailem yanımda olmadıysa olmadı der geçer.
kız diyor ki annem her babamla kavgasında bizi bırakıp gitti şehir şehir dolaştıBunlar çocuk mu yetiştiriyor sanki. Dogur doğur at büyüğünün başına, ver kuru ekmeği gevişlesin. İnsanlıktan boşuna sogumadım ben.
Kız ailesinin ses tonundan bile anlar sonrasında ne olacağını, baktı ki insanlar gidince ailesi üstüne saldıracak o zaman çocuğun ailesiyle çıkar gider ama ben önce aileye bir söylenmesinden yanayım.E o bir akşam nişanlı ve ailesi evlerine dağılınca ne olacak
Hiç sesi çıkmayan parasının tamamını aileye yedirip üstüne dayak yiyen biri
Babasının ruh hali ne olur bilinmez
hemen bugün nikah başvurusu yapsınlar hangi şehirde antepdeyse ben eşya falan veririm elimden geldiği kadar ne olursaHiç kimse kızı kabul etmiyor annesi yüzünden. annesinden bütün akrabalar illah etmiş.
dediğin gibi demiş sana hiç bir şey vermeyeceğim git nişanlın alsın demiş. Bu kuzeni de diyor bizim yanımızda kalırsa halam bir şey derse babam olay çıkarır diyor.
ben hiç böyle bir aile tanımadım ya
Abilerde var ama nişanlının kapı önünde beklemesi lazımKız ailesinin ses tonundan bile anlar sonrasında ne olacağını, baktı ki insanlar gidince ailesi üstüne saldıracak o zaman çocuğun ailesiyle çıkar gider ama ben önce aileye bir söylenmesinden yanayım.
Ben olsam kaçardım, kocaya değilse de gidebildiğim yere giderim, her yer o evden iyidir.kız diyor ki annem her babamla kavgasında bizi bırakıp gitti şehir şehir dolaştı
Çocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.hemen bugün nikah başvurusu yapsınlar hangi şehirde antepdeyse ben eşya falan veririm elimden geldiği kadar ne olursa
acilen eşyalı ev tutup evlenip geçsinler tesettürlü değilse bedeni ne ? beyaz elbise nikahda giysin diye ben göndereyim
adı kaçtı olmasın nikahlansın eşyalı ev tutsun çıksın 2 gün içinde
Ablacım o zaman kızın evinde görüşme yapılmasın, dışarıda bir yerde aile büyüklerinin de olduğu bir görüşme ayarlansın, nikah yapılacağı da belirtilsin, kız zaten belli ki baba ocağından gelin çıkamayacak ama en azından onlarla veya onlarsız nikah yapılacağını haber versinler, hem kızın iyiliği için hem de yarın öbür gün acaba söyleseydim ailem yanımda olsaydı diye kendi kendine vicdan yapmamak için, zira aile ne kadar kötü de olsa çocuklar böyle konularda vicdan yapıyor.Ben de aynısını dedim bugün iyisin ama yarın bunları önüne getirebilirler. Bunu söyleyeyim ona abla ama bunu açık alanda ortak bir noktada sadece anne ve baba varken söylemesi daha doğru olacaktır. Kızın evinde söylerlerse kızla çocuğa kötü bir şey yapabilirler
güzellikle olmayacağına daha nasıl ikna olmaları lazım :) ailesi daha ne yapsın illa o raddeye getirmesinler dayak yiyen kıza yazık artık hem fiziksel hem psikolojik şiddet + daha acayip istekler başlık parası falanÇocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.
Çocuk makul, mantıklı biriymiş, inşaallah çok mutlu olurlar, dilerim nikah haberi ailenin ağzını dilini bağlar da kıza zarar veremezler, elleri kolları tutulsun, kızını dövdüren annenin bir yudum su vereni olmaz bu zalimliğiyle.Çocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.
Yahu benimde aklıma hep şey gelir..Ben olsam kaçardım, kocaya değilse de gidebildiğim yere giderim, her yer o evden iyidir.
Güzelliği bi unutacak o arkadaş. Üstüne para da isterler ki istemişler. Daha maaşa bağlanmak da isteyecekler. Sonu gelmeyecek.Çocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?