- 11 Nisan 2022
- 2.011
- 7.281
- 108
kızın ailesi şuanda da kızın yanında değil ki zaten ... kız dayak yiyip polis falan arıyor nişanlısı bunları da biliyor neticedeŞimdi bu nasıl aile gitsin evini kursun kurtulsun diyeceğim ama bir yanımda ailesi arkasında olmadığını bilince çok rahat davranan biri haline gelir mi evleneceği insan onu da düşünüyor insan.Tanımıyoruz sonuçta sözlüsünü...
Kaç yaşında kadın yazık gerçekten , nişanlısıyla gitsin bu zihniyetteki ailelere hiç birsey anlatılmaz malesef .Merhaba BDV sakinleri,
İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.
Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor
Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.
Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım
Birebir aynı düşünüyorum.24 yaşında yetişkin çalışan bir insan. Muhtemelen aile gelir kapısı kapanacak diye yan çiziyor. Artık bu noktada kaçmak değil, kendi kararını verip yolunu çizmek önemli. Eğer nişanlısına güveniyor ve seviyorsa gitsin evlensin. Bu aile çekilmez, buna kaçmak değil, yuvasını kurmak denir.
Tamam canım. zaten benim kafam durdu anlattım bir de farklı görüşler var mı çözüm bulabilir miyiz diye açtım konuyu.
Kız ailesiyle bağını koparmak istiyorsa kopartır ama aile Calcifer‘e musallat olur, kocasını dahi çocuklarına dövdüren kadından her şey beklenir, bazen bazı olaylara da fazla karışılmamalı, kızın can güvenliği tehlikedeyse yol gösterilir, karakola savcılığa gitmesi söylenir ama ailesi yüzünden kaçmayı düşünen bir kıza anlık düşünüp destek vermek hatalı olabilir, bugün kötüler yarın iyi olurlar, kız bile bana doğru tavsiyeler verseydiniz ailemden ayrı nikah kıymazdım der, insanoğlu ne zaman ne söyler ne yapar belli olmaz, ki kızın amcası vb dahi olaydan uzak dururken Calcifer’in başı yansın istemeyiz.arkadaşlar kız ailesiyle görüşmek zorunda mı ? ailesi kızımın aklını çeldin dese ne demese ne allah aşkına bu insanlara zaten masefa koymalı bu gençler...
Kızın teyzeleri ve amcaları da gitse evlense hakkıdır diyorlar. Kadından yaka silkmişler. Şimdi büyük amcasının yanına gitti ne kadar kalabilecek bakalım. aile büyükleri konuşacak sanrım ayarlama yapmaya çalışıyorlarGitsin nikahını kıysın derim ama böyle aile kıza daha kötü davranabilir. Abiler namus davası diye kızın peşine düşebilirler.
Sözlüsünün bile canı yanabilir. Neler okuyoruz 3.sayfa haberlerinde.
Kendi yaşantımıza göre değil, bağnaz aileyi hesaba katarak öneri sunmak lazım.
Kıza destek olacak bir aile büyüğü yok mu?
Onların yanında kalsa nikah gününe kadar, en azından kaçtı diyemezler.
Ben konuya dahil olmam adımı da andırmam. Sadece çözüm var mıdır yoksa tek çözün gidip evlenmek midir?Bu tarz iliskileri burda da goruyoruz. Sonra bir anda barisiyorlar falan kotu biz oluyoruz. Ben olsam yaninda oldugumu hissettirir destek verir ve gerisine cok karismazdim. Onlar yillardir boyle yasiyorlarsa cozumu senden benden iyi biliyorlardir. Herkes ailesini tanir. Karari kuzeni ile birlikte versinler sen cok dahil olma derim ama sen bilirsin tabi. Bu sadece benim fikrim.
calciyle ne alakası var yahu ... iş arkadaşı dertleşmiş calcide ne bilim ben olsam böyle yapardım demiş olsun,arkadaşı da kuzene benim iş arkadaşım calci böyle yapmanı istiyor mu diyecek...Kız ailesiyle bağını koparmak istiyorsa kopartır ama aile Calcifer‘e musallat olur, kocasını dahi çocuklarına dövdüren kadından her şey beklenir, bazen bazı olaylara da fazla karışılmamalı, kızın can güvenliği tehlikedeyse yol gösterilir, karakola savcılığa gitmesi söylenir ama ailesi yüzünden kaçmayı düşünen bir kıza anlık düşünüp destek vermek hatalı olabilir, bugün kötüler yarın iyi olurlar, kız bile bana doğru tavsiyeler verseydiniz ailemden ayrı nikah kıymazdım der, insanoğlu ne zaman ne söyler ne yapar belli olmaz, ki kızın amcası vb dahi olaydan uzak dururken Calcifer’in başı yansın istemeyiz.
Nişanlınsın annesi vefat etmiş iki ay önce. beraber mezarlığına gitmişler kız dedi ki "abla ben anne sevgisi hiş tatmamışım. nişanlım ağlarken onu gördüm hissettim" dediKonudaki kadın kızını köle gibi kullanan, evlilik bahanesiyle satmaya çalışan, oğullarına öz babalarını dövdüren tipte bir anne...Sence sevgi dolu bir yuvada sevdiği adamdan evlat yetiştirmek gibi bir kaygısı var mıdır? Bunlar ürerken akıllarına gelen en son kıstas bile değil bu dedigin bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?