NE YAPMAK LAZIM

Ben nişanliya nekadar güven olur onu düşündüm
Böyle insanların yüzü aileden gülmeyince eştende genelde gülmüyor ne yazikki
Yani şimdi seviyor, herşey yaparım diyor
Ama ilerde sana ailen bile sahip çıkmadı seni ben kurtardım moduna geçermi
Nişanlının maddi durumu nasıl?
Anne ölmüş, baba napiyor
Başka kardeş varmı?
Yani bu kız için evlenmek çözümmü bilemedim
Evde kalması çözüm değil o kesin
Evlenmek yerine kendi başını çaresine bakmak için evden ayrılsa dahamı hayırlı olur bilemedim

arkadaşlar kız ailesiyle görüşmek zorunda mı ? ailesi kızımın aklını çeldin dese ne demese ne allah aşkına bu insanlara zaten masefa koymalı bu gençler...
onların canı iyi geçinmek istemiyor iyilik güzellik istemiyor evlenmek üzere yetişkin kızı dövme sebeplerine bakın, isteklerine bakın makul insanlar mı

dayak yiyip yiyip türlü şeylere maruz kalıp hala aman gönülleri olsun diyen gençlerin psikolojisi sıkıntılı görülüyor aslında. sindirilmişler iyice farkında değiller. çok net ve keskin tavırla çizgi çizip kurtulmazlarsa ömür boyu o değişik insanların çıkaracağı sorunla mücadele edip sonunda yorulacaklardır hatta belki evlilikleri bile bitebilir mantıklı düşünmek lazım .

kız aileden kaçmak için mi evlenmek istiyor ?

Yarın birgün aynı şeyi sözlüsünün yapmayacağı ne malum ?

Bence kendi ayakları üstünde dursun okusun , güzel bir iş bulsun sonra evlilik düşünsün

Şu an tek yapması gereken o evden çıkması bir ev arkadaşı bulup o evden ayrılsın

Şimdi bu nasıl aile gitsin evini kursun kurtulsun diyeceğim ama bir yanımda ailesi arkasında olmadığını bilince çok rahat davranan biri haline gelir mi evleneceği insan onu da düşünüyor insan.Tanımıyoruz sonuçta sözlüsünü...

kızın ailesi şuanda da kızın yanında değil ki zaten ... kız dayak yiyip polis falan arıyor nişanlısı bunları da biliyor neticede

Kaç yaşında kadın yazık gerçekten , nişanlısıyla gitsin bu zihniyetteki ailelere hiç birsey anlatılmaz malesef .

Çok üzücü. Kız eğer ki evlenirsem beni öldürürler diye korkuyorsa, önce kadın sığınma evine gidip ortayı bir sogutsa , sonra başka şehirde iş güç ,ev ayarlayip evlense

Yağmurdan kaçıp doluya tutulmayacaksa yani öyle kaçmak için evlenicekse ya da sevgi değer görmüyorsa evlenmesin bir de orada yemesin hayatının şokunu ama onu seven biri ise gerçekten hem eşi hem arkadaşı hem abisi babası olucak biriyse tabii ki de evlensin ve uzaklaşsın ailesinden yıpranmasın daha fazla

Birebir aynı düşünüyorum.
Nişanlısına güveniyorsa ilişkilerinden eminse, gitsin evlensin buna kaçmak denmez, yetişkin insanlar ne olabilir daha fazla. Aile kızı evlat gibi sevmiyor ne yazıkki.

2 seçenek var
ya kız hiçbir zaman evlenmeyi düşünmeyip ömür boyu ailesine bakacak ailesi yanında olsun istiyorsa dayak yemek istemiyorsa dediklerini yapacak

ya da evlenmeye layık gördüğü adamla ailesine resti çekerek evlenip gidecek

dediğim gibi aile şuan işi yokuşa sürmek ister ,sorunsuz hızlıca evlenip kız gitsin istemez çünkü kaynak kesilecek, şuan koparabildiğimiz kar diye düşünüyor aile ve kızını maşa olarak da kullanıyor... hem kızını kullanıyor, hem kızının nişanlısını tabiri caizse sömürüyorlar. iyilik güzellik için iki tarafında bunu istemesi lazım kızın ailesinin iyi geçinmeye yapıcı davranmaya gönlü yok yaşanılanlar ortada...

Nasıl insan bunlar ya ne bu kadar mı düşmüşler kızlarının elindeki parayı alacak kadar. 28 yaşındayım benim ailem halen sorar ay sonları paran var mı kaldı mı verelim mi diye.

Tamam canım. zaten benim kafam durdu anlattım bir de farklı görüşler var mı çözüm bulabilir miyiz diye açtım konuyu.

Allah yardımcısı olsun çok zor o kız o yasa kadar aldigi yaraları saracak bide.
maddi manevi zor zamanlar geçirecek yine.
ama dediğim gibi ben olsam nişanlıma derim durum bu. Benim ailem bu saatten sonra değişmez. kabul ediyorsan nikah ya da düğün neyse olana kadar güvenilir bi yakınınızda kalırım ben. ya da evlenince kalacakları ev belliydi hemen oraya da geçebilir.

aileme de uzaklaştırma çıkarırım görüşmem bi daha. öyle bi kadın ogulcuklarinin başını belaya sokmaz zaten.

Gidip nikah kıymaktan başka çaresi yok. Oturup dayak yemeği bekleyeceğine evlensin. Imkanlari varsa izlerini kaybettirsinler. İsim değişikliği yapabilirler. Şansı bol olsun, kıymet bilen, sevgi gösteren insanlarla karşılaşsın.

arkadaşlar kız ailesiyle görüşmek zorunda mı ? ailesi kızımın aklını çeldin dese ne demese ne allah aşkına bu insanlara zaten masefa koymalı bu gençler...
Kız ailesiyle bağını koparmak istiyorsa kopartır ama aile Calcifer‘e musallat olur, kocasını dahi çocuklarına dövdüren kadından her şey beklenir, bazen bazı olaylara da fazla karışılmamalı, kızın can güvenliği tehlikedeyse yol gösterilir, karakola savcılığa gitmesi söylenir ama ailesi yüzünden kaçmayı düşünen bir kıza anlık düşünüp destek vermek hatalı olabilir, bugün kötüler yarın iyi olurlar, kız bile bana doğru tavsiyeler verseydiniz ailemden ayrı nikah kıymazdım der, insanoğlu ne zaman ne söyler ne yapar belli olmaz, ki kızın amcası vb dahi olaydan uzak dururken Calcifer’in başı yansın istemeyiz.

Kızın teyzeleri ve amcaları da gitse evlense hakkıdır diyorlar. Kadından yaka silkmişler. Şimdi büyük amcasının yanına gitti ne kadar kalabilecek bakalım. aile büyükleri konuşacak sanrım ayarlama yapmaya çalışıyorlar

Ben konuya dahil olmam adımı da andırmam. Sadece çözüm var mıdır yoksa tek çözün gidip evlenmek midir?

calciyle ne alakası var yahu ... iş arkadaşı dertleşmiş calcide ne bilim ben olsam böyle yapardım demiş olsun,arkadaşı da kuzene benim iş arkadaşım calci böyle yapmanı istiyor mu diyecek...
kızda gidip aynısını yapıp sonra da kuzenimin iş yerindeki calci böyle yap dediği için yaptım deyip alesini mi gönderecek :)

keşke insanlar burada yazdıklarımızı birebir yapsalar da yapmayacaklarını biliyoruz ,kendi aramızda fikirlerimizi vererek dertleşiyoruz diye sorumlusu değiliz kimse de vay efendim sen böyle demişsin diye de toplanıp gelmez...

kızın zaten kaçıcam demesi de değişik ,24 yaşında olduğunun farkında değil sanırım ,kaçmasına gerek yok ki önce mesafe koyar sonra da gider ... belli ki kız zaten sağlıklı düşünemiyor yaşadığı durumdan dolayı ... nişanlısı benim durumum sadece bu şekilde evlenmeye müsait diyerek net tavır koysa kız polisi çağırmış zaten birde uzaklaştırma alsa hayatları daha kolay olurdu yani ortalara saçılmışlar,yüz göz olmuşlar karakolluk olunmuş zaten ... madem baba evinde dayak yemeye devam edecek o zaman polisi hiç çağırmasın madem çağırdı o zaman uzaklaştırma da alsın karakolluk olup baba evine dövenlerin yanına gitmek daha kötü gece uykusunda boğabilir uyku uyunmaz o evde...

bende bunu dedim diye kapıma gelmez kimse yani o yüzden calcilik bi durum yok calci evini açıp gel bana evime kaç demiyor kızı evinde tutmuyor sonuçta.

Nişanlınsın annesi vefat etmiş iki ay önce. beraber mezarlığına gitmişler kız dedi ki "abla ben anne sevgisi hiş tatmamışım. nişanlım ağlarken onu gördüm hissettim" dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…