Ne yapmak lazım?

Ben yazdıklarınızdan sizin kurallar içinde kalmış eğlenmeyen birisi olduğunuzu düşündüm .

Bu yaştan sonra olur mu dersin?

Türk kültürünün samimiyet arayışı genelde kural uyumunun esnetilmesi ve konuşkanlıkla bağdaşıyor. Ben de çok benzer şeyler yaşadım okulda, sosyal çevrede hatta aile içinde, bir tek babam anladı beni. Maalesef ki bu toplumsal bir beklenti, buradaki yorumlara bakarak da anlayabilirsiniz. Yurt dışına kaçtığımdan beri kendi istemediğim tek bir davranışta bulunmadım sosyal ilişkilerde, cok da rahatım.

Bazen kültürün içinde de büyümüş olsak ideal ve dolayısıyla bazı karakter özelliklerimiz zıt düşebiliyor çoğu insanla. Ben olsam umursamazdim çoğu şeyi ve güler yüzlü bir tavır takınırdım. Kimse gerçeği düzgün söylemediği için az söyleyen kişi kendini de ifade ediyor olsa bir kurnazlik beklentisi oluşuyor insanlarda maalesef ki... Ayrıca, duygularınızı göstermek zorunda değilsiniz kesinlikle ama karşıdaki insanı da anlamaya çalışmak iyi olur. Şöyle düşünün, siz içine sığmadığınız bir dünyada yaşamaya çalışıp bunun sonuçlarına katlaniyorken buna ister istemez alışmış oldunuz. Karşınızdaki insan o dünyaya ait ama sizin düşünceleriniz onda bir aitsizlik hissi yaratacak. Rahatsız bir hissi deneyimleyen kişi bir daha geri gelmez oraya eger böyle bir şansı varsa. Sesinizi yumusatin, "kesinlikle kişisel sınırı geçmeye çalışmıyorum ama bir arkadas olarak endiseliyim, sadece bir kere fikrimi söylemek istiyorum bu sebeple" gibi şeyler deyin eğer illa bir şey söylemek istiyorsanız da.

Gerçekten sizin kafada insan olsa bu kadar sorun yaşanmaz ama günlük hayattaki zorunlu çevreniz için biraz empati/onların gözünden görmek lazım. Onlar yapsaydı zaten sorun olmazdi, ama iç huzurunuz için sizin biraz çaba göstermeniz gerekebilir.

Teşekkür ederim. Vakit ayırmışsın. Ama anlayamıyorum. Bazı insanların baktığı yerden bakamıyorum. Bunu geliştirmenin bir yolu var mı?

Baskın olduğunuzu söylemiş ya biri? Belki de tüm problemin kaynağı adil olmanız falan değil, baskın karakter yapısına sahip oluşunuz olabilir. Böyle insanlar genelde biraz da soğuk olurlar. Tanısaydım sizi daha net bir yorumum olurdu :)
Ancak net olan birşey varki, bence kimse sizi olduğunuz gibi tanımıyor yani kapalı kutu gibisiniz sanki.

Üzgünüm lafımın arkasındayım. Yetişkin, hali hazırda iki tane evladı olan, üstelik rahatsız bir kadının sırf kendine eğlence olsun diye doğmamış bir insanın hayatını mahvetme ihtimalini cehalet diyip geçiştiremem. Bence asıl merhametsizlik budur.

Teşekkür ederim. Vakit ayırmışsın. Ama anlayamıyorum. Bazı insanların baktığı yerden bakamıyorum. Bunu geliştirmenin bir yolu var mı?

Bunun yanıtını gözlem yapmakta buldum. Biliyorum çok robotik tınlayabilir başkalarına ama sistem olarak genelden kişisele doğru bir şey var kafamda. 1) İnsanlar burada genelde ne bekler 2) X kişisi ne bekler olarak. Yani basamak basamak düşünmüyorum tabii ama insan doğal olarak algiliyor karsidakinin en temel karakter özelliklerini. Şöyle de yapabilirsiniz, sorunlarınızdan birini seçin. Kurnaz mi dedi? Neden kurnaz olduğumu düşünüyor olabilir? Kendi iletişim şeklinize bakmanız lazım orada da.

Ha bir diğer yöntem de gidip yuzlesmektir. Ama kavga gürültü değil. "Böyle böyle şeyler geliyor kulağıma sizi üzecek bir şey yapmışım demek kusuruma bakmayın" demek size karsidakini tanımak için kapı açar. Kendinizi bir öğrenci olarak görün toplumda ve ikili ilişkilerde. Ayrıca insanlar tanimadiklari ve soğuk duruşlu insanlar hakkında çevreye daha rahat bildirim yayar sizin durumda olduğu gibi. Siz konuştuğunuz zaman "insan" statüsüne sahip olacaksınız ve en fazla arkanızdan konuşulur kimse açık açık bir şey yapmaz.

Yalnız o konuyu tartışmıyorum sizinle, olayları nasıl gördüğünüz kısmına da bir şey demiyorum,
şu anki konunuz üzerine "Neden böyle oluyor anlamıyorum" dediğiniz kısmını irdeliyorum geçmiş yorumlarınızdaki aklımda kalan üslubunuzdan.

Net kalmış mesela o yorum; kadının sağlıklı düşünemediğini görebiliyor ve kardeşini incitmeden yorum yapabiliyorsam, bunu siz de yapabilirsiniz. Siz gibi biz de doğruyduk o konuda. Tek farkla. Siz aynı zamanda kırıcıydınız da. Merhamet olayı budur.
Diğer yorumumda söylediğim gibi bir insanda, adalet duygusundan önce merhamet duygusuna bakacağım anlar olur.
Bebek açısından düşününce yakaladığınız adaletsizliği, ablası hasta bir kıza merhametsiz davranarak dile getirdiniz.
Bu benim fikrim, yani.

Bu cepheleştirir insanları işte.
Keskin olmayın bu kadar.

Üslubum size sert gelebilir eyvallah. Yalnız o cidden hassas olduğum bir konuydu.

Şöyleki ;

Bir komşumuz sırf güzel diye şizofreni hastası bir kadınla evlendi. Kadının hastalığı ilk doğumundan sonra arttı. Doktor bir kez daha doğum yapmasın dedi. Adam oğlum olacak diye kadını ikinci ve üçüncü kez hamile bıraktı.

Sonuç;

Anne baba öldü. Üç kızda ileri derecede şizofreni ve üçüde bakım evinde.

Keşke o adamı birileri kısırlaştırsaydı.

Sende net bir insansın. Ama akıllı bir kadın olduğunu düşünüyorum.

O sebepten benim de çok arkadaşım yok :)

Dürüstlük herkesin kaldırabileceği birşey değil, aslında çoğu insan masal dinlemek istiyo, ben kendi kendimi de çok sağlam eleştiririm napıyım etrafta net insan yok

Valla sizin anliyorum da orasi Turkiye insanlarin cogunlugu: ahlaksiz saygisiz umursamaz tembel kurnaz nankor arkadan is ceviren hain dedikoducu vb....
Kendinizi korumayi bileceksiniz, cok yakininiz olmadigi surece kimsenin isine karismayacaksiniz ariza sorunlu insanlarida karsiniza almayacaksiniz vede kiraldan cok kiralci olmayacaksiniz, yoksa bulundugunuz mevki olcusunde basiniza buyuk belalar acilir, sizi kotuleyenler dedikodunuzuzu yapanlar ayaginizi kaydirmaya calisanlar cok olur.
Biktiysaniz gidin yurt disinda is imkanlari arayin birdahada donmeyin yok kalacaksaniz su yukarida yazdiklarimi bir kez daha okuyun cunku bu tarz kalitesiz kisiler cok cikacak yolunuza.

Ablasının durumundan bihaber olduğundan konu açmıştı kızcağız ve soruyordu "Böyle olan var mı?" diye, bildiğin cahillik işte. Hani ne bileyim ısrarla "Ablam bebe yapacak" filan dese zaten kıza bi küfür etmediğimiz kalırdı herhalde. Ama incitir yani işte o konudaki cümlelerin.

Bilmiyorum, hassas olduğun bir konu ise bi derece kabul edilebilir o üslup, anlarım, hassas olduğumuz noktalarda normal üstü keskinlik olur zaten davranışlarımızda ve konuşmalarımızda ama bunu belirtmezseniz anlaşılamazsınız.
Misal o yorumunuzda, bu örnekle birlikte öyle deseydiniz, tepkinizi anlardım.
Bende de vardır aynı keskin tepkiler yer yer. Ama geri adım da atarım, kanattığım yeri sararım da.
Yani dediğim gibi,o yorumunuz çok net kalmış aklımda, incitici - katı - keskin bir cümle olarak.

Küfür etmezdim. Tarzım değil.

Bu arada o kızlardan birisi tecavüze uğradı. Kimsede merhamet etmedi biliyor musun? Birsürü akrabaları vardı. Birisi bile onları evine almadı. Bence onların merhamete daha çok ihtiyaçları vardı.

Eh işte küfür benim de tarzım değil, o yüzden diyorum ya "Bi küfür etmediğimiz kalırdı" diye.

İyi de konumuz bu değil ki, genel olarak keskin konuştuğunuzu dile getiriyorum.
Üslubunuzda merhamet olsun dedim diye içerlediniz mi sanki biraz?

Bu kadar net olmak çevrende seni iletişimi zor kendini beğenmiş olarak görmeleri için yeterli sebep..
Bakma insanlara dürüst insan severim dobra insan severim dediklerine..
Kimse tenkit edilmeyi sevmez.Yüzüne bıçak gibi vurulan hataları kabul etmez..
Bende böyleyim pek vazgeçemiyorum bu huyumdan..
Dost acı söyler kafasındayım..
En yakın arkadaşımı bile çekemiyorum bazen aptal saptal şeyler peşinde gibi geliyor uyarıyorum..
Oda ne yapıyor kendini pofpoflayan yanlışa sevk eden tiplerle günü birlik münasebetlere giriyor.
Burda bizim anlamamız gereken şey şu;herkes bir birey ve seçimleri var.
İlla bize doğru gelen doğru 1 tanede olsa onlara doğru gelmiyor yada işine gelmiyor demek daha doğru:)
Sadece patavatsız olmamaya özen gösteriyorum sizede tavsiyem budur..
Sivri yerlerimi törpülemeyi öğrendim ama en yakınımdakınede rol yapacak değilim bu kadar net:)

Şimdi şöyle doğru davranış neye göre ,kime göre doğru ?
Bana göre bir insanın kopya çekmesi veya diğer küçük şeyler o insanları kötü yapmaz.
Ya da ben bu tarz şeylere takılmıyorum ,yani kopya çekebilir veya ağzı biraz bozuktur takmam .
İnsanları uyarmak güzel ama bu yakınlığına göre değişir ,fazla samimi olmadığım birisini ciddi bir şekilde uyarmam ,bana şunu diyebilir çünkü"Sen kendi hayatına bak". Çok da haklı bence.
Nasıl uyardığınızda önemli ,yargılayıcı veya sert şekilde değil ,güzel bir şekilde yapmak var .
Siz kendi doğrularınızı tabi ki uygulamaya devam edin,ama bunu başkalarına dikte etmeyin sadece

Bu yaştan sonra olur mu dersin?
Şu anda olmaz, bu karakteriniz sizi buraya konu açmaktan çok daha fazla rahatsız ederse ve zorlarsa olur ancak.

Bence kendinizi böyle kabul edin, arada hepimiz etrafımızdaki bişeylerden rahatsız olup söyleniyoruz sonuçta, sizin rahatsız olduklarınız da bunlarmış işte.

Yine de çok şeyapmayın siz

Hem şöyle bir şey,eğer gerçek dostlarınız varsa siz onu sert bir şekilde uyarsanız bile darılmaz veya küsmez .
Ben küsmüyorum veya dostum dediğim kişileri uyarınca onlar da bana küsmüyor.
Eğer arkadaşlarınızı uyarınca küsüyorsa üzgünüm zaten gerçek arkadaşınız değildir

Evet. Çünkü merhametsiz birisi değilim.
Daha geçen öğrencimin birisi mesaj atmış yine hocam param yok diye. Oda abarttı olayı. Bu sefer göndermedim ayrı mesele. S6' sı varmış. Onuda eşim fark etmiş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…