ne yapmalıyım sizce?

Hayır calismiyrm sınava bi kaç gün kala tanu oda yetersiz oluyor...bende esime akşamları sorarım gunun nasıl gevyo diye o anlatır ama benim anlatavk biseyim yok( bende en iyisi akşam esim gelene kadar tv acmuyim esimin sevdigi yeneekleri yapayım gelmeden dus alıp biraz ozeniyim kendime...bana bişey katacak film izleyeo kitap okuyim esimin ilgi duyduğu şeyler hakkında bilgi sahibi olup anlatayım..bişey söylerken şikayet edici dille değil de sohbet ediyor gibi anlatsam..herhangi bu durum olduğunda mesela dediğimiz gibi kredi mi cekevek bende arastiriyim.. kafamda biseyler kurmiyim aryol dün dinde kaldı bitti dmeeyo ogrenneloyim...ve azimli bu şekilde ders calismaliyl...bunlar nasıl fik

Uygularsan şahane... İşin gücün yok otur ders çalış bari. En azından ders çalıştım dersin akşama. Şikayet etme, dedikodu yapma. Erkeklerin en uyuz olduğu iki şeydir. Sohbet edecek o kadar çok şey var ki, bunlarla zaman öldürmeye gerek yok.

Ben hala tam olarak sorunu anlamadım.
Ders çalışmıyorsunuz.
Gönüllü ya da ücretli çalışmıyorsunuz.
Etraftaki insanları kendinize dert ediyorsunuz.
Yabancı dil,ehliyet istiyorsunuz ama kurslara gitmiyorsunuz.
Allahım korusun, büyük bir dert mi var başınızda, burada anlatamadığınız acaba?

Kitap öneriniz var mi veya film

Ne gibi

Eşinizi mutlu etmek için kendinizi geliştirmeye çalışırsanız bir adım yol alamazsınız.
Kendiniz için yapın her ne yapıyorsanız. Mesela eşime akşam bu kitaptan ne anlatayım olarak kitap okumaya başlarsanız ne kitap zevk verir size ne de izleyeceğiniz film.
Anladığım kadarıyla eşiniz kendini geliştir beni mutlu et talebinde değil. Kendini geliştir kendini mutlu et görüşünde.
Ne mutlu ki bilinçli bir eşiniz var.
Çalışmaya önyargılısınız çünkü vasıfsız bir işe kendinizi layık görüyorsunuz. Böyle bir işte de kendinizi yetersiz hissetmeye devam edeceksiniz.
Bu tarz inançlarınız değiştikçe farklılaşacak ve mutlu olmaya başlayacaksınız.
(Önerilere kulak verdiğinizi düşündüğüm için düşüncemi tüm açıklığımla yazdım sizi kıracak bir uslubum olduysa özür dilerim.)

Kitap öneriniz var mi veya film

O kadar çok var ki, hangi birini yazayım bilemedim. Ama gözünü seveyim şu best seller romantik kitapları okuma. Sana hiç bir şey katmaz.

Başlangıç için zülfü livaneli, ayşe kulin kitapları okuyabilirsin. Kitabı okumakla kalma, içinde geçen olayları, terimleri araştır öğren.

Film olarak dün akşam sefilleri izledik biz mesela. Çok keyifli bir müzikal. Ödüllü filmleri araştır izle. İmdb sitesine gir en iyi 100 filme bak, beğendiklerini izle.

Hah ben de bunu nasıl söylerim diye düşünüyordum. Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibi bu mesajı dikkate al.

Yazdığınız için ben tsk ederim...evet yazılanlara kulak asiyorum.evet esim kendin için yap diyor ama faydalı şeyler yap diyor

Niye tüm bu güzel planları hayata geçirmiyorsunuz diyorum.
Eşiniz size destek,siz de onu isterim,bunu isterim diyorsunuz da neden yapılmıyor diyorum.
Anlamıyorum diyorum.
Geçireceğim ins..daha fazla mutsuz olup mutsuz etmeyede hakkim yok..Adım atacağım artık harekete geçme zamanı..

Yazdığınız için ben tsk ederim...evet yazılanlara kulak asiyorum.evet esim kendin için yap diyor ama faydalı şeyler yap diyor
Bence ben mutsuzum eşimi mutsuz ediyorum düşüncesinden sıyrılın.
Kendimi nasıl mutlu edebilirim diye düşünmeye başlayın. Dil kursu demişsiniz ertelemeyin araştırıp uygun olanlarla görüşmeye gidin. Maddi olarak şu an mümkün değilse internette dil eğitim set veya programları var onları indirin.
Dil öğrenmeye vakit ayırmak bir hayli oyalayıcı olur.
Bunun dışında düşünceleriniz kendinizi suçlayıcı birazda kendinize inançsızsınız, kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz.
El becerisi isteyen bir alana yönelip yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz gerek kursla gerek kendi çabanızla.
İlgi alanlarınızı en güzel kendiniz keşfedebilirsiniz. Tavsiyeler havada kalır. Ne ilgimi çekiyor emin olamıyorum diyorsanızda deneyin.
Beni çevrem maymun iştahlı bilir çünkü herşeyi denerim sıkılırım bırakırım,sıkılmadıklarımda hobilerime dönüşür.
Zaman geçiyor ben bi adım ileri gidemedim diye düşünmek sizi umutsuzlaştırır sadece.
Ne olduğunun hiçbir önemi yok adım atın herhangi birşeye.

Ay keşke esimde seninki gibi olsa ...
Ne güzel işte senin yükselmesi istiyo genelde erkekler kendinde yüksekte görürse eşini asagilar
Bende çalışıyodum Eşim çok huysuzluk yaptı yok yemek gec geliyo çok para harcıyosun vs diyerek beni bunaltti bende çalışmiyorum bana çatır çatır bakacak mecbur eskiden çalıştığım halde kenara para atiyoduk ve cidden sadece eksiklerini alıyodum normalde tutumlu biriyim ama artık banane...Madem öyle işte böyle :)
E ne oldu 4 yıl uni okudum ama evde duramıyorum durunca da canım sıkılıyor Allah tan el yeteneğim var bişeyler oluyorum sıkılmiyorum satışını yapıyorum yine de çalışıyo sayılirim kısında hamile kalmazsam yine boyama kursuna gitmeyi çok istiyorum Eşim sen herseyi hemen kapiyorsun der bana geçenlerde de dedi ki "okudun da ne oldu "dedi bende "sus ağzımi artırma ilerde çok pişman olacaksın zaten dedim
Ve de şimdi harcamalarına hiç bişey diyemiyo çünkü kendi kasindi ...
Beni uni mezunu diye bişey bilmiyo yerine koydular ama ben burada oturdugün yerdeki bi çok kadınlara göre daha becerikliyim mutfaga girmeye bayılırım
Demek istediğim dört dörtlük olamazon zaten ama madem esin hali hazirda senin gelişmeni istiyo önce kendinceki düzen ver sonda bi yerden başla illaki kurslara git seminerlere git oturup konuşabilirdiginuz konular olsun geçmişte ne oldu bilemem ama seviyosan eşini geçmişi unutacaksin arkadaşım mecbur....
Çok uzun yazdım Kusura bakmayın

Siz en iyisini yapmissiniz madem çalışırken bunaltiyordu sizi..bende b iyerden başlamak istiyorum ve başlayacağına ins

Siz en iyisini yapmissiniz madem çalışırken bunaltiyordu sizi..bende b iyerden başlamak istiyorum ve başlayacağına ins
Aynen cnm madem kendi istedi o zmn gecindircek beni mecbur
Ben ikimizin daha iyi şartlar altında yaşayabilmemız için ilerde çocuklarımız için çalışmak istedim kendi kaşındi
Sen de artık bence de bi işin ucundan tut illa çalışmak zorunda değilsin kurslar var ya da mutfağı sende seviyorsan eşine güzel sofralar kur
Yani esin anlaDigim kadariyla senin kendini salmani istemiyo Kendine evine esine özen göstermeni istiyo yükselmeni isterken sadece kariyer açısından değil her konuda yükselmeni istiyo çocukça davranmamani istiyo olgun bilinçli kültürlü biri olmanı istiyo
Ben sana kultursuzsun Kendine bakmıyorum bilinçli degilsin demiyorum yanlış anlama sakin çünkü ben sizi siz de beni sadece burada yazdiklarimizdan tanıyoruz

Eşin sana özgürlüğün kapısını açıyor sen o kapıdan adım atmaya çekiniyosun entresan..
Sizin boş vaktiniz cok olsa gerek oturup geçmişi düşünüp kafanızda kuracak kadarda cok sanıyorum..
sosyelleşin derim ben monotonluktan kurtulursanız sorun çözülecek gibi geldi bana..

Eşin sana ne gibi imkanlar sunuyor bilemiyorum ama artık bu imkanları değerlendirmen gerek. Çok aklı başında ve kendini iyi ifade edebilen bir adammış, bunu sadece sizin ilişkiniz için değil senin kendi hayatın için istiyor. Gerçekten dünyanın binbir türlü hali var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…