Her bakimdan denkliğin onemli olduğunu düşünüyorum.Merhaba hanımlar.
Kızkardeşim 23 yaşında. 1 yıldır biriyle görüşüyor, sevgililer.
Çocuk 27 yaşında, başka şehirde her ikisi de öğrenci şu an.
Kimseyi işiyle mesleği ile kazandığı parayla seçen insanlar değiliz ama eğer olursa ilerde ciddiyete binerse işler sıkıntı olur mu diye düşünüyoruz açıkçası.
Kardeşim diş hekimliği okuyor sevgilisi ise kariyer odaklı değil ve önü çok açık olmayan bir bölümde okuyor.
Kardeşim gelecekte ne düşündüğünü sorduğunda başka bir bölüm okumak istediğini söylemiş.
Ama bunun için de bir şey yapmamış.
Kardeşimi sevdiğini söylüyor kardeşim de onunla çok sorun yaşamıyor çocuk kendi halinde efendi birine benziyor anlattığı kadarıyla.
Kız Kardeşim kendini de oyalamak istemiyor çocuğu da oyalamak istemiyor.
Burada kariyer ve maaş konularında eşleriyle sıkıntı yaşayan insanları çok gördüm.
Bu yüzden sizden fikirleriniz bekliyorum teşekkürler..
sıkıntı bu aslında çocuk hırslı biri değil...Ben sevgilimden daha fazla kazanıyorum ama benim içn sorun değil çünkü ikimizde aynı kafada insanlarız. Karakteri düzgün, ailesiyle anlaşıyorum. Bunlardan birinde sıkıntı olsa paradan önce bunları sorun ederdim.
Ailesi nasıl ? Evlenince 2 maaşla geçinebilecekler mi ? Çocuğun mesleğinden ziyade çalışkan mı hırslı mı ?
Hırslı insan her meslekte başarılı olur.. Bence meslek değil hırs, azim önemli.
sıkıntı bu aslında çocuk hırslı biri değil...
Hirsli olmadigi ilk mesajdan anlasiliyor zaten. Baska bölüm istemiş ama hicbir sey yapmamış bunun icin.
Hırslı olmayan insanla kesinlikle olmaz. O adam evini geçindiremez, sorumluluk alamaz. Bence kardeşin yol yakınken ayrılsın daha genç önünde çok yol var.
Bu arada benim sevgilimde 26 yaşında iş buldu ( geçen sene mezun ) , tarih öğretmeni ama ekstra olarak boş durmaz ticaretle uğraşır çok hırslıdır.
Anlatmak istediğim hırs yoksa o adam sorumluluk alamaz.
Oooo olacak is degil bence bu. Kardesiniz de az buz bir bölüm okumuyor. Iyi kazanacak mezun olunca. Yarin bir gun senin kazandigin bize yeter demesin bu çocuk?sınava girdi şakayla karışık inşallah barajı geçerim demiş
Hırslı olmayan biriyle hırsla olan asla anlaşamıyor... bir tekerlek hızlı diğeri yavaş... O araç nasıl gidersıkıntı bu aslında çocuk hırslı biri değil...
okumak ömür boyu ama işe de girip çalısmak lazım. 27 yaş çok kritik bir yaş hem erkek hem kız için. Bence kardeşinizin, sevgilisiyle oturup konuşması lazım. İşe ne zaman baslayacak , yol haritamiz ne olacak diye. Sonuçta iş ha diyince bulunmuyor. Önü açık olmayan bir bölüm dediğinize gorede ciddi bir iş bulma sıkıntisi çekecek birine benziyor. Bilemedim, hayırlısı olsun haklarinda (=
Allahtan kimseyi işine maaşına falan bakıp seçmiyoruz demişsiniz, bi de işe bakıp seçseniz nasıl olacakmış acaba :)
Kardesinizin sevgilisinin okudugu okul ve bolum onemli bu durumda. Benim dis hekimi bir arkadasim arkeolog ile evli meselagayet denk olduklarini dusunuyorum. Veya ornek vermek gerekirse Uludag isletme mezunu ile dis hekimi denk degil. Ancak Marmara uni ingilizce isletme mezunu ile dis hekimi evet denk bu tarz dusunuyorum.
okumak ömür boyu ama işe de girip çalısmak lazım. 27 yaş çok kritik bir yaş hem erkek hem kız için. Bence kardeşinizin, sevgilisiyle oturup konuşması lazım. İşe ne zaman baslayacak , yol haritamiz ne olacak diye. Sonuçta iş ha diyince bulunmuyor. Önü açık olmayan bir bölüm dediğinize gorede ciddi bir iş bulma sıkıntisi çekecek birine benziyor. Bilemedim, hayırlısı olsun haklarinda (=
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?