Ne yapmam lazım?

Niye ortalık karıştırıyorsunuz? Gayet güzel konuşuyoruz. Sizler böyle yapınca konu sahipleri gaza geliyor

Bana mı geldi laf acaba? Şundan dolayı dedim siz okuyorsunuz ama gerçekten okunmadan yazılan cevaplar var olayı başka yerlere çekiyor ve insanları farklı yönlendiriyor.

bu üçüncü denemem: yazdım, sildim, yazdım, sildim, yazdım, silmedim...
nedense bu konu içimi daralttı, birşey yazamadım

Özür dilemeyi gerektirecek bir durum yok ama özür dilemeniz kalitenizi gösteriyor.

Alakası çok ki yazdım.bu kişisel bir düşüncedir.. Aile durumlarının kötü olmasıyla ilgisi yok.
Tekrar tekrar söylüyorum nişanlınızın bilezik almasıyla, sizin ailenizin aldığı bileziği geri vermek istemeniz arasında dağlar kadar fark var.

İstediğiniz kadar usulunce konuşun ters teper.
Bugun ters tepmezse yarın teper. Bunun yanında da ailenizin çizdiği-çizeceği imaj zedelenir.

Bunun ötesi berisi gerisi yok.Kız ailesi bu konularda çok duyarlı olmalıdır.
Alamıyorsa en uygununundan alacak, onuda alamıyorsa para takacak, onuda yapamıyorsa gram altın alacak, hiç yapamıyorsa borç alacak, hiç mi hiç yapamıyorsa hediye almayacak.

Onun ailesi benim ailem tartışmalarına çok erken girmişsiniz zburuk.
Binlerce defa düşündüm kk daki konuları okuyunca benim altınlarımı kim aldı, düğünümü kim yaptı diye ?

Eşim veya ailesi kim yaptı bilmiyorum, inanın bilmiyorum. Sadece kendi üzerime düşenleri yaptım.

Çok öfkeli cvp.veriyorsunuz yorumlara.Fikirleri merak edip açıyorsanız size saygı çerçevesinde yazanlarada saygılı olmalısınız.

Bana mı geldi laf acaba? Şundan dolayı dedim siz okuyorsunuz ama gerçekten okunmadan yazılan cevaplar var olayı başka yerlere çekiyor ve insanları farklı yönlendiriyor.

Alıntı yapacaktım, cep telefonundan yazdığım icin olmadı

Siz böyle yapınca da ortalık karışıyor ben de onu demek istedim :) Konuların genel selameti acısından

Ya benim anladığım herkes sahte olayını biliyor aile çevresinden nişanlısı dahil. Gösteriş olayı sadece ele güne karşı.adamın durumu yoksa bir şey takmasın ama zor bi durum kızlar ya…

tamam ipek zor zaten farkındayız ...ama arkadaşın diğer konusunda da biliyoruz..sürekli kendini zora sokuyor..biz neden
tanımadığımız ,etmediğimiz insanın kötülüğünü böyle bir camiada isteyelim? burada bir sürü yeni evli kabus hikayeleri okuyoruz.
çok mu hoşumuza gidiyor..edindiğimiz tecrübeler,fikirler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz sadece..dışarıda kimse
bu kadar objektif cevaplar alamaz..gerçekten sen de biliyorsun bunu...

olmazsa olmaz! bilezik takılmasın,gerçekten gösterişten daha anlamlı olur...durumları zaten iyi değilse
bunu çevrede bir şekilde biliyordur zaten..aksi bir durum olayı daha kötü bir şekle sokmaz mı?
bunu anlatmaya çalışıyoruz..

bura aldı başını gidiyor kazen buraya.....

Biraz yaygaracaı mıyız acaba pardon? Birkaç muhalif düşünce var diye, kimse biririne hakaret küfür etmemişken kazen neden buraya davet aldı? Küçükken en ufacık tartışmadan ablasını annesine şikayet eden küçük mızmız kardeşi mi görüyorum yoksa?

Ya benim anladığım herkes sahte olayını biliyor aile çevresinden nişanlısı dahil. Gösteriş olayı sadece ele güne karşı.adamın durumu yoksa bir şey takmasın ama zor bi durum kızlar ya…

Elin günün düğünde ne işi var arkadaşım? Ele güne karşı diye sahtekarlık yapılacaksa o düğün neden yapılıyor da o kadar borca, o kadar sahte işlere girişilmeye kalkışılıyor? O el gün sanıyor musun ki altınların sahte olduğunu duymayacak ve dedikodusu bir asır sürmeyecek? Herkes düğünle mi evleniyor? 1000 lira düğün salonuna verileceğine en incesinden 5 GERÇEK bilezik alsın aileler, nikahta, kına gecesinde taksınlar.

katılıyorum

nişanlının tavırlarını az çok anladım yazdıklarından

ne kadar ince eleyip sıkı dokusan bile nişanlın bunu anlayacak tarza birisi değil

eğer ki daha çok üzülmek istemiyorsan hiç açma konuyu

zburuk;
bir de şöyle düşün sahte altın takacasınız diyelim.
eşin,ailesi, bunu yıllarca sürecek şekilde sündürecek sündürecek senin ağzından burnundan getirecek.
xburuk,senin baban sahte altın takmıştı öyle bir adamdır işte denilecek !
Kimse demez ki kardeşi böyle buyurmuş !
o aile ile o eş ile hayat boyu yaşayacak olan sensin onların gözünde baban sahte altın takan bir adam olacak.
adamın zerre kabahati olmamasına rağmen.

Yazdığım yazılardan duygularımı anlamanız mümkün değil.. Nedense bu sitede aynı fikirde olunmayınca sinirli cevap yazılmış gibi algılanıyor..
Verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim.
Nişanlım bana annesinin takacağı altını borçla alacağını söylemeseydi benim de haberim olmazdı kapanırdı bu mevzu..
Ama sağolsun herşeyi benimle paylaşıyor. Ve ben çok tanımadığım ailesi hakkında pek de iyi şeyler düşünemez oldum..

hiç takmasın daha iyi. Sonra sizin durumunuz oldukça alır koyarsınız.
Gelinine bişey takmamış diye elalemin diline düşecek olan sizmisiniz canım sanki..

ailem yeterince borca girdi daha fazla yük olmak istemiyorum.nasılsa onlarda bize gelicek ben alıcam borcunu ikimiz ödiycez senin ailene yaptığın gibi ama bilezikleri ailem takıcak düğünde de.bunda söylenmicek bişey yok mantık aynı çünkü o yapmış senin yapman farklı gelmez onun ailesiyse seninde ailen.

Alıntı yapacaktım, cep telefonundan yazdığım icin olmadı

Siz böyle yapınca da ortalık karışıyor ben de onu demek istedim :) Konuların genel selameti acısından

Ay hangi lafımdan gaza gelirler ki. Kazenli olan mı..
Öylesine davet ettim aslında ama hakket kızışıyor ortalık.

neden durumları kötü olup bilezik takamadıkları için mi ?

siz söylüyorsunuz durumları yok diye

Son düzenleme:
Zburuk'un bir sözü üzerine yine aklıma geldi yazmak istedim ''bugune kadar maaşını hep ailesine harcamış zaten''

Kk'da yazılanlar dışında daha önce çevremden tek kişiden duymadım; ''nişanlım ailesine para harcıyor, ailesi bana birşey almadı nişanlım aldı ''

Bu ve bunun gibi cümleleri aklım almıyor, idrak etmekte gerçekten zorlanıyorum..
Karı koca arasında nasıl maddi konular olmazsa anne baba-evlatlar arasında da maddi konular olmaz.
Tabiiki maaşını harcayacak ailesine, tabiki destek olacak..Bunun söylenmesi bile ayıp.

Evlenincede kimde para varsa o yapar düğünü.
Babada varsa yapar, yoksa evladı kendi düğününü kendi yapar.. Kendine güveniyor ki evleniyor değil mi ?

Evlendikten sonra yine desteğini kesmez eğer ihtiyaç varsa kendi evinin ihtiyaçlarını aksatmadığı sürece.

Para konusu çığrından çıkmış artık !

Ay hangi lafımdan gaza gelirler ki. Kazenli olan mı..
Öylesine davet ettim aslında ama hakket kızışıyor ortalık.

Hayır tabi ki.

Siz karşıt fikirdeki üyenin yorumunu alıntılayıp (bknz derinssin msjı) konu sahibininin fikirlerini yazınca konu sahibi savunmaya geciyor. Sanki ortada birşey varmış gibi :)

Yanlış anlaşılmasın zburuk icin söylemiyorum ama genelde bu şekilde olduğu icin ortalık karışıyor. Oysa gayet güzel karşıt fikirler tartışılıyor.

neden durumları kötü olup bilezik takamadıkları için mi ?

siz söylüyorsunuz durumları yok diye

Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..
Onlar zararsız ziyansız bu işi halledelim derdindeler..

Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..

2 sene sonra evlenmenin sizin için sakıncası nedir? Hem eşiniz hem siz para biriktirin, böylece GURURLU ve GERÇEK bir düğün yapmış olursunuz. Adamlar sizin aceleciliğinizin bedelini ödemek zorunda mı?

peki senin onlara mecbur eden nedir?

tamam seviyorum da ben canımı düzde mi buldum??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…