Zburuk'un bir sözü üzerine yine aklıma geldi yazmak istedim ''bugune kadar maaşını hep ailesine harcamış zaten''
Kk'da yazılanlar dışında daha önce çevremden tek kişiden duymadım; ''nişanlım ailesine para harcıyor, ailesi bana birşey almadı nişanlım aldı ''
Bu ve bunun gibi cümleleri aklım almıyor, idrak etmekte gerçekten zorlanıyorum..
Karı koca arasında nasıl maddi konular olmazsa anne baba-evlatlar arasında da maddi konular olmaz.
Tabiiki maaşını harcayacak ailesine, tabiki destek olacak..Bunun söylenmesi bile ayıp.
Evlenincede kimde para varsa o yapar düğünü.
Babada varsa yapar, yoksa evladı kendi düğününü kendi yapar.. Kendine güveniyor ki evleniyor değil mi ?
Evlendikten sonra yine desteğini kesmez eğer ihtiyaç varsa kendi evinin ihtiyaçlarını aksatmadığı sürece.
Para konusu çığrından çıkmış artık !
Yazdığım yazılardan duygularımı anlamanız mümkün değil.. Nedense bu sitede aynı fikirde olunmayınca sinirli cevap yazılmış gibi algılanıyor..
Verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim.
Nişanlım bana annesinin takacağı altını borçla alacağını söylemeseydi benim de haberim olmazdı kapanırdı bu mevzu..
Ama sağolsun herşeyi benimle paylaşıyor. Ve ben çok tanımadığım ailesi hakkında pek de iyi şeyler düşünemez oldum..
2 sene sonra evlenmenin sizin için sakıncası nedir? Hem eşiniz hem siz para biriktirin, böylece GURURLU ve GERÇEK bir düğün yapmış olursunuz. Adamlar sizin aceleciliğinizin bedelini ödemek zorunda mı?
Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..
Onlar zararsız ziyansız bu işi halledelim derdindeler..
Ben eşime kızıyorum.. Evlenmeyi düşünen insan biraz birikim yapar.. Şimdi borca girdik diye herşey geçiştirilmeye çalışılıyor..
Ve ben buna kızıyorum.. Eve alınacak bi yolluk tasarrufa tabi tutuluyor bana sorulmadan..
Ben herşeyim tam olsun demiyorum, ki tam da değil zaten.. Şu anda eşimin altına gireceği her borç beni de etkiler, kuracağımız yuvayı da..
Ama yapılacak küçük şeyler bile oldu bittiye getirilince canım sıkılıyor
Düğünün hemen olmasını onun ailesi istedi.. Ben atanmadan evlenmeyi düşünmüyodum..
Hayır tabi ki.
Siz karşıt fikirdeki üyenin yorumunu alıntılayıp (bknz derinssin msjı) konu sahibininin fikirlerini yazınca konu sahibi savunmaya geciyor. Sanki ortada birşey varmış gibi :)
Yanlış anlaşılmasın zburuk icin söylemiyorum ama genelde bu şekilde olduğu icin ortalık karışıyor. Oysa gayet güzel karşıt fikirler tartışılıyor.
Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..
Bu kadar tartışıyorsunuz belkide babanız çoktan kendini ayarlamıştır bile.
Ben eşime kızıyorum.. Evlenmeyi düşünen insan biraz birikim yapar.. Şimdi borca girdik diye herşey geçiştirilmeye çalışılıyor..
Ve ben buna kızıyorum.. Eve alınacak bi yolluk tasarrufa tabi tutuluyor bana sorulmadan..
Ben herşeyim tam olsun demiyorum, ki tam da değil zaten.. Şu anda eşimin altına gireceği her borç beni de etkiler, kuracağımız yuvayı da..
Valla marjinal arkadaş çok üstüne geliyor….korkar oldum yorum yapmaktan…şaka bir tarafa da yani mantıklı yorumlarınıza istinaden söylüyorum gidilen ortalama düğünleri düşünün kamera yanı başında çek baba çek, Allahtan yapılan açık arttırmayı andıran anonslar bitti de bu sefer yazma usulü başladı. Bu listeler bir ömür boyu saklanır herhalde kim ne takmışsa ona göre bir şey takılır. Anne bana takının başında durur. İyi bir şey takan kasılır. Ve CD nin o kısmı takılmış gibi sürekli izlenir ha bi de yeni bir şey var sahtelere karşı bileziklere isim yazmak etiketle. Duygusal bir toplumuz bu kavramlar önemli yani istesek de istemesek de. Ha düğün yapmasınlar o başka. Ayrıca sahtekarlık yapın diye de azmettirmiyorum zburuk’u..diyorum nişanlısı alacaksa kızın babasına da alsın madem eşit olsun.paraları yetmiyorsa koca bir toplumda babası ezilebilir empati yapmak lazım. Elbet kimse kimse etik ve de ahlak dersi verecek değil amma velakin sahte olduğunu nişanlısı bilmeli.illa nişanlısının ailesi bilmesi gerekmiyor. Eğer düğünden sonra ganimetler incelenmeyecekse.
üzgünüm ama yazıcam
arkadaşım o zaman iki ailenin de durumu yok ne diye acele ediyorsunuz evlenmek için
aşktan ölseniz(yine de yanlış) bi derece diyeceğim görücu usülü evleniyorsunuz
nişanlından emin ol
şartlarınızı oluşturun öyle evlenin para biriktirin
bugun evlendin diyelim yarın o borçlar yüzünden kavga çıkınca ne olacak
yada madem ailene yük olmak istemiyorsun çalış kendi isteklerini kendin al
ama çözüm yolu benim ailem borca girdi onun ailesi de girsin olmamalı
Babası altın takamayacak kadar zor durumda değil ama benim ailem de maddi olarak zorlanıyor.
Neden onlar altınlarının parasını benim nişanlıma ödetirken ben babama altın taktırayım diyor.
Takılsa bile iade etmek istiyor denklik sağlasın kendi ailesi zararda olmasın diye.
Bak işte elmayra demişti ya sana, birinin yazdıkalrını alıntılayıp konu sahibini de tartışmaya kavgaya teşvik ediyorsun diye, işte anlatmak istediğinin örneğidir şu yazdıkalrın. Kimsenin kimsenin üstüne gittiği yok.üstüne gitmek nedir yahu? Kız benim çalışanım mı da üstüne gideyim? Dürüstlükle fikrimizi söylüyoruz.Dışarıda bir arkadaşına anlatsa şunalrı, belki gaza getirilecek, evet haklısın, neden senin ailen takıyor da , onun ailesinin taktıklarını nişanlın ödüyor diyecek. Ama biz burada olaya bir de karşı taraftan bakmayı gösteriyoruz. Yalnız üyeliğin eski olmasına rağmen pek de tecrübe sahibi değilsin anladığım kadarıyla. Konulardaki muhalif fikirleri aykırılık, objektif ifadeleri de üstüne gelmek olarak görüp konu sahibini gaza getiriyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?