Ne yapmaya çalıştığını anlamadığım eltim

Bundan önceki konumda bahsetmiştim ama özet geçmek istiyorum. Kalabalık bir aileye gelin gittim. Sıkıntılarımız çoktu, bazısına ben alıştım bazısına eşimin ailesi alıştı derken yavaş yavaş sınırlarımız belli oluyor. Çoğu şeye de huzurumu bozmaya değmez gözüyle bakmaya başladım. Ama gel gelelim ne yapmaya çalıştığını anlamadığım bir eltim var çileden çıkmak üzereyim. Büyük eltim gayet ağırbaşlı bir kadın. Muhabbetimiz iyi , sorunumuz yok. Ama diğeri durmadan eşimi görüntülü arıyor çocuklarıyla konuşturmak için. Bir dönem kesildi ne arama ne sorma. Ama baktım son günlerde üst üste arama kaydında var. Kayınvalidemden arıyor telefon elinde oğluna seni çok özledik amca ne zaman geleceksin dedirtiyor. Az önce baktım video atmış kaynanamdan çocuklarını çekmiş amca gel seni çok seviyoruz dedirtiyor. Çocukta anlamayınca kaynanam arkadan destekliyor söyle seni seviyorum amca gel de diyor. Normalde yeğeni çoktur eşimin ablaları abileri yengeleri. Hiçbiri gram rahatsız etmemesine rağmen bu kadının ısrarla çocuklarını eşimin gözüne sokmaya çalışması sinirimi bozmaya başladı. Üstelik kayınvalidem de inanılmaz onun gibi davranıyor. Eşim işteyken arayıp amcası bak sana ne dicek vs diye konuşuyormuş. Bunu da yemeğe gittiğimiz gün öğrendim laf arasında annesi dedi. En son gittigimizde aşağıdan kaynanamı arayıp oğlu için amcasını çok özledi ne yapalım anne diyor. Annesi de biz geliriz dedi. Özlediyse çıksın yukarı ya da ne bekliyorsun ki? Bir araya hiç gelmeyelim zaten git amcanın boynuna atla saldır amcaya falan diyor çocuklarına. Alıp eşimin kucağına koyuyor. Hatta esimin kardeşi de bu durumdan rahatsız olduğunu çoğu kez herkesin içinde söyledi. Eşim de cevap vermemiş ama aramalara bakıyor yani konuşma da diyemem ki. Amacı ne ben nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin. Küçücük çocuklar konu değil bir sürü çocuk var zaten kaynanamın telefonunu alıp video çekip atmak ondan görüntülü aramak normal mi?
Açık açık söyleyin.Esimi bu kadar sık neden arıyorsun de.

Sizin yönteminiz ne olurdu ? Gözünüzde canlanan yöntem: kötü örnek ve şiddet öğeleri içermiyordur inşallah. 😂
Yok.😂Herkesin zayıf yönleri vardır.Ben benimkini çözdüğüm için ona göre davranırım.Bir erkeği yönetmenin yolları diye bir şey iddia etmiyorum ama burada aile sırlarımı da vermeyeceğim.Hani bir slogan vardı.Savaşma seviş.😂

Aslında çocuklar normal davranıyor. Amcaları gelince seviniyorlar , oynuyorlar. Eşimde sever ama diğer yeğenlerini de çok seviyor. Aynı yaşta bir sürü yeğeni var çok düşkün hepsine. Ama özellikle eltim çocukları gözüne soktugu için bazen ortamda sadece onlarla ilgileniyor. Örneğin x çok ağladı amcası al ilgilen falan diyorlar. Esimde dayanamaz hiç. Ama bir çocuk neden hep özler , ağlar babası değil ki ne bileyim.
Benm aklıma olmayacak şeyler geldi 🤦🏼‍♀️

Eşi görmesin diye mi kendi telefonundan aramıyor acaba?
Belki bu düşkünlük eşini de rahatsız etmiştir, o da valideden arıyordur.
Ha, neden arıyor o zaten tuhaf da...

Eşinin
Bundan önceki konumda bahsetmiştim ama özet geçmek istiyorum. Kalabalık bir aileye gelin gittim. Sıkıntılarımız çoktu, bazısına ben alıştım bazısına eşimin ailesi alıştı derken yavaş yavaş sınırlarımız belli oluyor. Çoğu şeye de huzurumu bozmaya değmez gözüyle bakmaya başladım. Ama gel gelelim ne yapmaya çalıştığını anlamadığım bir eltim var çileden çıkmak üzereyim. Büyük eltim gayet ağırbaşlı bir kadın. Muhabbetimiz iyi , sorunumuz yok. Ama diğeri durmadan eşimi görüntülü arıyor çocuklarıyla konuşturmak için. Bir dönem kesildi ne arama ne sorma. Ama baktım son günlerde üst üste arama kaydında var. Kayınvalidemden arıyor telefon elinde oğluna seni çok özledik amca ne zaman geleceksin dedirtiyor. Az önce baktım video atmış kaynanamdan çocuklarını çekmiş amca gel seni çok seviyoruz dedirtiyor. Çocukta anlamayınca kaynanam arkadan destekliyor söyle seni seviyorum amca gel de diyor. Normalde yeğeni çoktur eşimin ablaları abileri yengeleri. Hiçbiri gram rahatsız etmemesine rağmen bu kadının ısrarla çocuklarını eşimin gözüne sokmaya çalışması sinirimi bozmaya başladı. Üstelik kayınvalidem de inanılmaz onun gibi davranıyor. Eşim işteyken arayıp amcası bak sana ne dicek vs diye konuşuyormuş. Bunu da yemeğe gittiğimiz gün öğrendim laf arasında annesi dedi. En son gittigimizde aşağıdan kaynanamı arayıp oğlu için amcasını çok özledi ne yapalım anne diyor. Annesi de biz geliriz dedi. Özlediyse çıksın yukarı ya da ne bekliyorsun ki? Bir araya hiç gelmeyelim zaten git amcanın boynuna atla saldır amcaya falan diyor çocuklarına. Alıp eşimin kucağına koyuyor. Hatta esimin kardeşi de bu durumdan rahatsız olduğunu çoğu kez herkesin içinde söyledi. Eşim de cevap vermemiş ama aramalara bakıyor yani konuşma da diyemem ki. Amacı ne ben nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin. Küçücük çocuklar konu değil bir sürü çocuk var zaten kaynanamın telefonunu alıp video çekip atmak ondan görüntülü aramak normal mi?
Eşinin maddi durumu nasıl hani acaba ilerde çocuklar okula falan giderse destek olsun mantığı mi var ?

Ne amca sevgisiymiş çocuklarda. Sev sev bitmiyor. Kendisine sorun, şakaya vurarak ' benim çocuklarim bu kadar çok sevmiyor babasini. Hayirdir?' Falan gulerek. En azindan durumu tuhaf karşiladiginizi hissetsin. O kadar kotu bir zamandayiz ki insanin aklina hersey geliyor. Ama sakin eşinize belirtmeyin. Olmuyacak şeyi de kafasina sokmayin. Sonra farkli gozle gozlemler

bana konu sahibi biraz abartıyor gibi geldi
yani cidden ortada böyle eltinin farklı amacı gibi bir durum olsa kayınvalide buna çanak tutar mı
bence tutmaz.
Tutar:).Kayınvalidelerin asli görevi bu.Arayı kaynatarak prim yapmak.😂

yani ben mantıken bakıyorum ,
henüz kayınvalidem olmadı açıkçası bir şey diyemiyorum
Belli aslında.Genelde kayınvalideler de pek mantık aranmaz.Akıl oyunları,taktik,fitne,fesat,atak,sınır çizme…böyle bir şey aile olmak.Sevgi dolu.❤️

Bence cocukla ilgili bir masraf yapilacak ve konu sahibinin cocugu olmadigi icin onun kocasindan para isteyecekler. Benim kaynim ve eltim ne zaman cocuklariyla ilgili esime aaa amcasi seni cok seviyor seni cok ozledi diye darlamaya baslasalar cocukla ilgili bir masrafa ortak olmasini isterlerdi. Bizim cocugumuz oldugunda kesildi tabi.

Kendi kocasida rahatsz oldgunu soyledgi halde yapiyosa ne bilim tek sabit cocugu mu diyir yksa gnl cocuklrinida koyuyomu ortaya suphelendm bn simdi ne bilm ya

Teşekkürler.Kapının içinden geçemediyse ben pek etkilenmezdim.😂
Ben bu durumda ne yaparım diye düşündüm.Eşimle büyük bir kavga ederdim.Ya tepkini koy yada ben çatır çatır cevabını vereceğim derdim.Bu konuda taviz vermeyin.Sizin korkunuzdan araya sınır koyacağını düşünüyorum.Hayır yani babası var bu çocukların,başka amcası var.Niye hepsine değil bu arama tutkusu?Hiç biri işe yaramadı,alın kayınvalidenizi karşınıza konuşun.Bundan rahatsız olduğunuzu,gerekirse eltiyle ve onun kocasıyla konuşacağınızı söyleyin.Onu da çıkartın aradan.
Size güveniyorum.Yapabilirsiniz!
Bence elti kıskanıyor bir cekememezlkm var bence ya kocası yeterince ilgili göstermiyor konu sahibini sinir edecek şeyler yapıyor ki kocasıyla kavga etsin fazla ilgi göstermesin diyemi yapıyor birde kendi çocukları olursa yandı konu sahibi

Bence elti kıskanıyor bir cekememezlkm var bence ya kocası yeterince ilgili göstermiyor konu sahibini sinir edecek şeyler yapıyor ki kocasıyla kavga etsin fazla ilgi göstermesin diyemi yapıyor birde kendi çocukları olursa yandı konu sahibi
Asıl o zaman kurtuluş.Herkesin çocuğu kendine değerli.Kimse yeğenini kendi çocuğuna tercih etmez.

Saçma bir durum ama arıyorsa amcalarını arıyorlar, konuşuyorsa çocuklar amcalarıyla konuşuyor. Siz neden rahatsız oldunuz tam olarak? Eşiniz ses etmediğine göre memnun bu durumdan. Memnun olmasa da bu onu ilgilendiren bir durum zaten. Eşinizin sınır çizmesi lazım

Back
X