Ne yapmaya çalıştığını anlamadığım eltim

Ne çocuk meselesi ne para. Tamamen ilgi istiyor. Bana bir eşiyle yaşadığı cinsel hayatı falan anlatırdı ilk zamanlar. Ben saçımı yaptırıp giderdim iki gün sonra sık sık duşa girmenin zorluğundan saçının belinde olduğundan bahsederdi. İki gün önce saçımın çok uzun olduğu mevzu olunca. Hadi bunlar elticilik. Diyorum ya gülüp geçiyorsun evliliğe alıştıkça. Ama bu konu canımı sıkıyor. Maddi beklentisi olamaz çünkü parayla ilgili söz hakları yok evde ellerine para da geçmez beklemezler de. İlgi istiyor yoğun ilgi. Karar verdim ya eşimle konuşup gerekli çizgiyi çizmesini söyleyeceğim ya da ben kayınvalidemi arayıp gerekeni konuşacağım.

Normal değil tabiki de . Eşine sağlam ayar ver. Eltine de toplum içinde başkasının başına böyle bi olay gelmiş kadının niyeti farklıymış diye bi şey anlat ufak bi sinyal çak yani

Buradan bakınca elti çok yanlış anlaşılmaya açık işler yapıyor.

Ben olsaydım sanırım şöyle bir şey derdim.

Eşimin bir sürü yeğeni var hepsini de eşit seviyor. Çocuklarını neden bu kadar ön plana çıkarmaya çalışıyorsun, amaç nedir, çocuklar babalarına bu kadar düşkün olur, amcalarına değil.

Çok çok itici bir durum. Bunu çözmelisiniz.

Siz değil ama eşiniz bu konuyu annesiyle ve elti hanımla sizde yanındayken konuşabilir. Bütün yeğenlerini eşit şekilde sevdiğini, hiç birinin birbirinden farkı olmadığını, aile içinde diğer çocukların kendini kötü hissedebileceğini ve ayrıca çocuklar için gün içinde aranmanın hoş olmadığını söyleyebilir. Hangi pozisyonda çalışıyor bilmediğimden örneğin, telefonla konuşmanın sıkıntı olup, iş yerinde hoş karşılanmadığını hatta ima da bulunduklarını da söyleyebilir.

Bir tek onun çocukları yok sonuçta, diğer aile üyeleriyle arası nasıl eltinin? Hani bazı insanlar vardır ya çocukları aile içinde gözde olsun, en çok sevilsin diye uğraşırlar biraz ona da benzettim ben durumu..:KK14:

Ne olduğunu çözmeye çalışıyorum , ne yapmaya çalıştığını bir anlasam içim rahat edecek

Sizi gıcık etmeye çalışıyordur. Bazı insanlar huzursuzdur ve huzursuzluk yaymayı severler. Burada çok akıllı ve politik kadınlar var. Ben olsam eşimin basının etini yerdim sanırım, açma telefonlarını diye. Siz öyle yapmayın 😄

Yapılacak en basit şey aslında eşinizin had bildirmesi. Gelip kucağına "ağladı amcası" diye çocuk verince "babasına ver" diyebilir.
KV den arama sebebi eşi kızıyordur belki. Siz bir şey derseniz kıskanıyor çocukları diyebilirler. O yüzden eşiniz halletmeli.

Üç tane bebem var, kimseye arayıp da seni özledik demediler. Annene ve dede hariç.

Siz değil ama eşiniz bu konuyu annesiyle ve elti hanımla sizde yanındayken konuşabilir. Bütün yeğenlerini eşit şekilde sevdiğini, hiç birinin birbirinden farkı olmadığını, aile içinde diğer çocukların kendini kötü hissedebileceğini ve ayrıca çocuklar için gün içinde aranmanın hoş olmadığını söyleyebilir. Hangi pozisyonda çalışıyor bilmediğimden örneğin, telefonla konuşmanın sıkıntı olup, iş yerinde hoş karşılanmadığını hatta ima da bulunduklarını da söyleyebilir.

Bir tek onun çocukları yok sonuçta, diğer aile üyeleriyle arası nasıl eltinin? Hani bazı insanlar vardır ya çocukları aile içinde gözde olsun, en çok sevilsin diye uğraşırlar biraz ona da benzettim ben durumu..:KK14:
Çocuklar diğerlerine gitmez. Büyük amcaya hiç gitmez mesela. Hatta diğer aile üyeleri aralarında soğuk olduklarından yakınırlar. Tamamen eşime empoze ediliyor. Hatta abisi bir gün ne hikmetse X e çok düşkünler demişti eşim için. Onun çocuklarını da çok sever eşim ama büyük eltimin hiç karıştığını yorum yaptığını görmedim sadece hediye alırsak niye zahmet ettiniz der çekilir. Ne arar ne sorar. Bu bir garip.

Buradan bakınca elti çok yanlış anlaşılmaya açık işler yapıyor.

Ben olsaydım sanırım şöyle bir şey derdim.

Eşimin bir sürü yeğeni var hepsini de eşit seviyor. Çocuklarını neden bu kadar ön plana çıkarmaya çalışıyorsun, amaç nedir, çocuklar babalarına bu kadar düşkün olur, amcalarına değil.

Çok çok itici bir durum. Bunu çözmelisiniz.
Evet bende çözeceğim sorunun içinde boğulmak istemiyorum. Ama haklıyken haksız duruma düşürmek istemiyorum kendimi. Olay öyle birsey ki nereye çeksen gider. Umarım halledebilirim

Ne çocuk meselesi ne para. Tamamen ilgi istiyor. Bana bir eşiyle yaşadığı cinsel hayatı falan anlatırdı ilk zamanlar. Ben saçımı yaptırıp giderdim iki gün sonra sık sık duşa girmenin zorluğundan saçının belinde olduğundan bahsederdi. İki gün önce saçımın çok uzun olduğu mevzu olunca. Hadi bunlar elticilik. Diyorum ya gülüp geçiyorsun evliliğe alıştıkça. Ama bu konu canımı sıkıyor. Maddi beklentisi olamaz çünkü parayla ilgili söz hakları yok evde ellerine para da geçmez beklemezler de. İlgi istiyor yoğun ilgi. Karar verdim ya eşimle konuşup gerekli çizgiyi çizmesini söyleyeceğim ya da ben kayınvalidemi arayıp gerekeni konuşacağım.
Evet kocası ilgilenmeyince böyle yapan , yakınında kimin kocası çok ilgileniosa onun düzenini takıntı yapan tipler var.

Eşinizle net bir şekilde konuşun. Gündüz görüntülü aramalara işim var akşam ara anne desin. Akşam da siz açın telefonu. Eşim şu an banyoda der, siz konuşursunuz. Valla aklıma bu kadarı geldi

ne mana ya? sanki eşiniz ve eltinizin gayrimeşru çocukları da bunlar bir şekilde gelişimlerini göstermeye çalışıyor gibi??? (müge anlı izlemiyorum)
açıkça söyleyin, babasını arayın babasına gösterin bu kadarı da amcaya gösterilmez deyin. eşinizin açmasın, yüz bulmasın, kendi eşi ilgiyle karşılık vermiyorsa eşinizle içten içe duygusal bir bağ kurmuş olabilir. iş hiç hoş yerlere gitmez böyle

Kaç yıllık evliyim bir sürü de kaynım var. Zorunlu durumlar olmadıkça ne ben onları ararım ne onlar beni ne eltilerim eşimi ne eşim eltilerimi. Mıç mıç sapan ilişkiler ne gerek var yani. Ben açıl açık tepkimi eşime verirdim çözecek olan o sonuçta.

Evet bende çözeceğim sorunun içinde boğulmak istemiyorum. Ama haklıyken haksız duruma düşürmek istemiyorum kendimi. Olay öyle birsey ki nereye çeksen gider. Umarım halledebilirim
Kv ya da eltiyle konuşmak onları daha da kışkırtabilir.
Sizi kötü niyetli fesat gibi gösterebilirler.
O nedenle onlarla bu konuda hiç muhatap olmayın.
Eşinize ufak ufak bahsedin eltinizin abarttigini vs söyleyin.
Tüm yegenlere eşit davranılması gerektiğinden falan bahsedin.
Ya da hiç kimseye bir şey demeden akşamları bı şekilde eşinizin telefonunu alıp aramalari meşgule atın esinizle baş başa vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.
Ama her aradıklarında eşinize ulasamamalari lazım.
Eltiniz fotoğraf vs attığı zaman ise eşiniz hiç cevap vermemeli ki yüz bulamasın.

Bana da mantıklı gelmedi.
ilk diyeceği şey " ne var bunda, onların amcası "
Tabikide öyle diyecek. Ay canım gelinim rahatsız mı oldun kusura bakma birdaha yapmaz uyarırım demeyeceğine göre. Üstüne birde fesat damgası yer iyice sinirleri bozulur. Benim görümcem böyleydi. Dayısıdır tabi kız kardeş onda sorun yok ama yapışırdı eşime. “Götür abi, para ver abi, bunu al abi,benide çağırsana abi, gelsene neden gelmedinn neden çocuğuma hediye almadın ay daha birsürü şey. İçim şişerdi kıvılcım. Birşey desem dicekler sana ne oluyor ondan istiyoruz ona söylüyoruz. Kayınvalideme desem kızından beter görümceme desem aklı olsa bizi taciz etmez. Eşime derdim o da yanlış anlardı bende saldım. Salınca komple bıraktılar 🤣

Back
X