ne yapsam bilemedim çok üzgünüm........

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
biraz evvel telefonda dedemin durumunun çok ağır olduğunu öğrendim teyzemden doktr "hazırlıklı olun herşeye durumu kritik demiş"...eşim dün "git istersen memlekete" dedi..Allah var yollar ordan burdan bulur yollar kaç kez yolladı acil bişi olsa borç bulup.
gitmeyi bu akşam çok istiyorum ama...20 gündür maaş alamadık kredi kartı borçları bir yandan bir de kartlardan para çekiyoruz maaş verilmediği için..kira vs borçlar..artı kızım bu sene okula başlıyacak 150 tl kayıt parası..gitmek istesem kredi kartından para çekecek kesin yol parası için...2 ay evvel memleketteydim ; ne olur olmaz diye dedeme de gidip ayrılırken helalleştik..
içimden bir ses yarın atla trene git son kez gör diyor..geçen sene de hastalandı yoğun bakımda beyin kanamasından eşim ölür die son kez gör diyerek borç bulup yolladı.ama bu sene "sirozun son evresini yaşıyor; artık amerikaya da gitse durum aynı" demiş doktor
bir yanım da çok borcumuz var nasıl altından kalkarız üstelik kızımın kayıt parası da beklemede gidersem en aşağı 150 tl yi bulur diyorum..off kararsızımmm..dedem için de çokk üzülüyorummm çok severim onu.:14::14: sizinle paylaşmak istedim...teyzemle konuştum tekrar anlattım durumu biliyorum gelemezsem de sakın dert yapma içine dedi..dualarınızı bekliyorum dedem için...

Son düzenleme:
bence git..
parayı her zaman yerine koyabilme sansın var ama ya
bişey olursa ömür boyu keşke gitseydim diyeceksin..
geçmiş olsun canım

gidin bence..
en azından keşke dememek için gidin..
allahtan ümit kesilmez hem..ne diyelim allah sağlık versin..

Para herzaman ele geçer , elden de gider..
Ama can birkez gittimi geri dönüşü yok .. Hastalık - ölüm bunlar dönüşü olmayan telafi edilemeyen seylerdır..

Gitmeniz gerekiyor bencede..

Neden düşünüyorsunuz ki.O ölüyor.Bir daha hayatınızda olmayacak.Borçlar kapanır allah'ın izniyle.Allaha sğının o her şeyi bilir.

bence gitmesin
eğer dedeni seviyorsan tabii, ki buraya konu açtığına göre seviyorsun
eğer gitmezsen emin ol ömrü billah deden gözünün önüne gelecek, ve ölümüne iki kat daha fazla ağlıcaksın vicdan azabından

haklısınız bunları ben de düşünüyorum...ama eşime yük olurum düşüncesi de taşıyorum belki ondan ikilemdeyim...kayınvalidem de bu arada laf çarpıyor...onların yanına gitme planı var izin alırsa eşim..ki bir de orası dünya çeker çok uzak...dedemin hastalığını duydu bana "geçen sene de gittin bişi olmadı " demesi sinirlerimi iyice bozdu...zaten sinirlerim bozuk 1 aya yakın maaş verilmediği için..karşılık vermek istemedim konuyu değiştirdim telefonda..ne bileyim o bu şu derken....Allah ım sen bilirsin halimi görüyorsun..içimi biliyorsun niyetimi de..

eşime diyemedim gideyim mi diye..dilimin ucuna geldi diyemedim sadece maaştan haber var mı alsan bile mesai falan olmaz düz maaş di mi dedim..."evet" dedi..Allah ım yardım et ne olur bu ay.ya nasıl kızıyorum insanları böyle zor durumda bırakan işverenlere çalıştırırken iyi!!!

Parayı Yerine Koyabilirsiniz, Ama Ya Dedeniz..
Bir Daha Gelemeyecek, Bir Daha Göremeyeceksiniz..

Ne Olursa Olsun, Gidin..

haklısınız bunları ben de düşünüyorum...ama eşime yük olurum düşüncesi de taşıyorum belki ondan ikilemdeyim...kayınvalidem de bu arada laf çarpıyor...onların yanına gitme planı var izin alırsa eşim..ki bir de orası dünya çeker çok uzak...dedemin hastalığını duydu bana "geçen sene de gittin bişi olmadı " demesi sinirlerimi iyice bozdu...zaten sinirlerim bozuk 1 aya yakın maaş verilmediği için..karşılık vermek istemedim konuyu değiştirdim telefonda..ne bileyim o bu şu derken....Allah ım sen bilirsin halimi görüyorsun..içimi biliyorsun niyetimi de..

densiz ya, ne yani sen gidince ölsemiydi tekrar gitme masrafı olmasın diye
ayrıca niye karışıyorki sen nereye gitmişin gitmemişin, para harcamışın harcamamışın kaynananı neden ilgilendiriyor yani

densiz ya, ne yani sen gidince ölsemiydi tekrar gitme masrafı olmasın diye
ayrıca niye karışıyorki sen nereye gitmişin gitmemişin, para harcamışın harcamamışın kaynananı neden ilgilendiriyor yani

2 senedir oraya gidemedik 20 saat hem uzak hem pahalı hem de kendim gidemem ancak eşimin izninde..ben de 5/6 saatlik olan memleketime 4/5 ayda gider uzun kalırım..
sanırım aklınca düşündüğü;" oraya giderse buraya gelemezler "..kızım da bu sene ilkkez okula başlıcak orda uzun kalıp da buraya zamanı kalmayacak mı diye hesap etti ne bileyim!!!ama art niyetle demediğini düşünmek istiyorum şu an kendi babasını da örnek verdiğini hatırladım şimdi bak..kendi babasının da ağırlaşıp doktorun ümidi kestik derken yaşadığını hatırlattı...art niiyetle dediyse inşallah oraya gitmeyiz.

2 senedir oraya gidemedik 20 saat hem uzak hem pahalı hem de kendim gidemem ancak eşimin izninde..ben de 5/6 saatlik olan memleketime 4/5 ayda gider uzun kalırım..
sanırım aklınca düşündüğü;" oraya giderse buraya gelemezler "..kızım da bu sene ilkkez okula başlıcak orda uzun kalıp da buraya zamanı kalmayacak mı diye hesap etti ne bileyim!!!ama art niyetle demediğini düşünmek istiyorum şu an kendi babasını da örnek verdiğini hatırladım şimdi bak..kendi babasının da ağırlaşıp doktorun ümidi kestik derken yaşadığını hatırlattı...art niiyetle dediyse inşallah oraya gitmeyiz.

anladım canım, sonuçta iyi niyetlide olsa denmicek bi laf
hatırladığım kadarıyla kızın anaokuluna başlıcak eğer kaydını yaptırıp gidersen, okulların açılışına yetişemezsen, kızının bi kaybı falan olmaz, anaokul sonuçta. ilkokul olsa önemliydi zaman kaybı.
kaydını yaptırmadan gidersen kontenjan dolabilir almayabilirler okula, öyle bi tehlike olur

Son düzenleme:
Bundan 16 yıl önce çok sevdiğim bir arkadaşım rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. 15 gün hastanede kaldı. O zaman öğrenciydim. Param kısıtlı. Babamın bana zor şartlarda gönderdiği para maalesef yolculuğa yetmiyordu o an. Yurt parasının ödemesi de vardı. Dedim ki hastaneden çıkınca evine giderim tatilde. Maalesef arkadaşımı 15. günde kaybettim. Cenazesine ordan burdan para buldum.Hala kendime çok kızarım. Cenazeye bulduğum parayı neden daha önce bulamadım diye.Onca yıl geçti cenazelerde çoook ağlarım. Arkadaşım gelir aklıma onu son kez görebilseydim diye.
Neden mi bunu anlattım.Ölüm dönüşü olmayan bir yol. Bir daha şansın yok.Para bir şekilde bulunuyor. Bi şekilde borç ödeniyor. Ama ne içindeki özlemi geçirecek ne de vicdanını rahatlacak bir çözüm yok. Dedeni seviyorsun anladığım kadarıyla. Bunu bizimle de paylaştın. Bence git dedeni gör.Onu öp, kokusunu içine çek. Çekeceğin maddi sıkıntılara değecektir.

bence git
ölüm haliyle onun yanında olman bir kere allah razı olsun demesi dua etmesi borcunuda kapattırır herşeyede vesile olur hayır duasını alırsın

bu soruyu kendinize sormaniz bile hata!
tabii ki gidin...!!!
o adam olunce bu aklinizda yaptiginiz para hesabi icinize cok batar benden soylemesi...

Back
X