Ne yapsam ?

mavisgokyuzu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
19
3
1
33
Merhaba iyi aksamlar hanimlar.. Anlatacagim konu bir dert degil aslinda ne yapmaliyim dogru mu dusunuyorum diye danismak istedim. Akil akildan ustundur diyerek goruslerinizi ogrenmek isterim. Ben 2 yillik evliyim evlenirken esimin tek bir yere borcu var diye biliyorum ama bircok yere varmis bende caresiz evliligimde bitmesin diye tum altinlarimi sattim ancak o bile kapatmadi borclari. Esimin ailesi her ay bir miktar bir borc icin gonderyor biz iki kredi oduyoruz evmiz kira ve ucu ucuna geciniyoruz cocgumuz yok. Ancak artik cocukta istiyoruz aileler de baski kuruyor ama olacak gibi degil maddi acidan.
Simdi asil konuya geleyim ; esim 3 kardesler digerlerinin evleri de arabalari da var maddi acidan iyiler gayet. Kayinbabamgilin kendi oturduklari evle beraber 3 evleri var herbir cocuga bir tane seklinde diye dusunmusler. Benim esim icinse cok borc odedikleri icin kendi oturduklari evi dusunuyorlar cunku evler arasinda en ucuz olani o. Benim de dusuncem biz bu kadar borc icindeyiz cocuk da istiyoruz artik bu diger evlerden birini bizim icin satsalar cunku baska sehirlerdeyiz bizde kiradan kurtulsak en azindan ama bunu ne ben ne de esim dile getiremiyoruz. Siz olsaniz ne yapardiniz ? Evlerden birini istemek su anda ayip mi olur bilemiyorumki

Diğer evlerde Eşinizin kardeşleri mi oturuyor, yoksa kira mı?

Siz o borçları bitirmeden ben olsam evi vermezdim size
İlk önce borç ödemeyi borç yapmamayı öğrenecek eşiniz sonra hazır parayı yiyecek hazır olan en kolaydır

Valla ayıpin dibi olur bence zaten adamlar borca yardım ediyor birde ucuz da olsa evde bırakacak. Ben böyle bi talepte bulunamazdm...

Bence ben sana daha iyi bi akıl verim mi bu adamdan gel çocuk yapma bacim senn. Kimseden bişey tAlep etme borcu kim yaptıysa paşa paşa odesin...

Siz o borçları bitirmeden ben olsam evi vermezdim size
İlk önce borç ödemeyi borç yapmamayı öğrenecek eşiniz sonra hazır parayı yiyecek hazır olan en kolaydır
Bu durumda arada giden ben ve zamanim oluyor. Nasil olsa sonunda yine kalacak vermeyecegiz hic deselerdi tamam da zaten vereceklermis niye bizim yillarimiz kaybolsun esim haketti ama benim de hayatim ziyan oluyor

Sizin için evi satmalarını istemektense, bi evin kirasını isteyin. Anne baba hayattayken bu şekilde mal mülk istemek bana çok yanlış geliyor
Inanin bana da o gonderdikleri parayi benim hesabima yolluyorlar onun icin bile konusirken yerin dibine giriyorum ama bu sekilde de daha bi 4 yilimiz var kredi

İstemeyin tabii ki. Hayattayken oturur kiraya verir satar kendi istediği gibi. Size verince ötekilere de vermesi icap edecek o zaman nerde oturacak. Ayrıca o ev de satılırsa esiniz hepten sıfırı tüketir. Şu durumda bi eviniz var en azından olacak.
Evlenirken borcu gizlenmesi haksızlık. Şimdiden sonra çok çok kontrolu olun

Ne alaka ilerde kalacak simdi ver olur mu
Gonlunden gecer simdi verir yoksa miras olarak kalmasini beklemek mecburiyetindesiniz.

Esinizin evlat olarak hakki olabilir ama alinteri varmi o mallar da ki erkenden isteyesiniz.
Kaldi ki borca yardm ediyirlarmis bi de ev verin demek valla bana uygun gelmedi.

Bu durumda arada giden ben ve zamanim oluyor. Nasil olsa sonunda yine kalacak vermeyecegiz hic deselerdi tamam da zaten vereceklermis niye bizim yillarimiz kaybolsun esim haketti ama benim de hayatim ziyan oluyor
Çnemli olan şuan için şartların iğleşmesi değil kişiliğinin düzelmesi baba yapacaksanız bu adamı hak etmeli

Ayrıca şöyle bir durum var. Diyelim ki evi sattı parasını size verdiler sizde ev aldınız yada her ne yapacaksanız yaptınız. Bir kaç yıl sonra KV ve KP vefat etti kalan 2 ev miras paylaşımında kardeşler arasında eşit bir şekilde paylaşılacak yani sizin eşinizde mirastan pay alacak, diğer kardeşler ve kV KP niye kabul etsin bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…