Nebevi beslenme

Böyle şişman kadın gördükçe korkuyorum öyle olunca diye de kafayı mı bozuyorsun ya Allah'ım.. kendi kendine gitse şu 3-5 kilo bi balsam aaaaa zayıflamışım falan olsa..

Açım

Gün ay dın

70.1 ile haftaya başlıyorum..hedefim diğer cuma 69.6... daha fazla değil ..
Hafta da 500 Gr olsun bana çünkü arada kaçırdıklarım anca toplarlar benş

6 haftamız var...

Hedeflerim..

Bugün 70.1

5 temmuz 69.0
12 temmuz.. 68.5
19 temmuz.. 68.0
26 temmuz.. 67.5
2 Ağustos .. 67.0
9 Ağustos .. 66.5

Daha fazlası olursa ne âlâ.. ama çok da ihtiyaç yok.. benim hedefim bu .. kaçamaklarım vs olur biliyorum dayanamam.. hafta içinde de tartılarak dengeli gitmeyi düşünüyorum..

Spor da Leslie başlıca inşallah oğlumun uyku düzeni yeni oturuyor artık Max öğlenleri 2 şer defa 2 saat uyuyor baya vakit var

Bu ve benzeri sünnetlerinden hareketle yeme içme adabı şöylece sayılmıştır:

1. Yemekten evvel ve sonra elini yıkamak,

2. Yemeği kendi önünden almak,

3. Sağ eliyle yemek,

4. Lokmayı ağza göre almak ve iyice çiğnedikten sonra yutmak,

5. Lokmayı yutmadıkça ikinci lokmaya el uzatmamak ağzında lokma ile konuşmamak,

6. Suyu içmeden evvel bardağa bakmak,

7. Suyu bir solukta içmemek,

8. Bardağın içine nefes vermemek,

9. Başkalarını tiksindirecek söz ve hareketten kaçınmak,

10. Başkasının lokmasına ve yediğine bakmamak,

11. Lokmayı ağzına korken kafasını tabağa doğru uzatmamak,

12. Yemekte israf etmemek, lokmasını ve aldığı yemeği bitirmek,

13. Ağzından bir şey çıkarmak gerektiğinde yüzünü sofradan çevirmek ve sol eli ile almak,

14. Dişleriyle koparmış olduğu lokmayı yemeğe batırmamak.

15. Helâlinden, temiz yemek ve Allah'a şükretmek.

16. Sofra sahibiyse, utanmamaları için herkes yeyip bitirmedikçe sofradan el çekmemek ve kalkmamak
(az yiyen biriyse ağır yemeli ve yer gibi davranmalı),

17. Yemeğe önce yaşça veya mevkîce büyük olanın başlamasını beklemek,

18. Mecbur kalmadıkça sokaklarda yemek yememek.

Yemekle ve Beslenmeyle İlgili Tavsiyeler:

1. Acıkmadan yeme, doymadan kalk.

2. Yediğin vakit az ye, yedikten sonra dört–beş saat kadar daha yeme.

3. Şifâ hazımdadır.

4. Mideye, bedene en büyük eziyet, yemek üstüne yemek yemektir.

5. En güzel diyet: Sünnete uygun bir beslenmedir.

6. Sünnete uygun beslenen kimse, şişmanlık hastalığına düçâr olmaz

Alıntıdır..

hanmeli ,
Her açım dediğinde kendimi yokladım.
Ben tokken de açım.
İçimdeki boşluğu yemekle dolduruyor gibiyim.
Midenin açlığı değil de sanki ruhun açlığı gibi.
Kendime çok üzülüyorum.
Hayatımda başka şeyler var düzene girmesi gereken, onlar düzene girmedikçe yemem de düzene girmiyor.
Onlar da düzene girmiyor bir türlü.
Bir kısır döngünün içindeyim.
Yemekler beni esir almış gibi.

Bebişe yaptın sen de yedin ha
Hadi bugün güzel başla kaçamak olmasın
Yoo bizzat kendime yaptım bebişe şeker yedirmiyorum.. başladım kesinlikle bozmak yok gerçekten

E sen ben den daha toplucasın ama pardesü omzundan nasıl sarılıyor kız belki boydur ya ben daha uzunum ya..
Aynen ben de ondan şaşırdım senin pardesünün kesimi dar bence.

Gün ay dın ♥

70.1 ile haftaya başlıyorum..hedefim diğer cuma 69.6... daha fazla değil ..
Hafta da 500 Gr olsun bana çünkü arada kaçırdıklarım anca toplarlar benş
75 kiloydum sabah haftaya hedefim 71 abartmasam olmaz

Aynı duygular içerisindeyim. Ama kimse de beni anlamıyor bir de dalga geçiyorlar o kadar zor bir hayatım var ki. Bazen isyan etmek üzere buluyorum kendimi hemen şükür sebeplerimi yazıyorum

Aynı duygular içerisindeyim. Ama kimse de beni anlamıyor bir de dalga geçiyorlar o kadar zor bir hayatım var ki. Bazen isyan etmek üzere buluyorum kendimi hemen şükür sebeplerimi yazıyorum
Aa çok şaşırdım.
Çok pozitif ve eğlencelisin mesajlarında oysa.
Belki içine atıp dışa farklı yansıtıyorsundur. Ya da özünde çok neşelisindir ama bu dönem hayat böyle gitmiştir.

Ben etrafla pek paylaşmıyorum. Konuşmak, anlatmak işe yaramıyor. Belki de bu yüzden bu kadar çok yiyorum. Yemek düzenimden moralimin nasıl olduğu çok rahat çözülür. Ama çözen yok:)

Düzen düzen.. gerçekten o kadar önemli. Ki.. ama hani ailevi bir mesele değilse ise eş ile olan bir problem vs.. düzelir inşallah oda düzelir ama daha zor galiba .. ama yemek uyku ev iş aş.. düzen kurulur bi şekil de..

Ben de çok düzene takan biriyim abartı değil ama belli bir döngü vardır.. heleki bebek olunca daha da önem verdim buna yani bence çocuklar düzen olduğunda huzurlu oluyorlar.. ne zaman ne yapılacağını bilince aileye daha çok katılıyorlar..
Yoo bizzat kendime yaptım bebişe şeker yedirmiyorum.. başladım kesinlikle bozmak yok gerçekten

Aynen ben de ondan şaşırdım senin pardesünün kesimi dar bence.
He sen kendi kendine kaşındın.. valla ben de de aşure var ama yemicem.. 43 gün kaldı ve bu hafta bir kilo hedef yaptım.. şu göbek olsun istemiyorum düğünde bayramda..

Evet dar olabilir.. en son aldığım keten zaten bir de çekti falan.. oluyor ama hatların meydanda o yüzden giyemedim..
75 kiloydum sabah haftaya hedefim 71 abartmasam olmaz
Ya abartma işte... 74 olsun.. yapabileceğin bir şey koy.. sonra cayaesın

Ben de çevremle çok paylaşmıyorum. KK da yazıyorum arada işte. Genelde içime atıyorum atıyorum sonra bir patlıyor çok fena oluyor

Amannn 500 gr için kendimi yoramam diyorum sonra

Ben de çevremle çok paylaşmıyorum. KK da yazıyorum arada işte. Genelde içime atıyorum atıyorum sonra bir patlıyor çok fena oluyor
Biz kadınlar... Hep böyleyiz.. bizimle de paylaşabilirsin sıkıntılarını inşallah hepsine tek tek çözüm bulunur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…