Evettt 1.200 yagdan vermisim hepsiniTartıldın mı
şahanesin canım :)Evettt 1.200 yagdan vermisim hepsini
İlk 15kiloyu nasıl ve ne ksdar zamanda verdşnizBu sene 2019... Benim için çok şey değişecek gibi.. başlangıç henüz.. değişimlerden biri de tabii ki sağlıklı beslenme arayışı..
Doğumdan hemen sonra sağlıklı beslenmeye başladım çok hızlı bir giriş yaptım emzirdiğim için de kaçamak yapsam dahi çok sarsılmadım.. 15 kilo kadar gitti..
Ve tabii ki bu işlerin amaları vardır....
Ama bu son bir kaç haftadır hiç dikkat etmiyorum. Şımardım resmen kilo verince.. nasılsa emziriyorum bahanesi ile de yedikçe yiyorum..
İsra israf... Başka bir şey değil..
Ara öğünlü diyet yaparak zayıfladım ama artık o şekilde devam etmek istemiyorum.. 2 ana bir ara olabilir 2 ana olabilir belki 1 ana öğün gibi olabilir.. kısaca acıkınca yiyerek.. öğün aralarının. En az 5 saat olarak inşallah haftada şu an 2 gün oruç tek öğün olarak.. ve bu beslenmeyi ömür boyu devam ettirmek istiyorum..
Orada burada bozmak istemiyorum israf her yerde israftır.. tıka basa yemek yemek vücudumu yormak istemiyorum..mizacıma göre beslenip vücudumu dinlemek istiyorum..
Ek gıdaya yeni başladı bebeğim ona örnek olmak onun peşinde rahatça koşmak oyunlar oynamak için ona da yemek yemenin sadece sağlık için olduğunu zevk için yemek yemeyi değil de acıkınca yemek yenmesi gerektiğini öğreterek.. örnek olarak bu şekilde de yaşayarak devam etmek istiyorum...
İnşallah başlıyorum..
19 mart...
hedef 1 ; 3 lt su içilmesi
hedef 2 ; 2 ana bir ara öğün yapılması
hedef 3 ; 10 bin adım atılması
9 ekim ile 1 ocak arasında verdim canım..İlk 15kiloyu nasıl ve ne ksdar zamanda verdşniz
Ay maşaallah ne güzel, keşke benim olsaaaaa9 ekim ile 1 ocak arasında verdim canım..
Bence hiç risk alma.3 gün oruç tuttum
ilk gün 68.1
2. gün 67.2
3. gün 66.8
geldim
ama sütüm müthiş azaldı... hiç aklıma gelmedi sütümün azalacağı...
günden güne daha az emdi oğlum..
yani aslında süt var da oğlan mı emmiyor süt mü yok ben anlamadım artık...
göğüslerim yumuşakken ben sıkıyorum elimle en az 5 yerden çıkıyor süt.. oğlana veriyorum almıyor bağırıyor .. göğüslerim sert olduğunda ki bu da anca 12 saat emmezse oluyor.. o zaman içiyor..
sanırım benim oğlan böyle dolu dolu gelsin hömüdük hömüdük içeyim istiyor..
göğüslerim yumuşakken bazen süt gerçekten gelmiyor geç akıyor oğlanın istediği gibi akması içinde bi 2-3 dk emmesi lazım ama o emmiyor o zaman işte hemen aksın lukur lukur içeyim istiyor ama o da malesef
yani yok ben anlamadım bu işi...
bugün oruç tutmadım bol su içicem ve normal yemek yicem bakalım kaç defa emicek..
dün gündüz 2 defa emdi ama birin de hiç doymadı.. birden çok aktı süt ama o da 1 dk falan sürdü...
öyle öyle canım.. bıraktım bugün işte ramaza da da belki birer gün tutup bırakırım bilmiyorum..Bence hiç risk alma.
Sonra çok vicdan azabı çekersin.
Bebeğin küçük, ruhsatın var, başka ibadetlere yönel, orucunu sonra tutarsın.
Ben böyle düşünüyorum.
Ek gıda zamanı gelmiş zaten.ne güzel kilolar gidiyordu ama oğlum daha 7 ayı yeni dolduracak memeden kesmek istemiyorum en azından 12 ay olana kadar gün de 5-6 kez emse güzelce çok iyi olur..
mama kullanmayı hiç istmiyorum.. nene usulü mamalar yapıyorum valla belki kızanınız olur ama içim böyle rahat ediyor..
keçi sütünü sulandırıp veriyorum şeker yok.. bal veriyorum ama balsız da içiyor bazen de içine prinç unu koyuyorum onu da ben yaptım princi ıslatıp güneşte beklettim sonra robottan çektim vs...
dün emmeyince 3 er defa 125 cc keçi sütü karışık su verdim..
ha bi de kefir veriyorum..
kefiri sütten de faydalı buluyorum.. en az her gün 150cc içiriyorum..
sütüm daha da azalırsa kefir miktarını artırıcam..
kefiri de kendim yapıyorum..
bugün de peynir yapıcam ve peynir altı suyu çıkarıcam o da çok faydalı bazen çavdar unlu mama yapıyorum ona koyuyorum yiyor..
benim oğlan ne bulsa yiyor zaten..
hani bu da var acaba kaşık yemekleri çok sevdi de ondan mı emmiyor ya da biberona alıştı memeden de biberonda ki gibi höldür höldür akınca içiyor
Canım açlık orucu mu tuttun normal oruç mu.3 gün oruç tuttum
ilk gün 68.1
2. gün 67.2
3. gün 66.8
geldim
ama sütüm müthiş azaldı... hiç aklıma gelmedi sütümün azalacağı...
günden güne daha az emdi oğlum..
yani aslında süt var da oğlan mı emmiyor süt mü yok ben anlamadım artık...
göğüslerim yumuşakken ben sıkıyorum elimle en az 5 yerden çıkıyor süt.. oğlana veriyorum almıyor bağırıyor .. göğüslerim sert olduğunda ki bu da anca 12 saat emmezse oluyor.. o zaman içiyor..
sanırım benim oğlan böyle dolu dolu gelsin hömüdük hömüdük içeyim istiyor..
göğüslerim yumuşakken bazen süt gerçekten gelmiyor geç akıyor oğlanın istediği gibi akması içinde bi 2-3 dk emmesi lazım ama o emmiyor o zaman işte hemen aksın lukur lukur içeyim istiyor ama o da malesef
yani yok ben anlamadım bu işi...
bugün oruç tutmadım bol su içicem ve normal yemek yicem bakalım kaç defa emicek..
dün gündüz 2 defa emdi ama birin de hiç doymadı.. birden çok aktı süt ama o da 1 dk falan sürdü...
benim 3. ayımdan beri böyle aktı akmadı geldi gelmedi emdi emmedi... hep var dı.. o yüzden ben 3 aylıkken ek gıda başladım..Ek gıda zamanı gelmiş zaten.
Biberonla verme eğer biberondan dolayı emmediğini düşünüyorsan, kaşıkla ver.
Ek gıdadan dolayı memeyi bırakacağını sanmıyorum sonuçta meme emmek bir tiryakilik:))
normal sayılır.. sadece iftar da tek çeşit yedim.. sahur da da hurmaCanım açlık orucu mu tuttun normal oruç mu.
Kavuşursun canım niye kavuşamayasın.oruçken çok rahattım ama ..
sahuru bir çb süt ve 9 hurma ile yaptım
ne acıktım ne susadım.. çok güzeldi.. enerji kaybı vs de olmadı oğlum da daha çok ilgilendim.. gün içinde uzandım ama dinlendim bazen..
şimdi tutmamak ben üzüyor.. ama gerçekten sütüm bu sebeple etkilendiyse yapabileceğim başka bir şey yok..
arkadaşın dediği gibi başka ibadetlere yönelmek lazım.. yine boş geçirmemek adına ramazanı elden geleni yapmak lazım.. geçen yıl hamileydimn tutmadım bu sene içinde onu 15 gün kaza ettim..
hayırlısı olsun..
şu 63 kilo hayalime kavuşamayacak mıyım şimdi napcam ya
Anladım teşekkür ederim cevabınız için. Ben açlık yapmak istiyorum da 36 saat. Ama 5 aylık bebeğim var. Ramazanda oruç tutmayı deneyip olmazsa ramazandan sonra deneyeyim açlığı.normal sayılır.. sadece iftar da tek çeşit yedim.. sahur da da hurma
ben de açlık yapmayı çok istiyorum ama göze alamıyorum .. diyetisyen desteği alabilmek çok güel canım inşallah kilo almadan sütün azalmadan ramazanı şerifi bitirirsinAnladım teşekkür ederim cevabınız için. Ben açlık yapmak istiyorum da 36 saat. Ama 5 aylık bebeğim var. Ramazanda oruç tutmayı deneyip olmazsa ramazandan sonra deneyeyim açlığı.
Ben ramazanda diyetisyenden destek alacağım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?