Nebevi beslenme

İlk 15kiloyu nasıl ve ne ksdar zamanda verdşniz

3 gün oruç tuttum
ilk gün 68.1
2. gün 67.2
3. gün 66.8
geldim

ama sütüm müthiş azaldı... hiç aklıma gelmedi sütümün azalacağı...

günden güne daha az emdi oğlum..

yani aslında süt var da oğlan mı emmiyor süt mü yok ben anlamadım artık...
göğüslerim yumuşakken ben sıkıyorum elimle en az 5 yerden çıkıyor süt.. oğlana veriyorum almıyor bağırıyor .. göğüslerim sert olduğunda ki bu da anca 12 saat emmezse oluyor.. o zaman içiyor..

sanırım benim oğlan böyle dolu dolu gelsin hömüdük hömüdük içeyim istiyor..
göğüslerim yumuşakken bazen süt gerçekten gelmiyor geç akıyor oğlanın istediği gibi akması içinde bi 2-3 dk emmesi lazım ama o emmiyor o zaman işte hemen aksın lukur lukur içeyim istiyor ama o da malesef

yani yok ben anlamadım bu işi...
bugün oruç tutmadım bol su içicem ve normal yemek yicem bakalım kaç defa emicek..

dün gündüz 2 defa emdi ama birin de hiç doymadı.. birden çok aktı süt ama o da 1 dk falan sürdü...

Bence hiç risk alma.
Sonra çok vicdan azabı çekersin.
Bebeğin küçük, ruhsatın var, başka ibadetlere yönel, orucunu sonra tutarsın.
Ben böyle düşünüyorum.

ne güzel kilolar gidiyordu ama oğlum daha 7 ayı yeni dolduracak memeden kesmek istemiyorum en azından 12 ay olana kadar gün de 5-6 kez emse güzelce çok iyi olur..
mama kullanmayı hiç istmiyorum.. nene usulü mamalar yapıyorum valla belki kızanınız olur ama içim böyle rahat ediyor..

keçi sütünü sulandırıp veriyorum şeker yok.. bal veriyorum ama balsız da içiyor bazen de içine prinç unu koyuyorum onu da ben yaptım princi ıslatıp güneşte beklettim sonra robottan çektim vs...

dün emmeyince 3 er defa 125 cc keçi sütü karışık su verdim..
ha bi de kefir veriyorum..
kefiri sütten de faydalı buluyorum.. en az her gün 150cc içiriyorum..
sütüm daha da azalırsa kefir miktarını artırıcam..
kefiri de kendim yapıyorum..

bugün de peynir yapıcam ve peynir altı suyu çıkarıcam o da çok faydalı bazen çavdar unlu mama yapıyorum ona koyuyorum yiyor..
benim oğlan ne bulsa yiyor zaten..

hani bu da var acaba kaşık yemekleri çok sevdi de ondan mı emmiyor ya da biberona alıştı memeden de biberonda ki gibi höldür höldür akınca içiyor

Bence hiç risk alma.
Sonra çok vicdan azabı çekersin.
Bebeğin küçük, ruhsatın var, başka ibadetlere yönel, orucunu sonra tutarsın.
Ben böyle düşünüyorum.
öyle öyle canım.. bıraktım bugün işte ramaza da da belki birer gün tutup bırakırım bilmiyorum..

Ek gıda zamanı gelmiş zaten.
Biberonla verme eğer biberondan dolayı emmediğini düşünüyorsan, kaşıkla ver.
Ek gıdadan dolayı memeyi bırakacağını sanmıyorum sonuçta meme emmek bir tiryakilik:))

oruçken çok rahattım ama ..
sahuru bir çb süt ve 9 hurma ile yaptım
ne acıktım ne susadım.. çok güzeldi.. enerji kaybı vs de olmadı oğlum da daha çok ilgilendim.. gün içinde uzandım ama dinlendim bazen..

şimdi tutmamak ben üzüyor.. ama gerçekten sütüm bu sebeple etkilendiyse yapabileceğim başka bir şey yok..

arkadaşın dediği gibi başka ibadetlere yönelmek lazım.. yine boş geçirmemek adına ramazanı elden geleni yapmak lazım.. geçen yıl hamileydimn tutmadım bu sene içinde onu 15 gün kaza ettim..

hayırlısı olsun..

şu 63 kilo hayalime kavuşamayacak mıyım şimdi napcam ya

Canım açlık orucu mu tuttun normal oruç mu.

benim 3. ayımdan beri böyle aktı akmadı geldi gelmedi emdi emmedi... hep var dı.. o yüzden ben 3 aylıkken ek gıda başladım..
şu an her şeyi yiyor.. ona göre yemek yapıyorum ben de evde berabre yeriz gibi.. tuzsuz yağsız.. ya da az yağlı mutlaka z.yağı..
sadece ona özel çavdar unlu veya kara kılçık tam buğday irmik pirinç unu ile püreler yapıyorum.. mesela akşam semizotu var kendime yapcam ona da yedircem.. gün de 3 defa bu tarz besinler veriyorum bi de gece kefir veriyorum.. gece de yetmiyor bazen süt az destek olarak onu veriyorum.. arada belki meyve suyu süt gibi ek giriyor..

diğer emziren anneler okuyorsanız yazın bana lütfen..

siz de de böyle mi ?

benim oğlum sütü emmeden aksın istiyor öyle ki yutkunma sesini ben rahat duyuyorum böyle akmadıkça da emmiyor...

bazen iyi saatlerine denk geliyor memeyle bir kaç dk oynuyor vs meme de uyarıldığı için hemen onun istediği gibi hızlıca akıtıyor.. o zaman emiyor ama mesela aç diyelim oyun oynamıcak hemen emicek baktı ki tek yerden fışkıtıyor istemiyor o zmaan ağlıyor ben elimle sıkıyorum hadi yani az daha emse uyarsa onun istediği gibi akacak ama yok kıyamet kopuyor ben de o zman mutfağa gidiyorum anlıyor hemen mama geleceğini bekliyor...
sizin de böyle mi nasıl geliyor sütünüz bebeğiniz nasıl tepkiler veriyor ya beni bi aydınlatın

Kavuşursun canım niye kavuşamayasın.
Sen niyetini hiç bozma, oruç tutmakla zayıflamak arasında bağ kurmayı doğru bulmuyorum ben.
Oruç allah rızası için tutulup başka hiçbir niyet girmemeli araya. Neticesinde zayıflanır veya kilo alınır, veya kiloyla ilgili hiçbir şey olmaz. Bunlar önemli değil. Bunlar amaç veya araç değil.
Önemli olan ruhen de oruç tutabilmek, nefsi terbiye edebilmek; aslında sadece rıza-yı ilahi...

normal sayılır.. sadece iftar da tek çeşit yedim.. sahur da da hurma
Anladım teşekkür ederim cevabınız için. Ben açlık yapmak istiyorum da 36 saat. Ama 5 aylık bebeğim var. Ramazanda oruç tutmayı deneyip olmazsa ramazandan sonra deneyeyim açlığı.
Ben ramazanda diyetisyenden destek alacağım inşallah

ben de açlık yapmayı çok istiyorum ama göze alamıyorum .. diyetisyen desteği alabilmek çok güel canım inşallah kilo almadan sütün azalmadan ramazanı şerifi bitirirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…