Neden aileler herşeye dahil oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dhskmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlenmiş aile kurmuş ama babam para vermiyor diyen biri nasıl akıllı oluyor? Benim cebimde yokken çocuğa nasıl bakıcam da demiyor. Eşim benim yüzümden ailemden laf işitiyor ezikleniyor demeyen, kendi başına ayakta durmaya çalışmayan biri akıllı değildir. Sıfırdan başlamak tabi kolay değil ama özgürlük de bedava değil. Evlerinde yaşıyorsunuz, yemeklerini yiyorsunuz, aynı işyerinden gelen kazanca tabisiniz. Sonra da niye karışıyorlar diyorsunuz. Karıştırmamanın yolu var ama siz tercih etmemişsiniz. Verdikleri paranın karşılığında size iş de yaptırıyorlar.

Bu ortama bir de çocuk yapma derdindesiniz. Daha çocuk yaşta tek bildiğiniz koca mıydı da bu aileye düştünüz? Eğitim meslek kariyer ayakları üstünde durma vs hiç umurunuzda değil mi? Maddi manevi ailesinin baktığı biriyle evlilik böyle olur siz ne bekliyorsunuz? Ailem arkamdaymış, kızlarını 19 yaşında evlendiren, kayınvalide kayınpeder eline baktıranlara aile mi deniyor? Şartlar bu, işinize geliyorsa devam edin gelmiyorsa da başınızın çaresine bakmayı öğrenin. Çocuğunuz olsun diye gereken tedaviyi de eş ailesinden mi istiyorsunuz?

Geçmiş olsun öncelikle. Ama tedavi görmeniz başka bir şey, çocuk sahibi olma fikriniz başka bir şey. Çocuk yaptım, hayatımda her şey düzeldi diyen hiç görmedim. Ama, mutsuz bir evlilikte çocuk sahibi olduğu için pişman olan çok kişi gördüm.
Şu an sıkıntı eş ailesi gibi görünse de, bu durum ilişkinize nasıl yansıyacak bilemezsiniz. Konuyu açma sebebiniz çocuk meselesi değil biliyorum. Ama değinmeden edemedim.

Lütfen daha fazla yorum yapmayalım düşünmek istiyorum şimdiden teşekkürler

Ya ben hala bu sekılde bu çağda evlilikler olduguna şaşırıyorum bazen...Eski türk filmlerinde hani Türkan Şoray'ın oynadığı kaynana eziyeti gören o konuları dikte eden filmleri o çağa uygun buluyorum da bu zaman da neden yaaa?

Nerde, nasıl, hangi kültürde yasıyorsunuz bılmıyorum..Ama az çok Türkiye'nin her bölgesinden dostlar edindik inanın en katı denilecek yerlerde dahi kız tarafı diyim hani ya da kız bu şekilde bir evliliğe adım atmıyor artık...

Sizin ki köle-efendi ilişkisine dönmüş..Sanırım maddi olarak onlara bağlısınız ki böyleyse bu zulüm devam eder...Bu ikili ilişkiler içinde gecerli,devlet içinde gecerli...Bu işler böyledir yani..

Yeter artık deyip basıp gıdıp karı koca calısıp bır dunya elde etmeyı duşunmedıgınız surece onlar da kırbacı vurmaya devam edecekler gibi duruyor Polyana konusamıcam çünkü..

Yani benim algıladıgım bu sekılde...Yanlıs anlamıssam sayet kusuruma bakmayın..Ama bu sekılde tükenirsiniz..Paraları batsın yaa..Böyle para vereceklerse vermesınler bence...

Lütfen daha fazla yorum yapmayalım düşünmek istiyorum şimdiden teşekkürler
Bu ortama düşmeden önce düşünmeniz yasak mıydı? Kendi başının çaresine bakamayan biri nasıl aile kuracak, eş baba olacak diye hiç mi geçmedi aklınızdan? Ev var, iş var, mutfak var diyip ortak olmuşsunuz hepsine.

Yapacağınız tek şey çocuk işini en az 5-6 sene erteleyip işe girmek. Okulda eğitimde meslekte gözünüz yoksa iş bulup çalışıp birikim yapacaksınız. Kira vermiyorsunuz, mutfak masrafınız, yok ailesinde yiyip içiyorsunuz biriktirmeniz zor olmaz. Kocam ve ailesi çalışmama izin vermez diyorsanız da oturup bu hayatı esareti çekeceksiniz. Çocuğunuz bir şey istediği zaman bizim paramız yok, dedenler verirse alırız mı diyeceksiniz?

şu an yapabileceğiniz en iyi şey ayrı bir eve çıkmak. böyle kim olursa olsun altlı üstlü oturulmaz. eşinize de açık açık diyin yani ben yapamıyorum bu evde diye. gerekirse sizde çalışın hatta

Fikir istediğiniz konuda verdiğiniz bilgiler yeterince açık değil. Öncelikle ortak iş yapıyorlar dediğiniz iş ne zaman, kim tarafından kurulmuş ve kurulan bu işe eşinizin ortak olmak için nasıl bir maddi katkısı olmuş? Yoksa eşiniz, bildiğimiz klasik babasının yanında çalışıp, ne verirse kabul etmek zorunda olan biri ve babasının işine ortak çıkmaya mı çalışıyor. Altlı üstlü oturmayı kabul ettiğiniz ev için eşimin emeği var bırakamayız demişsiniz. Nasıl bir emek bu? Genellikle geleneksel ailelerde babanın bir arsası olur. Daireleri yapar. Belki kaba inşaat sonrası ince işlerde ki eksikler tamamlanmak için zamana bırakılır. Eşinizin emeği bu eksikleri tamamlamak mı? Yoksa daireyi alırken büyükçe bir meblağ para vererek dairenin alınmasına vesile mı olmuş? Vereceğiniz bilgilere göre ancak doğru bir fikir desteği sunulabilir.
Eşiniz eğer babasının işinde çalışıp kendini işin ortağı zannediyorsa, babasının evinde oturup birkaç tadilat yaptı diye evin sahibi olduğunu sanıyorsa boşu boşuna kendinizi yer durursunuz. Ya karı koca çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz ya da bu insanlar size ne verirse onunla yetinirsiniz. Dediğim gibi sorduğm sorulara vereceğiniz cevaplara göre durum tekrar değerlendirilir ama bence ailenin tek hatası bir baltaya sap olamamış oğullarının evlenmesine ön ayak olmak olmuş.

Şu saçma ortama çocuk sokmasanız olmaz mı? Eşiniz daha babasından harçlık bekleyen çocuk gibi. Nasıl kendi çocuğuna bakacak? Çocuk olunca masraflar artacak, tahammül sınırı düşecek. Tamam kendi düşen ağlamaz ama o çocuk bu kadar karmaşık bir hayatı hak etmiyor.
Yaşınız küçük önce hayatı düzene sokun. Sonra çocuk yapın, çünkü çocuk zaten düzenli hayatı bile bozuyor.

çok kötüyüm stresten çocuğum olmuyor
Şu ortama da çocuk olmayiversin. Kendi sefaletinize, bir de çocuk dahil etmeyin.
Daha kendiniz gecinemiyorsunuz, çocuk olunca nasil gecineceksiniz?
Oyle yaptim oldu demekle olmuyor, hamilelikten itibaren bir bebegin masraflarini bir arastirin isterseniz.

Kocanın ailesi ile ortak iş yaptığı falan yok öyle olsa kocanın da elinin altından para geçerdi. Senin kocan başka yerde tutunamayacağını bildiği için babasının eteğinin altından emri altından çıkmıyor
Ama sen bunları bilerek evlenmişsin zaten sorun nedir ? Para vermiyorsa evde yemek nasıl pişiyor ?
Veriyordur da size az geliyordur. Gezmeye tozmaya vermiyordur. Bunu sen çözemezsin kocan çözecek
Ve lütfen bu sorunlar çözülmeden çocuk yapma

Tatile gitmek isteyeceksin “ne gerek var” denecek,
Evinde tv ünitesini değişmek isteyeceksin çocuk odası kurmak isteyeceksin “ne gerek var” denecek,
Hatta arttırıyorum belki dışarda bir restorana gitmenize bile karisacak
Böyle bir hayata neden evet dedin ? Ben motivasyonunu merak ediyorum?
Siz evlenmeden önce de böyledir ki zaten yani sürpriz bir durum yok

Babasının eline bakan adamla ne diye evlendiniz ki?
Parayı veren düdüğü çalar, bu kadar basit.

senin boğulduğun ortama ne çocuğu ya ? kocanın parası mı var da çocuk doğuracaksın ?!

Evet maaşını babasının eline getiriyor çünkü bekarlığından beri böyle.
Getirmediği anda adam kıyameti kopartır çünkü maaş gününü herşeyi biliyorlar.
Beraber yemek içmek zorundalar çünkü adam bunlara kısıtlı para veriyor.
Ama bu kızımız daha 21 yaşında bir işe girip çalışayım ekonomik özgürlüğüm olsun demiyor.
Gir bak bi işe çalış senin o ananın evine gitmene karışan kayınpeder sesini çıkartıyor mu.
Yakından tanıdığım bi aile var bu şekilde bekarken tüm paralar ailede birikiyor maaşlar gelip anasına teslim ediliyor kadın da işte o paralarla birikim yapıyor ev filan yaptırdılar oda tabiki yiyip üstüne yatmıyor ama böyle bi düzen olacaksa evleninceye kadar.
Onlarda altı üstlü çocuk maaşını vermiyor kendi ailesi oldu şimdi karısını devamlı gezdiriyor herkesin evi ayrı kızda çalışmıyor.

Babasının işinde çalışıp, babasının verdiği evden otururken ne bekliyordunuz ki?
Ayrı bir bütçe ayrı bir ev kuramıyor hala havasının egemenliği altında.
Bunu bile bile bir de çocuk yaparsanız çocuğa mama almak için bez almak için kayınpedere yalvaracaksınız demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…