Neden bosanmayı kabul edemiyorum

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
merhaba esimle bosanma asamasındayız, bu sureçte cok zorlandığım için onun karakterini kabul edip dönmek istediğimi söyledim kabul etmediler. Yumusak huylu olunduğunda sıkıntı çıkarmayan birisi ama aksi durumda şiddete bile basvuran birisi. Yumusak huylu olup sabrede sabrede onunla hayat giderdi, ben de hem cocugumuz var diye hem de tekrar evlilik düşünmediğim için tekrar deneyelim istediğin gibi olacağım dedim, kabul etmedi. Aileleri araya koydum fikri değişmedi, neden böyle.davranıyor olabilir lütfen kırıcı yorum yapmayın çünkü yuva dağılması öyle zormuş ki. Duygularının bitmediğini ama bir geleceğimiz olmadığını söyledi. Aramız bozuk diye cocukla da ilgilenmiyor yapayalnız kaldım. Bana inanmıyor yani sen dayanamaz yine bırakırsın farklı karakterlerde insanlarız diyor

Bu olayda nasıl oldu da suçlu, özür dileyen, af bekleyen siz oldunuz. Adam şiddete başvuruyor diyorsunuz sonra da dönmek istiyorum diyorsunuz. Önce bi silkelenip kendinize gelin çocuğunuzu böyle bir adamla mı büyütmek istiyorsunuz.

Şu an destek alamıyorum. Bir de şöyle bir algı var yuvasını devam ettiremeyenlere basarısız gözüyle bakılıyor ve erkek üstünlüğü toplumda kabul edilmiş durumda. Ben de ‘yuvan, kocan, sahip ol’ gibi cümleleri duydukça ne yaptım demeye başladım. Pişmanım da dedim istemedi

Adamı sevdiğinden değil de düzenin bozulmasından dolayı barışmak istiyorsun gibime geldi. Hiç kimsenin dayak yediği adamı sevdiğine inanmam çünkü.
Tabii ki zorlanırsın, haklısın. Allahım yardımcın olsun inşallah.
Bence bir an önce kendi hayatını kurmaya bak.

Ayrılık beni öyle zorladı ki yeter ki olsun da daha uysal davranıyım devam ettiriyim düşüncesine girdim

Elalemin lafına bakarsanız hayatınızı çöpe atarsınız benden söylemesi. O elalem yarın sen şiddet görünce sana yardım mı edecek? Sizin evlilikte başarısız olan eşin. Insan olmayı dahi beceremiyor. Neden siz beceriksiz oluyorsunuz bu durumda? Pişmanım demeniz bile hata. Insan haklarını savundugu için, siddete boyun eğmedigi icin pisman mi olur? Korku ile hareket ederseniz tabi ki oraya geri dönmek istersiniz. Şu anda o kadar bastırılmış ve sindirilmissiniz ki başka bir hayatınızı hayal bile etmeye cesaretiniz yok. Gerekirse bir süre kimseyle (heleki o bahsettiğiniz cahil sürüsü ile) görüşmeyin ama kendinize gelin. Kitaplar okuyun böyle konularla ilgili. O adama dönerseniz bu sefer size hayatı iyice zehir edecek. Bunu kendinize yapmayin

Evet sadece eski duzenimi, evimi özledim bir de bosanmıs olarak dikkat çekmekten nefret ettim

Burayı da bir topluluk olarak kabul edersek, dayak yediğini söylediğin halde kaç üye sana "başarısızsın, yuvana kocana sahip çık" der. Çevrenizi değiştirin madem.
Birinin kuklası olursanız karşınızdaki gayet yumuşak davranır size. Önemli olan birey olarak fikirlerinizi söylediğinizde ki tavırları?

Zaten şu saatten sonra eşiniz barışmayı kabul ederse daha zor günler yaşarsınız emin olun. Hem siz tekrar aynı şeyleri yaşamamak için kendinizde psikolojik baskı hissedecek ve sineceksiniz. Hem de eşiniz barışma isteğinizle şişen egosu yüzünden işi iyice pişkinliğe vuracak.

Evet sadece eski duzenimi, evimi özledim bir de bosanmıs olarak dikkat çekmekten nefret ettim
biraz cevval olmayı deneseniz mesela? hayatta başarıyı, huzuru hedefleyen, zorluklarla yalnız başa çıkmayı göze alabilen, ömrünü bir öküzün boyundurluğu altında dayakla kötekle sürdüren değil, kendi ayakları üstünde duran sağlam karakterli bir KADIN olarak sürdürmeye çalışsanız? Çok mu zor?

Evet ona boyun eğmediğim için beni hatalı görüyor, ben bunu yapmamalıyım demiyor. Duzelcem demediği gibi ben elimi uzattım onu da istemedi. Tekrar bırakırım diye guveni yok, sadece ben değil bir başkası da onu bırakabilir böyle davranırsa. Anlıyor da bana mi eğilmiyor anlamazlıktan geliyor bilmiyorum

Haklısın tabii ki kolay değil.
Ama ne kadar çabuk toparlanırsan senin için o kadar iyi.
İnşallah yeni düzeninde mutluluklar hep yanıbaşında olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…