Seni sevdiginden eminsin oyle mi? Diyecek sözüm yok arkadasim yolun açık olsunMerhaba..
Uzun zamandır takip ediyorum, dertlerinizle dertlenip, sevincinizi paylaşıyorum uzaktan.
Benim derdime gelecek olursak, 25 yaşındayım, 7 ay önce sözlendim.
Sözlüm Harika bir insan, merhametli düşünceli ve beni çok seven.
İkimizde İstanbul da yaşıyoruz ve artık düğün tarihi almak için, ikimizin de ailesinin yaşadığı Ankara ya gittik. Giderken düşüncemiz, Nikah ve düğün tarihi belirleyip önümüze bakmaktı. Neyse gittik, ben ailemde kaldım, o ailesinde kaldı. Ertesi gün sözlüm ile nikah işlemlerini hallettik ve tarih almıştık. Ama birdenbire nişan yapalım diye tutturdu, meğer bir gün öncesinden annesi ile oturup nişan planları yapmış ve bana direk istiyorum diye geldi. İsteme ve söz zamanlarımız Ailesi yüzünden çok fazla sancılı geçmişti ve 7 ay boyunca ne ben gelin olduğumu hissettim ne de aileme dünürlük yaptılar. Hiç arayıp sormadılar ve sözlüm ailesini silmişti, ben zorla barıştırmıştım, barıştırmaz olaydım.. neyse, ailesi ile çıkıp geldiler bize ve babama nişan istiyoruz dediler, babam da doğal olarak dedi ki, 7 aydır nerdeydiniz, ben nişan yapmam dedi. Babamın bu kararında benim de nişan istememem etkili oldu tabi. Neyse öylelikle gittiler. Ertesi sabah babamla damatlarını pikniğe götürmek için sözlümlere gittik ve sözlüm ben gelmeyeceğim dedi, yanında da annesi vardı. Ama çok sert ve önem vermeden söyledi bunu. Bende yüzüğü yüzlerine fırlattım çıktım, bu iş bitti dedim. Aradan bira kaç gün geçti, sözlüm ile oturduk konuştuk sorunlarımızı çözdük, ben tamam nişan yapalım dedim. Bu seferde nişanı 2 gün istediler. Yani 1.gün onlar eğlence yapacakmış, 2.gün de biz yapacakmışız ve gelip nişan takacaklarmış. Bizde nişan 1 gün olur, aynı anda 2 tarafta da başlar ve nişan takılır biter. Memleketlerimiz de aynı. Ben 2 gün nişan olayını kabul etmedim ve yine tartışmalar çıktı. Hiçbir kavgada bitti demeyen adam, sürekli bu olmazsa biter şu olmazsa biter demeye başladı. Ve 1 aydır alyanslarımız annesinde. Israrla göndersinler diyorum, sözlüm o an tamam diyor isteyeceğim diyor ama ne gelen var ne giden. Beni sevdiğinden şüphem yok ama neden böyle yaptığını anlamıyorum. Ailesi yüzünden o kadar zor günler geçirdik, kendisine ulaşmamaları için hat bile değiştirdi ama şimdi niye nişan diye tutturuyor (2 gün) Ve neden alyanslarımız hala gelmiyor?
ay bu ne be okurken içim daraldi hala kendi kararlarini alamayan annesinin eteginin dibinden ayrilmayan adamlarla evlilik planları yapıyorsunuz sonrada bunlar oluyor iste.Kafalarina göre yönetmek istiyorlar sizi biterse bitsin ki bence bitsin zaten.Siz mi evleniyorsunuz yoksa aileler mi?evlendikten sonra ne olacak sanıyorsun eşin değişecek mi?herşeyinize karışacaklar sonra buraya yine kv. kp. sorunlarinizla ilgili konular açacaksinız.Yol yakınkan iyi düşünün evlenip ayrılmak daha zorMerhaba..
Uzun zamandır takip ediyorum, dertlerinizle dertlenip, sevincinizi paylaşıyorum uzaktan.
Benim derdime gelecek olursak, 25 yaşındayım, 7 ay önce sözlendim.
Sözlüm Harika bir insan, merhametli düşünceli ve beni çok seven.
İkimizde İstanbul da yaşıyoruz ve artık düğün tarihi almak için, ikimizin de ailesinin yaşadığı Ankara ya gittik. Giderken düşüncemiz, Nikah ve düğün tarihi belirleyip önümüze bakmaktı. Neyse gittik, ben ailemde kaldım, o ailesinde kaldı. Ertesi gün sözlüm ile nikah işlemlerini hallettik ve tarih almıştık. Ama birdenbire nişan yapalım diye tutturdu, meğer bir gün öncesinden annesi ile oturup nişan planları yapmış ve bana direk istiyorum diye geldi. İsteme ve söz zamanlarımız Ailesi yüzünden çok fazla sancılı geçmişti ve 7 ay boyunca ne ben gelin olduğumu hissettim ne de aileme dünürlük yaptılar. Hiç arayıp sormadılar ve sözlüm ailesini silmişti, ben zorla barıştırmıştım, barıştırmaz olaydım.. neyse, ailesi ile çıkıp geldiler bize ve babama nişan istiyoruz dediler, babam da doğal olarak dedi ki, 7 aydır nerdeydiniz, ben nişan yapmam dedi. Babamın bu kararında benim de nişan istememem etkili oldu tabi. Neyse öylelikle gittiler. Ertesi sabah babamla damatlarını pikniğe götürmek için sözlümlere gittik ve sözlüm ben gelmeyeceğim dedi, yanında da annesi vardı. Ama çok sert ve önem vermeden söyledi bunu. Bende yüzüğü yüzlerine fırlattım çıktım, bu iş bitti dedim. Aradan bira kaç gün geçti, sözlüm ile oturduk konuştuk sorunlarımızı çözdük, ben tamam nişan yapalım dedim. Bu seferde nişanı 2 gün istediler. Yani 1.gün onlar eğlence yapacakmış, 2.gün de biz yapacakmışız ve gelip nişan takacaklarmış. Bizde nişan 1 gün olur, aynı anda 2 tarafta da başlar ve nişan takılır biter. Memleketlerimiz de aynı. Ben 2 gün nişan olayını kabul etmedim ve yine tartışmalar çıktı. Hiçbir kavgada bitti demeyen adam, sürekli bu olmazsa biter şu olmazsa biter demeye başladı. Ve 1 aydır alyanslarımız annesinde. Israrla göndersinler diyorum, sözlüm o an tamam diyor isteyeceğim diyor ama ne gelen var ne giden. Beni sevdiğinden şüphem yok ama neden böyle yaptığını anlamıyorum. Ailesi yüzünden o kadar zor günler geçirdik, kendisine ulaşmamaları için hat bile değiştirdi ama şimdi niye nişan diye tutturuyor (2 gün) Ve neden alyanslarımız hala gelmiyor?
Ben nişan isteyen taraf olduğum halde sözden sonra bu fikrimden vazgeçtim ve erkek tarafı da dahil herkese nişan yapmayacağımı duyurdum. Herkes saygı duydu bize kalırsada masraf yapmayın ama içindede heves kalmasın sen bilirsin dediler. Nişanı kız tarafı yapar ve hatta nişan kız tarafı için yapılır yani tamamen gelinin ve ailesine kalmış bir tercihtir. Bizde böyledir. Bu aile işi biraz yokuşa sürmeye çalışıyor gibime geldi canım. Senin bu ilişkiye inancın varsa sakinliğini koru ve mantıklı açıklamalarınla isteklerini reddetNikah tarihimiz 20 Mayıs tı ve gitmedik. Sözlüm diyor ki, güvenemiyorum sana, tekrar çıkarıp yüzüğü atacağından endişeleniyorum o yüzden yüzükleri istemiyorum diyor.
Nikaha gitmemesi ne demek canım yaNikah tarihimiz 20 Mayıs tı ve gitmedik. Sözlüm diyor ki, güvenemiyorum sana, tekrar çıkarıp yüzüğü atacağından endişeleniyorum o yüzden yüzükleri istemiyorum diyor.
Nikah tarihimiz 20 Mayıs tı ve gitmedik. Sözlüm diyor ki, güvenemiyorum sana, tekrar çıkarıp yüzüğü atacağından endişeleniyorum o yüzden yüzükleri istemiyorum diyor.
Vakıf olmadığınız konuda yorum yapmamanızı rica ederim. Gelin olmadan eğlence mi olur??Arkadaş iki halay çekilecek diye yüzük mu atılır?
Show must go on.
Şımarıklık diz boyu masallah.
Benimde aklımda soru işaretleri olduğu için istemiyorum nişanı. Belki de beni nişana ikna etmek içimin nikah tarihi aldı sözlüm. Çünkü onların planına göre 20 Mayıs nikah, 21-22 Mayıs nişan olacaktıNikahi yaptirmayip nisanla arayi uzatmaya calisiyorlar o zaman. Ben iskillendim . Kilimi kipirdatmazdim nisan icin.
bunlar nikah tarihini uzatacaklar belli yoksa düğünle nişan arası 1 ay o kadar zahmete değer mi? zaten tek oğlum hevesimi alicam vs. diyen insan aylardir neredeymiş,yalan dolan bence nişani takıp seni oyalayacaklar gibime geliyor akillarinca taktik yapiyorlarBenimle tartıştığında Annemi arardı hep, anne aramızı yap diye, şimdi annem her şeye karışıyor oldu. 7 aylık sözlülük süresinde ailesini hiçbir şeye karıştırmadık, takımızı organizasyonumuzu hep kendimiz yaptık sözlümle, ailesi bu yüzden de cephe aldılar biraz. Yazacak o kadar çok şey var ki, ne yazsam yarım kalıyor tam anlatamıyorum. Ailesi sözlümün beni çok sevdiğini bildikleri için bana karşı çemkiremediler hiç. Ellerine şimdi fırsat geçince de nişan diye tutturdular. Sözlümün babası da istemiyor nişanı, ama annesi ile sözlüm çok tuhaflar. Nişan yapma gibi bir maddi durumumuzda yok zaten ama dertleri ne belli değil. Annesi diyor ki benim tek oğlum hevesimi almak istiyorum, ama 7 aydır bana ne bohça ne çeyiz ne takı hiçbir şeyleri geçmedi, heveslisinde niye bunları yapmadın derler adama.
Benimde aklımda soru işaretleri olduğu için istemiyorum nişanı. Belki de beni nişana ikna etmek içimin nikah tarihi aldı sözlüm. Çünkü onların planına göre 20 Mayıs nikah, 21-22 Mayıs nişan olacaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?