Neden böyle oluyor

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaslar

Bilenler bilir esimden ayrildim. Yaklasik 6 ay oluyor. Bosanma davasi devam etmekte.

Ayrildigimi duyanlar benim adima cok üzülmüsler cünkü haketmedigimi düsünüyorlar. Ancak isin ilginc yani evlenmeden önce beni istemeye gelenler yine benimle görüsmek istiyorlar. Ben ise sütten agzi yanmis kedi olarak cok korkuyorum. Herkes görüs kafsn dahilir iyi gelir falan diyor. Evet sevgiyede cok ihtiyacım var ama asiri derecede korku ve güvensizlik var icimde.

Dün bir aile geldi tekrar tüm sülale toplanip gelmisler. Cok aydin insanlar. Bu kisiler öncedende beni istemeye görüsmeye gelmislerdi. Herkes diyo cocuk cok iyi mühendis efendi olgun vs vs. Öyle bir intibada birakiyor.

Dün heyecsn kosturmaktan bir kelime dahi konusamadim. Biraz yüzü asıldı morali bozuldu. Yemekleri cok güzel yapmisdin dedi. Sofrayi kaldirirken bana yardim etti. Benimle iletisime geçmeye calisti. Yüzümü görmek icin konusmak icin herseyi denedi. Ben ise napcami bilemedim. Karmakarisiktim. Sürekli icimde sen bosanmis bir kadinsin intibasini kafamdan silemiyorum. Cocuguda ayip ettim farkettim. Ama bende naptigimi bilmiyorum ki. Suanda öyle bir sucluluk duygusu var ki. Hepsi beni izledi. Haliyle cok rahatsiz oldum. Bana bakip bakip durdu. Numaralarini gönderdi ailesi. Tekrar görüselim falan vs. Ben ayip ettim diye icim icim yiyor.

Tekrar birisine güvenemekten sevememekten cok korkuyorum. Yada karsimdaki kisiye istemeyerek yanlis yapmaktan. Birde cok utandim kilo aldim beni begenmez ki mantigindayim. Hep yetemiyecegimi düsünüyorum.

Ben bu düsüncelerden nasil kurtulcam ?

Ayni seyleri yasayan oldu mu?
 
Sürekli icimde sen bosanmis bir kadinsin intibasini kafamdan silemiyorum.
Öncelikle neden böyle düşünüyorsunuz? Öcü de değiliz sadece boşanmış.ıź ..
Yalnız sizin için erken mi acaba ?
birileriyle görüşmeniz ,evlilik için adımlar atmanız kafanızda soru işaretleri oluşmayacak duruma gelinceye kadar beklemeli mi sizce ?
 


Evliligi falan zaten kesinlikle düsünmüyorum simdi. Sadece dinleyen seven birine ihtiyacim var sanirim. Sicak bir omuz. Kendimi cok yalniz hissediyorum. Ama bu kadar erken insanlarin görüsmek istemesine afalladim acikcasi. Bilmiyorum. Belkide eski esimin sürekli bana sen kadinsin bosaninca olan sana olacak. Ben erkegim bana birsey olmaz lafini cok duydugumdan olsa gerek. Birde ben cocukken annemle babam ayrildi. Babam sevgisini hic göstermezdi. Halada öyle. Böyle birine yaslanma ihtiyaci duyuyorum. Kücücük cocuk gibi. Ya evlenmis ayrilmisim 30 yasindayim. Bu cocuk beni niye istesin ki diye düsünüyorum. O kadar daha genc kisiler varken. Ailem hepsi bu cocuguda begendiler evlilik düsünmene gerek yok diyorlar cocukla görüs kahve ic diyorlar.

Sanirim o kadar cok yildirilmisim ki kendime ait hic tutunacak birseyim yok. Eskiden kendimle ilgili problemim yokken. Eski esim ve ailesi görüntüm hakkinda o kadar dalga gectiler ki. Artik beni kimse begenmez. Diye düsünüyorum. Sanirim özgüvenim kalmamis.
 
Saglikli bir iliski (iş,aşk,arkadaslik) icin en once siz kendinizi sevmeli ve deger vermelisiniz.
Ne demek görüntüm ile dalga geçtiler öcü müsünüz siz , kendi yetersizliklerini başkasını küçümseyerek kapatmaya çalışmış insanları düşünmeyin
Yeni bir sayfa yeni bir hayat en en once de yeni bir siz ... kişilik degisimi değil tabi bu bahsettiğim
Düşünce daha dogrusu düşünme tarzınızı değiştirin
Kendinize güvenin. Kendine güvenen ama bunu küçük dünyaları ben yarattim tarzinda disa vurmayan kadinların yapamayacağı sey yok bence
 

Sanirim kendime güvenmem zaman alacak.
 
altı ay kısa bi süre bence eski evliliğin izlerini silmek için...Bence bu süreçte içinizde kalan ne varsa yapın,gezin tozun
 
Boşanma davanız devam ederken, yeni birileriyle görüşmek uygun değil bana göre.
Onların da ne acelesi varmış toplaşıp gelmişler.
Kaçmıyorsunuz ya, hele bir eski soyadınıza kavuşun sonra bakılır duruma.
Kafanızı dinleyin, sorumluluklarınızı üzerinizden atıp derin bir nefes alın.
Ne anlayışsız insanlarmış, istediği kadar okusun iyi adam olsun ama hala 'evli' bir kadına görücü gitmek, ahlaktan yoksunluktur.
 
Üstteki yoruma katılmakla beraber bu insanlarla görüşmemeniz taraftarıyım. Daha boşanmamışsınız aileniz de yanlış yapmış.
 
Öncelikle giden özgüveninizi geri getirmeniz için size ödevler düşüyor.Kilo verdiniz mi bilmiyorum.Vermediyseniz önce burdan başlayabilirsiniz.Çalışmıyorsanız acilen işe başlayabilirsiniz.Çünkü biten evliliğinizde eşinizin yüzünden çok yıprandınız.Önce yaralarınızı onarıp, özgüveninizi geri kazanın ki başlayacağınız ilişki de sağlıklı olsun.Çok acele girişmişsiniz bu işlere.


Tövbeler tövbesi daha yeni gördüm tekrar düzenledim yazımı.Daha boşanma aşamasında mıydınız?Yahu görücü gelenlerdeki Nasıl zihniyet?Ailenizdeki basıl zihniyet?Siz de kırdım mı acaba diye düşünüyorsunuz.E 3 yılda bu tekrar gelen Ada'm mühendis haliyle birini bulamadıysa onda da var problem.Yanlış insanlar ,yanlış Zaman malesef
 
Once kendinize guveninizi geri kazanın. Su asamada bi iliskiye başlarsanız karşınızdaki insana negatif elektrik verirsiniz. Haketmediginizi düşünmeniz kandırmaca. Ama siz karşıya boyle yansitirsaniz bi sure sonra gercek olur. Hep en iyisine layik oldugunuzu düşünün.
 
Zaten ailemin hepsi cok soguk davrandigimi söyledi. Bende kendilerine gercekten erken oldugunu söyledim. Bosanmak icin bir yil beklemem gerekiyor. Zaten bu süreci kendimi toparlamam adina iyi buluyorum. Ya bende saskinim neden bu kadar acele edildigine dair cünkü kendimde degilim cok fazla. Bu bir ayda 5 kisi geldi. Haliyle cok gerginim. Zamanlama aslinda gercekten cok kötü.

Kötü niyetle gelmediler. Ama bu soruyu bende kendime soruyorum bu adam gayet iyi isi var neden simdiye kadar bulamadi birisini diye düsünüyorum. Bir yandanda üc yil önce geldi simdi niye geliyor. Ailesi istese onlarada karsi cikabilir. Karman corman olan kafayi toparlayamiyacam bu gidisle.

Kilo vermek icin onlarca liste hazirladim birtürlü irademe sahip olamiyorum. Nerden baslasam? Evime spor aleti almistim onu yapmayi planliyorum hergün.
 
Kendini strese sokma hiç.Ayrılmak kimse istemez Tabiki ama seninki kurtulmak olmuş.Yavaş yavaş kendine güvenin gelecek,motive olacak şeyler yap mesela.Ben takıntı haline getirdiğim için kilo verdim.Eşim rahatsız olmadı hiçbir zaman ama ben kendimi beğenmiyordum.Evde pilates,börek vs yerine günde 1 dilim ekmek ,meyve, bol su ve Yeşilçay ile başladım 4 ayda 72 kilodan 56 ya düştüm.Kendim içindi bu.Sende yapıcam de...Yeter ki iste..Ayrıca ne spor salonuna gittim ne spor aleti aldım...Her yere yürüdüm gerekli gereksiz..
 
Görücüye gelen kişi de boşanmış biri mi merak ettim? Toplumumuzda genellikle boşanmış ve çocuğu olan biri ile bekar birinevlenmek istemez (istisnalar da var tabi )bekar biri ise ,mühendis ve iyi biri neden beni istiyor anlamadım demişsiniz, bence o kişide de vardır bir sıkıntı. 6 ay oldu boşanalı demişsin bence zaman önemli değil önemli olan senin hazır olman.hazır isen evlen. Kişiliğiniz uyusursa neden evlenmeyesin ki..karşına alıp herşeyi ne istediğini açıkça ifade etmelisin sonradan sorun olmasın. Demişsin ki beni seven biri olsun başka bir şey istemiyorum.,arkadaşım gerçek hayat dizi değil aşk tutku diye birşey yok.ne var biliyor musun saygı var , saygı sevgiyi doğurur. Karşındaki seni çekip çevirsin diye korusun diye evlenmemeli insanlar.o da insan ya hata yapacak
 


Sindiye kadar 5 kisi geldi. Hepside evlenip ayrildigimi biliyor. Bu mühendis arkadas bekar hic evlenmemis 35 yasinda.
 
Sindiye kadar 5 kisi geldi. Hepside evlenip ayrildigimi biliyor. Bu mühendis arkadas bekar hic evlenmemis 35 yasinda.
Vardir adamin bi falsosu bence. Kendi görüp cok beğenip tanismak istese neyse de. Aileler hic evlenmemis ogullarinin boşanmış kadinla evliliklerine soguk bakarlar genelde. Bunlar tutmus getirmişler. Cok mu utangac acaba? Ya da itici?
 


Yok hayir gayet yakisikli ve bilgili. Yönetici bir firmada. Cekingen birisinede benzemiyor. Aileside aydin ailemle cok eskilerden tanislar.
 
Yok hayir gayet yakisikli ve bilgili. Yönetici bir firmada. Cekingen birisinede benzemiyor. Aileside aydin ailemle cok eskilerden tanislar.
Tekrarliyorum vardir bir falsosu ama konu bu degil zaten. Bence biriyle gorusecekseniz bile aileleri hemen dahil etmeyin isin icine. Evlilik amaçlı başlamayin hicbir ilişkiye su an.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…