Neden bu hallere geldik!!!

Hepsi onlara terbiye verenlerin suçu...
İnsan ancak yeyip içmek keyif sürmek için hayata gelmedi.
Anneler bunu onlara aşılamalılar...
Terbiye çok ince bir konu yalnız bunu belirtmekte fayda var.

Yani gecen biri varsa ben de kapiyi tutarim tabi. Aksi, kapiyi birakip gitmak baska bir insanin yuzune bence hic hos degil ama insanlar yapiyor. Dediginiz gibi alti ustu kapiyi 20 sn daha fazla tutacaksin yani atl deve degil :)

Ben konu sahibesine katiliyorum, gercekten elinde poset olan biri varken kapiyi tutmak , cocuklu birine asansore,otobuse binerken yardimci olmak , yol vermek.....2 dk fazla orda dursak olmeyiz, incilerimiz de dokulmez.

Son düzenleme:
iyi niyetlerimiz belkide çok kullanıldı
Ama kullanıldı diye de herkese kapatmamamız gerekli gözlerimizi bence
Ben otobüste yaşlı görsem istersem 1 saatlik yol gideyim yapamam yaa
İçim sızlar dayanamam

Bizim zamanimiz cok farkliydi. Kadinlar bakkala gitmezdi ki. Sepeti salarlardi biz bakkaldan ne istiyorlarsa komsu teyzelerimiz alirdik. Sonra hali yikardik herkes birbirine yardim ederdi bi kisi de yorgunluk cayi hazirlardi. Daha neler neler. O zamanlari gordugumuz icin simdi birbirinin suratina bakmayan komsulari insanlari gorunce yadirgiyoruz haliyle. Binalar teknoliji dunya buyudukce insan iliskileri miniminnacik kaldi. Malesef.

Evet ergenler gerçekten
Ama ben kendi ergenliğimle karşılaştırıyorum kendi kafamda
Mesela benim kardeşimde ergen
Hemde hızlı ergenlerden atara atar gidere gider misali
Ama böyle şeylerde hiç kayıtsız olduğunu görmedim
Yani şöyle diyeyim size annemin bile tanımadığı insanlara yardıma ihtiyaçları var diye
Evimizde ki herşeyle yardımcı olmaya çalışır
Ergenliğe çokta yüklememek gerekir sanki böyle şeyleri

haklısınvalla
toplumdaki ahlak ve etik kuralları önemsiyorum çünkü insan olduğumuz için diğer canlılardan farkımız olması gerekiyor. aile terbiyesiz verilmeli aslında büyüklerinden görmemişlerse onlar da yapmıyor.
insanlık olarak kötü bi yere gidiyoruz özellikle büyük şehirlerde

çok çok haklısın ve bu aynı şehirde yaşadığın semtte bile değişiyor.
6 yıl bakırköyde oturdum, özellikle hamileyken ve bebeğim küçükken, marketten aldığım 1 poşeti bile taşıtmazlardı bana, dükkanların önünde oturan esnaflar olurdu, kızım silingdeyken apartmanın kapısını açacağım zaman fırlar gelir kapıyı açarlardı, sokağın gençleri puseti arabama koyup çıkarmama yardım ederlerdi, sabah akşam selam verirlerdi. sadece bana değil o sokaktaki herkese aynıydı tavırları, iyilik iyiliği doğuruyordu sanki.
şimdi yine istanbuldayım ama başka bir semtteyim, eminim ki sokağın ortasında biri birini boğazlasa yardım edecek bir tek kişi çıkmaz. geçen yıl bir grup köpek liseli bir kıza saldırdı, kız yerlerde sürünüyor, bizim güvenlik görevlileri dahil herkes durmuş izliyor, bir taş atalım bile diyen yok, kucağımda çocukla zor aldım kızı köpeklerden. utanmasalar çekirdek çitleyecekler bi de.

cok dogru yazmışsın canım ya. benim bildiğim millete dagıtılır artık sakınır oldu herkes. halbuki bu işin sevabı dagıtmakda değil midir?

Kac defa asure yapiyor sirf suslemek ve fotografini koymak icin. Ama kendi ailesi ile yiyor. Hicbir seyin anlami kalmadi ki.

insanlar bence tamamen gözlerini kapatmış herşeye
Sormak, selam vermek
Ya kapıyı tutmak bu kadar zor olmamalı değildirde

iyi niyetlerimiz belkide çok kullanıldı
Ama kullanıldı diye de herkese kapatmamamız gerekli gözlerimizi bence
Ben otobüste yaşlı görsem istersem 1 saatlik yol gideyim yapamam yaa
İçim sızlar dayanamam

Valla aile yapısından mı kaynaklanıyor yoksa kişinin içinden gelen bir şey mi bilmiyorum.

Yani ben bunu yapmayan insanların kendini geliştirmediğini ve cahil kaldıklarını düşünüyorum. Okumakla cahiliğin önüne geçemiyoruz malesef. Ben ilk iş hayatına girdiğimde benim müdürüm bana hep günaydın ve iyi akşamlar derdi adam hiç aksatmadan söylerdi bende anne ve babamda bunu görmediğim için yadırgardım sonra o adamı göre göre öğrendim yobazlık kötü bir şey ve böyle şeylere önem vermemek kibirliğide getiriyor allahın selamını vermek yada bir günaydın demek insanlara yük olmuş artık, bırakın kapı tutup poşet taşımayı.

Kac defa asure yapiyor sirf suslemek ve fotografini koymak icin. Ama kendi ailesi ile yiyor. Hicbir seyin anlami kalmadi ki.
Bende bu asure olayina cok kiziyorum. Kestigi kurbani yaptığı asureyi paylasmak nedir ya. Sag elin verdigini sol el gormesin denirdi , yakinda verdikleri sadakalari da cekip paylasacaklar.

Hepsi onlara terbiye verenlerin suçu...
İnsan ancak yeyip içmek keyif sürmek için hayata gelmedi.
Anneler bunu onlara aşılamalılar...
Terbiye çok ince bir konu yalnız bunu belirtmekte fayda var.
bazı hareketler vardır
büyük değil ama gönül alıcıdır
Ben anne değilim kınamıyorum ama nasıl hiç bir anne baba evladına bunu öğretmez
Ancak sınava hazırlıyoruz çocukları malesef insanlığa değil

Kesinlikle aile terbiyesi
bizim alt katta 2 ergen vardı inanılmaz saygılılardı
mesela onlar senden önce asansöre vardığında asansöre girmez kapıyı tutar sonra onlar girerdi baya baya centilmence yahu
taşındılar şimdi....

valla kendi annemden biliyorum malesef benim annemde böyledir geçen yaptı zar zor bir iki kişiye dagıttı karşı komşuyada verseydn dedim aman kim götürcek ona dedi ver ben götüreyim dedi yok dedi konuyu kapattı bakın benim annemde böyle ben onuda eleştiriyorum ama onu öyle gördükce yadırgamayıp allahım sen benim böyle olmama fırsat verme diyorum.

Nezaket yoksunu bir toplum haline geldik maalesef.
Asla kendi milletimi küçümsemek için değil ama yaşadığım ülkeden elimde olmadan örnek göstermek için yazıyorum çünkü elimde olmadan kıyaslıyorum biz neden böyle değiliz diye.
Mesela yaya geçitinde bekleyen yayalar var ve tabiki geçmeleri için bekleyen araçlar. Yayalar geçerken ellerini kaldırarak şoförlere teşekkür ederler.
Mesela yolda yürürken birine carptiniz çarptığınız kişi özür diler.
Tanımadığınız insanlar selamlasir gülümseyerek hatrinizi sorarlar.
Asla dış görünüşünüze bakarak yargilamazlar sınıf ayrımı yapmazlar.isteyen sokağa pijama ile bile çıkar alaya alınmaz.
Teşekkür etmekten ve özür dilemekten gocunmazlar.
Hiç kimsenin fiziki kusurları icin rahatsız edici bir tavırları olmaz.Sormadan fikir belirtmez,akıl vermeye kalkmazlar.
İnşaatta çalışan bir işçi de,sokakları süpüren bir çöpçü de,takım elbiseli bir iş adamı da aynı saygıyı görür.
Daha yazmayayım bunalıma girmek istemiyorum ülkem adına..

Bizim sitede şükür öylesine pek denk gelmedim allaha şükür.
Denk gelsem benimde asbaım bozulurdu acıkcası.
İnsanlık ölmemeli. Helede şu dönemde dahada cok yaşatmalıyız.
Aşılamalıyız cocuklarımıza. Duyarsız bir gelecek hazırlamamalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…