Neden bu hallere geldik!!!

Kardesinzin ergenligiyle genelleme yapilamaz. Mesela benim kardesimde cok asiri zordu. Evde yardim etmek hak getire. Kendi odasini toplamazdi.
Hele helede sizin ergenliginizle kiyaslamamak lazim. Devir degisti.
Maalsefki " ah o eski ramazanlar' diye ic gecirdigimize benziyor bu konu. Eskilerden cok farkli zamani gencleri.

poşetten ayrı olarak, genel olarak yozlaştı pisleşti dengesizleşti toplum. biraz haber kanallarını okuyunuz
bilmiyorum tüm yorumlarımı okudunuz mu ama
zaten güven ortamının kalmadığını söyledim
ama asansör kapısının tutulmasıyla da ne o bana zarar verir nede ben ona
bahsettiğim bu kadar basit şeyler

insanlar bence tamamen gözlerini kapatmış herşeye
Sormak, selam vermek
Ya kapıyı tutmak bu kadar zor olmamalı değildirde
Size kapıyı tutmayan yine çocuklar benim de bir komşum var aynı kata çıkıyoruz sayılır adam arka arka gelsek bile hiç kapıyı tutmaz çat diye kapatır kapı açmaya çalışırım kendi asansör önünde bekler artık bende açmıyorum o kişiye hatta bir ara asansör bekliyorum kapı örtük bu adam geldi anahtar yok kapıyı açmamı bekledi kapıya vurdu arkamı döndüm görmemezlikten geldim

ben kardeşimle sınırlayarak açmadım zaten konuyu
yalnızca ergen diye yalnızca suçu onlara yüklemek bana göre biraz hatalı geldi

Yalnız bizim ergen olduğumuz zamanla onların ergen olduğu zamanlar bir değil. Bunu da atlamayın. Dedigim gibi toplum tamamen değişti sadece çocuklar değil. Korkuyla da alakası yok, nefret tohumları ekiliyor ne yazık ki uzun bir süredir. Birbirimize yabancılaştık.
Ben size hak veriyorum bu arada yanlış anlamayın. Neden böyle olduk sorusuna cevap veriyorum sadece.

Iste belki de eskiden oyle degildi. Zamana ayak uyduruyor. Ben elimden geldigi kadar korumaya cisiyorum ama bi yerde o iletisimsizlik etkiliyor insani.

artık o kadar korkuyoruz ki bir birimizden
komşumuzu çağırsak
artık hırlı mı hırsız mı kısmını geçtik
sapık mı? çocuğuma zarar verir mi?
tecavüz eder mi?
komşunun karısı yuvamı yıkmaya çalışır mı?
resmen level üstüne level atladık...

ben kardeşimle sınırlayarak açmadım zaten konuyu
yalnızca ergen diye yalnızca suçu onlara yüklemek bana göre biraz hatalı geldi

Zaten suc onlarda degilki. Suc cocuklarini orf ve adetlerimizden bi haber yetistiren , hic bi sorumluluk vermeyen anne babalarda. Buna benim annem babamda dahil kardesimi yetistirme konusunda.

toplumun bu hali acık ancak büyükler cocukları yönlendirmeli. artık kimse kimseyi uyarmıyor kimse düsene kadar da anlamayacak

eski zamanla şimdinin arasında dağlar kadar fark var
bırakın çocukları biz bile koca koca insanlar
komşuya bile gitmeye korkar olduk

bilmiyorum tüm yorumlarımı okudunuz mu ama
zaten güven ortamının kalmadığını söyledim
ama asansör kapısının tutulmasıyla da ne o bana zarar verir nede ben ona
bahsettiğim bu kadar basit şeyler
haber kanallarına bakın olayını ortaya söylemiştim :) ama işte toplumda niye kaşın üstünde gözün var diye insanlar ölesiye dövülürken, millet insanlara selam bile vermeye korkar hale geldi

sizin ki de tam talihsizlik olmuş
gelin siz benim gibi insanlara yardım edin
poşetimdekilerden ikram bile ederim

Iste belki de eskiden oyle degildi. Zamana ayak uyduruyor. Ben elimden geldigi kadar korumaya cisiyorum ama bi yerde o iletisimsizlik etkiliyor insani.

bizim apartmadaki insanlarm yobaz cunku malesef. Bide bu siyasi görüşler insanları cok etkiledi. Şimdi biliyorsunuzki siyasat yüzünden millet akrabalarıyla bile görüşmüyor.

Bizler farklı büyütüldük,şimdiki nesil farklı...
Şimdiki çocuklar aailelerinin gözünde hep prenses , paşa olarak büyütüldükleri için ego göklerde gezıyorlar

Ya bunları düşünürsek sokağa cıkmamız gerek.
Zaman evet kötü. Ama zaman kötü diye kendimizi dizginlersek olmaz ki.
Rabbim kötü insanlarla karşılaştırmasın.

Gecen yıl memleketimden. Başka Ege'de bir şehire taşındık.
Hemde bu zamanda. Anlarsın.
Evde kafayı yedim bir süre işsizlikten.
Çok şükür çalışıyorum.
İnsanlara güvenmesem işte bulamam çevremde asla olmaz.
Güvenmek zorundayım taki bana zararı olana kadar. Güvenimi sarsana kadar.

Devir öyle bir devir ki çocuklar tembihleniyor. Geçen gün bizim mahallede bi kızı poşet taşıma bahanesiyle çağırıp kaçırdılar. Ve kötü haberi geldi..
Tabi öte yandan yeni nesil yardımı yataklığı unuttu..

Aynı dertten ben de muzdaribim hayat çok kötü oldu eski günleri bende çok özlüyorum. Bide bunu takma sebebin senin çok ince fikirli olman. Şahsen ben kendimde bu kanıya vardım. Benim gösterdiğim incelige karşı bana hiç bişey gosterilmediginde agrima gidiyor

haber kanallarına bakın olayını ortaya söylemiştim :) ama işte toplumda niye kaşın üstünde gözün var diye insanlar ölesiye dövülürken, millet insanlara selam bile vermeye korkar hale geldi
konu benim olunca yorumunuzu cevaplamakta bana düşüyordu
Evet haber kanallarını takip ediyorum
Ama bazı şeyleri o kadar görmemeyi bilmemeyi isterdim ki...

Bende bu asure olayina cok kiziyorum. Kestigi kurbani yaptığı asureyi paylasmak nedir ya. Sag elin verdigini sol el gormesin denirdi , yakinda verdikleri sadakalari da cekip paylasacaklar.

Insanlar sosyal medya icin yasiyor. Eminim o olmasa asure de yapmazlar kimseye yardim da etnezler. Hos sosyal medya olmasa belki debu kadar yozlasmazdik. Teknoloji o kadar kolay hae geldi ki iliskilerimizin cogunlugu internette. Dogal olarak reele zaman kalmiyor. Kimsenin cani sıkılmıyor ki inip bi alt komsumuzda kahve icelim. :) kendi kendimize kaldik. Al sana deprosyon sebebi. Iki insan yuzu gorneyip 2 kelam edemeyince degisik degisik psikolojik rahatsizliklar cikti ortaya. Pink kusura bakma ben senden daha doluymusum, olayi farkli boyutlarina indirgiyorum :)

aman Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…