- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi Pink_Women
-
Evet ergenler gerçekten
Ama ben kendi ergenliğimle karşılaştırıyorum kendi kafamda
Mesela benim kardeşimde ergen
Hemde hızlı ergenlerden atara atar gidere gider misali
Ama böyle şeylerde hiç kayıtsız olduğunu görmedim
Yani şöyle diyeyim size annemin bile tanımadığı insanlara yardıma ihtiyaçları var diye
Evimizde ki herşeyle yardımcı olmaya çalışır
Ergenliğe çokta yüklememek gerekir sanki böyle şeyleri
bilmiyorum tüm yorumlarımı okudunuz mu amapoşetten ayrı olarak, genel olarak yozlaştı pisleşti dengesizleşti toplum. biraz haber kanallarını okuyunuz
Size kapıyı tutmayan yine çocuklar benim de bir komşum var aynı kata çıkıyoruz sayılır adam arka arka gelsek bile hiç kapıyı tutmaz çat diye kapatır kapı açmaya çalışırım kendi asansör önünde bekler artık bende açmıyorum o kişiye hatta bir ara asansör bekliyorum kapı örtük bu adam geldi anahtar yok kapıyı açmamı bekledi kapıya vurdu arkamı döndüm görmemezlikten geldiminsanlar bence tamamen gözlerini kapatmış herşeye
Sormak, selam vermek
Ya kapıyı tutmak bu kadar zor olmamalı değildirde
ben kardeşimle sınırlayarak açmadım zaten konuyuKardesinzin ergenligiyle genelleme yapilamaz. Mesela benim kardesimde cok asiri zordu. Evde yardim etmek hak getire. Kendi odasini toplamazdi.
Hele helede sizin ergenliginizle kiyaslamamak lazim. Devir degisti.
Maalsefki " ah o eski ramazanlar' diye ic gecirdigimize benziyor bu konu. Eskilerden cok farkli zamani gencleri.
Yalnız bizim ergen olduğumuz zamanla onların ergen olduğu zamanlar bir değil. Bunu da atlamayın. Dedigim gibi toplum tamamen değişti sadece çocuklar değil. Korkuyla da alakası yok, nefret tohumları ekiliyor ne yazık ki uzun bir süredir. Birbirimize yabancılaştık.yorumlarda ergen denildi ama
bende ergen oldum ama bilmiyorum
Bu kadar kapalı değildim dış dünya ya
Hatta bizim mahallede bir yaşlı teyze otururdu evlatları bırakıp gitmişti
Fırsat buldukça gider onun evini temizlerdik felan
Şimdi kimseye güven yok ama
Bir kapı açma ile tutma ile zarar verilecek bir durumda yok ortada
Iste belki de eskiden oyle degildi. Zamana ayak uyduruyor. Ben elimden geldigi kadar korumaya cisiyorum ama bi yerde o iletisimsizlik etkiliyor insani.valla kendi annemden biliyorum malesef benim annemde böyledir geçen yaptı zar zor bir iki kişiye dagıttı karşı komşuyada verseydn dedim aman kim götürcek ona dedi ver ben götüreyim dedi yok dedi konuyu kapattı bakın benim annemde böyle ben onuda eleştiriyorum ama onu öyle gördükce yadırgamayıp allahım sen benim böyle olmama fırsat verme diyorum.
artık o kadar korkuyoruz ki bir birimizdenBizim sitede şükür öylesine pek denk gelmedim allaha şükür.
Denk gelsem benimde asbaım bozulurdu acıkcası.
İnsanlık ölmemeli. Helede şu dönemde dahada cok yaşatmalıyız.
Aşılamalıyız cocuklarımıza. Duyarsız bir gelecek hazırlamamalıyız.
ben kardeşimle sınırlayarak açmadım zaten konuyu
yalnızca ergen diye yalnızca suçu onlara yüklemek bana göre biraz hatalı geldi
eski zamanla şimdinin arasında dağlar kadar fark varYalnız bizim ergen olduğumuz zamanla onların ergen olduğu zamanlar bir değil. Bunu da atlamayın. Dedigim gibi toplum tamamen değişti sadece çocuklar değil. Korkuyla da alakası yok, nefret tohumları ekiliyor ne yazık ki uzun bir süredir. Birbirimize yabancılaştık.
haber kanallarına bakın olayını ortaya söylemiştim :) ama işte toplumda niye kaşın üstünde gözün var diye insanlar ölesiye dövülürken, millet insanlara selam bile vermeye korkar hale geldibilmiyorum tüm yorumlarımı okudunuz mu ama
zaten güven ortamının kalmadığını söyledim
ama asansör kapısının tutulmasıyla da ne o bana zarar verir nede ben ona
bahsettiğim bu kadar basit şeyler
Ben en son poşet taşıyan birne yardım etmeye kalktığımda bi beni kesicekler yardım edin poliiis diye bağırmadığı kaldı adamın. Bir diğer yardım girişimimde de adam poşetleri çalıp kaçacak mı acaba stresinden yolu gidemedi.
Iste belki de eskiden oyle degildi. Zamana ayak uyduruyor. Ben elimden geldigi kadar korumaya cisiyorum ama bi yerde o iletisimsizlik etkiliyor insani.
Bizler farklı büyütüldük,şimdiki nesil farklı...Merhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?
Ya bunları düşünürsek sokağa cıkmamız gerek.artık o kadar korkuyoruz ki bir birimizden
komşumuzu çağırsak
artık hırlı mı hırsız mı kısmını geçtik
sapık mı? çocuğuma zarar verir mi?
tecavüz eder mi?
komşunun karısı yuvamı yıkmaya çalışır mı?
resmen level üstüne level atladık...
Aynı dertten ben de muzdaribim hayat çok kötü oldu eski günleri bende çok özlüyorum. Bide bunu takma sebebin senin çok ince fikirli olman. Şahsen ben kendimde bu kanıya vardım. Benim gösterdiğim incelige karşı bana hiç bişey gosterilmediginde agrima gidiyorMerhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?
konu benim olunca yorumunuzu cevaplamakta bana düşüyorduhaber kanallarına bakın olayını ortaya söylemiştim :) ama işte toplumda niye kaşın üstünde gözün var diye insanlar ölesiye dövülürken, millet insanlara selam bile vermeye korkar hale geldi
Bende bu asure olayina cok kiziyorum. Kestigi kurbani yaptığı asureyi paylasmak nedir ya. Sag elin verdigini sol el gormesin denirdi , yakinda verdikleri sadakalari da cekip paylasacaklar.
aman AllahımDevir öyle bir devir ki çocuklar tembihleniyor. Geçen gün bizim mahallede bi kızı poşet taşıma bahanesiyle çağırıp kaçırdılar. Ve kötü haberi geldi..
Tabi öte yandan yeni nesil yardımı yataklığı unuttu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?