Neden bu kayınvalideler böyle

Hepimizin var inanin boyle zamanlari,bazen hatta bos bulunuyoruz agizlarina geleni soyluyorlar o zaman. Eyvallah kvdir,annedir elbet saygimiz sonsuz da,bir sey lazimsa da oglundan istemeli bence.

Dün mesela yanlış bir cümle söylememek için daha sakin açıklamalarda bulundum.
Oğlunu gerçekten tanıyor çok aşırı tepki vereceğini kapıdan bir daha gitmeyeceğini biliyor.
Gelip gitme yönünden bizden memnun olmadığını ısrarla kadının yönlendirici olması gerektiğini ifade edip durdu.

Kizlar benimde k.v resmen hesap isterdi benden.surekli ben pisiriyim o yesin icsin agirlansin isterdi. ilk 3 yil kendi kendimi sinir ettim. Icime ata ata psikolojim bozuldu. Sonra şu felsefeyi benimsedim. EĞER DİLİNİ TUTAMIYORSA BEN ÜZÜLECEĞİME O ÜZÜLSÜN DİYORUM YAPISTIRIYORUM LAFI.
Cunkü bir rahatsizlik çektim 1 ay hastanede 2 ay evde yattim. Bir tabak çorbasini bile icmedim. Daha once lahusaligimdada düsük yaptigimdada bana anneni çagir annen boyle durumda kızının yaninda olmali dedi. Bu arada annem 8 saatlik mesafede oturuyor. Bende gecenlerde yaslaninca bakma mevzusu oldu. Iste bana ornek veriyor simdiki gelinler bakmiyor falan diye. Bende ona şunu söyledim 2 kolun 2 bacagin kendine iyi bak. Bak ben hasta oldumda anneni çagir dedin. Bende yaslaninca anneme bakicam dedim.

Ne yapacakmış seni? 25-30 yaşlarında tanıdığı bir kadını her gün görmek istemesinin tek sebebi ancak ve ancak iş buyurmaktır. Gelene gidene bu da benim gelin diye hava atmakdır. Başka da bir sebebi olamaz.
Aynı sorun maleseff bende de var 1 buçuk senedir. Ama şöyle ki kadın yemeği sabah ezanıyla beraber yapar evinin işini de yapar bitirir bana en ufacık bisey buyurmaz hatta bulaşık 2 tabak dahi olsa "anne kalkma sen otur zaten 2 tabak" desem bile illa o tabakların birini kendi yıkayacak. Kaynım 15 yasında bisey istese "oglum hadi yengen kalkmadan sunu bana bi getir" der ben falan kalksam kizar bana yorulmussundur sen bi otur diye. En ufacik bisey yaptrmaz ben yaparsam ondan gizli ona söylemeden yaparım sonra soylenir bana :) ve evime giderken de her zaman saol Allah razı olsun herşey için der. He tabi başkası olsa mis gibi hayat der sever ama beni bile bayıyor hergun yanında istemesi. Ben yalnızlığı seven biriyim annemi bile 15 gün aralıkla görüyorum

Gidiyorsan gitmeyi de kes bence. Hak etmiyor böyleleri hürmeti saygıyı. Niye gelmiyorsun niye aramıyorsun diye diye insanı sogutuyorlar kendimden biliyorum. Allah bilir ağlanıyordur oğluna çok özlüyorum diye. Oscarlık oyuncular yanlarında halt etmiş

Siz yine iyisiniz ben 2.3yillik evliyim kayinvalidem kayinbabamla beraber yawiyorum hatta ewimden cok onlarla yawiyorum diyebilirim ewimi hep biryerlere hayvanlara bakmaya falan gonderiyorlar hatta inanirmisiniz dugunumuzun sabahı bile gonderdiler bu 2.3 yilda toplam toplasan 4 ay bile birlikte yawamamiwizdir zaten cocugumuzda yok nerden olsun ki bir-birimizi gordugumuzmu var ewimin evde olduğu zamanlar bile hep şikayetciler erken odamiza cikmamiza izin vermiyorlar kayinvalidem benimle oturun diyor

"Bir kayinvalide neden gelini sureklu gormek ister?" Bence bu soru tam uzerinde kitaplarca yazi yazilacak felsefi bir soru...Yani ben sahsen evlenen oz dogurdugum kizimla bile dipdipe olmak istemem ki!colugumu cocugumu buyutmusum,evimde duzenimi oturtmusum bakarim kendi keyfime ne diye hergun birileriyle gorusmek isteyeyim
Bolca kitap okurum mesela,hobi edinirim,yuruyus yaparim olmadi kisir partilerine katilirim ama hergun gelinle kizla damatla olmak istemem yani...Bilmiyorum otuz yasimda boyle dusunuyorum altmis yasinda da boyle dusunucem zannimca...Size verebilecek tavsiyem su altmis yetmis yasindaki bir kadinin dusunce sistemini degistiremezsiniz kabul ama o dusunce sistemine gore de yasayamazsiniz yapicaginiz tek sey kendi bildiginizi yapin soyledigi seyleri duymazdan gelin,yeri geldigince de uslubunuzu bozmadan yerinde cevaplar verin bu kadar...
Bunun yasla alakasi yok. 52 yasimdayim, gelinim de var damadim da. Allah saglikli omur versin. Herkes evinde yerinde iyi hos olsun. Yabancilasmayacak kadar gorusulsun kâfi. Ama evlatlarimi en gec 10 gunde bir gormek isterim, kapidan ugrasinlar, bir opup koklayayim o bile
yeter...

• Beğen
Reactions: Kuf
Benim kayinvalidemde oyle 5 senedir evini 1 kere supurmusumdur onu da o dememistir. Ama oglundan ayri olarak ozledigini hic sanmam :-)
Herkes aynı değil tabii 😊 Biz arkadaş gibiyiz, oğluna anlatamadigini bana anlatır, benimle dertlesir. Yani kv diye öcü değil hepsi 😁

Dün mesela yanlış bir cümle söylememek için daha sakin açıklamalarda bulundum.
Oğlunu gerçekten tanıyor çok aşırı tepki vereceğini kapıdan bir daha gitmeyeceğini biliyor.
Gelip gitme yönünden bizden memnun olmadığını ısrarla kadının yönlendirici olması gerektiğini ifade edip durdu.
Onlarin yararina olunca kadin kocayi yonetmeli 😁 islerine gelmeyen konuda da kadin karismamali.😈
Kalp kirmadan he de gec biz nasil olacagiz bakalim 😓

Gidiyorsan gitmeyi de kes bence. Hak etmiyor böyleleri hürmeti saygıyı. Niye gelmiyorsun niye aramıyorsun diye diye insanı sogutuyorlar kendimden biliyorum. Allah bilir ağlanıyordur oğluna çok özlüyorum diye. Oscarlık oyuncular yanlarında halt etmiş
Ayni benimkiler. Daha bugün esimle kavga ettik bu yüzden. Bizim derdimiz başımızdan aşmış iş ariyoruz bulamiyoruz sıkıntılar hep ust uste. Onlarin tek derdi de aramadin gelmedin acmadin ozlemedin. Aramis hesap soruyolar esim de hesap veriyo. Yok el kizi ana babayı unuttururmus. Yok bizi ozlemiyosun. Yok aramiyosun. Halbuki daha dun degil onceki gun konustular 2 saat. Illa her gun aramak zorunda sanki.
Oyle bi duygu sömürüsü yapip oyle bi baskiliyolarki ben sinir oluyorum burda.

Siz yine iyisiniz ben 2.3yillik evliyim kayinvalidem kayinbabamla beraber yawiyorum hatta ewimden cok onlarla yawiyorum diyebilirim ewimi hep biryerlere hayvanlara bakmaya falan gonderiyorlar hatta inanirmisiniz dugunumuzun sabahı bile gonderdiler bu 2.3 yilda toplam toplasan 4 ay bile birlikte yawamamiwizdir zaten cocugumuzda yok nerden olsun ki bir-birimizi gordugumuzmu var ewimin evde olduğu zamanlar bile hep şikayetciler erken odamiza cikmamiza izin vermiyorlar kayinvalidem benimle oturun diyor
Neden çekiyorsunuz bu durumu? Ayri eve çıkın. Esinizi ikna edin daha fazla bu şekilde yasayamiycanizi soyleyin. Gitmekle tehdit edin.

Herkes aynı değil tabii 😊 Biz arkadaş gibiyiz, oğluna anlatamadigini bana anlatır, benimle dertlesir. Yani kv diye öcü değil hepsi 😁
Siz şanslı azınlıktasınız demekki keşke benimki de öyle olsaydı. Gider 2 gece kalırım ayda yilda bir, gidecegim gun yattigim odanin yerlerini bile sildirir.

Siz şanslı azınlıktasınız demekki keşke benimki de öyle olsaydı. Gider 2 gece kalırım ayda yilda bir, gidecegim gun yattigim odanin yerlerini bile sildirir.
Ne geçiyor ki ellerine acaba iş yaptırınca? Şimdi benim kv ilk tanıştığımda beni üç saat bekletti. Üç saat 💩 Sonra hep mesafe koydu, depresyondaydi zaten. Hatta ailecek diyebilirim. Zor zamanlar geciriyorlardi. Bende peygamber sabrı vardır biraz. Hep iyi olmaya gayret ettim. Eşim de vaktiyle üzdü beni, evlenmeden önce. Ama işte cidden zor durumdalardi. Şimdi hepsi o kadar kıymet veriyor ki. Yani sabrın sonu selamet oldu bende. Ama herkes iyilikten anlamıyor demek ki.

Kizlar benimde k.v resmen hesap isterdi benden.surekli ben pisiriyim o yesin icsin agirlansin isterdi. ilk 3 yil kendi kendimi sinir ettim. Icime ata ata psikolojim bozuldu. Sonra şu felsefeyi benimsedim. EĞER DİLİNİ TUTAMIYORSA BEN ÜZÜLECEĞİME O ÜZÜLSÜN DİYORUM YAPISTIRIYORUM LAFI.
Cunkü bir rahatsizlik çektim 1 ay hastanede 2 ay evde yattim. Bir tabak çorbasini bile icmedim. Daha once lahusaligimdada düsük yaptigimdada bana anneni çagir annen boyle durumda kızının yaninda olmali dedi. Bu arada annem 8 saatlik mesafede oturuyor. Bende gecenlerde yaslaninca bakma mevzusu oldu. Iste bana ornek veriyor simdiki gelinler bakmiyor falan diye. Bende ona şunu söyledim 2 kolun 2 bacagin kendine iyi bak. Bak ben hasta oldumda anneni çagir dedin. Bende yaslaninca anneme bakicam dedim.

Yemin ederim şu lafı yapıştırmışsınız ya inanın kendim söylemiş gibi sevindim. İnşallah anlamıştır.

Yemin ederim şu lafı yapıştırmışsınız ya inanın kendim söylemiş gibi sevindim. İnşallah anlamıştır.

Valla kuzum ilk 3 yil o laf soktu ben dinledim hep icime attım. Evime gelse hastaliktan gebersem 1 corba yapmaz oturur tv izler. Ama kızlarinda damatlarinin çaylari bitmeden çay doldurur çocuklarina bakar. Oncesinde gelir kalirdi ben saglikliyken yedirir icirirdim pastalar borekler vs..sonra hasta oldum hastanede 1 ay yattim 3 4 tane operasyon gecirdim ameliyathane korkum oldu surekli yerimden sıçrıyordum uyuyamıyordum.eve gelince kayinvalideme anne evde korkuyorum esim isteyken cocukla gelip 1 hafta sende duralim dedim kadin ayni gün köye kaçtı. Simdi kış geldi evinde dogalgaz yakmak istemiyor. Geçen hafta aradı.Bir ay sende kalirım 1 ay kızlarimda öyle gecer kış dedi. Bende anne SAĞLIĞINDA AĞIRLAYANI AĞIRLARLAR HASTALIGINDADA BAKANA BAKARLAR ARTIK KIŞIDA AGIRLADIKLARINDA BAKTIKLARINDA GEÇİRİRSİN (kızlarında) dedim. Sagolsun eşimde sesini cıkartmadi çünkü gördü çok zor zamanlar gecirdim. Cocuguma lokantalardan corba siparis ettim. Simdi iyilestimya hanfendi kışın besiye çektirecek bana kendini.

Valla kuzum ilk 3 yil o laf soktu ben dinledim hep icime attım. Evime gelse hastaliktan gebersem 1 corba yapmaz oturur tv izler. Ama kızlarinda damatlarinin çaylari bitmeden çay doldurur çocuklarina bakar. Oncesinde gelir kalirdi ben saglikliyken yedirir icirirdim pastalar borekler vs..sonra hasta oldum hastanede 1 ay yattim 3 4 tane operasyon gecirdim ameliyathane korkum oldu surekli yerimden sıçrıyordum uyuyamıyordum.eve gelince kayinvalideme anne evde korkuyorum esim isteyken cocukla gelip 1 hafta sende duralim dedim kadin ayni gün köye kaçtı. Simdi kış geldi evinde dogalgaz yakmak istemiyor. Geçen hafta aradı.Bir ay sende kalirım 1 ay kızlarimda öyle gecer kış dedi. Bende anne SAĞLIĞINDA AĞIRLAYANI AĞIRLARLAR HASTALIGINDADA BAKANA BAKARLAR ARTIK KIŞIDA AGIRLADIKLARINDA BAKTIKLARINDA GEÇİRİRSİN (kızlarında) dedim. Sagolsun eşimde sesini cıkartmadi çünkü gördü çok zor zamanlar gecirdim. Cocuguma lokantalardan corba siparis ettim. Simdi iyilestimya hanfendi kışın besiye çektirecek bana kendini.
iyi demişssin çok iyi olmuş çıkarcılar.

En iyisi de olsa illaki gel git istiyor demek ki. Yani yaşlılar sanırım ondan. Ben de kayinvalidemi çok severim ama bu hep bize gelin olayı onda ve kayinpederimde de var. Ne yapacaksın, ozluyorlar demek ki.
Yok yahu ne ozlemesi. Her misafir gelisinde gelin gidecek ki ese dosta hava atacak, gelinim hep bizde, bizi cok sever diye. Kocan yokken bile ugra falan demesi cok sacma. Ne yapacaksin daha bir iki yildir tanidigin kizi oglun olmadan? Ayrica mecbur mu yani? Gelin aldik artik bizim evimizin insani muamelesi ama zorla guzellik olmaz

Ayni benimkiler. Daha bugün esimle kavga ettik bu yüzden. Bizim derdimiz başımızdan aşmış iş ariyoruz bulamiyoruz sıkıntılar hep ust uste. Onlarin tek derdi de aramadin gelmedin acmadin ozlemedin. Aramis hesap soruyolar esim de hesap veriyo. Yok el kizi ana babayı unuttururmus. Yok bizi ozlemiyosun. Yok aramiyosun. Halbuki daha dun degil onceki gun konustular 2 saat. Illa her gun aramak zorunda sanki.
Hiç kavga etme ben artık etmiyorum. En son görümcem annemi ara edebiyatı yapmaya başladı eşimi aradım bak aramız fena bozulacak ,derdim başımdan aşkın zaten diye ciddi bı konuşma yaptım çok da dolmuştum zaten bı de ağlama tuttu. Al dedim ağlamak gerekiyosa eğer ben de ağlayabiliyorum. Eşim de sık aramayın demiş annesine feronia yoğun çalışıyor demiş. Kurtuldum gibi biraz.
Ben anlamıyorum bu adamlar evlendikten sonra kıymetli oluyor. Nefret ediyorum böylelerinden, hepsinden de nefret ediyorum.

Ya benimde oğlum var ama bu şekilde gelinimin huzurunu bozmam sonuçta gelinin huzurunu bozmak demek oglumun huzurunu bozmak üzmek demek degilmi. Neden oğlumun çolugunun çocuğunun huzurunu bozayim. Müsait olduklarinda gelmek istediklerinde gelirler aramak isterlerse ararlar. Birde kendimde rahat etmek isterim yasliligimda kocami alip turlara katilirim kurslara giderim ne uğraşcam gelinle falan.

Yok yahu ne ozlemesi. Her misafir gelisinde gelin gidecek ki ese dosta hava atacak, gelinim hep bizde, bizi cok sever diye. Kocan yokken bile ugra falan demesi cok sacma. Ne yapacaksin daha bir iki yildir tanidigin kizi oglun olmadan? Ayrica mecbur mu yani? Gelin aldik artik bizim evimizin insani muamelesi ama zorla guzellik olmaz
Hepsi aynı değil. Sizinki bu kafadadir bilemem tabii.

Back
X