• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden erkek anneleri bu kadar düşüncesiz olmak zorunda?

o dünyadan uzakta nasılda iyiyidik aslinda :):)
DİMİ dimi :cool:
ama hayatın kuralı bu
birileri gelin olacak birileri kvlik yapacak
sana düşen kırmadan dökmeden uzaktan idare etmek onları ok

Başınız sağ olsun öncelikle.
Bu durumda yapılacak bir şey yok gibi.Yani annesinin çevresi o şekilde olduğu için yaşam tarzı öyle.Kendisine de o şekilde bir gelin hayal etmiş olmalı.Her ne kadar oğluyla anlaşıyor olsanız da sonuçta o da onun annesi.Bir şekilde iyi geçinmeye bakın.Fazla görüşmezseniz sorun olmaz diyeceğim ama illa ki sorun olacaktır.Zor bir durum.Annenizin olmadığını bildiği halde size böyle davranması da kabul edilemez.
Sağolun...
Ben en çok neye kızıyorum. İnançlıyız diyor namazında abdestinde tamam çok güzel ama sen annesi yeni vefat etmiş oğlunun gelecekteki eşi olacak kıza böyle davranıyorsun, Rabbim kabul ediyormu tüm bunları acaba? Nasıl bir çelişki bu? Benim babamda öyle bizide yetiştirdi ama hiçbir zaman yaptığı eylemle söylediği çelişmedi, çok tuhaf geliyor bana bu durumlar. Zaten yaşlı bir insan ben kırmak istemem ama benim yuvamın huzurunu kaçırmaya çalışırsa sen orda bir dur bakalım derim.

Başınız sağolsun anneciğinizin mekanı cennet olsun inşallah..
Kayınvalde sıkıntılı gerçektende ama erkek arkadaşınız bilinçli birine benziyor anlattığınız kadarıyla
sizin sürekli elinizi tutup bırakmamasına ince ve güzel bir mesaj ailesine...
Uzak olduğunuz sürece bi problem çıkaramazlar gibi şimdilik ..
Sizde mesafeli olursunuz söylediklerine gülüp geçersiniz..

öyle yapmak zorundayım. inşallah sorun çıkarmazlar teşekkürler :)

Öncelikle başınız Sağolsun.Gerçekten de en azından bir baş sağlığı dileyebilirdi, hiç tanımadığımız insanların bile kaybı olsa denir.Kayınvalide adayınız kesinlikle size sıcacık davranacak tarzda bir kadın değil orası belli.Keşke fiziksel özelliklerin Evliliğin sürdürülmesi açısından hiç bir kıymeti olmadığını anlasa bu Tür insanlar.Yapacağınız tek şey ; evlendikten sonra kendi yuvanıza bakmak, o ne Demiş bu ne demiş sallamamak.Aynı Şehirde mi yaşamayı düşünüyorsunuz?

Bazı ön yargıları olabilir bu biraz normal aslında. Sonuçta kendi gözüne kestirdiği bir kız dahi olabilir biricik oğlu için.
Bunlara çok takılma. Kim bilir belki çok iyi biridir de kırılma noktasını göremedin henüz.
Her insanın yumuşak bir tarafı vardır. bence onu keşfetmeye çalış. Henüz bozulmamış bir ilişkiye hiç okumadan rafa attığın kitap mualmesi yapma.

Öncelikle başınız Sağolsun.Gerçekten de en azından bir baş sağlığı dileyebilirdi, hiç tanımadığımız insanların bile kaybı olsa denir.Kayınvalide adayınız kesinlikle size sıcacık davranacak tarzda bir kadın değil orası belli.Keşke fiziksel özelliklerin Evliliğin sürdürülmesi açısından hiç bir kıymeti olmadığını anlasa bu Tür insanlar.Yapacağınız tek şey ; evlendikten sonra kendi yuvanıza bakmak, o ne Demiş bu ne demiş sallamamak.Aynı Şehirde mi yaşamayı düşünüyorsunuz?
Çok teşekkür ederim ben anneme babama çok düşkün bir çocuğum o yüzden sanırım her aileyi bizim gibi düşünüyorum. Bu yüzden beni kızdırdı bu kadar basit bir cümleyi söylememesi onuda geçtim bütün akşam tv izledi ben ordayken hatırladıkça gülesim geliyor :) Aynı şehirde yaşıcaz çünkü turizimci erkek arkadaşım bende iş başvurularımı oradan yapacağım. Fakat en az bir iki saatlik mesafe olsun diyoruz yani onlar şehrin bir ucundaysa biz diğer ucunda olalım diye konuştuk.

Sağolun...
Ben en çok neye kızıyorum. İnançlıyız diyor namazında abdestinde tamam çok güzel ama sen annesi yeni vefat etmiş oğlunun gelecekteki eşi olacak kıza böyle davranıyorsun, Rabbim kabul ediyormu tüm bunları acaba? Nasıl bir çelişki bu? Benim babamda öyle bizide yetiştirdi ama hiçbir zaman yaptığı eylemle söylediği çelişmedi, çok tuhaf geliyor bana bu durumlar. Zaten yaşlı bir insan ben kırmak istemem ama benim yuvamın huzurunu kaçırmaya çalışırsa sen orda bir dur bakalım derim.

Öncelikle başınız sağolsun.Rabbim yer ve mekanını cennet eylesin.Geride kalanlara da sabr-ı cemil nasip etsin

Tüm yorumları okudum ancak işaretlediğim kısım ise beni şoka uğrattı.Eğitimli,görgülü ve kaprislerini yenebilmiş bir insan her ne hata işlenirse işlensin işaretlediğim kısım üzerinden kimseyi eleştiremez.Buna ne sizin ne de bir başkasının zerre hakkı yoktur.Size karşı tavırlarını hoş karşıladığımı söyleyemem,ancak sizde bu tavrınızla neredeyse onlarla aynı kültür seviyesine ineceksiniz.

Gelelim konunuza...

Şu anki erkek arkadaşınız ve gelecekteki - nasip olursa eğer-eşiniz bu durumdan en çok muzdarip olacak kişidir.Bir tarafta sevdiği ve evlendiği insan diğer tarafta da hiç bir zaman atamayacağı annesi.İşte sorunda burada başlıyor.Davul bile dengi dengine dedikleri husus tamamıyle bu...Çiftlerin hem kendileri hemde aile ve kültürel yapıları denk olmak zorunda ki sağlıklı bir evlilik olsun.

Bir diğer husus;

Daha evlilik yoluna bile girmeden kv çekiştirmesi hiç yakışmadı.Ve unutmayın ki !! Sizde yarının kv si olacaksınız.Sakın ama sakın ben asla öyle yapmam demeyin.Kınadığınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz.

Başka bir husu;
Başlığınız ise çok tuhaf.Yalnız erkek anneleri değil,kız anneleri bile günümüzde çok yuva yıkmışlığı ve evliliğe müdahalesi var.Bizzat şahidi olduğum çok olay var , kız annelerinin yıktığı evliliklerden...

Sonuç olarak...

Daha yeni adım attığınız bir yolda , sadece sevgiden değil mantığınızdan da yardım alarak ilerleyin.Bugün gözardı ettiğiniz bir çok ufaklı büyüklü sorun yarın karşınıza çözülemeyecek bir problem olarak çıkacaktır.Öyle yaparsa böyle yaparım,şöyle söylerse böyle söylerim demekle olmuyor ne yazık ki.Çünkü o zamana kadar yıpranmış oluyorsunuz ve tüm fikirleriniz süzgeçten geçiyor.Yani zamanı gelince ya çok keskin oluyorsunuz ya da çok naif.

İyi düşünün derim sadece.Sonunda hiç kimse üzülmesin

bence genellikle kaynanaların hayal ettiği gelin olmaz gelini. Olsada mutlaka bi kulp takar. Boşver canım sen mutlu olmana bak. Annene Allah rahmet eylesin başın sağolsun. Anne yerine kaynanayı koyamazsın neticede kaynana. Oğlu seni mutlu ediyor mu ? önemli olan o

Bazı ön yargıları olabilir bu biraz normal aslında. Sonuçta kendi gözüne kestirdiği bir kız dahi olabilir biricik oğlu için.
Bunlara çok takılma. Kim bilir belki çok iyi biridir de kırılma noktasını göremedin henüz.
Her insanın yumuşak bir tarafı vardır. bence onu keşfetmeye çalış. Henüz bozulmamış bir ilişkiye hiç okumadan rafa attığın kitap mualmesi yapma.

Benimle beraberken evine başka kız çağırıp tanıştırmaya kalkan anneye dicek fazla birşey var mı bilemiyorum. İlişkinin başlaması için hoşgeldin ve güle güleden farklı kelimeler lazım ki bozulma aşamasına gelsin değil mi ? :) İnşallah bir melektir inşallah ben yanılırım ve oda benim günahıma girmez daha fazla. bende istemem bunu.

bence genellikle kaynanaların hayal ettiği gelin olmaz gelini. Olsada mutlaka bi kulp takar. Boşver canım sen mutlu olmana bak. Annene Allah rahmet eylesin başın sağolsun. Anne yerine kaynanayı koyamazsın neticede kaynana. Oğlu seni mutlu ediyor mu ? önemli olan o
o benim en büyük şansım zaten Allah annemi aldı onu verdi bana. teşekkür ederim.

Sağolun...

Biraz daha zaman geçmesini bekle.İllaki ortak noktalarınız olacak. Anlaşacak bir konu bulursunuz.Siz huyuna giderseniz belki onun da size karşı olan tutumu değişir.Belli ki ön yargılar taşıyor.Henüz kabullenemedi gelin olarak sizi.Normal hayatta da sevecen birisi değil mi acaba? Bazı insanlar çok soğuk olur ne yapsan etsen değişmez.

Merhabalar. Forumda bir kaynana sıkıntısı almış başını gidiyor. Sonunda bende bu konuda başlık açtım. ben 24 yaşındayım erkek arkadaşımla 2 yıllık bir birlikteliğimiz var 5 ay öncede evlenme teklif etti önümüzdeki sonbaharda evlilik planımız var. 9 ay önce annem ve babamla tanıştırdım kendisini annem o dönemde hastaydı o yüzden acele etti kendisi de tanışmak için, iyi ki acele etti çünkü 7 ay önce canım annemi kaybettik. 5 ay önce de ben onun ailesi ile tanışmaya gittim ve aslında her şey bu tanışma süreciyle başladı. Annesi beni görmek tanışmak istediğini söylemiş kalktım gittim bu arada farklı şehirlerdeyiz o orada çalışıyor benim bu yıl mezuniyetim var burada.

Gittiğimde beklentim elbette yüksekte değildi çünkü yaşam tarzı ve kültür olarak annesinin kafası çok farklı köyde büyümüş yetişmiş belki bu yüzden de biraz sıcaklık görmeyi bekledim ama beni şoka uğrattı. Annem öleli 3 ay olmuş insan bir başın sağolsun demez mi ya? Sokakta iki kez gördüğüm kadınlar yapıyor bunu beni kucaklayıp teselli ediyorlar hala. Nezaketen olsa başın sağolsun der insan. Düşmanın olsa yapılır mı böyle? Yedik içtik elleri bol sağolsunlar ama ben geldim bir kuru hoşgeldin giderken bir güle güle o kadar. iki kelime ya... zaten bi gün kalıp döndüm ertesi gün. gerçekten çok şaşırdım.

Annesinin kafasındaki gelin modeli benim tam zıttım kapalı olacak, her işine koşacak,fazla kafası çalışmayacak pek okumayacak,yat deyince yat kalk deyince kalk. Ve dört oğlu olmasına rağmen en çok benim erkek arkadaşıma düşkün çünkü diğer kardeşlerden çok farklı oda aynı hastalıktan babasını kaybetmiş ve annesine çok destek olmuş . Velhasıl kadın İzmir'li bir kız geldi benim oğlumu alacak götürecek diye paçaları tutuşmuş durumda. Annemle babamla tanışmaya geldi, annemin cenazesinde dört beş gün hep yanımızda kaldı erkek arkadaşım annesi bunları dahi kıskanıyor.

Benim ailemin onu oğlu gibi görmesinden rahatsız olan bir anne düşünün! Annem gitmiş benim, o neyin derdinde... En son istanbula gittik birlikte uçaktan inince ailelerimizi aradık annesine varmı bir istediğin diye sorunca "ben kimseden birşey istemem,kaç yıllık anneni götürmedin istanbula" dedi güler misin ağlar mısın? :) kadın kalp şeker hastası evinden çıkmıyor zaten dediği lafa bakın. Öne sürdüğü bahaneler ayrı komik... boyumu çok uzun bulmuş,kısa minyon tipli olsaymışım ...say say bitmez. Gerçekten evlenince hiç yaklaşmamak lazım , nedir bu düşüncesizlik? Annecim melek oldu gitti yerine koyabileceğim hiçkimse yok zaten eşimin anneside anne gibi değilde kaynana gibi olmayı istiyorsa kendisi bilir. Allah ıslah etsin ne diyelim..

Burada erkek arkadaşım allah var çok bilinçli ne yaşlı bir insanı kırıyor nede beni üzüyor. Uzakta olacağımızı vurguluyor sürekli çünkü kendisi de kafa barıştıramıyor ailesiyle. Kendisini yetiştirmiş okumuş kafa yapısı ve yaşam tarzı olarak tamamen ayrılar. Benim elimi hiç bırakmadı onlara gittiğimde de.Bu dengeyi korumayı devam ettirmekte ona düşüyor sanırım.

böyle kadının oğlunu söke söke alır bir daha vermem anacım.istediğini düşündün istediğini yapsın

Benimle beraberken evine başka kız çağırıp tanıştırmaya kalkan anneye dicek fazla birşey var mı bilemiyorum. İlişkinin başlaması için hoşgeldin ve güle güleden farklı kelimeler lazım ki bozulma aşamasına gelsin değil mi ? :) İnşallah bir melektir inşallah ben yanılırım ve oda benim günahıma girmez daha fazla. bende istemem bunu.
Başka kız çağırıyorsa zaten rengi belli.

Ama sen oğluna bak. O aile ortamında dahi elini tutuyorsa zaten seni aile içinde kabul ediyor demektir.

Öncelikle başınız sağolsun.Rabbim yer ve mekanını cennet eylesin.Geride kalanlara da sabr-ı cemil nasip etsin

Tüm yorumları okudum ancak işaretlediğim kısım ise beni şoka uğrattı.Eğitimli,görgülü ve kaprislerini yenebilmiş bir insan her ne hata işlenirse işlensin işaretlediğim kısım üzerinden kimseyi eleştiremez.Buna ne sizin ne de bir başkasının zerre hakkı yoktur.Size karşı tavırlarını hoş karşıladığımı söyleyemem,ancak sizde bu tavrınızla neredeyse onlarla aynı kültür seviyesine ineceksiniz.

Gelelim konunuza...

Şu anki erkek arkadaşınız ve gelecekteki - nasip olursa eğer-eşiniz bu durumdan en çok muzdarip olacak kişidir.Bir tarafta sevdiği ve evlendiği insan diğer tarafta da hiç bir zaman atamayacağı annesi.İşte sorunda burada başlıyor.Davul bile dengi dengine dedikleri husus tamamıyle bu...Çiftlerin hem kendileri hemde aile ve kültürel yapıları denk olmak zorunda ki sağlıklı bir evlilik olsun.

Bir diğer husus;

Daha evlilik yoluna bile girmeden kv çekiştirmesi hiç yakışmadı.Ve unutmayın ki !! Sizde yarının kv si olacaksınız.Sakın ama sakın ben asla öyle yapmam demeyin.Kınadığınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz.

Başka bir husu;
Başlığınız ise çok tuhaf.Yalnız erkek anneleri değil,kız anneleri bile günümüzde çok yuva yıkmışlığı ve evliliğe müdahalesi var.Bizzat şahidi olduğum çok olay var , kız annelerinin yıktığı evliliklerden...

Sonuç olarak...

Daha yeni adım attığınız bir yolda , sadece sevgiden değil mantığınızdan da yardım alarak ilerleyin.Bugün gözardı ettiğiniz bir çok ufaklı büyüklü sorun yarın karşınıza çözülemeyecek bir problem olarak çıkacaktır.Öyle yaparsa böyle yaparım,şöyle söylerse böyle söylerim demekle olmuyor ne yazık ki.Çünkü o zamana kadar yıpranmış oluyorsunuz ve tüm fikirleriniz süzgeçten geçiyor.Yani zamanı gelince ya çok keskin oluyorsunuz ya da çok naif.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum detaylı yorumunuz ve zamanınız içinde teşekkür ederim düşünüp yazmışsınız.
Bu kırmızı cümleler bir kınama değildir bir çelişkinin ortaya konulmuş şeklidir. Bunun eğitimle görgüyle bilgiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum şahsım adına. Benim büyütülme şeklim; neye inanırsan inan, ne yaparsan yap inandığın değerlerle bir devam et hayatına. Kırma,üzme,yıkma. Benim annem ve babam beni bu değerler üzerinde büyüttü ve bende inandığım değerleri uygularken fiziksel yada ruhen bunlara zıt düşen hareketler yapmamaya özen gösterdim. Değil ki acısı çok taze bir yakına evime gelen bir misafire yüz çevirmek; kimsenin hakkını yememeye dikkat etmeye çalıştım elimden geldiğince, varsa kusurum oda affolur inşallah.

Evlilik yoluna girmek ne demek? Biz birbirimizin elini ilk tuttuğumuz andan beri bırakmayarak ilerliyoruz bu yolda zaten. Evlenme teklifi yapılmış ailelerle tanışılmış. Bu tarfinizin içeriğini açarsanız bende memnun olurum? :) Ben buna çekiştirme olarak bakmazdım çünkü yüz yüze ve telefonda da söylemekten kaçmıyorum bu fikirleri. Çekiştrme kelimesi hafif kalıyor bu güzel yazınızda.

Şahit olmuş olmanız çok doğa bende görüyorum sık sık bunları. Konumda da var olan bir potansiyel var ve bu yüzden dikkatliyim. Teşekkürler ;)

Isin çok zor bence.bir şans daha ver baktinki olmuyor , bir duzelme yok mesafe koy arana. Ilk anne kız olacaksınız diye bir şey yok

Gelelim konunuza...

Bir diğer husus;

Başka bir husu;

Sonuç olarak...

olayı çok abartmışsınız bence altı üstü bir kaynana.binlerce var etrafta.ben konu sahibinin nişanlısıyla olan ilişkisine bayıldım.inşaallah mutlu olurlar.konu sahibi sakın KV ni ciddiye alıp üzülme değmez.

Başka kız çağırıyorsa zaten rengi belli.

Ama sen oğluna bak. O aile ortamında dahi elini tutuyorsa zaten seni aile içinde kabul ediyor demektir.
Onlar ne derse desin sen benimsin diyor zaten o gün bu hareketiydi benim için önemli olan iyi ki gittm ve gördüm diyorum :)

olayı çok abartmışsınız bence altı üstü bir kaynana.binlerce var etrafta.ben konu sahibinin nişanlısıyla olan ilişkisine bayıldım.inşaallah mutlu olurlar.konu sahibi sakın KV ni ciddiye alıp üzülme değmez.
Ben kendisine cevap yazdım zaman harcamış okumuş teşekkür ettim :)
İnşallah..Çok teşekkür ederim sevgiler... :)

Isin çok zor bence.bir şans daha ver baktinki olmuyor , bir duzelme yok mesafe koy arana. Ilk anne kız olacaksınız diye bir şey yok
elbette kimse kimseyi zorla sevemez kims öz anne gibi olmaz bunu en iyi ben biliyorum.
gereken yapılır,olmazsa da kısmet.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum detaylı yorumunuz ve zamanınız içinde teşekkür ederim düşünüp yazmışsınız.
Bu kırmızı cümleler bir kınama değildir bir çelişkinin ortaya konulmuş şeklidir. Bunun eğitimle görgüyle bilgiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum şahsım adına. Benim büyütülme şeklim; neye inanırsan inan, ne yaparsan yap inandığın değerlerle bir devam et hayatına. Kırma,üzme,yıkma. Benim annem ve babam beni bu değerler üzerinde büyüttü ve bende inandığım değerleri uygularken fiziksel yada ruhen bunlara zıt düşen hareketler yapmamaya özen gösterdim. Değil ki acısı çok taze bir yakına evime gelen bir misafire yüz çevirmek; kimsenin hakkını yememeye dikkat etmeye çalıştım elimden geldiğince, varsa kusurum oda affolur inşallah.

Evlilik yoluna girmek ne demek? Biz birbirimizin elini ilk tuttuğumuz andan beri bırakmayarak ilerliyoruz bu yolda zaten. Evlenme teklifi yapılmış ailelerle tanışılmış. Bu tarfinizin içeriğini açarsanız bende memnun olurum? :) Ben buna çekiştirme olarak bakmazdım çünkü yüz yüze ve telefonda da söylemekten kaçmıyorum bu fikirleri. Çekiştrme kelimesi hafif kalıyor bu güzel yazınızda.

Şahit olmuş olmanız çok doğa bende görüyorum sık sık bunları. Konumda da var olan bir potansiyel var ve bu yüzden dikkatliyim. Teşekkürler :KK66:

Gelin ata binmiş ya nasip demişler.

Back
X