Neden evlilik teklifi etmiyor?

Evliliğe kafayı bu kadar takma nedenim soylemek istemiyordum ama sağlık sorunum. Endometriozis ameliyatı oldum ben iki ay önce. Ameliyat öncesi doktorların hepsi evlen evlen dedi çocuk sahibi olmak için çok vaktin olmayacak ameliyat sonrası en fazla 6 ay dediler. Sonra doktorumla doğum kontrol ilaciyla regl olmayı engelleme tedavisinde anlaştık evliliği öne almaya gerek kalmadı. Kavga da o dönemde çıktı. Evlenmek istiyorum dediğimde maddi olarak evliliğe ve çocuğa hazır değiliz dedi. Ben ısrar edince huzur istiyorum dedi.

Gecmis olsun. Endometrioz8s terapisi zordur, gecmls olsun. Insan böyle durumlar yasayinca tabi daha cabuk yipranir. Insallah evladiniz evlendikten sonra olur. Benim akrabagimda endometriosiz var. Ordan biliyorum zorlugunu. Sükür iki evladi var simdi.

E
Ne kredisi ödüyor? Evlilik teklifi sonrasında nişan süreci ciddi masraf aslına bakarsanız. Tektaş alışveriş kıyafet çikolata çiçek derken. Parasını toparlayamadığı için giremiyordur bu işlere hiç
Ev kredisi. İnanın hiçbir masraf istemiyorum aslında ama tabi az çok masraf olacak. Umarım yakında teklif edee

Evliliğe kafayı bu kadar takma nedenim soylemek istemiyordum ama sağlık sorunum. Endometriozis ameliyatı oldum ben iki ay önce. Ameliyat öncesi doktorların hepsi evlen evlen dedi çocuk sahibi olmak için çok vaktin olmayacak ameliyat sonrası en fazla 6 ay dediler. Sonra doktorumla doğum kontrol ilaciyla regl olmayı engelleme tedavisinde anlaştık evliliği öne almaya gerek kalmadı. Kavga da o dönemde çıktı. Evlenmek istiyorum dediğimde maddi olarak evliliğe ve çocuğa hazır değiliz dedi. Ben ısrar edince huzur istiyorum dedi.
Çok haklısınız. Niyeti varsa bir an önce açık etmeli. Zaman size işliyor. Sorunsuz bir süreç olsa bu kadar takmazdınız bu duruma bence. O huzurlu olacak diye siz huzursuzluktan patliyorsunuz. Ve bu çok bencilce. Ve malesef erkekler çok bencil

Gecmis olsun. Endometrioz8s terapisi zordur, gecmls olsun. Insan böyle durumlar yasayinca tabi daha cabuk yipranir. Insallah evladiniz evlendikten sonra olur. Benim akrabagimda endometriosiz var. Ordan biliyorum zorlugunu. Sükür iki evladi var simdi.
Çok teşekkür ederim. Ameliyat öncesi çok olumsuz konuşuyorlardı benim çocuk sahibi olmam konusunda ama ameliyat beklediğinden iyi geçti doktorun. Umarım benim de çocuğum olur ama iki çocuk olması biraz zor gibi inşallah Allah yardım eder

Madem sonu evlilik diye konusuluyor, niyeti belliyken illa teklifle mi evleniliyor ben anlamıyorum
Sahsen tek tasla gelip benimle evlenir misin diye sormasina gerek olmazdı boyle bir iliskide. Çünkü önemli olan niyettir, rituelleri gereksiz bulurum.
Bir arkadasim ailelerin vesilesiyle tanıştı, 2 yil sevgili oldular ama aileler de evlilige gideceğini biliyordu zaten. Sonra evlilik teklifi, isteme ayri, salonda nişan, ev önünde kına, ayrica cafcaflı bir düğün, nikahinda da ayri ozendi kiyafetine kadar. Hepsini iki ay icinde yapti, ceyiz sermesine kadar. Bana bu tür teferruatlar gereksiz geliyor. Önemli olan birlikte yuva kurmaksa, detaylara takilmayin hem adam zaten maddi açıdan da zora düşmüş pandemiden. Erkeklerin cogu icin parasal sorunlar kendilerini güçsüz hissettirir, üstüne gitmeyin ilişkinize odaklanin, akisina birakin olacagi varsa olur zaten.

Tekliften yana büyük bir beklentim yok sadece yüzük alsa güzel sözler söylese yeter bana. Ödemedi bu arada ödemesini ben kabul etmedim. Paraya ihtiyacı vardı ben de verdim o almayı istemese de zaten evlencez diyerek ikna ettim. Pişman da değilim verdiğim için
Yanlış yapmissiniz, aradaki sınırı koruyun, sozune sadik olabilsin bir de evlilik sart gibi konusmaniz hos olmamis, evliyken bile olsa esiniz de dahil, istemeden hic kimseye bir sey vermeyin.

İyi de adam daha maddi olarak kendini toparlayamamış. Evlenince siz calisacak misiniz ? İlla düğün isterim,kina gecesi isterim,koltuklarım bellonadan,mobilyalarim adoreden ceyizim en iyisinden olsun diyecek misiniz ? Bunlar hep parayla oluyor.

Evli
Yanlış yapmissiniz, aradaki sınırı koruyun, sozune sadik olabilsin bir de evlilik sart gibi konusmaniz hos olmamis, evliyken bile olsa esiniz de dahil, istemeden hic kimseye bir sey vermeyin.
Evliliği şart koşmak niyetinde asla değildim. Zorla da vermedim o da kabul etti. Tek isteğim ona yardım etmekti. Şart koşmak olsa şu an ona bu kadar para verdim hala benimle evlenmiyor tarzında konuşurdum ama ben sadece ona destek olmak istedim bunu da onu sevdiğim için yaptım karşılık beklemeden

İyi de adam daha maddi olarak kendini toparlayamamış. Evlenince siz calisacak misiniz ? İlla düğün isterim,kina gecesi isterim,koltuklarım bellonadan,mobilyalarim adoreden olsun diyecek misiniz ? Bunlar hep parayla oluyor.
Ben zaten çalışıyorum iyi de kazanıyorum. Düğün istemiyorum onun eşyalarını kullanmak sadece birkaç şeyi değiştirmek istiyorum. Kına gecesi zaten istemiyorum. Benimle evli olsa şu an maddi açıdan çok daha rahat bir hayatı olurdu emin olun.

Ben zaten çalışıyorum iyi de kazanıyorum. Düğün istemiyorum onun eşyalarını kullanmak sadece birkaç şeyi değiştirmek istiyorum. Kına gecesi zaten istemiyorum. Benimle evli olsa şu an maddi açıdan çok daha rahat bir hayatı olurdu emin olun.
O zaman iş değisir. Kusura bakmayın ben sizi biraz genelledim. O zaman biraz zamana birakın bir süre bahsini hiç açmayın, maddi açıdan düzlüğe çıksın siz teklif edin evlenelim mi diye beraber kaliyor musunuz bilmiyorum ama yatakta onun uyanmasini bekleyip benimle evlenir misin diyebilirsiniz. Bence çok romantik olur. Reddederse de yolunuza bakarsınız.

Olsun, herseyi duzgunce yapmak istiyorsa istemiyorum demeyin. Destek olun ama baski kurmayın belki o da kendince evlenmeden birkac ay önce nisan yaparız diye düşünüyor olabilir. Henüz hazir degilim, huzur istiyorum demesi baski yapma demek aslında. Oluruna bırakın eger baktiniz hic adim yok o zaman konuşursunuz tekrar.

Olsun, herseyi duzgunce yapmak istiyorsa istemiyorum demeyin. Destek olun ama baski kurmayın belki o da kendince evlenmeden birkac ay önce nisan yaparız diye düşünüyor olabilir. Henüz hazir degilim, huzur istiyorum demesi baski yapma demek aslında. Oluruna bırakın eger baktiniz hic adim yok o zaman konuşursunuz tekrar.
O huzur istiyorum konusunu yukarda açıkladım size özel tekrar açıklayayım. Ben endometriozis ameliyatı oldum 2 ay önce. Ameliyat öncesi doktorlar evlen dediler ameliyat sonrası çocuk sahibi olmak için en fazla 6 ay vaktin olacak dediler ben de o zaman ona evlenmek istiyorum doktorlar böyle diyor dedim o evlilik için çocuk için maddi olarak hazır değiliz dedi. Ben de o anki psikolojiyle çok kırıldım ve üstüne gittim o zaman huzur istiyorum dedi. Üstüne gittiğim süre bir gün bile değil bu arada birkaç saat. Sonrasında evlilik lafını tamamen kapattım açmıyorum ona ama içten içe sürekli evlilikle ilgili beklentim var.

Sevgilinin kredi borcunu ödemek???Size olan borcunu geri ödedi mi acaba,ona göre yorum yapıcam??
Ben de bunu anlamıyorum. Yani iki insan birbirine güveniyorsa neden borç alinip verilmez ? Erkek kadina destek olsaydi ya ne kadar güzel seni düşünmüş olacaktı. Kaldi ki zaten gönül bağı kurduğun biri zor zamanında destek olmayacaksa neden var ? 3 aylik bir fl9rtten bahsedilmiyor sonuçta.

öyle aylarca nişanlı kalmanıza gerek yok ki zaten birbirini tanıyan bir çiftseniz .
3-4 ay da nişanlılık için yeterli bence. zaten yaza düşünüyormuşsunuz biraz sabredin rahat olun belki ummadığınız anda alırsınız teklif.
Siz ozel bir teklif bekliyorsunuz anlasilan ama sunu anladim erkekler odun. Hepsi ozel teklif etmeyebilir. Belki nisan ayi gibi bizimkiler size istemeye gelsin demeyi dusunur ama beninle evlenir misin sozunu her erkekten duymak mumkun degil

Bir tek bana mı garip geliyor?
Zaten evlenilecek, evlilik konuşulmuş, daha ne teklifi ben anlamıyorum?
Yani bir ilişkide netlik yoktur, evlenilecek mi evlenilmeyecek mi, iki taraf da istiyor ve biliyordur bunu içten içe, taraflardan biri sorar işte “benimle evlenir misin” diye.
Benim için evlilik teklifi budur. Sırf yapılmış olsun diye, zaten evlenecek çiftlerin bunu da atlamayalım diye yaptığı, bir görev gibi, tören, organizasyon şeklinde yapılan evlilik teklifleri bana çok anlamsız geliyor. İçten gelinir sürpriz yapılır o ayrı, ama artık öyle olmuyor, anlamsız kasıntılık, yapmacıklık ve tören merakından kaynaklanan samimi olmayan bir durum bence, ki bu şekildeki bir evlilik teklifi genelde kadının isteğiyle ya da zorlamasıyla gerçekleşiyor.
Ne anladım ben o işten?
Erkek arkadaşınız da benim gibi düşünüyordur belki, ihtimal dahilinde olabilir mi?

Zaten evlilik dusuncesiyle basladiginiz icin belki hic teklif etmeyebilir. Akisina birakin o ustelesin siz degil

Bir tek bana mı garip geliyor?
Zaten evlenilecek, evlilik konuşulmuş, daha ne teklifi ben anlamıyorum?
Yani bir ilişkide netlik yoktur, evlenilecek mi evlenilmeyecek mi, iki taraf da istiyor ve biliyordur bunu içten içe, taraflardan biri sorar işte “benimle evlenir misin” diye.
Benim için evlilik teklifi budur. Sırf yapılmış olsun diye, zaten evlenecek çiftlerin bunu da atlamayalım diye yaptığı, bir görev gibi, tören, organizasyon şeklinde yapılan evlilik teklifleri bana çok anlamsız geliyor. İçten gelinir sürpriz yapılır o ayrı, ama artık öyle olmuyor, anlamsız kasıntılık, yapmacıklık ve tören merakından kaynaklanan samimi olmayan bir durum bence, ki bu şekildeki bir evlilik teklifi genelde kadının isteğiyle ya da zorlamasıyla gerçekleşiyor.
Ne anladım ben o işten?
Erkek arkadaşınız da benim gibi düşünüyordur belki, ihtimal dahilinde olabilir mi?
Tören şeklinde istemiyorum ki. Yalnız olduğumuz güzel bir anı yaşamak istiyorum sadece.

Ortada teklif yokken millete düğün vakti verip çok yanlış yapıyorsunuz erkek milleti bu bı yan çizer millet o vakitlerde noldu sizin o iş der durur. Hem nikah tarihi almak için birkaç ay önceden başvurmanız gerekir ki istediğiniz vakitlere denk gelsin.

Tam
Ortada teklif yokken millete düğün vakti verip çok yanlış yapıyorsunuz erkek milleti bu bı yan çizer millet o vakitlerde noldu sizin o iş der durur. Hem nikah tarihi almak için birkaç ay önceden başvurmanız gerekir ki istediğiniz vakitlere denk gelsin.
Tarihi net olarak kararlastırmadık ki seneye yaz başı dedik. Haziran ayının herhangi bir günü olabilir temmuz olabilir çok dert değil. Millet değil zaten benim için ailem önemli ikimizin de ailesinin bildiği onayladığı evlilik tarihi bu. Ailemin karşısına geçip Haziran gibi evlenmek istiyorum diyebiliyorsa teklif de edebilmeli diye düşünüyorum.

Tam

Tarihi net olarak kararlastırmadık ki seneye yaz başı dedik. Haziran ayının herhangi bir günü olabilir temmuz olabilir çok dert değil. Millet değil zaten benim için ailem önemli ikimizin de ailesinin bildiği onayladığı evlilik tarihi bu. Ailemin karşısına geçip Haziran gibi evlenmek istiyorum diyebiliyorsa teklif de edebilmeli diye düşünüyorum.
Ben de size aynı şeyden söz ediyorum. Henüz harekete geçmeden planlarinizi gerceklestirebileceginizden bu kadar emin olmayın. Kendine o kadar guveniyosa teklifini de etsin bı zahmet. Teklif olmadan ailenizin olayı ciddiye almadığını söyleyin

Back
X