- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
- 133
E tamam da o kadar eminseniz kendinizden, hassas yapınızdan, narinliğinizden, hizmetçilik (!) yapmak istemediğinizden; ayrılın gitsin. "Kafam karışık" başlığı atmışsınız. Biz de dedik ki, hayat hepimize zor; çalışmak zorundaysanız çalışmayı sevmeye çalışın. Size en iyi gelecek tavsiyeyi vermeye çalıştık. Kimse sizi tanımıyor, kimse size düşman değil. Çalışma zorunluluğunuz size daha kolay gelsin diye iyi yönlerini gösterip olumlu bakmanızı sağlamaya çalıştık. Ama siz bunu "yüklenmek" olarak değerlendirdiğinize göre; iki seçeneğiniz var. Ya işinize nefret ede ede zorunluluktan gitmeye çalışacaksınız ve mutsuz olacaksınız; ya da nefret ettiğiniz işinize zorunluluklarınıza rağmen gitmeyeceksiniz. Çünkü üçüncü seçeneğe asla sıcak bakmıyorsunuz. Kollaylıklar dilerim. Sevgiler.
İyi de burda bütün herkes size aynı şeyi söylüyor, borçlar bitene kadar sabredin çalışın diyor, sizse çıkıp "eminim iki uyduruk yemek yapıp yemek yaptım diyorsunuzdur" diyorsunuz. siz başkasının ev yaşamı hakkında böyle konuşursanız insanlar da sizin ev yaşamınız hakkında fikir öne sürer. şurada bir tek kişisize "evet çalışma, evde otur, kocan baksın sana, mecbur bakmaya" demiyor, demek ki aklın yolu bir.
hem işiniz madem o kadar zor, mesai saati içinde nasıl forumda bu kadar vakit geçirebiliyorsunuz?
Evt çalışama hayatı bana uygun değil narin hassas bi bayanım kimileri vurdum duymaz olur. İnsanı en yakından ailesi tanır huyunu suyunu bilir ailemde bunu bana söylediyse sizi niye bu kadar rahatsız etti anlamadım. Ben çalışanlar kaba demiyorum lafı tersinden anlamayın. Bazı insanlar iş hayatındaki olumsuzluklara karşı daha dirayetlidir dayanıklıdır o anlamda diyorum. Şimdi oturupda kimsesiz kalırsam naparım onu mu düşüneyim yani hayret bişeysiniz
Evt çalışama hayatı bana uygun değil narin hassas bi bayanım kimileri vurdum duymaz olur. İnsanı en yakından ailesi tanır huyunu suyunu bilir ailemde bunu bana söylediyse sizi niye bu kadar rahatsız etti anlamadım. Ben çalışanlar kaba demiyorum lafı tersinden anlamayın. Bazı insanlar iş hayatındaki olumsuzluklara karşı daha dirayetlidir dayanıklıdır o anlamda diyorum. Şimdi oturupda kimsesiz kalırsam naparım onu mu düşüneyim yani hayret bişeysiniz
Eleştirilmeye açık değilim deseniz herkes ona göre yorum yapardı.Yardım isteyip,fikir danışıp daha sonra size ne?der gibi konuşmak ne derece etik bilemedim.Madem ailen seni tanıyor onlarla konuş.Sana destek olmaya çalışan kadınlarında zamanını almamış olursun
Ben işim zor diye bi kelime kullanmışmıyım hiç bi okuyun tekrar siz yazdıklarımı ben çalışmayı sevmediğimden bahsettim işim zor demedim
Ne alakası var yaa benim en keyif aldıgım şeylerden biridir yemek yapmak nerden çıkarıyosunuz istemediğimi anlamadım. Ben çalışan ev hanımının işi zor diyorum sadece. Bi tane kelimeyi cımbızla çekmişsiniz aradan anlamadan etmeden. Ev işide bana ağır gelmiyor ben bu kadar yazdıklarıma ragmen siz hala benim ne demek istediğimi anlayamadıysanız ben size bişey demiyorum.. Sizin istediğiniz gibi düşünmek durumunda değilim.
Ayrıca bi kadın evin geçiminden mesul değildir kadın isterse çalışır o onun isteğine kalmış bişey ama evin ekmeğini getirmek kadının görevi değildir. Kadın eviyle eşiyle çocuguyla ilgilenmekle yükümlüdür dinimizcede bu böyledir. Benim çalışmak istememem neden bu kadar ters geldi bazılarınıza anlamıyorum yani.
Size ne anlatsak boş nerden biliyorsunuz hayatta yalnız kalmayacağınızı kimseye muhtaç olmayacığınızı siz genç yaşınızda geleceğinizi düşünmezseniz sonuçlarına da siz katlanırsınız sanki bize zararı var. Size narin yapınızla mutluluklar narin ve geçinmeye muhtaç olarak yaşamaya devam edin o zaman.
kız eğer istanbul'daysan işten çıkacaksan anadolu yakasındaysan işine talibim
Bırakın artık bu eski düşünceleri. Kadınlar eskiden beri tarlada bağda bahçede olsa bile çalışıp evin geçimini paylaşır, ne demek kadın isterse çalışır.
Hem madem ev işleri bu kadar ağır geliyor, eşinize söyleyin size yardımcı olsun. Ben evin geçimini paylaşıyorum, sen de ev işini paylaş deyin.
Geçinmeye muhtaç olup olmayacağımı Allah bilir. Ben istediğim kadar çalışayım didineyim yine rızkı veren Allah dır. Bi karı koca çalıştıgı zaman beraber rızıkları bir olurmuş yani eve girecek rızık bellidir biz ne yaparsak yapalım bu böyledir. Allaha güvenmekden başka çaremiz yok.
Ay kıyamam işmi arıyorsun
Geçinmeye muhtaç olup olmayacağımı Allah bilir. Ben istediğim kadar çalışayım didineyim yine rızkı veren Allah dır. Bi karı koca çalıştıgı zaman beraber rızıkları bir olurmuş yani eve girecek rızık bellidir biz ne yaparsak yapalım bu böyledir. Allaha güvenmekden başka çaremiz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?