neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

yine katılıyorum sonuna kadar :)

Ben işim zor diye bi kelime kullanmışmıyım hiç bi okuyun tekrar siz yazdıklarımı ben çalışmayı sevmediğimden bahsettim işim zor demedim

Eleştirilmeye açık değilim deseniz herkes ona göre yorum yapardı.Yardım isteyip,fikir danışıp daha sonra size ne?der gibi konuşmak ne derece etik bilemedim.Madem ailen seni tanıyor onlarla konuş.Sana destek olmaya çalışan kadınlarında zamanını almamış olursun

Size ne anlatsak boş nerden biliyorsunuz hayatta yalnız kalmayacağınızı kimseye muhtaç olmayacığınızı siz genç yaşınızda geleceğinizi düşünmezseniz sonuçlarına da siz katlanırsınız sanki bize zararı var. Size narin yapınızla mutluluklar narin ve geçinmeye muhtaç olarak yaşamaya devam edin o zaman.

iyi de sizin iş hayatınızda zorluk yokki dirayetli olmanız gereken. 10 saat oturmayı sevmiyorum diyosunuz şaka gibi ya bu mu zorluk sanki fabrikada bütn gün iş yaptırıolar da zor diosunuz. ön muhasebedeyim 10 saat oturuyorum demednizmi daha ne istiosunuz anlamadm :44:

Evet, mutsuz bir insana yardımcı olmaya çalışmak da hata artık. Buraya onay almak için yazdığını söyleseydi konu sahibi ona göre onaylar geçerdik.

Ben işim zor diye bi kelime kullanmışmıyım hiç bi okuyun tekrar siz yazdıklarımı ben çalışmayı sevmediğimden bahsettim işim zor demedim

Ayrıca bi kadın evin geçiminden mesul değildir kadın isterse çalışır o onun isteğine kalmış bişey ama evin ekmeğini getirmek kadının görevi değildir. Kadın eviyle eşiyle çocuguyla ilgilenmekle yükümlüdür dinimizcede bu böyledir. Benim çalışmak istememem neden bu kadar ters geldi bazılarınıza anlamıyorum yani.

Evet hem evli hem çalışan bayan olmak zor...İşinizin de verdiği yorgunlukla kendinizi mutlu hissetmiyor olabilirsiniz...Sadece eşiniz çalıştığında geçinemeyeceksiniz sanırım yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla...Evde oturup istediklerinizi alamadığınız zaman ya da evde yapacak bir şey bulamadığınız zaman daha mı mutlu olacaksınız...İlk evlendiğim sıralar her yemekte çorba,2 ana yemek,tatlı,salata her hafta 2 gün genel temizlik yapıyorken şimdi geçiştirmelik yemek yapıyorum haftada bir temizlik yapıyorum...Herşeyi ben yapmaya çalışıyordum şimdi kesinlikle eşimden yardım istiyorum...Sende kendine zaman ayırmak için çareler düşünebilirsin...İşi sevdirmez ama borçlarınız bitene kadar dayanmana yardımcı olabilir

Anlamadan dinlemeden ne demek.
Okuduklarımı anlayabiliyorum. Şu anda gencecik bir insansınız. Ve hayatınızda büyük sorumluluklarınız yok. Çocuk gibi mesela. Çalışırsanız eve döndüğünüzde yemek yapmanın ne kadar ağır olacağından bahsetmişsiniz.
Üniversite biter bitmez çalışmaya başladım. Ve o dönemde çalışmaya hiç ama hiç ihtiyacım yoktu.
Aldığım maaş arabamın benzini kadardı. Elbette ki çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz. Ama siz maddi sıkıntınızı atlatmak isterken eşinizin yanında durmuyorsunuz.
...
Siz benim dediklerimi ne kadar anlayabildiniz acaba?
Size dedim ki, geçmiş konularınızdan da tanıdığım için.
Sürekli şikayet eden bir profil dedim.
Herşey sizde şikayet konusu.
Demek ki bir sorununuz var. Bu bir suç değil. Eğer böyle bir sorununuz varsa bir yardım alın.
Çünkü eminim siz çalışmasanız evde otursanız da bu sefer bir sürü bir sürü sorun bulacaksınız.

hassas bi bayansınız, çalışma hayatının zorluklarına dayanamıyosunuz;
ama çalışmazsanız borçlar parasızlık ve ardından eşinizle yaşadığınız tatsızlıklar...
evliliğinizin yavaş yavaş bi kabusa dönüşmesi..
bunlara nasıl dayanacaksınız bu hassas yapınızla???
daha sadece 6 aylık evlisiniz, evet benimde en çok istediğim şeydir evlendiğimde evimle çocuklarımla ilgileneyim..
ama maalesef bende çalışmak zorundayım çünkü evleneceğim kişinin maddi durumu bizi geçindirmeye yetmeyecek..
tüm yükü eşinizin omuzlarına bıraktığınızda daha mı mutlu olacaksınız?
eğer öyle olacaksanız, konuşun eşinizle kesin kararım bu çalışmıyorum deyin ama bence çalışmamak sizin için daha kötü günlerin habercisi..

Son düzenleme:

Bırakın artık bu eski düşünceleri. Kadınlar eskiden beri tarlada bağda bahçede olsa bile çalışıp evin geçimini paylaşır, ne demek kadın isterse çalışır.
Hem madem ev işleri bu kadar ağır geliyor, eşinize söyleyin size yardımcı olsun. Ben evin geçimini paylaşıyorum, sen de ev işini paylaş deyin.

Geçinmeye muhtaç olup olmayacağımı Allah bilir. Ben istediğim kadar çalışayım didineyim yine rızkı veren Allah dır. Bi karı koca çalıştıgı zaman beraber rızıkları bir olurmuş yani eve girecek rızık bellidir biz ne yaparsak yapalım bu böyledir. Allaha güvenmekden başka çaremiz yok.

O zaman hepimiz evde oturup rızıklarımızı bekleyelim. Olur mu?
Çalışıp tevekkül edilecek. Yani önce gayret göstereceksiniz.

Eski düşünceler değil bunlar lütfen anlamaya çalışın en basiti bi kadınla bi erkek aynı güçdemi Allah neden erkeği daha güçlü yaratmış bazı şeylerde daha dayanıklılar ama kadınlar öyle değil bunu ben söylemiyorum dinimizdede bu böyle diyorum evin ekmeğini vs erkeğin vazifesi olarak vermiş ALLAH zaten yaratılış olarak çalışmaya yatkın değiliz şurda kaçınız işinizden çalışmakdan memnunsunuz yada kolaylıkla yapabiliyosunuz sanki hepiniz bi şekilde idare etmeye çalışıyosunuz devire ayak uyduruyoruz başka bişey değil yaptıgımız ama başka değerlerden yoksun kalıyoruz farkında değiliz. Çalışmanın içinde bogulmuşuz hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş resmen.

rızkı veren Allahtır ama siz fiili duanızı yapmadan yani çalışıp emek vermeden oturup beklerseniz,
elinizi açıp Allahtan rızık istemeye hakkınız olurmu??

Allahü teâlâ, kimseye muhtaç olmamak için çalışmayı, hasta olmamak için tedbir almayı, hasta olunca ilaç kullanmayı, görebilmek için ışığı sebep kılmıştır. Sebebi, istenilen şeye kavuşmak için bir kapı gibi yaratmıştır. Bir şeyin hasıl olmasına sebep olan şeyi yapmayıp da sebepsiz olarak gelmesini beklemek, kapıyı kapayıp pencereden atılmasını istemeye benzer ki, bu, akla ve dine uygun değildir.

ALINTI

Tamam da tekrar soracğaım, o zaman bize neyi danışmak için açtınız bu konuyu?
Açtığınız konulara baktım, tam 4 sayfa dolusu onlarca konu. %70'i "Bir Derdim Var" bölümünde. Ama bakarsanız pek çok insanın özeneceği bir hayatınız var. Keşke biraz mutlu olmaya çalışsanız. Siz mutlu olunca inanın sizi tanımayan ben ve benim gibi buradaki onlarca kadının hiçbir çıkarı olmayacak. Siz mutlu olmaya çalışırsanız içimizde bundan yarar sağlayacak tek kişi sizsiniz. Biz hepimiz bilgisayarın kapanma tuşuna basınca evimize kendi haytalarımıza döneceğiz. Siz de kendinizinkine. Seçim sizin. Ya az önce yazdığım mesajdaki iki alternatiften birini seçip mutsuz olacaksınız; ya da 3. ve 4. alternatifleri seçip hayattan kendinize mutluluk çıkartacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…