- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi papatyam_83
-
Çocuğumun eğitimin hayatını burda niye paylaşayım bilincli bir bireyde yapmaz zaten burda binlerce insan var her kafadan ayrı bi ses çıkar öğretmenleriyle görüşüp gerekli bilgiyi onlardan sağlarım burda hiç fikri olmayıp yorum yazan da çıkabilir sonuctaDert sayfasında devamli neden kayinvalidenizle eltinizle ozellikle kocalarınızla yaşanan dertler anlatılıyor....ya hickimse çocuğunun eğitimini takmıyor mu...benzer yaş grubundan çocukları olan anneler çocuklarının nasil ders çalıştığını, nelerde zorlandıklarını zorluklari nasil aştıklarını neden tartışmıyor...tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz...burda egitim bölümüne birkaç soru sordum hic yazan olmadi...kocamla olan sorunları yazsam 1000 kişi yazar...anneler devamli bunlari dert ederse tabi okuma oranimiz %10da kalır..lise sinavinda matematik çözme orani 5 adet olur....hadi kafanızda tüm savunmalarinizi ve karşı ataklarınızı hazırlayın ben hazırım açtım kollarimi...benim derdim de bu...burda cocugumla ilgili egitimi hakkinda fikir alışverişi yapacak bir insan bulamadım...konu actim sonuç alamadım
Uzaktan eğitimde bu kadar oluyor,çocuklar evde oldukları için derslere test çözmeye ilgisizler,bende pasif kaldım dinlemiyorlar,internet üzerinden ders anlatan Tonguç akedemi var onları takip etsin izlesin artı olarak onların kitapları var aldık bitirmedi daha günde bir iki sayfa yapsın onlardan,yeni dönemde hastalık geçerde okullar açılır inşallahTeşekkür ederim ilginiz için....
Evet bi kopukluk oldu maalesef..elimden geldigince bildiklerini unutmasin diye geriye dogru soru çözümü yaptırmaya çalışıyorum...yazıcı olayina biz de girdik maalesef...keske ogretmenlerden biraz daha tesvik edici zorlayıcı destek alabilsek aslinda tam da cocuklarin bildiklerini tekrar yapma süreci fırsata cevrilebilir...
Eğitim uzmanlık gerektiriyor sizin kv konuları diye bahsettikleriniz ise gerektirmiyor.Burda konu açılsa çocuğum okumayı geç öğrendi,kitap okumayı sevmiyor, ders disiplini kazandıramadım vs diye ben yorum yazmam mesela.Çünkü her çocuk özel.Benim vereceğim bana iyi gelen bir fikir o kişinin çocuğunda ters bir etki yaratabilir çekinirim.Işte ben o ilgilenen anneleri de konuma beklerim ki biraz bu konuyu da konuşalım
İlk düşünceniz çocuğun eğitimi olmasın. Mutluluğu ve sağlığı olsun.Hayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim
Kesinlikle ben bir branş öğretmeniyim. Ama ilkokul dönemine hakim değilim. Okumayı öğretme sistemi bile değişmiş. Çocuğum henüz ufak.Eğitim uzmanlık gerektiriyor sizin kv konuları diye bahsettikleriniz ise gerektirmiyor.Burda konu açılsa çocuğum okumayı geç öğrendi,kitap okumayı sevmiyor, ders disiplini kazandıramadım vs diye ben yorum yazmam mesela.Çünkü her çocuk özel.Benim vereceğim bana iyi gelen bir fikir o kişinin çocuğunda ters bir etki yaratabilir çekinirim.
Zorla mı konusturalım anlamadım kiHayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim
Dediğiniz gibi çok hassas bir konu eğitim ve çocuk.Yanlış bir adım çocuğu ömür boyu soğutabilir.Burdan bu tür konularda tavsiye istemek ne kadar sağlıklı olabilir ki.Birde sizin belirttiğiniz çocuğun seviyesi ailesinin durumu gibi çok farklı etmenler var olayın içinde.Bir bütün olarak ele alınmalı.Konu sahibi çok farklı yerlere çekmiş yani çok şaşırdım açıkçası.Kesinlikle ben bir branş öğretmeniyim. Ama ilkokul dönemine hakim değilim. Okumayı öğretme sistemi bile değişmiş. Çocuğum henüz ufak.
Kesinlikle uzman değilim.
Buradan kime ne aklı verebilirim. Eğitim uzman olmadan ahkam kesilemeyecek bir konu.
Ben kendi velilerim hariç bir çocuğa yada veliye buradan bir şey yazamam. Çocuğu bilmiyorum, durumunu bilmiyorum, seviyesini bilmiyorum. dikkat dağınıklığı varsa mesela ben buradan yardımcı olamam ki...
Ahkam kessem cahillik olur yani.
Belki çocuk ilgili ama aile gereksiz sık boğaz ediyor. Öyle hırslı veliler de var. Çocuk yeterli ama aileye yetmiyor mesela.
Dikkat ederseniz yoğun ilgi görülen konularla ilgili müzdaribim ...kimse çocuğuyla ilgilenmiyor demedim...neyse laf yetistirmicem beni anlayip da bahsettigim konuyla ilgili konuşmak isteyene yazacağım...
Bu ne demek oluyor?Gayette iyi anladık ne demek istediğinizi.Egitimle ilgili en iyi fikir alışverişi yapacağınız yer okul,öğretmenler,rehberlik servisi ve velilerdir.Cunku okullar da egitim konusunda büyük farklar olabiliyor.Eger bir sorunu varsa da pedagog desteği almalısınız....tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?