Neden mızmız kadınlar daha kıymetli oluyor?

hata sendeee tatlım hamılesın ne dıye her yere yetmeye calısıyosun bırak ya kım nerde yemek yerse yesın ne oldu kıymet bıldı mı esın... elıne saglık mı dedı cok yoruluyosun mu dedı ne yaptı daha senı azarladı bu erkklerı anlamıyorum neden boyle oluyorlar... bence bundan sonra yemek falan yapma dısardan sıparıs et ya da basıt seyler yap... kıymetını bılemeyene deger vermenın anlamı yok..

Cok tesekkurler, sana da gecmis olsun yazmayi unutmusum konudan dolayi, insallah ikimiz de kucagimiza aliriz bebislerimizi :)

Evet, aynen oyle. Inan yapmayinca da birsey olmuyor. Teyzem hep yapan da kadin, yapmayan da kadin derdi, cok dogru gercekten. Sessizce herseyi halledip, hic dert yanmayan kadinlari erkekler anlamiyor. Hicbirsey yapmamis gibi goruyorlar malesef...

Valla hamileliğim hamilelik gibi geçmedi. Gayet normaldim. Arada uyku bastırıyordu sadece. Eşime direkt dedim huzurlu hamilelik huzurlu bebek. Beni üzme. Sonuç her akşam eve gelip 1 saat uyudum. O arada eşim yemek hazırladı hep. Şimdi gayet neşeli bir bebeğimiz var. Bebeğiniz ve kızınızla ilgilenin. O eşinize de söyleyin size de o baksın. Sevgiler...

ya madem miden bulanıyor
bi çorba karıştıramıyor mu eşin?
hadi onu yapmadı bari dışarıdan söylesin ya da dışarıda yesin gelsin.
sen de kendini üzüp neden böyle perişan ediyorsun?

Zaten bu durumda yemek yapmamanız mantıklı olan, eşinizin oruçlu olmasını anlıyorum ancak sizden yemek beklemesini anlayamıyorum.

Yani mızmızlık dediğiniz yapmanız gereken davranış zaten, mızmızlık falan değil.

YANLISIN nersinden donsen kardir :)
aynen oyle oluyor nazlaninca daha kiyletli oluyorsun
bundan sonra oyle yaparisn
ama osur dilemis bi yanlis anlama olmus esinide çok takma
her serde bi hayir varmis gozun açilmis oldu bak :)

ya madem miden bulanıyor
bi çorba karıştıramıyor mu eşin?
hadi onu yapmadı bari dışarıdan söylesin ya da dışarıda yesin gelsin.
sen de kendini üzüp neden böyle perişan ediyorsun?
Esim yapar, disardan da soyler . Ama ben ramazan ayi diye boyle bir talepte bulunmadim hic. Isguzarlik yapip uzerime vazife edindim ondan sonra da bir kiymeti olmadi iste. Yapma bir daha yemek dedi cekildi kenara.

Esim yapar, disardan da soyler . Ama ben ramazan ayi diye boyle bir talepte bulunmadim hic. Isguzarlik yapip uzerime vazife edindim ondan sonra da bir kiymeti olmadi iste. Yapma bir daha yemek dedi cekildi kenara.

bence kocanın sözünü aynen tatbik et ve yapma Esracım.

Katılıyorum sana. Pazarlama yetenegi olanlari takdir ediyorum...

Gokten ay indirip susleyip astim desem ne var onda derler...

Hamilelikte yapılması gereken dinlenme ve iş devrine kadınlar bile 'nazlanmak' derse erkekler ne yapmaz hanımlar? Tok açın halinden anlar mı?
Bir kere şu nazlanmak, naz yapmak, mızmızlanmak laflarını bir tarafa bırakın.
İlk zamanlar ben de kanama geçirdim 10 gün rapor alıp yattım hiç bir işe elimi sürmedim. Neden sırf evde iş var, kocam yemek bekler diye bebeği tehlikeye atayım ki? O bana emanet.

Bugün şu saate kadar doğum çantası için uğraştım dinlene dinlene. Bebek artık aşağı baskı yapıyor belim ağrıyor.
Şimdi eşim hem sofra kaldırdı hem de çamaşır asmaya gitti. Ben nazlanmış mı oluyorum bu durumda?

Senin bir de büyük çocuğun varmış. Hamilelik boyunca onun bakımını bile eşine devretmen gerekiyor aslında. Yemek yapmak için eziyet çekme canına yazık 'yapamadım' de yat.

Tesekkur ederim yorum icin. Hamilelige gore degil, daha oncesinde de yemek yapamadim desem hic neden diye sormaz, disardan soyleriz. Yani o konularda anlayissiz degildir.
Ama ben simdi hamilelikten oturu kendimi kotu hissediyorum. Evimde her seye yeterek guya kendimi rahatlatacagim, bak her sey normal, evimizin duzenini dondurebiliyorum mesajini verecegim hem kendime hwm esime. Ama o kadar dik durmanin bir anlami yokmus tabi anlamis oldum.

Komsumla oldukca samimiyiz. Her zaman birbirimize yapip veririz yani hamilelige ozel degil. Ama su an sadece o veriyor tabi ben yapamiyorum bir sey.
Cok soyledim mahcup oluyorum getirme ben yapiyorum diye ama getiriyor yine de.getirdigini almamazlik etsem kabalik olur cunku iliskimiz bu sekilde zaten dedigim gibi.

al tabi sen kendinden kisiyorsun onlar istediklerini de aliyorlar

Uzulme arkadasim..sen cok fedakarsin esin biraz kaba davranmis ama ozurde dilemis..esin ve cocuklarin icin her yaptigin yemekten ibadet sevabi aliyosun..Rabbim sana karsiligini vericektir
Amin insallah. Sofra hazirlarken o kadar zorlandigimda aklimdan hep bunlari geciriyorum. Elbet mukafati olacak diye. Ama cok zoruma gitti iste.
Simdi geldiler, pasta falan almis, sanki yiyebiliyormusum gibi. Bir ara kizimla konusmustuk oglen, kremali pasta olsa aslinda yerdik de mi diye. Kendince incelik yapiyor.

dogrudur bazi komsular oyle ablamin komsusuda ne pisiriyorsa mutlaka getirirdi ici rahat etmiyor akli kaliyordu..

aynen öyle

7. ayım bitecek, bildiğin mok gibi bir hamilelik yaşadım başlarda ve yer yer yine zorlanıyorum.
Bulantım yoktu belki ama sigara bıraktım, sinirli bir mizacım var ve bir başka rahatsızlığım, 2 ayrı doktorun kontrolündeyim, daha belki 4. ayın içinde su gibi bir şeyler indi aşağıdan, işimi bıraktım, açıp bakabilirsin buraya açtığım konulara. Umarım altıma işiyorumdur diye söyleniyordum.

Eşim her an yanımda oldu, bir yatak bile toplamadım Allah razı olsun dokundurmadı, bazı şeyleri söylememe gerek bile kalmadı yaptı... Zaten yapardı, daha çok yaptı.

Mızmızlandım, dibine kadar mızmızlandım çünkü it gibi korktum çocuğumuza bir şey olacak diye, kıçımı da devirip yattım, doktor 20 haftadan önce kesinlikle ayağa kalkmayacaksın dedi çünkü. Canıma kastım mı var? Çocuğumuzun canına mı yoksa kastım? Kocam iki tabak fazladan yiyecek, Ramazan ruhunu yaşayacak diye gebereyim mi? Eli ayağı tutmuyor mu adamın, kendini doyuramıyor mu? Ben de bunu anlamıyorum işte.

Zor ise hamileliğin yat arkadaşım ya, kocan da kör mü, görmüyor mu nasıl zorlandığını hırpalandığını? İki yumurta kıramıyor mu? Bi çorba - makarna pişiremiyor mu da seni öğürtüyor? En olmadı annen gelsin yanına, yok mu birileri?

Naz mı dersin, mızmızlanmak mı dersin, kç devirip yatmak mı dersin ne dersen de...
Hepsini yapıyorum, yapacağım da.

Sen de yap.

dogrudur bazi komsular oyle ablamin komsusuda ne pisiriyorsa mutlaka getirirdi ici rahat etmiyor akli kaliyordu..
Once ozel bir sey yaptigimizda veriyorduk. Kek, pogaca, borek vs gibi. Ama su an hassasiyetimi bildigi icin yemek falan da veriyor oyle. Hatta arada kizimi aliyor, sen dinlen ben ilgilwnirim onunla diye. Oyaliyor, karnini falan doyurup yolluyor.
Sagolsun, ailemden cok katksi oldu son gunlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…