Neden mızmız kadınlar daha kıymetli oluyor?

Eşin anlayışsız, kaba ve sadece kendini düşünen erkeklerden biri...

Sizin şu durumunuzda bile bu kadar vurdumduymazsa, o Adama 2. Çocuk fazla.

Dün konunuzu okumuştum,bu sabah kalktım başım dönüyo ve midem bulanıyo..iki adım atıp evin bi köşesine oturuyorum
Yüzümü bile zor yıkadım
Biyandanda aklımda sizin konunuz...çok mu mızmızım acaba dedim
Çünkü mide bulantısına hiç dayanamıyorum

valla bana sorarsan sen kendi Can'ının kıymetini bil.ben bizzat kaynanam dan biliyorum ne ev temizliği yapar ne yemek hiç birşey den anlamaz.tek yaptığı kocasını pofpoflamak olmuş.bizler çok fedakar oluyoruz ve erkeklerin gözünde fedakarlığın inanın önemi yok.kendilerini sözleriyle şımartan kadınları seviyorlar

Sonuna kadar haklısın cnm gerçekten seni çok iyi anlıyorum benim de ilk 3 ayım berbat geçmişti neler yasadgni çok net anlıyorum çk zor.onu yaşayan bilir
. Esin içinde dicek çk şey varda valla geçende yazdm buraya şunu anladım ben s...çan yaraniyor iyi olmican anlayışlı uyumlu iyimser olmcan ozaman çok değerli oluyosn oda içten gelecek iste

kusarak yemek yapmak nedir arkadasim, yazik degil mi sana? bu ramazan da böyle olsun, yanliz yasarken ve calisirken tostla da actigim oldu orucu, corba ve pide ile de.., bir kase corba oluversin bu ramazan da ölmez ya eşin. cok uzuldum bebeğinize ve size, bir de calisiyorsunuz. esinizin size yapmasi lazim. bir şey olsa Allah korusun bebeginize vicdan azabi cekersiniz.

Klasik düsüncesz erkek davranısı takma hassassın cnm .cocuğu tek yapmadın sonuçta ikinizin ikiniz birden yükü tasıcaksnz yeri gelcek dısardan alcak. Haklısın mızmızlar kıymetli oluo

Bence sen fazla alınmışsın tabi bu durumda normal her söylenen batar sıkma canını sonra gelip özür dilemiş nasılsa benim eşim 6 ay lahmacun yedi gık demedi ya kıyamam

Belki hala kızgınsın bu yüzden bu yazdığımı anlayamayabilirsin şimdi.
Esin gerçekten o kadar kıracak bir şey dememiş. Yanlış anlamış belli ki seni.
Hatasını da anlamış üstelik.

Iş, yoğunluk, ev , çocuk, hamilelik ; bu duyguları yaşamanız çok normal.

Ancak hiç bir kadın unutmamalı, önce kendi kıymetini bilmeli kişi. Sen yaparsan , düz bakar erkek. Yapabilirligini görür. Nasıl yaptığını göremez.
Fedakar kadınlar işte böyle doluyor. Sonra kendini anlatma çabasında boğuluyor.

Oysa mesaj atacaksın eşine. Çok bulantım var, kalkamıyorum. Karnım aç. Kızımız durmuyor. Bana yardımcı olur musun lütfen v.s diye.

Benim sloganım : Kavanoz acamiyorsan mutlu edilirsin :)

Yorumunjzu cok begendim.bu oazarlama yetenei dedhiniz sey nasil yapiliyor Allah askina

Öncelikle çok geçmiş olsn,benim de hamileliklerimde feci bulantılarım oldu,Allah yardımcınız olsn..
Amaaa mızmız nedir Allah aşkına? Hastayken hastayım demiyecekmiyiz? Canım istemiyor yemek yapmadım deme hakkımız yok mu?? Canınızın kıymetini bilmeyince,adı fedakar eş oluyor bazılarına göre.. hiiiiç katılmıyorm,hizmetçi değilim ben evimde,eşim kadar ben de bir bireyim.. sizi tenzih ediyorm ama bazı kadınların eşleri tüm yükü kadınların üzerine yüklüyor,kadınlar da kendini atlas zannediyor, sonra adı fedakarlık oluyor.. bence bunları bi düşünün.

aynen öyle fedakarlikla birsey elde edilmiyor.

ben rahat hamilelikler gercirdim cok sükür ama ona ragmen yeri geldi esime ayaklarima masaj yaptirdim yeri geldi disardan yemek istedim yeri geldi keyfim yok diye temizlik yapmadim esim yapti vs. vs.

önce sen caninin kiymetini bileceksin.

bazen aceba haksizlik mi yapiyorum esime diyorum ama sonra cevremdeki fedakar gercekten fedakar kadinlarin bazen (sözüm meclisten disari) "köpek" muamelesi gördügünü görünce yok dogru yoldayim diyorum...

ama bunu bastan yapmaliydiniz esiniz alismis siz kendinizi iyi hissetsenizde hissetmesenizde herseyin dört dörtlük olmasina.
simdi birden degisirseniz erkekler düz mantik oldugundan ariza cikarabilir.

yavas yavas baslayin mesela yemek sorununu cözün önce. ya kendi yapsin yada disardan söyleyin yada o iyi anlastiginiz komsunuz gelip yapsin yemeklerinizi haftalik olarak sonra buzluga kaldirin aksam isitir yersiniz.

Midem bulandi halim yok falan deyip hergun yemek yapmayin..disarda yesin.birseyleri kendi dusunsun. Sizin sayenizde rahatca oruc tutuyo aksama sofram hazir diye oh ne guzel..
Halden anlamiyorlar. Kafalarina cakmak lazim..
Oruc tutmanin felsefesini,ramazanin ruhunu kendi pek bi anlamis da size laf atiyo.hem..

Cok ayip etmis.
Bu konuda esimden ALLAH razi olsun. Ufacik hasta bile olsam bir istedigin varmi diye defalarca sorar.

Keske sana destek olabilse. Bence sen dayanarak yanlis yapiyorsun. Benim ablamda sıkıntılarını enisteme belli etmrz surekli hizmet halinde enistemin etrafinda donerdi. Ama bir muddet sonra bunye kaldirmiyor ama erkek bunu anlamiyor artik ve hep bekliyor.
Hasta iseniz hastasinizdir dinleneceksiniz. Dusuk tehliken var ve sen cirpiniyorsun. Yanlis yapiyorsun. Dr dinlen dedi diyip dinlenmelisin. ALLAH muhafaza esine hizmet etmen yada calisman bebeginden dahami onemli?

Sadece esine dinlenmen gerektigini hissetirmen anlatman gerek.

Yorumunjzu cok begendim.bu oazarlama yetenei dedhiniz sey nasil yapiliyor Allah askina

Böyle ottan boktan yaptığın işleri bile allayıp pullayıp sunabilme yeteneği :)

Ortaya çıkan çok iyi bir şey yok ama sen önce iyi bir şey yaptım sandığın için başkalarına da yutturabiliyorsun.

Örnek veriyorum daha iyi anlaşılsın diye.

Ben öğretmenim bir öğretmen arkadaşım var, pek kibirlidir kendini beğenir.
Mesela öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencisi için o öğrenemiyor der kestirir atar.
Ama ben acaba ben mi öğretemiyorum ki diye düşünürüm sadece ona bakarak..

Ve sınıfımın iyi çocuklarına bakıp da bunlara ben öğrettim demem de öğretemediğimi gösteririm.
Ayy ne yaptım ettim olmuyor öğretemiyorum şuna, çıldırcam derim.

O öğretmen arkadaş da iyi öğrencisini gösterip bunu ben böyle yaptım der.

O yaptığını gösterir, ben yapamadığımı :)

Kimi kendini yüceltir kimi de benim gibi paspas eder işte..

Anlatabildim inşallah..

L

Iste o paspas eden ayni ben.bende surekli kendimi oz elstiri yaparim herkes guzel dese bile ben hep en kotusune alistirir ve herkes onu giruyor gibi surekli kendi kendime soylerim

Benim eşimin onune koyacagim bir tabak yemek kendimden ve bebegimden onemli degil kusura bakmayın.
Bende cok mızmızımdir ama benim esim ne zaman yapip ne zaman yapmayacagimi bilir. Mesela ben reglken evd 3 gun temizlik ve yemek yapmam. Esim kendine yumurta kirar , kek biskuvi tarzi seyler alir getirir
Regl olmadan once guzel bir temizlik yapar dusumu alirim.
Sizde esinizden cok kendinizi dusunun ve yemek yapmayin birakin esiniz yapsin. Ben ceza verme amacli sylemiyorum bunu. Sizede bebeginize de yazik. Size neden destek olmuyor aileniz uzaktami yada kv

Ben burda mizmizlanmayan bi kadin gormedim. Insanlar genel olarak yapilan seyin basa kakilmasindan nefret eder. Hastayim ve yemek yapmiyorum demek de bir tercihtir, hastayim ama isleri kotaririm demek de. Iki insani durumu da tercih eden kadin kadindir yani eksik ya da fazla degildir. Bir iyilik yapip onu yuze vurmakta sikinti. Esin makul bi sey soylemis, sonra da ufak bi anlasmazlik olmus. Gonlunu de almis anladigim kadariyla. Bence buyutme gozunde

Tuttuğu bütün oruçlar uçtu gitti.

Nazlanmasan bile ağrın olduğunda mide bulantın olduğunda git yat ve ne yapıyorsan yarim birak.
Her şeyi yetistirmek zorunda değilsin.

Esin calisiyorsa bile iftar bayağı geç vakitte oluyor.
Sana yardim edebilir?
Etmiyorsa acar dolabı salatalık domates yer doyar.

Düşüncesizlige umursamayarak cevap ver.

bu kadar gülmemin sebebi, eşinin sana ''ramazanın ruhunu anlayamamışsın'' demesi. hem senin lafını dötünden anlamış, hem de şu kurduğu cümleye bak. kendisi ramazan günü hamile eşini kırmaktan hiç çekinmiyor ama. oruç tutmak sadece yememek içmemek değildir, anlayamamış mı bunu?

ayrıca peygamber efendimizin, bir hurmayla orucunu açıp yiyecek bulamadığından gece boyu o hurmayla idare ettiği olurmuş. ne bu ramazan diye her gün her gün ziyafet sofraları kurma çabaları??

''açların halinden anlayalım'' diyorlar, ama açlar her akşam böyle ziyafet sofralarında karınlarını doyurmuyorlar. bu mu açların halinden anlamak?

ramazansa ramazan, ne olmuş yani? yapma öyle her gün her gün yemek falan. otursun peynir ekmek yesin, ne olmuş oruç tutuyor diye? iftarda iki üç çeşit yemek yapılmalı, oruç tutanlara ziyafet sofraları kurulmalı diye bi emir mi vermiş allah?

kendisi ramazanın ruhunu çoook iyi anlamış canımm. bunları ona söyle bi zahmet. ramazanın ruhu neymiş öğrensin.

Ben hamileyken elimi hicbir seye surmedim. Ya gezdim ya yattım ya calistim, hep kendime oncelik ve kiymet verdim, o yuzden esim bana nazlanamadi... Ama dogumdan sonra lohusa sendromuna benim yerime girdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…