Neden mızmız kadınlar daha kıymetli oluyor?

Yani en basiti annesine yollayabilirdim, 10 dakika mesafede oturuyor. Gerci kayinvalidemin hic oyle bir teklifi olmadi :)
Ama ben rahat ettigi yerde evinde yesin, evimizin duzeni degismesin diye cabalarken gordugum muamele...
Sen kendini hırpaladıkça üstüne gelir. Gitsin annesinde yesin hem diğer evladın da karnı doyar. Yat dinlen keyfine bak. Ramazan ruhu önemli de sanki her ramazan bu durum mu olacak ? Çok özel bir durum sizinkisi.

Komşunuza bir miktar para verin , erzak alın hem kendine yapsın hem size. Böylece herkes mutlu olur ne dersiniz ?

İnsan önce kendine değer vermeli.Doktor rapor al çalışma demiş çalışmışsın.Sorunlu Hamilelik geçiriyorsun.Senin deyiminle "kıçını devirip yatmak" kendini bebeğini ailesini düşünen bir kadının yapacağı mantıklı olay oluyor.Mızmızlanmak değil.Minnet duymak taktir almak,senin ve bebeğinin sağlığından daha mı önemli.Sen fenalaşsan,yine eşin götürecek hastaneye.Yapabiliyorsan yap yapamıyorsan eşin 1 ay idare eder.Kötü birşey de dememiş eşin.Bir fikir sunmuş.O kadar uzun ve dik bir cevap vermişsin ki.

Bende ayni dertten muzdaribim ama daha fenasi.
Canim bunda senin bi hatan yokki,uzuldum valla Allah seninde diger bu durumda olanlara yardim etsin
Ben anlayamiyorum ,boyle etrafina eziyet vererek tutulan orucun bir sevabi ,bir faydasi olmuycak
Bos yere kendilerini ac birakiyorlar
,bir anlasalar

Harika bir hamilelik gecirdim...ona ragmen kilimi kipirdatmadim...hatta oyle bi alistim ki hala kiprdatmiyorum:)
Zaten normaalde de pek kipirdatmazdim artik onu bile kipirdatmiyorum... ac olan kirsin bi yumurta hatta bana da yapsin bi zahmet...

Eşiniz genel olarak anlayışlı biri ise bence uzatmayın, erkekler genelde birşeyi kaybedene kadar değerini anlamazlar ama ramazanın hürmetine siz yine eşi olarak ona yemek yapın derim, sizi daha az zorlayacak yemekler deneyin, belki gergindi yada açlıktan başı dönmüştür. Hem özürde dilemiş, uzatıp soğutmayın bence

Biraz geç anlamışsınız. Elinize iğne batsa nazlanacaksınız. Erkekler bundan anlarlar.

kusura bakmayın ama yerinizde olsa zıkkım ye diyip masayı kafasına geçirirdim. tuttuğu orucun ne hikmeti kalmış acaba hamile eşine eziyet ettikten sonra

oruç tutan insan sinirini anlayamıyorum. sanki oruç tutmak sadece aç susuz kalmak, bunun verdiği rehavetle istediğimize çatmak, bağrınabilmek istediğimiz lafı söyleyebilmek gibi algılanıyor memleketimizde. Siz fazla fedakarlık yapıyorsunuz.İyi de yapmayın... kendinizi o kadar zora sokuyorsunuz, karşılığında bulduğunuza bakın. İster istemez beklenti içine giriyorsunuz, ben bu kadar zorlukla boğuşup yemek koyuyorum önüne diye. Beklenti mutsuzluk getiriyor, kendinizden fazla ödün vermeyin...

Canım normalde kocan böyle değilse bi anlık sinirine denk gelmiştir. Olabilir bazen insanlar arklı kişilere dolup farklı kişilere patlatabiliyor. Özür de dilemiş

amaan ne hamileliğimi bildim ne lohusalığımı odun aynı odun, yine hamileyim değişen bişey yok kıymet bilende. kelin ilacı olsa başına sürermiş diyip birde konuyla alakalı şu resmi ekleyip kaçıym ben:)

Bence sen mizmizsin. Kendi kendine çalışma ve yemek yapma derdine dusmussun sonra da be ne hallerde yemek yapıyorum diyip gidip aglamissin.

ya boşverin hepsi odun işte anlayın.

Bayiliyosunuz haa burda erkeklere saldırmaya. Bence hiç yemek yapmaman yemek yaptım diye başa kakmandan iyidir

Bayiliyosunuz haa burda erkeklere saldırmaya. Bence hiç yemek yapmaman yemek yaptım diye başa kakmandan iyidir
Bu farkli bir bakis acisi, yalniz ben durduk yere yemek yapiyorum diye basina kakmadim, o ustume geldi.

canının kıymetini bil inan bana değmez sen ödün verdikçee o daha ileri gider

Bu konunun ''iş yapan değersiz iş yapmayan değerli'' ile alakası yok. İşi yapıp kafaya kakmayla alakası var. Tabi karşındaki insanın anlayışıyla da alakalı.

Bende geçen sene ramazan'da hamileydim. İyiysem yaptım. Kusa kusa da yemek yapmadım. Eşime kötüyüm dedim annesinde yedi. Gelirken bana da getirdi. Anlayış meselesi.

Bende bu saçımı süpürge ettim ah vah tiplerini anlamıyorum. Yapmayın efendim biri sizin başınıza silah dayayıp kusa kusa yemek yapacaksın mı diyor? Ramazan'da hastaysan oruç gibi bir ibadeti bile erteleyebiliyorsak dünya işini nasıl erteleyemiyorsunuz anlamıyorum. Daha mı önemli sizin sağlığınızdan eşinizin kıymet bilmesi veya övmesi. Madem yapıyorsunuz kusa kusa o zaman gönül rızasıyla yapıyorsunuz hergünden farklı bir muamele beklemeyin. Akıllı insan önce kendini bebeğini düşünür. Sonra etrafın derdine düşer. Kusa kusa yemek yapmak marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…