Evlendiniz, eşiniz de siz de çalışıyorsunuz. Eviniz kira. Ev almaya karar veriyorsunuz eşinizin ailesi kuruş destek olacak durumda değil sizin aileniz de damat yemesin diye kuruş vermiyor ve bunun için kredi cekiyorsunuz ödeme süresi 10 yıl diyelim. 5 yıl kredi odendikten sonra çocuk sahibi de oldunuz yaş da geciyor. Çocuk olduktan sonra yine çalışmak zorunda kaldınız çünkü hala kredi borcu devam ediyor. Bu süre zarfında aile bireyleriniz eşiniz için "adam olsaydı daha çok kazansaydi da kızım da çocuğuna bakabilseydi" şeklinde yorumlar yaptı. Muhtemelen sizin kazandığınız kredi borcuna, eşinizin kazandığı giderlere vs ye gidiyor Bundan sonrasi boşluk ve bir anda daha kredi borcunuz bitmemisken tapuyu erkek kardeşinizin üzerine yapıyorsunuz.
O boşluk beni ilgilendiren kısım çünkü suphelendigim şeyler var.
Üstüne yapılan kardes benim eş kisisi bunu gizledi benden bir şekilde ogrendim. Altını ciziyorum bir başkasının evi kredisi kardeşler arası olaylar beni ilgilendirmiyor ama elimdeki para sebebiyle olaylara dahil edildiğimi dusunuyorum üstümden planlar yapilmis. Eşimin ne kadar aileci olduğunu bilen bilir. Tarihler o kadar tutuyor ki benden parayi almaya calismasi, yalanlar söylemesi, kaçırılamayacak derecede kelepir yerler düşüyor tam da elimdeki para miktarında vs evde duyabilecegim şekilde telefon konuşmaları yapiliyor ablası ile Bu kelepir yeri alacak ama parası cikismiyor vs vs O da işin içinde yani. Tabii ki vermedim çünkü güvenim yoktu eşime. Ben elimdeki paranın bu şekilde alınıp kredi borcunu kapatmayı planladıklarini düşünüyorum belki de kredi borcunu kapatmasına karşılık enişte razı oldu tapu olayina. Ben zaten evliligimin bitiş noktasindayim başka sebeplerden dolayı. Bugün bunlar da önüme dökülünce Allahım dedim ben nasıl bir eşe aileye düşmüşum. Bunlar bildiklerim bilmediğim ne planlar çeviriyor acaba üstümde?
Kız bunu niye kabul edebilir? Acaba evlendikten sonra edinilen mallarda yarı yarıya eşinin hakkı olmasın diye mi ?
Peki kocası bilerek buna niye ve nasıl müsaade edebilir? Kocası ticaret vs yapmıyor borc icra gibi bir konu olacağını düşünmüyorum.
Düşündüklerimde haksız mıyım? Basım çatlıyor parcalar cuk diye oturdu yerine ama eşimin üstüne tapu niye yapildi? Siz ne düşünüyorsunuz