- Konu Sahibi Birlitregozyasi
-
Hayatta yazılı olmayan kurallar da vardır. Tabi ki eski eşe bununla ilgili bir yaptırım uygulanamaz. ama etik değildir. Çünkü o resimde ki diğer kişininde özel hayatını etkiler bu durum.
Evlimisiniz bilmiyorum ama varsayalım boşandınız. Yeni bir ilişkiye başladınız ve eski eşiniz sosyal medyasında çarşaf çarşaf düğün yada sarılır halde fotolarınızı yayınlıyor. Bunu yeni ilişkinizde ki arkadaşınızın hoş karşılamama hakkı yokmu? Resmiyette ve gayriresmiyette yollarınızı ayırdığınız bir insanın sizin birlikte fotoğraflarınızı paylaşması özelinizi gasp etmek değil midir?
Usenmis diye eski fotograflari silmemek mi?Bunu kim belirliyor? Öyle bir yasa, kanunmu varmista? Kadin üsenmistir, fazla kullanmiyordur sosyal medyasini, yada henüz hazir his etmiyor o fotolari silmeyi. Niye tanimadigi bir kadina bunun hesabini versin? Ne kadar kolay insanlari yaftaliyorsun. Kadini tanimiyorsun, nedenlerini bilmiyorsun fakat kötü insanmis.
Gerçekten kadinin en büyük düsmani baska kadindir.
Insan kendisi zaten hos karsilamaz ki onunla ayni karede yer aldigi pozlari medyada gormeyi. Neyin duyarini kasiyorlar anlamiyorum gormek istese adam bosanmazdi zaten yahuHayatta yazılı olmayan kurallar da vardır. Tabi ki eski eşe bununla ilgili bir yaptırım uygulanamaz. ama etik değildir. Çünkü o resimde ki diğer kişininde özel hayatını etkiler bu durum.
Evlimisiniz bilmiyorum ama varsayalım boşandınız. Yeni bir ilişkiye başladınız ve eski eşiniz sosyal medyasında çarşaf çarşaf düğün yada sarılır halde fotolarınızı yayınlıyor. Bunu yeni ilişkinizde ki arkadaşınızın hoş karşılamama hakkı yokmu? Resmiyette ve gayriresmiyette yollarınızı ayırdığınız bir insanın sizin birlikte fotoğraflarınızı paylaşması özelinizi gasp etmek değil midir?
Eski eş, eski sevgili sosyal medya da resimlerini ilişki sonlanmasına rağmen tutması etik değildir. Sonuçta o resimde yalnız değilsin, başka birinin de izin almadan özelini paylaşmış oluyorsun. Bu kişi ciddi bir ilişki içerisindeyken üstelik.
Telefonunun fotoğraf galerinde tutmak, albümünde saklamakla aynı şey değildir. Adı üstünde sosyal mecra, herkesin görebildiği bir ortam.
Yeni ilişkide ki kişide bunu kafaya takar Empati kurun burada ki her üye bozulur böyle bir duruma.
Kadının özeli diyen üyelere sorarım. Peki o resimde ki adamın özel hayatı?
Hayatta yazılı olmayan kurallar da vardır. Tabi ki eski eşe bununla ilgili bir yaptırım uygulanamaz. ama etik değildir. Çünkü o resimde ki diğer kişininde özel hayatını etkiler bu durum.
Baska birinin dahil oldugu paylasimlar öznel degildir ama kisi gizlilik hakkini kullanip silmesni isteyebilir bu cok normal. Ya da kadın sevgilisine hesabini sorabilirtersten düşünün
o benim geçmişim iyi ya da kötü geçmişim
yeni sevgili şahsıma özel sosyal medyayı neden karıştırıyor
Gerginliğinizi anlayamadım. Herkes sizinle aynı düşünemez. Konuyu açarken farklı görüşlerin de geleceğini bilmeniz gerekirdi. Ben hayatımdaki insanın eski eşini veya eski sevgilisini stalklamam. Fotoğrafları ister siler istemezse silmez, kimsenin müdahalede bulunmaya hakkı yok. Eğer bu zamana kadar size ve ilişkinize zarar verme amacıyla yaptığı şeyler olmadıysa ben art niyetli olduğunu hiç zannetmiyorumBu durum sizin başınıza gelseydi bu kadar normal karşılayacağınızıda hiç sanmıyorum
Baska birinin dahil oldugu paylasimlar öznel degildir ama kisi gizlilik hakkini kullanip silmesni isteyebilir bu cok normal. Ya da kadın sevgilisine hesabini sorabilir
Bu bir dertse konu sahibinin sevgilisi dert edecek ve bunu eski eşinden talep edecek. Konu sahibine hak vermek için ne çok uğraşmışlar. Konu sahibi habre eski eşi stalkluyorsa, eski eş iletişime geçmekten çekiniyorsa bu işte bir bit yeniği belli ki var. Bizi ilgilendirmez o ayrı. Milletin erkeği ne kıymetliymiş geçmişinden dahi kıskanıyorlar.Ben bosandim. Sosyal medyami kapattim. Eski fotolarim halen es kisisinden duruyormu bilmiyorum, bakmadigim için. Eger kendisi tutuyorsa, kendi bilecegi is. Benide rahatsiz etmez. Carsaf carsay yayinlanan sey sanki pis, kirli seylermis gibi. Ki yayinlanmiyor, yani yillarca orda duran sey. Ki bunun hesabini es kisisi en fazla bana verebilir cünkü fotolarda ben varim diye. Yeni bir iliskimde, sevgilim böyle hesap sormaya kalksa, rahatsiz olurdum açikçasi. Gidip benim bakmadigim sayfaya, o niye bakiyor?
Benim kafamda fena halde soru işaretleri var. Konu sahibi 23 yaşında 2019 da evli imiş. Hadı bı senede boşandı. Sevgiliside bi sene olmuş boşanalı ama özel durumlara giremem diyor. Yani aklıma farklı durumlar geliyor ister istemez. Kimse şüphe duymadığı kişi için nüfustan boşanmış mı boşanmamış mı peşine düşmez. Stalklamaz. Belkide başka durumlar ve kadın silmiyor inada hem en önemlisi sevgili rahatsız olmuyorsa ben bunu sorgulardımBen bosandim. Sosyal medyami kapattim. Eski fotolarim halen es kisisinden duruyormu bilmiyorum, bakmadigim için. Eger kendisi tutuyorsa, kendi bilecegi is. Benide rahatsiz etmez. Carsaf carsay yayinlanan sey sanki pis, kirli seylermis gibi. Ki yayinlanmiyor, yani yillarca orda duran sey. Ki bunun hesabini es kisisi en fazla bana verebilir cünkü fotolarda ben varim diye. Yeni bir iliskimde, sevgilim böyle hesap sormaya kalksa, rahatsiz olurdum açikçasi. Gidip benim bakmadigim sayfaya, o niye bakiyor?
Bu durum sizin başınıza gelseydi bu kadar normal karşılayacağınızıda hiç sanmıyorum
D damdan genelde seninle aynı fikirde olurduk biz :))tersten düşünün
o benim geçmişim iyi ya da kötü geçmişim
yeni sevgili şahsıma özel sosyal medyayı neden karıştırıyor
Ama burda ki sorun karşı tarafta ki sevgili rahatsız değil. En başta ilişkisi olan kişi bunu eski eşine der. Adamdan şüphe duyuyor ki kadını araştırıyor nüfus daıresıne gıdıp boşanıp boşanmadığını sorguluyor. Ne haddıne kadını sorgulamakD damdan genelde seninle aynı fikirde olurduk biz :))
Ya kaçımız stalk yapmıyor ki. Eski bir arkadaş, eski sevgili vs. bakar geçersin. Zaten sosyal mecrada herkese açık paylaştığı şeyleri görmüş olursun, özeli değil yani. Ha şifresini kırar hesabını karıştırırsan o özeline gasp olur.
Ama daha önce de dediğim gibi resmi ve gayri resmi olarak bitmiş bir ilişkiden sonra özel gün resmi paylaşmak o kişinin özel hayatına gasp olur asıl. Adam hesabında izinsiz resimlerimi paylaşıyor diye dava açsa kazanır.
Ben boşanmış bir adamla yeni bir ilişkiye başlasam ve eski eşiyle sosyal mecrada fotolarını görsem kadınsal güdülerim devreye girer. Daha çok sorgulamaya başlarım. Ha benim özelime yapılan haksızlık değildir ama amaç olarak etikde değildir.
İnstagramda boşanan bir çiftin davasını okumuştum. Kadın çocuklarının fotosunu paylaşıyor ama baba istemediği için dava açıyor. Kadın velayeti kaybediyordu bu yüzden. Düşün doğurduğun çocuk bu bırak bir dönem evli kalmayı.
Belki de eski eşin tekrar barısırız diye bir düşüncesi var ondan silmeye kıyamıyordurHah sonunda benim gibi düşünen biri çıktı. Ben mi anormal düşünüyorum, abartıyorum diye kendimi sorguladım bir an. Rahatsız bir edici durum olduğu konusunda katıldığınız için teşekkür ederim.
Ben bosandim. Sosyal medyami kapattim. Eski fotolarim halen es kisisinden duruyormu bilmiyorum, bakmadigim için. Eger kendisi tutuyorsa, kendi bilecegi is. Benide rahatsiz etmez. Carsaf carsay yayinlanan sey sanki pis, kirli seylermis gibi. Ki yayinlanmiyor, yani yillarca orda duran sey. Ki bunun hesabini es kisisi en fazla bana verebilir cünkü fotolarda ben varim diye. Yeni bir iliskimde, sevgilim böyle hesap sormaya kalksa, rahatsiz olurdum açikçasi. Gidip benim bakmadigim sayfaya, o niye bakiyor?
Eski esin unutulma hakkına saygi duymamasi daha da şık olmayan bjr durum bence.bence olmaz
sonuçta zamanında paylaşılmış
boşanmışım fırtınalı mesela
eşim gelip bana onları sil dese gıcıklığına silmem üstüne sen benim sosyal medyamı hala neden karıştırıyorsun derim
unutulma hakkı şekline bir durum var google üzerinden hakkındaki haberleri vs kaldırıyor insanlar da
sevgilinin eski eşin geçmiş tarihli fotoğraflarından rahatsız oldu diye adamın eski eşe ulaşması vs makul olmaz şık durmaz
Cok dgru dusunsene cocugun olur ya ortak bir tanıdık var ve onun cocugu diyor ki senin baban ahmet ama annenin mehmet amcamla evlilik fotograflari var. O cocugun psikolojisi ne olur. Unutulma hakki sadece tanimadiklarimiz icin gecerli olamaz ,olmamali.Bunlar insani güdülerdir, merak eder bakar. Ama ilişkide sorun haline getiriyorsa orada bir dur dersin. Zaten konu sahibi de duygusal ilişkinin yarattığı güdülerle kendince bozulmuş sadece. Kadının hesabına yaptırım uygulamaya çalışmamış ki.
Belki şu an yeni bir ilişkin yok, olduğu zaman fikrin değişebilir. Daha geniş pencereden bak.
Yeniden evlendin, neden eski eşinle sarılmalı resimlerin sosyal medyada olsun ki. Yeni eşin de pekala takılır bu duruma.
İşi daha da büyüteyim, çocuğun oldu. Bir gün sosyal medyada gezinirken annesinin başka bir adamla gelinlikli fotolarını neden görsün.
Bence o ilişki bittiyse o resimleri evinde, telefonunda saklamana kimse karışamaz. Ama herkese açık bir alanda hala gözükmesi olması gereken davranış şekli değildir. Bak sen en güzelini yapmışsın ama hesabı kapatmamış olsaydın o resimler duruyor olur muydu hala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?