Neden Silmez?

tersten düşünün

o benim geçmişim iyi ya da kötü geçmişim

yeni sevgili şahsıma özel sosyal medyayı neden karıştırıyor

Usenmis diye eski fotograflari silmemek mi?
O zaman her sevgiliniz sizin fotoları evlenseniz dahi sosyal medyasinda tutabilir. Bunu normal karsilarsiniz . Ben karşılamam. Kadin dusmanligi varsa burda bu sevgilisi olan kadina dusmanlik var. Ayrildiktan sonra birlikte oldugunu söylüyor. Siz yaftaladiniz evliyken birliktelerdi büyük ihtmal diye bana diyorsunuz

Insan kendisi zaten hos karsilamaz ki onunla ayni karede yer aldigi pozlari medyada gormeyi. Neyin duyarini kasiyorlar anlamiyorum gormek istese adam bosanmazdi zaten yahu

Sahsen bende silerim, ama bazi iliskiler de garip. Burda 3. Kez ayni adamla evlenen üyeyi de gördük. Belki kadin hala ümitleniyor. Konu sahibiden cok adamin birsey söylemesi gerekir. Mesela eski esine kaldirmasini söyleyebilirdi zamaninda. Galiba sosyal medyada istemdigin halde resmin varsa bildiredebiliyorsun kaldirilmasi icin.

Ya burda bazı üyeler öyle rahat konuşuyor ki . Başlarına gelse önce onlar kudurur eminim konuya gelecek olursak, bana hiç masumane gelmedi , hangi kadın anılar diye eski kocasıyla fotoğraflarını kaldırmaz ki . İstediği kadar iyi bir ayrılık olsun ben bunda hala umudu var izlenimini çıkarırım . Evlendiğiniz de büyük ihtimal kaldıracaktır bence . Ya da diğer bir seçenek, belki sosyal medyasına girmiyordur kadın şifresini falan bilmiyordur .

Ben bosandim. Sosyal medyami kapattim. Eski fotolarim halen es kisisinden duruyormu bilmiyorum, bakmadigim için. Eger kendisi tutuyorsa, kendi bilecegi is. Benide rahatsiz etmez. Carsaf carsay yayinlanan sey sanki pis, kirli seylermis gibi. Ki yayinlanmiyor, yani yillarca orda duran sey. Ki bunun hesabini es kisisi en fazla bana verebilir cünkü fotolarda ben varim diye. Yeni bir iliskimde, sevgilim böyle hesap sormaya kalksa, rahatsiz olurdum açikçasi. Gidip benim bakmadigim sayfaya, o niye bakiyor?

tersten düşünün

Baska birinin dahil oldugu paylasimlar öznel degildir ama kisi gizlilik hakkini kullanip silmesni isteyebilir bu cok normal. Ya da kadın sevgilisine hesabini sorabilir

Bu durum sizin başınıza gelseydi bu kadar normal karşılayacağınızıda hiç sanmıyorum
Gerginliğinizi anlayamadım. Herkes sizinle aynı düşünemez. Konuyu açarken farklı görüşlerin de geleceğini bilmeniz gerekirdi. Ben hayatımdaki insanın eski eşini veya eski sevgilisini stalklamam. Fotoğrafları ister siler istemezse silmez, kimsenin müdahalede bulunmaya hakkı yok. Eğer bu zamana kadar size ve ilişkinize zarar verme amacıyla yaptığı şeyler olmadıysa ben art niyetli olduğunu hiç zannetmiyorum

Belki sosyal medya kullanmıyordur şifresini unutmuştur.
Ama aktif olarak kullanıyorsa eski eşini hala sevdiğini düşünürdüm

Baska birinin dahil oldugu paylasimlar öznel degildir ama kisi gizlilik hakkini kullanip silmesni isteyebilir bu cok normal. Ya da kadın sevgilisine hesabini sorabilir

bence olmaz

sonuçta zamanında paylaşılmış

boşanmışım fırtınalı mesela

eşim gelip bana onları sil dese gıcıklığına silmem üstüne sen benim sosyal medyamı hala neden karıştırıyorsun derim

unutulma hakkı şekline bir durum var google üzerinden hakkındaki haberleri vs kaldırıyor insanlar da

sevgilinin eski eşin geçmiş tarihli fotoğraflarından rahatsız oldu diye adamın eski eşe ulaşması vs makul olmaz şık durmaz

Bu bir dertse konu sahibinin sevgilisi dert edecek ve bunu eski eşinden talep edecek. Konu sahibine hak vermek için ne çok uğraşmışlar. Konu sahibi habre eski eşi stalkluyorsa, eski eş iletişime geçmekten çekiniyorsa bu işte bir bit yeniği belli ki var. Bizi ilgilendirmez o ayrı. Milletin erkeği ne kıymetliymiş geçmişinden dahi kıskanıyorlar.

Benim kafamda fena halde soru işaretleri var. Konu sahibi 23 yaşında 2019 da evli imiş. Hadı bı senede boşandı. Sevgiliside bi sene olmuş boşanalı ama özel durumlara giremem diyor. Yani aklıma farklı durumlar geliyor ister istemez. Kimse şüphe duymadığı kişi için nüfustan boşanmış mı boşanmamış mı peşine düşmez. Stalklamaz. Belkide başka durumlar ve kadın silmiyor inada hem en önemlisi sevgili rahatsız olmuyorsa ben bunu sorgulardım

Bu durum sizin başınıza gelseydi bu kadar normal karşılayacağınızıda hiç sanmıyorum

Boşanmış bir sevgilim olmuştu. Ne zaman evlendiği, ne zaman boşandığı ve neden boşandığı dışında hiçbir şey sormadım. Eski eşinin adını soyadını bilmiyordum. Çünkü neden bileyim?
Doğal olarak kadının sosyal medya hesaplarını da kurcalamadım. Çünkü bana ne?

Kadının 1 yıl önce boşandığı eşiyle çektirdiği düğün fotoğraflarını silmemesinden daha anormal olan şey, sizin kadının hesaplarını takip etmeniz ve bu konuyu ayda bir kafaya takıp konu açmanız.

Eski eşin neyi niye yaptığından önce bu güvensizliğinizin sebebini sorgulamalısınız bence.

tersten düşünün

D damdan genelde seninle aynı fikirde olurduk biz :))
Ya kaçımız stalk yapmıyor ki. Eski bir arkadaş, eski sevgili vs. bakar geçersin. Zaten sosyal mecrada herkese açık paylaştığı şeyleri görmüş olursun, özeli değil yani. Ha şifresini kırar hesabını karıştırırsan o özeline gasp olur.

Ama daha önce de dediğim gibi resmi ve gayri resmi olarak bitmiş bir ilişkiden sonra özel gün resmi paylaşmak o kişinin özel hayatına gasp olur asıl. Adam hesabında izinsiz resimlerimi paylaşıyor diye dava açsa kazanır.

Ben boşanmış bir adamla yeni bir ilişkiye başlasam ve eski eşiyle sosyal mecrada fotolarını görsem kadınsal güdülerim devreye girer. Daha çok sorgulamaya başlarım. Ha benim özelime yapılan haksızlık değildir ama amaç olarak etikde değildir.

İnstagramda boşanan bir çiftin davasını okumuştum. Kadın çocuklarının fotosunu paylaşıyor ama baba istemediği için dava açıyor. Kadın velayeti kaybediyordu bu yüzden. Düşün doğurduğun çocuk bu bırak bir dönem evli kalmayı.

Ama burda ki sorun karşı tarafta ki sevgili rahatsız değil. En başta ilişkisi olan kişi bunu eski eşine der. Adamdan şüphe duyuyor ki kadını araştırıyor nüfus daıresıne gıdıp boşanıp boşanmadığını sorguluyor. Ne haddıne kadını sorgulamak

Belki de eski eşin tekrar barısırız diye bir düşüncesi var ondan silmeye kıyamıyordur

bence adamın umrunda değil fotoların orda durması. öyle olsa arayıp rica edip kaldırttırırdı mutlaka.
sizin rahatsız olmanız kendi açınızdan normal olabilir ama dediğim gibi iş adamda bitiyor yapabileceğiniz hiçbir şey yok :)
en fazla kadını stalklamayı bırakabilirsiniz mesela

Bunlar insani güdülerdir, merak eder bakar. Ama ilişkide sorun haline getiriyorsa orada bir dur dersin. Zaten konu sahibi de duygusal ilişkinin yarattığı güdülerle kendince bozulmuş sadece. Kadının hesabına yaptırım uygulamaya çalışmamış ki.

Belki şu an yeni bir ilişkin yok, olduğu zaman fikrin değişebilir. Daha geniş pencereden bak.
Yeniden evlendin, neden eski eşinle sarılmalı resimlerin sosyal medyada olsun ki. Yeni eşin de pekala takılır bu duruma.
İşi daha da büyüteyim, çocuğun oldu. Bir gün sosyal medyada gezinirken annesinin başka bir adamla gelinlikli fotolarını neden görsün.

Bence o ilişki bittiyse o resimleri evinde, telefonunda saklamana kimse karışamaz. Ama herkese açık bir alanda hala gözükmesi olması gereken davranış şekli değildir. Bak sen en güzelini yapmışsın ama hesabı kapatmamış olsaydın o resimler duruyor olur muydu hala?

Eski esin unutulma hakkına saygi duymamasi daha da şık olmayan bjr durum bence.
Ama tabi inat ugruna olur bunlar bos hisleri olmayan biri bunu yapmaz
Kadinlari bosandiklari halde takip eden adamla ayni cogumuz merak edip eski sevgiliyi ogrenince bakariz ki medyasina ya da ortak arkadaslardan duyum aliriz.

Aslinda ben artik isin yasal durumunu merak ettim. Çünkü gerçekten firtinali bosanma sonrasi ya da nisan atımı sonrasi birlikte gozukmeyen insan cok olur. Bunun yasal yaptirimi olmamasi o kisiyi cok yıpratıcı bir surec dogurabilir.
Evlilik fotografini koyabilen yanaktan opmeli fotolar falan da koyabilir. Kim ister ki arkasinda bu izleri birakmayi. Cok cetrefilli isin ortasina bakinca.
Bir arkadas yazmis misal ilerde cocugu görürse nasil hisseder diye bence cok dogru. Unutlma hakki sadece tanimadiklara degil hatta taniyanlara daha cok yaptirimi olan bir hak olmali. Daha cok uygunsuz seyler icerebilir cunku ya da kisisel detay

Cok dgru dusunsene cocugun olur ya ortak bir tanıdık var ve onun cocugu diyor ki senin baban ahmet ama annenin mehmet amcamla evlilik fotograflari var. O cocugun psikolojisi ne olur. Unutulma hakki sadece tanimadiklarimiz icin gecerli olamaz ,olmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…