Neden soyledimki

Anne hakli.ben 45 yasindayim belki konu sahibinin annesiyle yasim ayni.
Ayip ya bayramda gelmemisler,nisan yapiyorlar haber vermiyorlar.
Butun dunurler cagiriliyor sizin hatta senin bile yeni haberin oluyor.
Bence bu aile seni gelin olarak istemiyor tatlim.

Ben 1 haftadir biliyordum. Zaten kizin annesinede bir kac once gelicez demisler. Onlarla da ne yapalim ne zaman gelelim diye konusmamislar.

nişanlısınız evli değil... annenizin dolduruşuna gelmeyin...
ayrıca nişanlınıza da hissettirmeyin... yarın birgün siz bunları unutursunuz ama nişanlınız unutmaz, senin annen aklıonı karıştırıyor ortalık karıştırıyor der...

Annen hakli.
Boyle durumlarda gelmeyecekse bile cagrilir.
Ayip etmisler.

Anneye egolu diyenlere de sasiyorum.o sizin goremediklerinizi goruyor.
Birde toplumun bazi gorenekleri var
görenekler bireyleri daha fazla kaynaştırmak için var ,iki nişanlıyı birbirine düşürmek ya da insanların hayatına burnunu sokmak için değil.. nerede görülmüş kaynının nişanlısının isteme törenine çağırılmadığı için yüzük atılma diye bir görenek ..karşılıklı istekler elbette olacaktır ama oğlumun isteme törenine kimin gelip gelmeyeceğine ben karar veririm,bakın bi alt satırda hemen konu sahibi olayın çok yeni olduğunu karşı tarafın dahi henüz tam olarak bişeyleri oturtmadığını anlatmış , daha 2 dünür kendi arsında tam konuyu oturtmamışken 3. dünürün ben niye gelmiyorum yaaa zaten bayramda da gelmediniz ben yüzük atıcam işte demek egodan başka bişey değildir ,kız arada kalmış işte ne oldu sonuçta ne güzel görenek değil mi

ya arada kaynamış,nişanlın çok tatlı,ne güzel bak böyle bir günde ailesi olarak seni benimsemiş ve senin de olmanı isterim demiş ,sen anneni de onu da bunu da boşver ,nişanlın kibar bi adam ve muhattabı olarak seni alıyor ,yuva kuracak olan da ikinizsiniz ,doldurma genç beynini böyle gereksiz şeylerle ve böyle güzel düşünen bi adamla da aranı açma

Nişanlılık döneminde anneler daha bir hassas oluyor niye bilmem ama hamilelik dönemi gibi olsa gerek her konuda alınganlar fazladan ilgi değer görmek istiyorlar falan burada iş size düşüyor anne biz henüz aileye girmedik uzak yer ne gerek var o kadar yer varmış gibisinden telkin edebilirsiniz aileleri çok karıştırmamak gerek böyle şeylere bazı şeyleri duymamazlıktan gelin nişanlılar kendi aralarında bu konuları hiç konuşmamalı gereksiz gerilme yapar ileri de gülersiniz olanlara

Sizin yasadiginiz durumun icinde ben ve annem olsaydik eger annemin soylicegi cumle 'ay kizim kayinvaliden beni yormuyo oralara suruklemiyo sagolsun eltine cok selam soyle tebrik ederim' olurdu. Kabul ediyorum annem de garip ama sizin ki daha tuhaf geldi

annenizi neden çağırsınlar ki? evli olsanız bıle bı dünüre diğer dünürü götürmek ne alaka?
diğer kadın ortak tanıdıkmış. ortak tanıdıklar işe yararlar o durumda. siz daha nişanlısınız. ben anlamadım. niye bekliyor ki anneniz davet? diğer konularını bılmıyorum ama annen haksız bu durumda. zorundalar mı canım. dünürler kanka olmak zorunda da değil bence. koca kadının ailesini sayar kadın kocanın ailesini sayar. ama aileler birbirilerinin içine bu kadar girmemeli bence. huzur için. saçma geliyor bana. annen gereksız alınganlık yapmış. gereksız yere de seni dolduruyor. yanlış.

Dogru soyluyorsun. Nisanlim zaten hep bana soyler birsey olunca. Tesekkur ederim fikirlerin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…