Nedir bu aile sorunu ya 🤦🏻‍♀️

Kendimi_7_im

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
370
389
103
Günlerdir açılan konuları okuyunca yazmak istedim..Sadece hemcinslerimin dertlerini okuyan bi okuyucu olarak değil de ; Sağlıkçı ,sosyal hizmet ve psikiyatri yandalımdan dolayı empati yönüm ile psikiyatrist yaklaşım ile soruyorum
kızlar neden bu evliliklerde hep sorun ( genellikle ) erkek aileleri
Eşimin ailesi yüzünden , kayınlarım, görümcem yüzünden gibi sorunlar ön planda
Asırlar önceye dayanır evlilik müssesesi değil mi...
ki yıllardır evliliklerin ,sağlıksız bireylerin ,pedagojik açıdan sorunlu çocukların mutsuz ailelerden olmasını da göz önünde bulundurursak NEDEN BU SÜREGELİM...
ki bu kv kp n de kızlarının olmasına rağmen NEDEEENNN .
İnan’ın o kadar çok dertli insan var , sadece burda değil saha da ,burda bile dert dinleyip yada okuyup kendide yaşamış onlarca insan var ...
NEDENNN değişmiyor bu düzen , neden böyle gelmiş böyle gidiyor. Ben çektim gelin de çeksin deniliyor .
Misal Benim annem 2 gelin Sahibi ben kv den den çok çektim ben çektirir illallah ettirirsem karatoprak bürüsün gözümü dedi, (İnan’ın anlatsam yaşadıklarını annemin çoğunuz annesiniz göz yaşlarınızı tutamazsınız )
ayyy valla kızlarrr okuyup okuyup üzüldüğümden yazmak istedim hakkınızı helal edin uzun uzun yazmamı okuduysanız iyi geceleriniz olsun

Son düzenleme:
İlk olarak maşallah eğitim hayatınızda yok yok ama cümle diziminiz hiç okuma -yazma bilmeyen birisi gibi.
Diğer konuya gelecek olursak burada açılan çoğu konu da karşı taraflarıda dinlemek gerekiyor bence.
Çoğusunun eleştiriye tahammülü olmuyor ve verdikleri cevapta çok terbiyesizleşebiliyor.

Benim kv çok çekmiş her ne kadar kendi kv gibi olmak istemese bile bir yerde istemsiz de olsun yaptı imkanı olsa yapacak Bu düzen böyle gelmiş böyle de gidecek gibi...

Benim kayınvalidem, kendi kaynanasını çok severmiş. Ufak tefek sorunlar olsa da genel olarak iyi davranmış kendisine. Hala rahmetle anar.
Benim kayınvalidem de bana karşı çok iyidir. Gerçi artık boşanıyorum iyi olması bir şey ifade etmedi.
Oğlu kelek çıktı :)

İnsanın içinde ruh hastalığı yoksa iyi anlaşır bence ya. Sorun yaratanlar genelde oğullarını kocasının yerine koymuş oluyorlar.

Allah iyilerle karşılaştırsın ne diyelim, böyle gelmiş böyle gidiyor herkes önyargılı.

Milletin gazına gelip kv ye saldıran gelinler de var. :)

İlk zamanlar oluyor böyle şeyler ya. Ben eşimin ailesi bize çok geliyor diye eşimi haşlamıştım, o da kendi ailesini haşlamıştı tee bütün millet bizle küsmüştü. Üç ay küs kaldık sonra barışıldı,şimdi kimse gelmiyor

Halledersiniz

Tıp gelişiyor , teknoloji gelişiyor insan beyni olduğu yerde sayıyor sürekli biz eskiden şöyleydik böyleydik kafasında devam edip yeni nesilden de bunu bekliyorlar aslında bence en büyük sorun hem erkeklerin hemde hemcinslerimizin kadına olan saygısı yüzünden kadın susar kadın çeker biz sustuk düşünce yapısı bu böyle devam edecek sanırım.

Gerçekten gerek aile gerek ikili konuşmalarda eleştirilerde ,seçilen kelimelere dikkat edilmezse insan terbiyesizlikle yaftalanabiliyor. O yüzden anlamak en önemlisi

hani bi söz vardır “ kadının en büyük düşmanı yine kadındır” diye bence çok doğru

Yeri değil ama sormak istiyorum. Sürekli denk geliyorum yorumlarınıza sert ve fazlasıyla eleştirmeye meyillisiniz. Konu dışında yazısından tutun noktasına kadar eleştiriyosunuz kısa ve net olarak
Normal hayatta da bu şekildemisiniz? Bazen doğru olan yorumu yapsanız bile aralarda kırıcıda bi yanınız var. Ben okuduklarımdan bunu anladım. Tabiki bana düşmez ama nedense okurken bi rahatsız olmuyoda değilim. Tartışma amaçlı değil en son burda denk geldiği için yazmak istedim .

“Kuzguna yavrusu anka gelirmiş “ çocuklar için söylense de kendi annelerimiz için de geçerli olsun bu Ben çok evlilik bilirim azımsanmıyacak kadar çok hemde kız anaları yüzünden biten . En ufak bi tartışmada ,Ben seni bi daha mı doğrucam çık gel , Onan’ı katlancan çık gel ha birde kızından çok kızın evinin düzenine alınana verilene karışan .... Erkekler bizim kadar takmazda birde onlara sorsak eşlerinin annelerini bizler kadar acımasız olurlar mı

Yok neden tartışalım ki.
Aslında ben kırıcı olmak için yazmadım. Ama bu kadar okuduğunu söyleyen bir hanımefendiye yazım şeklini yakıştıramadım.
Objektif bakarsanız bence siz de aynı düşüncede olursunuz.
Ama ciddi rahatsız ediyorsam göz ardı et butonuna basınca beni görmemiş ve sinirlenmemiş oluyorsunuz.
Kusura bakmayın ben yalandan canım, cicim diyemiyorum.

Yazı ve yazı dilindeki doğru ,yanlış sizi tatmin edip etmediğine dikkat ettiğiniz kadar ,ilk önce Okuduklarınızı anlamanızı tavsiye ediyorum . Benim konuyu açmamdaki yaklaşım sebebini anlatmak içindi o dalları yazmam iyi geceler dilerim

Sadece bu konudan bahsetmemiştim. Siz sert eleştiri yapıyosunuz rahatsız edende bu zaten. Evet göz ardı butonu var farkındayım çok gerekmedikçe kullanmıyorum. Sadece bu durumu dile getirmek istedim. Yalandan canımlı,cicimli konuşun demedim bakın yine sertsiniz. Herneyse kişiliğinizle alakalı bi durum o zaman. Dile getirdim bitti. Hayırlı geceler

Siz de bana göre çok sert yazmışsınız.
Harflerden nasıl anlaşılıyor sert olduğum onu da anlamadım ama tamam siz haklı olun. Bence si daha evvel sizin konunuza hoşlanmadığını yorumlar yaptığım için bana tepkilisiniz.
Size de güzel geceler .

Bence eş aileleri değil de asıl sorun eşler. Yani bir kadını sevmiş evlenmişsin, bakıyorsun ailen saçma sapan davranıyor, siz ne yapıyorsunuz, bir kendinize gelin demek yerine, ya pasif davranıyorlar ya da ailemdir, idare edeceksin diye eşe yükleniyorlar. Sanırım altında yatan sebep kılıbık demesinler, erkek adam karısını nasıl da idare ediyor desinler endişesi, egosu. Eşler en başında ailelerine höt deseler, çoğu şeyin önüne geçilirdi oysa.

Herkes sınırları unutmuş, sınırlar olmayınca saygı da yerle yeksan. Eş ailelerindeki bu kötülük yapma motivasyonu da tamamen kendi hayatlarındaki tatminsizliğin, mutsuzluğun acısını çıkaracak insan aramalarından geçiyor bence. Kendi kızını ezmek yerine "elin kızını" ezmek de daha kolay geliyor tabi duygusal anlamda. Erkeği ezmek kimsenin aklına gelmiyor, zira ataerkillik bunu gerektirir. Onlar paşa, onlar evin reisi, direği... Hay o direk... diye başlamak isterdim ama ayıp di mi... Neyse...

Eşim ve ailesi konusunda şanslıyım, uzaktan yakında alakaları yok bu saçma düzenle. Belki bu şans değil de akıllıca davranmaktır, onu da düşünmek lazım. Biz seçiyoruz bu insanları sonuçta. Tanıma süresi diye bir şey var. Ve ben evlendikten sonra değişti lafına da pek inanmam. Ya karşınızdaki müthiş bir oyuncudur ya da sizin görmek istemedikleriniz olmuştur. Zamanla da her şey aslına geri dönmüştür. (uyuyacağıma makale yazdım yine, 50 derece sıcakta başka ne yapacaktım )

Elinize dilinize sağlık Serin geceler dilerim

Sevgili arkadaşınız ile aynı düşündüğünüzü anladık zaten ona karşı yapılan yorumlara -beğenmedim demenizden , ben gayet açık ve net yazdığımı düşünüyorum , bir dahakine tdk sözlüğünü elime alır da yazarım çooook büyük sorun ise lakin fikrinize de saygı duyuyorum hayırlı geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…