- 18 Temmuz 2013
- 370
- 389
- 103
- Konu Sahibi Kendimi_7_im
-
Bu aslında bi konu değil sadece günlerdir açılan konuları okudum İnan’ın sanırım sağlıkçı ve sosyal hizmet ve psikiyatri yandal yapmamdan dolayı empati yönüm biraz psikiyatrist yaklaşım , kızlar neden bu evliliklerde hep sorun ( genellikle ) erkek aileleriEşimin ailesi yüzünden , kayınlarım, görümcem... Asırlar önceye dayanır evlilik müssesesi ki yıllardır evliliklerin sağlıksız bireylerin nedeni olmasına rağmen ;ki bu kv kp n de kızlarının olmasına rağmen NEDEEENNN . (Kelin ilacı olsa kendi başına sürer ) İnan’ın o kadar çok dertli insan var dert dinleyip yada okuyup kendide yaşamış onlarca insan var ... NEDENNN değişmiyor bu düzen , neden böyle gelmiş böyle gidiyor. Ben çektim gelin de çeksin deniliyor . Misal Benim annem 2 gelin Sahibi ben kv den den çok çektim ben çektirir illallah ettirirsem karatoprak bürüsün gözümü dedi, ki İnan’ın anlatsam yaşadıklarını annemin çoğunuz annesiniz göz yaşlarınızı tutamazsınız ayyy valla kızlarrr okuyup okuyup üzüldüğümden yazmak istedim hakkınızı helal edin uzun uzun yazmamı okuduysanız iyi geceleriniz olsun
İlk olarak maşallah eğitim hayatınızda yok yok ama cümle diziminiz hiç okuma -yazma bilmeyen birisi gibi.
Diğer konuya gelecek olursak burada açılan çoğu konu da karşı taraflarıda dinlemek gerekiyor bence.
Çoğusunun eleştiriye tahammülü olmuyor ve verdikleri cevapta çok terbiyesizleşebiliyor.
Gerçekten gerek aile gerek ikili konuşmalarda eleştirilerde ,seçilen kelimelere dikkat edilmezse insan terbiyesizlikle yaftalanabiliyor. O yüzden anlamak en önemlisi
hani bi söz vardır “ kadının en büyük düşmanı yine kadındır” diye bence çok doğruTıp gelişiyor , teknoloji gelişiyor insan beyni olduğu yerde sayıyor sürekli biz eskiden şöyleydik böyleydik kafasında devam edip yeni nesilden de bunu bekliyorlar aslında bence en büyük sorun hem erkeklerin hemde hemcinslerimizin kadına olan saygısı yüzünden kadın susar kadın çeker biz sustuk düşünce yapısı bu böyle devam edecek sanırım.
İlk olarak maşallah eğitim hayatınızda yok yok ama cümle diziminiz hiç okuma -yazma bilmeyen birisi gibi.
Diğer konuya gelecek olursak burada açılan çoğu konu da karşı taraflarıda dinlemek gerekiyor bence.
Çoğusunun eleştiriye tahammülü olmuyor ve verdikleri cevapta çok terbiyesizleşebiliyor.
“Kuzguna yavrusu anka gelirmiş “ çocuklar için söylense de kendi annelerimiz için de geçerli olsun buMadem genel olarak açtınız konuyu, ben de bu konuda dikkatimi çeken bir şey paylaşmak istiyorum. Genel anlamda (istisnalar var tabi) bakıyorum herkesin kv si kötü ama kendi anneleri gelinlerine çok iyi kv lik yapıyor.
Yok neden tartışalım ki.Yeri değil ama sormak istiyorum. Sürekli denk geliyorum yorumlarınıza sert ve fazlasıyla eleştirmeye meyillisiniz. Konu dışında yazısından tutun noktasına kadar eleştiriyosunuz kısa ve net olarak
Normal hayatta da bu şekildemisiniz? Bazen doğru olan yorumu yapsanız bile aralarda kırıcıda bi yanınız var. Ben okuduklarımdan bunu anladım. Tabiki bana düşmez ama nedense okurken bi rahatsız olmuyoda değilim. Tartışma amaçlı değil en son burda denk geldiği için yazmak istedim .
Yazı ve yazı dilindeki doğru ,yanlış sizi tatmin edip etmediğine dikkat ettiğiniz kadar ,ilk önce Okuduklarınızı anlamanızı tavsiye ediyorum . Benim konuyu açmamdaki yaklaşım sebebini anlatmak içindi o dalları yazmam iyi geceler dilerimYok neden tartışalım ki.
Aslında ben kırıcı olmak için yazmadım. Ama bu kadar okuduğunu söyleyen bir hanımefendiye yazım şeklini yakıştıramadım.
Objektif bakarsanız bence siz de aynı düşüncede olursunuz.
Ama ciddi rahatsız ediyorsam göz ardı et butonuna basınca beni görmemiş ve sinirlenmemiş oluyorsunuz.
Kusura bakmayın ben yalandan canım, cicim diyemiyorum.
Yok neden tartışalım ki.
Aslında ben kırıcı olmak için yazmadım. Ama bu kadar okuduğunu söyleyen bir hanımefendiye yazım şeklini yakıştıramadım.
Objektif bakarsanız bence siz de aynı düşüncede olursunuz.
Ama ciddi rahatsız ediyorsam göz ardı et butonuna basınca beni görmemiş ve sinirlenmemiş oluyorsunuz.
Kusura bakmayın ben yalandan canım, cicim diyemiyorum.
Siz de bana göre çok sert yazmışsınız.Sadece bu konudan bahsetmemiştim. Siz sert eleştiri yapıyosunuz rahatsız edende bu zaten. Evet göz ardı butonu var farkındayım çok gerekmedikçe kullanmıyorum. Sadece bu durumu dile getirmek istedim. Yalandan canımlı,cicimli konuşun demedim bakın yine sertsiniz. Herneyse kişiliğinizle alakalı bi durum o zaman. Dile getirdim bitti. Hayırlı geceler
Elinize dilinize sağlıkBence eş aileleri değil de asıl sorun eşler. Yani bir kadını sevmiş evlenmişsin, bakıyorsun ailen saçma sapan davranıyor, siz ne yapıyorsunuz, bir kendinize gelin demek yerine, ya pasif davranıyorlar ya da ailemdir, idare edeceksin diye eşe yükleniyorlar. Sanırım altında yatan sebep kılıbık demesinler, erkek adam karısını nasıl da idare ediyor desinler endişesi, egosu. Eşler en başında ailelerine höt deseler, çoğu şeyin önüne geçilirdi oysa.
Herkes sınırları unutmuş, sınırlar olmayınca saygı da yerle yeksan. Eş ailelerindeki bu kötülük yapma motivasyonu da tamamen kendi hayatlarındaki tatminsizliğin, mutsuzluğun acısını çıkaracak insan aramalarından geçiyor bence. Kendi kızını ezmek yerine "elin kızını" ezmek de daha kolay geliyor tabi duygusal anlamda. Erkeği ezmek kimsenin aklına gelmiyor, zira ataerkillik bunu gerektirir. Onlar paşa, onlar evin reisi, direği... Hay o direk... diye başlamak isterdim ama ayıp di mi... Neyse...
Eşim ve ailesi konusunda şanslıyım, uzaktan yakında alakaları yok bu saçma düzenle. Belki bu şans değil de akıllıca davranmaktır, onu da düşünmek lazım. Biz seçiyoruz bu insanları sonuçta. Tanıma süresi diye bir şey var. Ve ben evlendikten sonra değişti lafına da pek inanmam. Ya karşınızdaki müthiş bir oyuncudur ya da sizin görmek istemedikleriniz olmuştur. Zamanla da her şey aslına geri dönmüştür. (uyuyacağıma makale yazdım yine, 50 derece sıcakta başka ne yapacaktım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?