Nedir bu aile sorunu ya 🤦🏻‍♀️

Konu sahibi alanın nedir?
Tıp okuyorsundur diye düşündüm. Çünkü yandalın psikiyatri.

Psikoloji mi demek istedin acaba ?

Tdk sözlüğüne gerek yok, o bahsettginiz gibi bir egitim süreci Türkiye'de yok.
Uyelerin noktalama işaretlerine yada yazım yanlışlarına çok takılmam ama kendini bir şeymiş gibi göstermesine çok takılırım.
Ilgi alanım deseniz anlarım, ama bu konularda eğitimliyim demek başka bir sey olur.
Br de üstüne insanlari okudugunu anlamamakla itham etmissiniz ama siz yazani anlamamissiniz..
Eğitimlerinizi icsellestiremediyseniz demek...
Bir de iddia ettiğiniz o kadar eğitimle aça aça açtığınız konu da, neden erkek ailesi kötü?
Gerçekten sığ olmanın bu kadarı...

Kotu kayinvalide/kayınpeder/anne/baba/cocuk/
gelin/damat yoktur, kötü insan vardır.

belki kızanlar çıkacak ama ben her problemde sadece erkek ailesinin hatalı çıkmasını asla anlayamıyorum. velev ki yaptılar olumsuz birşey, sonuçta her tepki bir etkiden doğar, fizik kuralları gereği; ilk etki kimden kaynaklı buna bakmak lazım.
yani daha hiçbir şey yokken ortada gelin bir sebeple kayınvalidesini istemiyor diyelim, en baştan şart koştu eşine eve sık gelmesinler diye, sonrasında kv'nin tepki vermesi normal değil mi ?
ben sadece aklıma gelen basit bir örnekle derdimi anlatmaya çalıştım, elbette örnekler genişler.
demek istediğim belki de önce gelin yada gelinin ailesi can sıkıcı birşey yapıyor, erkek tarafı da tepki veriyor.
olayları 2 taraflı dinlemek lazım.

Benzer hataları siz de yapmışsınız, yazmadan duramadım. Altı çizili olanlar hatalarınız. Birini bir konuda eleştirmek için o konuyu iyi bilmek gerekir.
Düzenleme için teşekkür ederim. Lakin benim ne dediğim ve demek istediğimi gayet iyi anlamışsınız :)
Ben konunun içeriğinden bahsetmiştim oysa ki.
Benim eleştirdiğim noktayı anlamamanız da üzücü oldu aslında.

Düzeltmeler için çok teşekkür ederim. Haklısınız benim de yanlış yazımlarım olmuş.
Ama konu sahibi konuyu düzenlemiş sanırım. Ben aslında diziliminden bahsetmek istemiştim. Daha doğrucu içeriğin anlaşılır olmamasından.
Çok güzel bir şekilde uyardığınız için de teşekkür ederim.

Bu konunun temel nedeni bu toplumda kiz cocuklarinin yanlis yetistirilmesi

Siz bile bu kadar egitimli kadinsiniz "cekmek"fiilini kullaniyorsunuz

İsin sirri bu iste , kiz cocuklari bunlari cekmek uzere yetistiriliyor

Kendimden ornek veriyim , ailem beni oyle bir yetistirdi ki , aklina yatmayan , mantigina uymayan birsey soylersek bizim bile dedigimizi yapma , once kendine saygi duy sonra tum tum dunyaya , yas saygida degildir , 1 aylik bebege de saygi duyacaksin 100 yasindakine de , saygi duymak kendini ezdirmek degildir vs vs tinla sey sayabilirim

O yuzden hayatimda kizimdan baska kimseden cekmedim o da 2.5 yasinda zaten elbet buyuyecek

Olay kadinda bitiyor , cekmeyin , katlanmayin , kendinize kotu davranilmasina musade etmeyin

O zaman bu cekme olayi biter toplumda zaten , herkes birbirine saygi duymayi ogrendigi gun , kimsenin kimseye crktirme hakki olmadigini anlar insanlar ve ona gore davranir

Anadal acil tıp (diğerleri sonradan tamamladığım alanlardı) şunu unutmayın ki konuşmak , yazmak,yeri gelince tartışmak bi sanat ise insan telefon da yanlış söz , kelime dizilimi yaptı diye bu kadar mesleği ve işi işe hakarete maruz kalmaz ... Sadece bu sorduğum sosyolojik bi araştırma gibi bile anlaşılabilirdi. Sözüm sadece size değil lakin o kadar söz ,kelime ile kusan olmuş ki yazdığıma ,yazacağıma , pişman ettiniz. Sizin yazınız altından hepinize o ince ve duygulu yazılarınız için teşekkür ederim . Bu kadar kin kalbinize zarar...

O kadar kötü bir kalp ve kötü bir bakış açısı ile yorum yapmışsınız ki şaşkınlık ile okudum ... Bu kadar niyet dışı bi yoruma bu kadarını bile zor yazdım istediğiniz gibi düşünün ...

Doğru anladığımı düşünüyorum. Eleştirdiğiniz noktaya dikkat etmediğiniz için yazdım.

Geneli, kayınvalide küçük yaşta evlenmiş söz hakkı pek olmamış, birde geniş aile içinde yaşayınca iyice ezilmiş, artık kv olunca benim de bir otoritem olsun bana saygı duysunlar benim sözüm geçsin gibi yeni evlilerin üzerinde karar merci olmak istiyor.
Gelinden beklentileri de çok yüksek genci yaşlısı gelin evimin işini yapsın, yüzü hep gülsün, ben her kötü sözü söyleyeyim o cevap vermesin kendi ailesinden uzaklaşip bizim kapimizda hizmetçi olsun benimle her yere gelsin gün gün çanta gibi gezdireyim yanımda gibi gibi fantastik istekleri var.
Gelinden bu kadar beklenti varken geline bakınca, gelinin en az 100 m2 evi var evi temizliği düzeni zaten yoruyor üstüne birde işe gidip çalışıp eve gelince bu beklentileri yerine getirmesi bekleniyor, birde ilk zaman aman dişimi göstereyim ezdirmeyeyim kendimi gibi mantıkla hır gür derken kocaman problemler yumağı.
Damat bey de ya anneci ya da aman bana dokunmasınlardan olunca yeni evlilerin evliliği artık çatır çatır başlıyor.
Bunlar dışında birde kayınvalide kıskançlığı ki oğlu onu bırakıp genç bir kız ile yeni bir hayata başlıyor eyvah oğlum beni bu kız yüzünden terketti kıskançlığı üzerine tuz biber oluyor.
Akıllı durumu yönetebilen insanlar zorlukları yaşasa bile hayatlarını düzene sokup mutlu bir şekilde devam ediyor. Ama problemli insanlar ya daha çok sorun yaratıp kendini ve ailesini kaosa sürüklüyor ya da boşanma.
Genel olarak hatasını kabul etmeyenler var birde herşeyi yapıp karşıdan herşeyi düzgün yerli yerinde isteyen bunlar zaten kaybetmeye mahkum.
Evlilik gemisini yürütebilen yol alıyor

ben de olaya şöyle bir yaklaşım getireyim naçizane kadın ,kadın ailenin toplumun yapı taşıdır ,kız çocuklarına eğitim verilmezse çocukluktan itibaren erkek çocuklarıyla eşit görülüp onların da bir birey olduğu bilinci aşılanmazsa erkeksin oğlum Aslan oğlum yaparsın sana yakışır oğlum diyerek nesiller yetişti ,bu sağlıksız yetişen bireylerden aileler oluştu ,kadın hep ezildi ezilen kadın ileride gelini olacak kadına da bu zulmü hak gördü ,ben çektim oda çeksin ,erkek egemen toplumun yaklaşımıyla büyüyen bir erkek ben erkeğim bu ailenin reisiyim benim sözüm geçer benim ailem yapacaksın sabredeceksin sözümü dinleyeceksin dedi ,ailesi ve eşiyle arayı bulamadı annesini anne karısını da hayat arkadaşı eşi olduğunun bilincine varamadı .evlilikten sonra artık ailesinin karısı olduğunun bilincine geçemedi yani uzun lafın kısası bunlar çok çok önceki sağlıksız yetişen bireylerin oluşturduğu sağlıksız nesiller sağlıksız aileler insana kadın veya erkek diyerek cinsiyet olarak değil insan ve kişi olarak bakarsak ancak o zaman bu problemleri aşabiliriz bu da ne kadar mümkün olabilir ancak eğitimle okulun verdiği eğitim gelecek için tamam manevi yönden de oluşamamış yarım kalmış çok şey var hayatın ve yaşamın insanlığın Erdemler’ini çocuklarımıza veremezsek maalesef bu durumlar yaşanıyor olacak kafaları değiştirmedikten sonra daha çok ahlar çok vahlar edeceğiz gibi görünüyor

Ben mesela çoğu konuda sorunu kayınvalideler de buluyorum..
Onlar daha küçük
Onlar daha cahil Diyebilmeliler bence.. kendi gençliklerini hatırlamali. . Tecrübeli ve olgun davranmalilar.. bir ağırlıkları olmalı...
Kendi sayginliklarini kendileri oluşturmalı...

Evliliğin ilk yıllarında gençleri kendi hallerine bırakabilmeli... Evlendim evim oldu o adam da artık benim kocişim diye pembis hayaller kuran gelinleri üzmemek lazım..
Gün geliyor o gelinler de olgunlaşıyor..
Kayınvalidesi evinde bir çöpün yerini değiştirdi diye kriz gecirmiyor alıp eski yerine koyuyor..

Kayınvalidesi oğlum oğlum dedi diye delirmiyor. Aman alsın oğlunu napayım moduna geliyor..

Yani genç insanlara zaman tanımak gerekiyor diye düşünürüm... Bırakmalı heveslerini almalılar. Özgür olmanın evli olmanın karı koca olmanın tadına varsinlar..

Nasılsa günün birinde anne baba kayinvalide kayınpeder olarak aranacak sorulacaklar ..

o hangi okulmuş biz de gidek. mezun olur olmaz 30 bin ta le garanti maaşı vardır.
hani sosyal hizmet psikoloji çift anadal yapıyorum deseniz neyse de, psikiyatri yan dalı ilk defa duydum.
ayrıntılı yazın da eğitim hayatınızı biz de ona göre bilelim hangi sorunlarımızı çözeceğinizi.

ATT misin yani?
Acil Tıp yani Paramediksin öyleyse, önlisans.
sosyal hizmet ve psikiyatri için de fakülte bitirmek hatta psikiyatri için uzmanlık kazanmak zorunda olduğunuzu biliyosunuzdur inşallah.

kolay gelsin.

benyeniyimgaliba
Bilmiyordum bahsettiğiniz bu durumu. Mesela bir kardiyolog ayni zamanda psikiyatriden de yandal yapip psikiyatrist de olabiliyor mu ?

*Biliyorum konu dışı Mune ama bilgisizliğim bana dert oldu banlama nolur

İnan’ın vatan millet sorunu haline getirmeniz yeterince komik ama durun olmayacak bende buna uyayım Acil tıp ,sosyal hizmet dokuz Eylül ve İstanbul ünv mezunuyum . Sosyal hizmet ile beraber istanbul ünv de psikolji bölümüne dvm ettim şu anda da sosyal hizmet uzmanı olmak için yüksek lisansa hazırlanıyorum da . Merak ettiğim sadece şu yazılanlar hemcins kıskançlığımı yoksa sadece masumcaaa sorgulamak mı neyseee yüreğinize niyetinize layık yaşamanız dileğim ile ( kendimden utandım böyle cvp verdiğim için )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…