Nedir bu bekaret?

Tek dusundugum kimse kimseyi yargilamamali. Sonucta herkesin kendi hayati ve o durumda olanlarda kendileri secmisler (eger bi zorlama olmadiysa) o yuzden bunun rahatligini yasamalilar illaki karsilarina bu konuya onem vermeyen birileri cikabilir.

Kendi yaşayan arkadaşlarım da ozguvenlerini kaybetmişler. Böyle söylüyorlar

kişilere göre değişir.
kimsenin bu sebeple birbirini yargılama hakkı yoktur.
gereksiz bir tartışma mevzusu.
cidden nesini merak ettin ki?
herkesin kendi hayat görüşüne göre cevap vereceği bu kadar aleniyken

Benim için sex yapmak bir ihtiyaçtır.
Tıpkı yemek yemek, uyumak veya su içmek gibi.

(bkz : Maslow piramid'ine göre sex insanın ilk 5 ihtiyaçlarından biridir. Yurt dışında okudğum için bize bunu öğretiler çok genç yaşta).

Ama dediğiniz gibi bir çok toplum/kültür için bekaret in kaybolması cehennemde yanmanın giriş yolu olduğunu düşünenler var.

Bakınız o kadar önemli bir mevzu ki insanlar sex hakkında konuşup/tartışamıyor bile... hemen yargılayan/kınayan insanlar deliklerinden çıkı veriyor ne yazık ki..

Bu konu tabudur, kabul etmek lazım ve tabu olmaktan çıkması için yüzyıllar geçmesi gerekecek en azından Türkiye sınırları içinde...

bu da bir şeyi değiştirmiyor ki, diktirilebiliyor, farklı türde ilişkilere girilip bekaret korunabiliyor. Bu konuyu gereksiz buldum. İnsanların en tutucu olduğu konulardan birisi (kimsenin fikri değişmez) ve bir sonu sonucu yok. Herkesin kendi doğrusu var.
Benim tek söyleyebileceğim kendi doğrularınıza göre yaşayın ve bunun arkasında durun. Yarın öbür gün zar diktirmeye gitmeyin.

kişilere göre değişir.
kimsenin bu sebeple birbirini yargılama hakkı yoktur.
gereksiz bir tartışma mevzusu.
cidden nesini merak ettin ki?
herkesin kendi hayat görüşüne göre cevap vereceği bu kadar aleniyken

Farklı görüşleri okumayı seviyorum. Bu durumun özgüvenle bağlantısını kurmaya çalışıyorum.

Bekaret genel düşünceye bakmaz. Herkes kendi hayatına göre yaşar. Bence önemli değil. Hayatta var olma sebebimiz zaten bu değil. Dünya bunun üstüne kurulu değil. Hayatta daha ciddi olaylar var. Ölüm gibi savaş gibi açlık gibi şiddet gibi vs. Bunlar bana komik gelen konular.

Anlamsız ve dahası zerre kadar önemsiz bir kavram

Bekaret diye diye olayı iyice saçma bir boyuta taşıdılar. Erkek arkadaşla her halt yeniyor ama kızlarımız "bakire". Böyle bir saçmalık yok. Namus anlayışımız bacak arasındaki bir zara endekslenmiş maalesef. Ilk ilişkimi evlenmeden önce eşimle yaşadım. Nişanlı da değildik. Sadece erkek arkadaştı. Doğru insan olduğunu anladım ve hiç pişman olmadım. Çıkmaza girdiğimiz bir noktada erkek arkadaşıma (şimdiki eşim) yol verdim gitti. Asla da düşünmedim "tüh şimdi diktirmek de gerekir bunu başka türlü nasıl hayırlı bir kısmet kafalarım" diye. Demem o ki özgüven bakire olmaktan kaynaklanmıyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmak, kendi paranı kazanmak, kendine güvenmek...bunların hepsi bağlantılı. 2 kızım var ikisinin de böyle düşünmesi ve hissetmesi için elimden geleni yapacağım.

Kişiye göre ve aile yapısına göre değişir. Bir arkadaşım vardı üniversitede, kız tek çocuktu. İnanılmaz akıllı, mantıklı, zeki bir kızdı. Tamamen bir yetişkin gibi davranırdı, kararlarını kendi alır, bunun sorumluluğunu da kabul ederdi. Neden? Çünkü anne babası onu öyle yetiştirmişti de ondan. Hiç unutmuyorum master için yurtdışında bir okula başvurmuştu. Meğer biz okuldayken elçilikten birşey sormak için aramışlar, annesi açmış konuşmuş. Kadın hiçbir şeye cevap verememiş, bizim kızı aradı cepten. Elçiliğe demiş ki kendisine sormam lazım, B.. kendi kararlarını kendi alır. Şok olmuştum. Sevgi, saygı ve karar almasını destekleme vardı o evde. Böyle yetiştirilen B.. tabii ki sevgilisi ile tatile de gidiyordu. Ne istediğini bilen, kararlarını kendi alan, hayatının sorumluluğunu üstüne almış olan B.

Bir de Ö. vardı yine aynı gruptan arkadaşımız. Sevgilisi ile beraber oldu ama bunu kaldıramadı. Yaklaşık 2 yıl psikolojik tedavi gördü. Altından kalkamayacağı bir iş yapmıştı çünkü. Kendini tartamadı.

Yaaaa, işte böyle

Teşekkür ederim. Bu çok güzel bir örnek.

Bence bekaret onemli degil onemli olmamali kucucuk bi zar parcasi bebekken bizi korumak icin yapilmis. Erkekler her istediginu yapsin kadinlar bisey yapinca bakirelik konusu acilsin ne kadar cahilce gerikafalilik ya bak yine sinirlendim

Tercih edilen dinin çoğunluğu ve ataerkil yeriştirilmiş insanlar sebebiyle "bekaret" çok önemli bir kavram olmuş ancak şimdilerde bakire olmayan birçok hemcinsim olduğunun bilincindeyim aynı şekilde karşı cinsinde bu konuya bakış açısı artık daha normalleşmiş durumda. Yani toplumla birlikte şekillenen bir kavram

Ya hu benim merak ettigim arkadaslar birbirinin bakire olup olmadigini nereden biliyorlar ki? Neden bakire olmayanlar kendini degersiz hissediyor digerlerinin yaninda? Madem oyle neden soyluyorlar bakireyim veya degilim diye?

Ne evlenmeden once ne evlendikten sonra boyle konulari hic bir arkadasimla konusmadim. Konusacak daha guzel seylerimiz var cunku arkadaslarimizla.

Bekarkende hicbir arkadasimin bekareti konusunda bilgim yoktu.

Ayrica bu konu kapanir benden soylemesi.

Ö maalesef isteği dışında bir şeyleri oldurabilmek için birliktelik yaşamış..
B de yaşasa bile eli ayağı tutan yaptıklarının ve yaptığı davranışların getirilerini kaldırabilecek biri..
En güzeli de bu zaten.. B de Ö de hayatlarında sallantılar yaşayacak. Hayat bu... Ama B bükülürken, Ö yere çakılacak...
O yüzden hayattaki en önemli olgulardan biri aile davranışları bana göre...

Bu görüşler beni çok korkutan ve Türkiye'den resmen kaçmama sebep olan görüşlerdir.
Kadın düşmanlığından nefret ediyorum. Bunun kökeninin de o bilmem ne idüğü belirsiz saçma sapan bir zardan çıkması beni çıldırtıyor.
Ne zaman şu kızlık zarı saçmalığı biter. Ülkeye o zaman geri dönebilirim. Şu an ufaktan yolcuyuz.

Benim için de seks bir ihtiyaçtır ve yaşanması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…