- 1 Temmuz 2016
- 712
- 420
- 18
- 33
- Konu Sahibi cimcimelif
-
Tek dusundugum kimse kimseyi yargilamamali. Sonucta herkesin kendi hayati ve o durumda olanlarda kendileri secmisler (eger bi zorlama olmadiysa) o yuzden bunun rahatligini yasamalilar illaki karsilarina bu konuya onem vermeyen birileri cikabilir.
bu da bir şeyi değiştirmiyor ki, diktirilebiliyor, farklı türde ilişkilere girilip bekaret korunabiliyor. Bu konuyu gereksiz buldum. İnsanların en tutucu olduğu konulardan birisi (kimsenin fikri değişmez) ve bir sonu sonucu yok. Herkesin kendi doğrusu var.Cinayet sebebi... bence kadının kendisinin ne dusundugu önemli olan ozguvenle bi alakasida yok erkeklerde boyle bisey olmadığı için evlilik öncesi ne yaptığını yada yapmadığını bilemiyoruz ama kadınınki öyle değil malesef ve bu da ister istemez psikolojiyi etkiliyo olabilir
kişilere göre değişir.
kimsenin bu sebeple birbirini yargılama hakkı yoktur.
gereksiz bir tartışma mevzusu.
cidden nesini merak ettin ki?
herkesin kendi hayat görüşüne göre cevap vereceği bu kadar aleniyken
Merhaba arkadaşlar...
Bu sıralar canımı sıkan bir durum var. Çevremdeki bazı arkadaşlarım bakirelik mevzusuna takmış durumdalar. İçlerinde bakire olmayanlar kendilerini değersiz görüyorlar. Bu sitede de çok örneği var. Az önce çocuklarda özgüven ile ilgili konu okudum, yine ona benzer konu bakıyordum, özgüven kelimesini arattım ve bekaret ile ozguveni iliskilendirmis bir kadının yazısını okudum. Canımı sıkan durum bazı kadınların tüm hayatlarını o kavramla iliskilendirmis olmaları... Acaba ben mi çok önemsiz buluyorum yoksa gerçekten önemsiz mi bu kavram?
Not: Değişik fikirleri bilmek istiyorum.
Bakir erkek tanıdım ama onların da ruhu kaşardıÖyle bir erkek var mı?hicbir gezegende yoktur bence
Merakınızın gideriliceği bir konu değil.Fikirleri merak ediyorum
Farklı görüşleri okumayı seviyorum. Bu durumun özgüvenle bağlantısını kurmaya çalışıyorum.
Merakınızın gideriliceği bir konu değil.
Bu konu,bu merak ancak bir tartışma ortamı yaratır.
Kişiye göre ve aile yapısına göre değişir. Bir arkadaşım vardı üniversitede, kız tek çocuktu. İnanılmaz akıllı, mantıklı, zeki bir kızdı. Tamamen bir yetişkin gibi davranırdı, kararlarını kendi alır, bunun sorumluluğunu da kabul ederdi. Neden? Çünkü anne babası onu öyle yetiştirmişti de ondan. Hiç unutmuyorum master için yurtdışında bir okula başvurmuştu. Meğer biz okuldayken elçilikten birşey sormak için aramışlar, annesi açmış konuşmuş. Kadın hiçbir şeye cevap verememiş, bizim kızı aradı cepten. Elçiliğe demiş ki kendisine sormam lazım, B.. kendi kararlarını kendi alır. Şok olmuştum. Sevgi, saygı ve karar almasını destekleme vardı o evde. Böyle yetiştirilen B.. tabii ki sevgilisi ile tatile de gidiyordu. Ne istediğini bilen, kararlarını kendi alan, hayatının sorumluluğunu üstüne almış olan B.
Bir de Ö. vardı yine aynı gruptan arkadaşımız. Sevgilisi ile beraber oldu ama bunu kaldıramadı. Yaklaşık 2 yıl psikolojik tedavi gördü. Altından kalkamayacağı bir iş yapmıştı çünkü. Kendini tartamadı.
Yaaaa, işte böyle
Kişiye göre ve aile yapısına göre değişir. Bir arkadaşım vardı üniversitede, kız tek çocuktu. İnanılmaz akıllı, mantıklı, zeki bir kızdı. Tamamen bir yetişkin gibi davranırdı, kararlarını kendi alır, bunun sorumluluğunu da kabul ederdi. Neden? Çünkü anne babası onu öyle yetiştirmişti de ondan. Hiç unutmuyorum master için yurtdışında bir okula başvurmuştu. Meğer biz okuldayken elçilikten birşey sormak için aramışlar, annesi açmış konuşmuş. Kadın hiçbir şeye cevap verememiş, bizim kızı aradı cepten. Elçiliğe demiş ki kendisine sormam lazım, B.. kendi kararlarını kendi alır. Şok olmuştum. Sevgi, saygı ve karar almasını destekleme vardı o evde. Böyle yetiştirilen B.. tabii ki sevgilisi ile tatile de gidiyordu. Ne istediğini bilen, kararlarını kendi alan, hayatının sorumluluğunu üstüne almış olan B.
Bir de Ö. vardı yine aynı gruptan arkadaşımız. Sevgilisi ile beraber oldu ama bunu kaldıramadı. Yaklaşık 2 yıl psikolojik tedavi gördü. Altından kalkamayacağı bir iş yapmıştı çünkü. Kendini tartamadı.
Yaaaa, işte böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?