- 3 Nisan 2014
- 36.492
- 149.250
- 798
- Konu Sahibi cimcimelif
-
Ya hu benim merak ettigim arkadaslar birbirinin bakire olup olmadigini nereden biliyorlar ki? Neden bakire olmayanlar kendini degersiz hissediyor digerlerinin yaninda? Madem oyle neden soyluyorlar bakireyim veya degilim diye?
Ne evlenmeden once ne evlendikten sonra boyle konulari hic bir arkadasimla konusmadim. Konusacak daha guzel seylerimiz var cunku arkadaslarimizla.
Bekarkende hicbir arkadasimin bekareti konusunda bilgim yoktu.
Ayrica bu konu kapanir benden soylemesi.
Ya hu benim merak ettigim arkadaslar birbirinin bakire olup olmadigini nereden biliyorlar ki? Neden bakire olmayanlar kendini degersiz hissediyor digerlerinin yaninda? Madem oyle neden soyluyorlar bakireyim veya degilim diye?
Ne evlenmeden once ne evlendikten sonra boyle konulari hic bir arkadasimla konusmadim. Konusacak daha guzel seylerimiz var cunku arkadaslarimizla.
Bekarkende hicbir arkadasimin bekareti konusunda bilgim yoktu.
Ayrica bu konu kapanir benden soylemesi.
Ö maalesef isteği dışında bir şeyleri oldurabilmek için birliktelik yaşamış..
B de yaşasa bile eli ayağı tutan yaptıklarının ve yaptığı davranışların getirilerini kaldırabilecek biri..
En güzeli de bu zaten.. B de Ö de hayatlarında sallantılar yaşayacak. Hayat bu... Ama B bükülürken, Ö yere çakılacak...
O yüzden hayattaki en önemli olgulardan biri aile davranışları bana göre...
Bacım neyin tartışıcan ki? Şahsen bn cesaret edemem ettim diyelim sonrasında mutlu olacağıma biriyle inanamıyorum. Neden ? Böyle gördüm toplumda kabul gören bu.. Ha tersi olup evlenip mutlu olanlar var o kısmı bnde bilmiyorum. Bana kalırsa önemli. Ama sadece kadın değil erkek içinde önemli.
yani bekareti önemseyen birisi için bakire olmamak özgüven kaybına sebep olurMerhaba arkadaşlar...
Bu sıralar canımı sıkan bir durum var. Çevremdeki bazı arkadaşlarım bakirelik mevzusuna takmış durumdalar. İçlerinde bakire olmayanlar kendilerini değersiz görüyorlar. Bu sitede de çok örneği var. Az önce çocuklarda özgüven ile ilgili konu okudum, yine ona benzer konu bakıyordum, özgüven kelimesini arattım ve bekaret ile ozguveni iliskilendirmis bir kadının yazısını okudum. Canımı sıkan durum bazı kadınların tüm hayatlarını o kavramla iliskilendirmis olmaları... Acaba ben mi çok önemsiz buluyorum yoksa gerçekten önemsiz mi bu kavram?
Not: Değişik fikirleri bilmek istiyorum.
hayat tarzına düşünce şekline göre değişir bence.bana göre evlendikten sonra olması gereken bişey ama karşımdaki başka kişi evlenmeden önce yaparsa (bayandan bahsediyorum) saygı duyarım beni ilgilendirmez neticede.fakat bekaretini kaybettikten sonra ezik gibi yaşamanında bir manası yok.hata olarak görüyorsa bu kişi ona göre hareket eder olur biter.Merhaba arkadaşlar...
Bu sıralar canımı sıkan bir durum var. Çevremdeki bazı arkadaşlarım bakirelik mevzusuna takmış durumdalar. İçlerinde bakire olmayanlar kendilerini değersiz görüyorlar. Bu sitede de çok örneği var. Az önce çocuklarda özgüven ile ilgili konu okudum, yine ona benzer konu bakıyordum, özgüven kelimesini arattım ve bekaret ile ozguveni iliskilendirmis bir kadının yazısını okudum. Canımı sıkan durum bazı kadınların tüm hayatlarını o kavramla iliskilendirmis olmaları... Acaba ben mi çok önemsiz buluyorum yoksa gerçekten önemsiz mi bu kavram?
Not: Değişik fikirleri bilmek istiyorum.
Çok merak ettim nerede yaşadığınızı sormam da bi sakınca var mıBu görüşler beni çok korkutan ve Türkiye'den resmen kaçmama sebep olan görüşlerdir.
Kadın düşmanlığından nefret ediyorum. Bunun kökeninin de o bilmem ne idüğü belirsiz saçma sapan bir zardan çıkması beni çıldırtıyor.
Ne zaman şu kızlık zarı saçmalığı biter. Ülkeye o zaman geri dönebilirim. Şu an ufaktan yolcuyuz.
Benim için de seks bir ihtiyaçtır ve yaşanması gerekir.
Daha dürüst ve daha namuslular sözleri zaten bilincaltinizin dışa vurumu.Bekaret bence önemli..
Ama şu her haltı yiyip bekareti bozulmadığı için kendini tertemiz zannedenler var ya onlara sinir oluyorum..
Bakire değilim diyenler daha dürüst ve namuslular bana göre..
Not: Bakire olmayanlar namussuz demişim gibi bir anlam çıkarmayın lütfen..
+1Tercih edilen dinin çoğunluğu ve ataerkil yeriştirilmiş insanlar sebebiyle "bekaret" çok önemli bir kavram olmuş ancak şimdilerde bakire olmayan birçok hemcinsim olduğunun bilincindeyim aynı şekilde karşı cinsinde bu konuya bakış açısı artık daha normalleşmiş durumda. Yani toplumla birlikte şekillenen bir kavram
vayAklıma geldi Montaigne'nin ''Denemeler''inde bununla ilgili bir bölüm vardı sanırım.Cinayet gibi şeyler toplum içinde anlatılabilirken cinsellikten neden utanıyoruz gibi şeyler yazıyordu.
Gerçekten insanoğlu neden bir çocuğun kafasına bomba atılmasını konuşurken utanmaz da iki insanın seviştiğini öğrenince utanır ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?