- 4 Şubat 2017
- 455
- 1.236
- 63
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Tabiki kesinlikle katılıyorum. Benim ex eşim de bunu anlayacak kapasite yoktu. Her şekilde kötü biri değildi sadece anne zaafı vardı. Ben o yüzden onun iyi niyetini kullanan anasına daha çok kızıyorum. Ama ex eşime de kozıyorum o doğru dengeyi kurabilseydi eğer biz şuan böyle olmazdık.Sizinki fazla extrem bi örnek her dul bu sekilde değil
Benim kv dede dul ve tek oglu ilk baslarda hala aynı evde devam ediyoruz sanırdı gittigimiz yerden ne yapacagımıza kendi karar vermeye calısıyordu ancak hükmü max 1ay sürdü
Eşimle kavgam üstüne annesiyle konusması sonucu ayrı bi ev oldugunu idrak etti
Bicok sey eş kişisinde bitiyor annelerede bu yüzü veren karısmalarına müdahele etmeyenlerde eşlerimiz mesafeyi koyan iki tarafı birbirine düşürmeden bulanda eşlerimiz
Bence dünyadaki en uyumlu insanlardan biriyim, saygılıyımdır, hoşgörülüyümdür, kibarımdır ama kayınvalidem beni istememişti. Hala da sevmeyiz birbirimizi, üstelik kendisinin bana iftirası, kötülüğü de oldu. Neden böyle bilmem. Hayatta beni sevmeyen bi kvalidem bir de eltim vardır herhaldeBekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Çok güzel ilişkiniz varmış kayınvalidenizle Allah bozmasın darısı benim başımaBence bu görgüyle alakalı. Görmüş geçirmiş, aklı basinda insan geçinmenin yollarını arar. Kayinvalidem beni çok sever. Ben de onu severim. O bana baskı yapmaya çalışmaz ben de ona saygı gösteririm hep. Birbirimizi üzmeyiz. İlk izlenim önemli özellikle. Ben hep saygılı yaklaştım o da bana saygı duyar bu yüzden. Ve görgülüdür. Çat kapı gelmez, haddi olmayan şeye karışmaz, benden iş beklemez. O beklemedikce de benim yapasim gelir mesela. Yap dese yapmak istemezdim, bu huyumu da biliyor zaten. Kendi de benim gibi çünkü. Ha uyusmadigimiz konu yok mu? Elbette var. Ama insanları olduğu gibi kabul edersen hayat daha çekilir oluyor.
Amin sagolun :)Genellenebilecek bi konu degil bu.. Iyi insanlara denk gelenler var, yilan yuvasina dusenler var.. Iyilikle yola gelecek insanlar var, melek olsan kusur bulacak insanlar var.. En onemlisi eş; adaletli, dengeli, vicdanlı ve akli basinda biri olmasi..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..
Amin inşallah ' tabi ki öyle bir insanı içten sevemem haklısınız .Ben de sessiz sakin davrandim evlenirken vs maddi manevi kesinlikle istekte bulunmadik ben ve ailem hep soyle dusunduk bir aile olacagiz zorlanmasinlar dedik ama ne oldu? Kvnin kiz kardesleri dugunden bir gun once bizim evi gezmeye geldiler ben de balkonda evi bulamazlarsa diye esimle bekliyordum. Neden kapida karsilamamisim diye sorun cikarip doldurdular benim kv de asik zaten bacilarina sonra esimin beynini yemis demiski surprise benim gozumden dustu bakis acim degisti ona filan demis yani sacma sapan seylerden dugunu mahfettiler dugunde anneme satasmasi cirkeflik yapmasi, takilari bana taktirmayip kapida kutuya toplatmasi vs butun insanlar fark ettiler o kadar sacma seyler yapti ki her sey icimde kaldi.
Simdiki gelin adayi da icimde kalmasin diyerek her seyi yaptiriyor ama ses cikarmayip ovuyorlar. Nedeni de kizin babasinin cok zengin olmasi.
Ben butun bunlara ragmen ne agiz dalasina girdim ne saygisizlik ettim. Sen olsan boyle bir kvyi icten sever misin? Hem evlat hem gelin ayrimi yapan dogmamis bebegimi bile kizindan olan coculari ile kiyaslayip sizi daha cok sevicem ilkimsiniz diyormus kucuk cocuklara. Bebek icin bir seyler bakiyoruz deyince bile kiz evi yapar kaynanan yapmiyor mu diye kocami yiyen bir tip. Ama kendisi ne anne ne kv ne babanne gorevlerini yapan birisi. Coook seyler var da hangisini yazayim.
Kv ile iyi iliskisi olanlara cok ozeniyorum ben insan iliskilerine cok onem veren biriyim evlenmeden hep derdim ki ben anne kiz olmak isterim kv ile guzel anlasalim ama karsima boyle tipler cikti iste...
Yani bir tarafin ya da bir ailenin iyi olmasi ile olmuyor o isler Allah karsimiza duzgun insanlar cikarsin...
Allah yardımcınız olsun inşallah dengeyi kurabilirsinizBenim de müstakbel kayınvalidem ağzı var dili yok.ama oğlu öyle bir anne aşığı ki vallahi insanı suistimale zorlar! Yapmayacağı olan da yapar yani bu oğul karşısında. Anası beraber oturmak istemem diyor iki maaşla güzelce geçinirsiniz diyor.oğlu şakayla karışık anamı gezdireyim giydireyim yedireyim yaşatayım bizde kalsın diye hayal kuruyor
Ben de herkese çabucak ısınan biriyim.Şimdiden düşünüyorum nasıl uygun mesafede davranacağımı.
Tabi ayrı şehirlerde olunca dahada güzel sık sık gelip gitme imkanı yokKayın validem annem gibi bende kızı gibiyimdir ve ayrı şehirler de yasıyoruz .. herkes aynı değil kısacası
Ben de sessiz sakin davrandim evlenirken vs maddi manevi kesinlikle istekte bulunmadik ben ve ailem hep soyle dusunduk bir aile olacagiz zorlanmasinlar dedik ama ne oldu? Kvnin kiz kardesleri dugunden bir gun once bizim evi gezmeye geldiler ben de balkonda evi bulamazlarsa diye esimle bekliyordum. Neden kapida karsilamamisim diye sorun cikarip doldurdular benim kv de asik zaten bacilarina sonra esimin beynini yemis demiski surprise benim gozumden dustu bakis acim degisti ona filan demis yani sacma sapan seylerden dugunu mahfettiler dugunde anneme satasmasi cirkeflik yapmasi, takilari bana taktirmayip kapida kutuya toplatmasi vs butun insanlar fark ettiler o kadar sacma seyler yapti ki her sey icimde kaldi.
Simdiki gelin adayi da icimde kalmasin diyerek her seyi yaptiriyor ama ses cikarmayip ovuyorlar. Nedeni de kizin babasinin cok zengin olmasi.
Ben butun bunlara ragmen ne agiz dalasina girdim ne saygisizlik ettim. Sen olsan boyle bir kvyi icten sever misin? Hem evlat hem gelin ayrimi yapan dogmamis bebegimi bile kizindan olan coculari ile kiyaslayip sizi daha cok sevicem ilkimsiniz diyormus kucuk cocuklara. Bebek icin bir seyler bakiyoruz deyince bile kiz evi yapar kaynanan yapmiyor mu diye kocami yiyen bir tip. Ama kendisi ne anne ne kv ne babanne gorevlerini yapan birisi. Coook seyler var da hangisini yazayim.
Kv ile iyi iliskisi olanlara cok ozeniyorum ben insan iliskilerine cok onem veren biriyim evlenmeden hep derdim ki ben anne kiz olmak isterim kv ile guzel anlasalim ama karsima boyle tipler cikti iste...
Yani bir tarafin ya da bir ailenin iyi olmasi ile olmuyor o isler Allah karsimiza duzgun insanlar cikarsin...
Valla evlenmeden önce derdim ki ne var sanki ben iyi olursam onlar da iyi olur. Ben seversem onlar da sever...Bekar biriyim evlenmeyi düşünüyorum ama ne zaman buraya baksam kayınvalidesinden dert yananları görüyorum hep mi kötü olur kayınvalideler sorun çıkaran haksız taraf hep onlar mı acaba yoksa bir söz vardı kim kendini anlatırsa o haklıdır diye o hesap mı oluyor iç görmedim yada ben rastlamadım burda bir kayınvalide konu açsın belki bu seferde gelini haksız görücez bilemiyorum kafam karıştı kayınvalidem bana şöyle, böyle kötü davranıyor neden bunun altında yatan birşey olmalı yanlış anlamayın onları savunmuyorum sakin, uyumlu bir insanım böyleykende kayınvalidem bana sataşırmı yoksa ben ona nasıl yaklaşırsam oda bana öyle mi yaklaşır? korkuyorum açıkcası konuları okudukça kısmet olursa ailemden biraz uzağa gelin gidicem.
Mesafeli olmak her zaman daha iyidir.1. Evlilim küçük yaşta yaptım anne hemde arkadaş olmuştu bana kv geziyor alışveriş yapıyorduk nişanlıyken evlendim benden ayrı edemedi güya evime yerleşti oğlu ile fıs fıs dedikodu başladı ailemle biri eve gelse şişiryordu yüzünü telefon bile konuşsam kıskançlık dan kıpkırmızı oluyordu ondan sebep hep kendş akraba lar ina gezmeye gidiyorduk ki ben ailemden uzam olayım herşey etti neyse herkes bana ilk önce samimi olma kv mesafe ol dedi bnde biz çok iyiyiz kıskanyorlar bizi die düşündüm herkes imrenirdi gerçek annem sanardılar yani oğlunu kıskançlık vs herşe etti neyse ben dinlemedim kimse salak kafam cahiliim işde şimdi 2. Kv çok iyi ama bn ister istemez samimi olamadım mesafe saygı iyiyiz gerçek den annen gbi samimi olmak sana zarar veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?