Nefret etmek yok olmalarini istemek

Şimdi dişe dokunur bir kabahatleri olmadığından normal konu sahibi. Ama eş ailesi en ufak hata etmeyegörsün çıkaracak içindekileri.
Çıkarmış zaten niaşnlım biliyor bunları diyor yarın öbür gün dediğiniz gibi en ufak hatada bakalım ne olacak artık kvyi fetöcü diye ihbar mı eder kiralık katil mi tutar

Acikcasi hiç sanmıyorum bu kadar açık duygu paylaşimi yaptığını.
Kıskançlık yapıyor diye düşündürecek sempatiklikte paylaşmıştır.

Şu konuyu okuyan herkes oha olur yoksa.
Ben korktum yahu insanlar için..

Nişanlına öyle üzüldüm ki umarım senden tez vakitte kurtulur... Burada hep insanlara tedavi ol diyenlere çemkirdim ne hakkınız var dedim ama büyük konuşmamak gerekmiş sanırım bende o nefret ettiğim cümleyi kullanacağım,
Acil tedavi ol.

Aynen öyle çok haklısınız. Mesela eşim annesine kız kardeşine karşı çok merhametli ve anlayışlıdır bana karşı da öyle. Yarın öbür gün konu sahibinin nişanlısına annesi karından nefret ediyorum yok olsun seni paylaşamıyorum dese ona da ses çıkarmayacak pasif bir tip

Dünyayı da üstünüze yapalım isterseniz.
O nasıl kin kusmak, o nasıl katıksız kötü niyet
En çok bu düşüncelerden haberdar olup sizinle birlikte olmaya devam eden nişanlıya şaşırdım. Verebileceğim tek tavsiye tedavi olun.

Çok net söylüyorum
Ayrılın
Evlendikten sonra cicim aylarınız geçince bu saydıklarınız hepsi daha çok batacak ve yıpratacak. Adamda ailesine laf söyletmeyecek çünkü. Sonunuz iyi değil, evlenmden ayrılın

Rabbim mekanını cennet etsin günahlarını bağışlasın
Amin canım Allah razı olsun

Bir hastalıklı gelinde bizde vardı abim onun yuzunden dert sahibi oldu hastalık düştü içine..
Biride konu sahibi.. Profil msjı dehset.. Boyle insanlar evlenmemeli!evlilik için akıl ve ruh saglıgı kontrolunden gecmeli insanlar
Gecmeliki sonları benim abim gibi olmasın

Elbette bir miktar manipule ediyordur paylassa bile.
Ama yine de bu guya sevimli duygular icin bile net bir sebebi yokken biraz daha sinirlari olan birini gormeyi isterdim.

Son düzenleme:
Yok bu kendinin ailesi olduğuna inanıp karşıdakinin ağaç kavuğundan çıktığını düşünenlerden. Adam nişanlandı ya anası ölsün artık dünya üzerinde işi kalmadı

Yapmaları gereken ama yapmadıkları demiş
Altın,lüks beyaz eşya, mobilya vs almadıkları/alamadıkları için sevmeme ihtimali çok yüksek
Alsalardi kendisi onların nüfusuna koşa koşa giderdi kesin nişanlısını almayı düşünmek yerine

Vayyy bee düşüncelere bakkk.Allah iyilerle karsilatirsin oğlumu diyesim geldi

Sırf bunlar için bu kadar nefret çok değil mi ya çok itici gerçekten

İnsan sevgilisini ayrı sever, anne babasını kardeşini ayrı. Nişanlınızın nişanlınız olmasını sağlayan insanlar onlar, onlardan bir parça taşıyor.

Sizin duygunuz sevdiğinizi izole etmek yönünde. Ailesi olmasın, arkadaşları olmasın,sadece benim olsun. Sanırım terk edilmekten korkuyorsunuz... Nişanlınıza bu duyguları söylemeniz de zaman içinde onun ailesiyle olan ilişkilerinde suçluluk duymasına yol açacak.

Peki sevdiklerimizden koparsak, uzaklaşırsak ne olur? Ailemizden, dostlarımızdan eşimiz/ sevgilimiz için uzaklaşırsak ne olur? Ne olur söyleyeyim mi, solarız. Solarız yani bir çiçek gibi. Hayat enerjimiz, ışığımız söner. İnsan sosyal bir varlık, insan ilişkileriyle var olan bir varlık. Sevdiğimiz bizden başka kimseyle görüşmesin istemek, ailesinden bağımsız olsun istemek, onun bu ilişkilerini, yani yaşam enerjisinin bir bölümünü kesmektir. Bir nevi psikolojik şiddettir aslında...

Sizin bu duygunuzun temeli özgüvensizlik, terk edilme korkusu olabilir. Bunun üzerine düşünebilirsiniz klişe olacak ama destek alabilirsiniz. Ben olsam sevgilimin sevilen, annesine iyi davranan, kardeşlerine kol kanat geren, çevresi geniş biri olmasını çok isterdim, böyle birinin beni sevmesini, böyle biriyle hayatımı birleştirmeyi isterdim.

Mesela eski sevgilimin kız kardeşleri vardı iki tane, ikisine de çok özel bir sevgim yoktu, ama sevgilimin onlarla arasının iyi olması artı bir sürü normal kız arkadaşının olması bana şöyle bir dolaylı avantaj sağlıyordu: adam kadınları tanıdığı için, onalrla insani saygılı ilişkiler kurabildiği için, bana da saygılı davranıyordu, benim sınırlarıma saygılıydı, bana bir insan olarak çok saygılıydı anlatabildim mi? İyi ilişkiler kurabilen insanlardan genelde iyi sevgili olur. Mesela başka bir sevgilim vardı annesine inanılmaz saygısız. Ve benim hayatımı mahveden kişidir kendisi. Tabi ki ana kuzusu olsun demiyoruz, sütten kesilmiş olsun, kendi kararlarını kendi alsın. Ama ailesiyle, dostlarıyla mümkün olduğunca güzel ilişkileri olsun, güzel insan olsun. Onun ailesi ister istemez sizin de aileniz olacak.

Bir de buradaki konulardaki KV ve görümcelere bakmayın, çok güzel, çok insani örnekler de var. Mesela bana küçükken halam ve babaannem baktı. Ben dört aylıkken annem bel fıtığından hastaneye yatmış. Halam üşenmemiş, karda kışta her gün anne sütü içeyim diye beni hastaneye anneme götürmüş, anneme bakmış. Annem de halamı ablası gibi görür, ablam der, şu an halam yaşlı, annem her daim yardım eder ona öz ablası gibi. Aynı şekilde annemle babam bir keresinde ayrılacaklardı, teyzelerim ve dayım babamın tarafını tuttu, o kadar öz abileri gibi benimsemişlerdir babamı. Böyle güzel örnekler de var. Ha bu arada babamın babası yok, ve ailesi çok fakir, ne düğün yapmışlar ne nişan, ne takı. Kaldı ki bu devirde bu ekonomik koşullarda erkek ailesi şunu yapar bunu yapar artık kalmadı. Herkesi kendi koşulları içinde değerlendirin, artısı da var herkesin eksisi de... Ona göre kabullenin veya idare edin veya yakınlaşın. Ama nefret sadece sizi yıpratır.

Aile olmayı başarabilirseniz aileniz genişler, size destek olacak insan sayısı artar.

Duygularınız hiç iyi değil.
Siz bu kin nefretle eş ailesini yakar, arkanıza bile bakmadan kaçarsınız.
Olan kocanıza olur.
Ayrıca her zaman gelinlerden yana olurum ama hiç bir hataları olmadığı halde eş ailesine karşı bu kadar kin beslemek çok akıllı insanın yapacağı bir durum değil.
Üstelik nişanlınız da biliyormuş.
En çok ona yazık.
Düşünsene bir yanda sevdiği kadın, diğer yanda ailesi.
Umarım olayın sonunda üzülen taraf eşiniz olmaz.
Tedavi olmanız dileğimle.

Nişanlınız sizin duygularınızı bilip de hala sizle devam ediyorsa ne denir böyle adama susuyorum!
Hayat bu kadar nefreti içimizde barındıracak kadar uzun değil bi silkelenin şuan teyzemden bir umut iyi haber bekliyoruz sevdiğiniz adamın yakınlarının canına bişey olsa onun nasıl canı yanar hiç düşündünüz mü sevdiğinizin sevdiklerini sevmiyorsanız çıkın gidin o adamın hayatından leylekler getirmedi onu kendi nefretinizle yaşayın bu değmeyen dünya hayatını cennet annelerin ayakları altındadır demiş Peygamberimiz siz size zararı olmayan insanlara bile nefret duyuyorsunuz kötülükleri dokunsa amenna lütfen terapi alın almayacaksanız da o adamın hayatından çıkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…