Nefretlik Misafir!

bekar olduğum için eş ve ailesi tecrübem yok ama bizim de zamanında evimize gelen bazı çocuklu akrabaları düşündüm de şimdi, cinnet geçirebiliyor insan. çünkü anneleri umursamaz olunca o çocuk yağlı ellerini heryere sürüyor koltukların üzerinde tepiniyor eşyaları karıştırıyor saçıp savuruyor vs. ben sizi anlayabiliyorum. ben de kesinlikle bu şeilde bir misafire tahammül edemem. tek çaresi bir daha davet etmemek. görüşülecekse dışarda görüşün. kimse için de kendinizi üzmeyin.

bu bir iki küçük şey değil bu şımarıklık.
ve insanların gözünüzün içine baka baka kılını kıpırdatmaması .
siz olsanız sinir olmaz mısınız?
yahu bi kalk ilgilen demez misiniz?

Ben sinirlenirdim..
Ama hiç belli etmez, incitmezdim..
Kalk ilgilen diye talimat da vermezdim..
Onun çocuğu onun terbiyesi der geçerdim...
Onlar gittikten sonra yapardım ne yapacaksam..

Ay telefondaydım gülüyodum az daha müşteriye
Yanlış yazmışım eşimin görümcesi olur mu
Görümcemin eşi diyecektim
Ben sülale soya ağacını yazdım bir türlü eşin görümcesini bulamayınca sorayım dedim.Ne bilim anacım BDV de öyle şeyler okuyor ki insan (adet,gelenek vs.adına) dedimki herhalde o yörede erkeğin görümcesi oluyor amma yinede bi sorayım

Kayınvalidenin küçük yavrusu da yok
Onu kaç kez çağırdın ?
Çağırmak zorunda değilsin ama tek sorun eltinin çocuklarıymış gibi bahsettiğinden sorasım geldi

Evet hoş olmamış ama eşinin annesi, abisi, yeğenleri bu yıl gelmezse öteki yıl gelirler ve gelmeliler...
Evlenirken bembeyaz tiril tiril eşyalar aldınız,güle güle kullanın ama eşya için içinizi sıkmayın...
Eşinizi de zor durumda bırakmayın... Şimdi ne kadar mahcup oluyordur...

cevap veriyorum;
ertesi gün yardımcı çağırırım, bitti gitti.

gerçi ben titiz biri değilim.
titiz birinin sinirlenmesini de anlayabiliyorum, sonuçta takıntı olabilir kişide.

o yüzden diyorum ki, bu lafları söyleyeceğine (ki davet ettiği misafirleri tanıyor, olacak olan belli) keşke hiç çağırmasaymış.
kendi davet edip sonra arkalarından nefretlik vs tarzı kelimelerle konuşması hoş değil.
Çağırması için zorlamışlar mı ki.
8 aylık evlilikte 2 kez geliyorlarsa onlar da demek ki çok istemiyorlar gelmek, davete icabet etmişler.

Sen benden de betermişsin Ben yine iyiymişim elti ve görümceyi karıştırıyorum
Neyse ki eltim yok, sadece görümcem var. Kolay ezberledim

tamam da senin çocuğun onlarinki aynisi olsaydi napardin??.. cocuk işte herşey batarr... eltinizede bişey diyemiyorsun çocuk olunca dagittir ortalığı bişey demiyosa ayyy benim eltimin çocuklari çok bataklı.. diycek demi sora sana dese çocuk olmadan bizim evimi batiriyodun yaa. işte çocuk diyince bişey demedim dersin oluyor işde çocuklu misafirler evi bin batar.
dip not: ne ekersen onu biçersin...( bu sözü hiç bi zaman unutma.)

Evime kim gelirse gelsin gidince 2 gun temizlik yaptigim için bana cok farketmiyor gelenin pisligi temizligi
Bu arada benim sandalyelerim de krem deri, aspirinle cikiyor lekeler

Allem ettin kullem ettin
Hatta sadece leke yüzünden sandalye değişeceğim diyosun
Deri olduğunu söylemesen belki yutardık
Tamam 'ben onları sevmiyorum, leke bahane' deseydin daha gerçekçi olurdun, ona göre yorumlar alırdın

Allah herşeyin hayırlısını versin
Gelinin de kayınvalidenin de

böyle bir ev sahibine siz gelmek istermiydiniz !! elinde bez oraya döktün burayı pisledin diye dolaşan birine..

Ay valla büyük konuşmak istemiyorum ama ben çok mutsuz olurdum çok çok...

Kayınvalidenin halini düşünemiyorum kim bilir ne kadar üzülmüştür.. oğlunun evindede rahat edemeyecekse nerede rahat edecek yazık.

Deriden leke nasıl çıkmaz
Biri bana anlatsın
Yani benimde beyaz deriden yemek sandalyelerim daha çıkmayan lekeye denk gelmedim
Benim koltuğum,sandalyelerim hepsi deri,şarap ,çay döküldü koltuğuma,corba porselen tencereyle sandalyeme devrildi,baya bildiğin kıpkırmızı bir corbaydı ve gram leke yok hiçbirinde. Silince geciyor yani.
Kadife koltuklarım var bir odamda,onlarda boydan boya tükenmez kalemle karalanmıştı misafirin çocuğu tarafindan,1 hafta sonra farkettim,o bile cıktı silince.
Bende anlamadım nasıl çıkmaz,çıkmıyor.

Çağırmayınca da laf ediyorlar ama. Ben de takıntılı değilim, titiz değilim, ama pislikten de hoşlanmıyorum. Kendi evini dök saç ama misafirlikte böyle yapılmaz çok ayıp.

Benimkilere de tukenmez kalemle resim yapmisti çocuk, once sildim sildim cikmadi bikac gun sonra uçtu kendiliginden.

çok teşekkürler ama çoğunluk aksi yönde düşünüyor.

Aynen, bende kullanıyorum şıp diye çıkıyo herşey
Zaten kolay çıkar diye deri seçmiştim

Lekeyi de aştı yalnız durum
2 sandalyeyi değişecekmiş konu sahibi
Eyvahlar olsun

sandalye için domestos kullanabilirsiniz

Valla kusura bakmayın burda konu sahibini yerenler olmuş .ben helal olsun diyorum yüzüne söylemiş temizlik imanın yarısıdır birazdan kalkıp namaz kılıcaksınız!! Bunu söyletmeden kendileri düşünmesi lazım insan olmanın fıtradıdır temizlik ya ! Yemek yendikten sonra el yıkamanın nesi zor ! Tuvalete girip çıkıyosun sifona basmanın nesi zor ! Valla ben sifonu çekmeyen insanın el yıkadığındanda şüphe ederim ,kaldı ki benim eşimin aileside öyledir tuvalete girerler sifon çekmezler ,erkek çocukları ayakta ihtiyacını gideriyo sonra tuvalete bi giriyosun klozet kapağı sidik olmuş yani bende çok var bu tip insanlar gına geldi artık milletin çoluğunun çocuğunun sidiğinide ben temizleyecek değilim bi yere kadar aaa !!
Çocuğuna sahip çıkmayacaksan saldım çayıra mevlam kayıra yapacaksan bizahmet ya gezmeye çıkma yada kendin gibi rahat birini bul ona git gel ya bende çok dolmuşum neyse allah yardım etsin bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…