bu bir iki küçük şey değil bu şımarıklık.
ve insanların gözünüzün içine baka baka kılını kıpırdatmaması .
siz olsanız sinir olmaz mısınız?
yahu bi kalk ilgilen demez misiniz?
Ay telefondaydım gülüyodum az daha müşteriye
Yanlış yazmışım eşimin görümcesi olur mu
Görümcemin eşi diyecektim
Ya hadi çocukları geçiyorum da, koca insanlar yerlere döke döke yese, tuvalet temizlemeyip sifon çekmese, ekmek kırıntılarına basarak yürüse siz ne yaparsınız Allah aşkına?
Ahkam kesmek kolay, Allah bilir öyleleri sizin evinize gelse öfleye püfleye elinizde viledayla kriz geçirirsiniz, temizliğe dikkat etmek ne zamandır konteslik, burnu havadalık oldu?
Salçalı sandalye çok mu normal, üstüne oturduğunuz şeyi nasıl salçaya bulamayı başarıyorsunuz size de onu anlatın.
Sen benden de betermişsinBen sülale soya ağacını yazdım bir türlü eşin görümcesini bulamayınca sorayım dedim.Ne bilim anacım BDV de öyle şeyler okuyor ki insan (adet,gelenek vs.adına) dedimki herhalde o yörede erkeğin görümcesi oluyor amma yinede bi sorayım
tamam da senin çocuğun onlarinki aynisi olsaydi napardin??.. cocuk işte herşey batarr... eltinizede bişey diyemiyorsun çocuk olunca dagittir ortalığı bişey demiyosa ayyy benim eltimin çocuklari çok bataklı.. diycek demi sora sana dese çocuk olmadan bizim evimi batiriyodun yaa. işte çocuk diyince bişey demedim dersin oluyor işde çocuklu misafirler evi bin batar.8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
cevap veriyorum;
ertesi gün yardımcı çağırırım, bitti gitti.
gerçi ben titiz biri değilim.
titiz birinin sinirlenmesini de anlayabiliyorum, sonuçta takıntı olabilir kişide.
o yüzden diyorum ki, bu lafları söyleyeceğine (ki davet ettiği misafirleri tanıyor, olacak olan belli) keşke hiç çağırmasaymış.
kendi davet edip sonra arkalarından nefretlik vs tarzı kelimelerle konuşması hoş değil.
Çağırması için zorlamışlar mı ki.
8 aylık evlilikte 2 kez geliyorlarsa onlar da demek ki çok istemiyorlar gelmek, davete icabet etmişler.
Benim koltuğum,sandalyelerim hepsi deri,şarap ,çay döküldü koltuğuma,corba porselen tencereyle sandalyeme devrildi,baya bildiğin kıpkırmızı bir corbaydı ve gram leke yok hiçbirinde. Silince geciyor yani.Deriden leke nasıl çıkmaz
Biri bana anlatsın
Yani benimde beyaz deriden yemek sandalyelerim daha çıkmayan lekeye denk gelmedim
deri sndalye koltuk vs.... kele cıkarmaya c.f birebır tavsıye ederım... bmbeyaz yapıyorr
Çağırmayınca da laf ediyorlar ama. Ben de takıntılı değilim, titiz değilim, ama pislikten de hoşlanmıyorum. Kendi evini dök saç ama misafirlikte böyle yapılmaz çok ayıp.cevap veriyorum;
ertesi gün yardımcı çağırırım, bitti gitti.
gerçi ben titiz biri değilim.
titiz birinin sinirlenmesini de anlayabiliyorum, sonuçta takıntı olabilir kişide.
o yüzden diyorum ki, bu lafları söyleyeceğine (ki davet ettiği misafirleri tanıyor, olacak olan belli) keşke hiç çağırmasaymış.
kendi davet edip sonra arkalarından nefretlik vs tarzı kelimelerle konuşması hoş değil.
Çağırması için zorlamışlar mı ki.
8 aylık evlilikte 2 kez geliyorlarsa onlar da demek ki çok istemiyorlar gelmek, davete icabet etmişler.
Benim koltuğum,sandalyelerim hepsi deri,şarap ,çay döküldü koltuğuma,corba porselen tencereyle sandalyeme devrildi,baya bildiğin kıpkırmızı bir corbaydı ve gram leke yok hiçbirinde. Silince geciyor yani.
Kadife koltuklarım var bir odamda,onlarda boydan boya tükenmez kalemle karalanmıştı misafirin çocuğu tarafindan,1 hafta sonra farkettim,o bile cıktı silince.
Bende anlamadım nasıl çıkmaz,çıkmıyor.
Ya hadi çocukları geçiyorum da, koca insanlar yerlere döke döke yese, tuvalet temizlemeyip sifon çekmese, ekmek kırıntılarına basarak yürüse siz ne yaparsınız Allah aşkına?
Ahkam kesmek kolay, Allah bilir öyleleri sizin evinize gelse öfleye püfleye elinizde viledayla kriz geçirirsiniz, temizliğe dikkat etmek ne zamandır konteslik, burnu havadalık oldu?
Salçalı sandalye çok mu normal, üstüne oturduğunuz şeyi nasıl salçaya bulamayı başarıyorsunuz size de onu anlatın.
Aynen, bende kullanıyorum şıp diye çıkıyo herşeyBenim koltuğum,sandalyelerim hepsi deri,şarap ,çay döküldü koltuğuma,corba porselen tencereyle sandalyeme devrildi,baya bildiğin kıpkırmızı bir corbaydı ve gram leke yok hiçbirinde. Silince geciyor yani.
Kadife koltuklarım var bir odamda,onlarda boydan boya tükenmez kalemle karalanmıştı misafirin çocuğu tarafindan,1 hafta sonra farkettim,o bile cıktı silince.
Bende anlamadım nasıl çıkmaz,çıkmıyor.
sandalye için domestos kullanabilirsiniziki sandalye değişecek halının yarısı salça lekesi hepsi beyaz bu arada ve benim şu an değil sandalye halı etek alacak halim yok borç ödüyoruz. ve bunu göre göre oturup kalkacağım. yıkamaya onlar verir artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?