Bu ülkede kibarlık enayilik olarak görülür. Sebebi bu. Kimse de kendini ezdirmek istemediğinden kaba olmak daha kolay geliyor.
Hahahabenim de gecen gun dikkatimi cekti meger ben disarda cok tesekkur ediyormuşum bi an cok sinir bozucu bulmustum kendimi
Cünkü Insanlar cok tahammülsüz .. tanimadigi insanlara kabaca davranma hakki görüyorlar kendilerinde
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Ülkece stresliyiz krriz var bunalım var insanlar bu hale geldi işte
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Siz belki sinmiyorsunuz ama çoğu insan siner. Kimse gereksiz yere huzuru bozulsun istemediği için o anlık işini halledip geçer gider. Maalesef birine kibar davraninca cidden iyi hizmet vermiyor. Çok gördüm. Çünkü hep teşekkür eden, hataliysam kusura bakmayın diyen biriydim ufacık çocukken bile. Huyum bu ve değiştirmeyi de hiç düşünmüyorum. Ama nazik davrandığım için tavırların değiştigine coook şahit oldum.Kaba olunca güçlü görünmüyorlar ki ya
Ya da sesini yükseltince korkmuyorum ki vay ne heybetli kadın falan olmuyorum
Ben illa bir gulumseme de olsa karsilik aldim hep,o da olmasa daha da sinir bozucu haklisinBen de ya
Zor mu yani gülümseyip teşekkür etmek
Ama karşı taraf böyle suratıma boş boş bakıyor veya "hıh" der gibi kafasını atıyor ben böyle kalıyorum
Siz belki sinmiyorsunuz ama çoğu insan siner. Kimse gereksiz yere huzuru bozulsun istemediği için o anlık işini halledip geçer gider. Maalesef birine kibar davraninca cidden iyi hizmet vermiyor. Çok gördüm. Çünkü hep teşekkür eden, hataliysam kusura bakmayın diyen biriydim ufacık çocukken bile. Huyum bu ve değiştirmeyi de hiç düşünmüyorum. Ama nazik davrandığım için tavırların değiştigine coook şahit oldum.
Ben illa bir gulumseme de olsa karsilik aldim hep,o da olmasa daha da sinir bozucu haklisin
Almanyada bikac sehire gittim ama hicte öyle dışarıya mutlu kibar güler yüz falan görmedimBence toplasip almanyaya yerlesmeli insanlar burdaki Insanlarin cogu mutlu olurdu orda her acidan .. orada Insanlarda cok kibar herkes güler yüzlü
Bence toplasip almanyaya yerlesmeli insanlar burdaki Insanlarin cogu mutlu olurdu orda her acidan .. orada Insanlarda cok kibar herkes güler yüzlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?