Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avmlerde özellikle güzel alısveriş yapınca fazlasıyla gülümsüyorlar
Bulundugun yerdede markette vs tanıdıgın icinde olabilir tabi
Bende Almanyayı seven ilk defa gördüm değişik gerçekten herkesin yasadıgı farklı :)

Tabi çok haklısın. Ama meydana gelen olaylardan dolayı kimsenin kimseye güveni kalmadı. Sokakta biri gülümsese " Ne çıkarı var da bana gülümsedi?" Oldu. Ya da iyilik yapanlar hep nankörlük gördüğü için insanlar da katilasti.

Ben de yeni geldim Türkiyeye yazın ondan dokundu sanırım bi değişik geldi herkesin birbirine sürekli "atar gider" modunda olması, stres sahibi oldum

Ben orda dogma büyümeliyim Memleketim diye bakiyorum o yüzden seviyorum hemde cok

mesela ben artık kolay kolay çalıştığım yerde kimseye teşekkür etmeyi tercih etmiyorum sebebine gelince;
çay dağıtan hanımefendiye koca kurumda her defasında ellerinize sağlık teşekkür ederim cümlesini kullanırken ben,bu kişi ve örneği bu kişi üstünden de versem diğer çalışanlar kendilerine ......muamelesi yapanlara kul köle olurken benim gibi kibar insanlara hayvan gibi davranıyorlar...bugüne kadar kime kibar olduysam karşılığı hep eşşeklikti..

Soğuk değiller de onlar da kibardan laf sokuyorlar
Sonuna darling ekleyince küfretmedim falan sanıyorlar ahsjahsjah
Neyse ya demek ki her ülke insanının kendine göre bir şeyi var
Hayır bide bizde asansörde falan iyi günler diyorsun kimseden ses yok
Bide gitsem burda durduk yere otobüs söförüne tesekkür edip yoldan gecene günaydın desem döverler herhalde

Hayır bide bizde asansörde falan iyi günler diyorsun kimseden ses yok
Bide gitsem burda durduk yere otobüs söförüne tesekkür edip yoldan gecene günaydın desem döverler herhalde

Bunu ben de düşünüp gülmüştüm bir ara ya acaba nasıl olur otobüs şoförüne teşekkür etsem şimdi diye

Çok haklısinız.insanlar nezaket kurallarıni bilmiyor.çok şükür apartman görevlisinden ekmeği alirken bile teşekkür eden bir kizım var.ama iyi mi yaptık kötü mü bilmem.çünkü insanlar nezaket ifadelerini duyunca bir afallıyorlar.uzaydan gelmişiz gibi davranıyorlar.ne yazıkki nezaket çoğu zaman saflıkla eziklikle karıştırılıyor.çünkü herkes bagırarak sert ve kaba davranarak karşıdakine üstünlük sağlamaya çalışıyor.kibar birini görünce de istismar ediyor bu durumu ne yazıkki

Bunu ben de düşünüp gülmüştüm bir ara ya acaba nasıl olur otobüs şoförüne teşekkür etsem şimdi diye
Önden inersem iyi günler diyorum veya bana bi durakta yardımcı olduysa teşekkür ediyorum ama durduk yere bos otobüste öne dogru gidip abi sagol desem deli mi ne der kesin

Çok büyük tebrik edesim geldi ya keşke herkes sizin gibi öğretse.
Birbirinin yüzüne bakmadan işini görüp giden insanların arasında çok değerli görüyorum böyle insanlar görünce

Önden inersem iyi günler diyorum veya bana bi durakta yardımcı olduysa teşekkür ediyorum ama durduk yere bos otobüste öne dogru gidip abi sagol desem deli mi ne der kesin

İçimden demek geliyor ama cesaret edemiyorum ya sonra içim kaşınıyor sanki bir görevi yerine getirmemişim gibi
Ne diyorlar "iyi günler" deyince
Gümrükteki memır mesela hoş geldiniz dedi çok mutlu olmuştum pek de yakışıklıydı mührü çok güzel bastı

Hahaha o bosuna hosgeldin dememiş
Valla iyi günler diyenide duydum veya bişey diyipte sesi içine kacanı da

Ben teşekkür ve rica edicem yine belki birilerine bir şey bulaştırırım böyle

Tanıdık tanımadık göz göze geldiğim herkese gülümsüyorum. "Bazen" dükkan veya restorana girdiğimde satıcıya ya da garsona merhabadan sonra " nasılsınız" diye soruyorum. Geçen sene garsona nasılsınız dedim diye dondu kaldı, garipsedi diye travmam var, ben de ona göre çok sormuyorum millete nasılsınız diye artık. Ama Abd'de tanı tanıma herkes birbirine nasılsın dediği için alışkanlık olmuştu.
Bu çocukluktan gelen bir özellik, çalışan biri gördüm mü kolay gelsin derim, hayırlı işler, iyi günler vs vsherkese derim. Henüz başıma bir şey gelmedi. :)

Yaa evet, ABD ye gitmedim hiç ama onları çok direkt bulmuştum ben, aslında kötü değil kaynaşması kolay oluyordu ama biz şaşırmıştık
Avrupada yine biraz daha çekimser : D
Bana da birkaç gülümseyen, şaşıran, memnun olan oldu, öyle bir muamele alışkın olmadıkları için, belki bu surat yapanları görmezden gelip devam etmek lazım, sonuçta 3 kişi varsa böyle düşünen o 3ü için kibarlığa değer:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…