Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben tam tersini yaşıyorum. TRde alışveriş yaparken satış elemanlari ari gibi koşturuyorlar. Ben kabindeyken kizlar 40 çeşit pantalon getiriyorlar...
Peşimi topluyorlar. Su bile ikram ediyorlar genelde.
Ayakkabi vs. Alirkende aynisi.

Almayaya boşuna servis çölü denmiyor (servicewüste). Servis yok...

Canım karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Yurt dışına çıkmadın onun için bilemeyeceğim ama buradaki çalışma şartları farklı, ücretler düşük, çalışan hakları zayıf. üç yerden birinde işten çıkarılma korkusu var. Motivasyon yok çalışanda, üstelik uzun saatler çalışıyorlar. Güler yüzlü, kibar olacak işi gereği ama insan psikolojisi. Zoraki bir gülümseme var yüzlerinde.

Gülmüyor diye sorun etmem de ters cevap vermelerine sinir oluyorum ben. Otogarda iken otobüs ne zamana gelir diye sordum normal bir tonda. Adam çocuğunu azarlar ses tonuyla ne bileyim dedi. 10 dakika sonra daha genç bir kız geldi, sordu inanmazsınız ona güzel güzel cevap verdi adam. Gdip dalacaktım neredeyse.

Habe ich noch nie erlebt hier in der Türkei um ehrlich zu sein .. bana pantolon getiren olmadi kabine falan su ikramini tamamen gectim zaten .. Almanyada servis olmayabilir ama die sind hilsbereit und freundlich ..

Hep hayalini kurduğum ve bir gün belki yeniden müfredata dahil olur dediğim "adab-ı muaşeret" i bilmemekle ilgili.

Tabii bir de ilkokulda öğretilen/öğretilemeyen değerler eğitimi yoksunluğu var...

Gençler ayrı nezaketsiz,orta yaş ayrı nezaketsiz,yaşlılar her şeyi kendinde hak gören tuhaf nezaketsizler ordusu..

Istisnalar var elbette ama toplumun geneli böyle artık

Evet dogru dediklerin ama ben o zoraki gülümsemeyi dahi göremedim .. hep bi tersleme pesindeler burda Türkiyede benim gördügüm bu ister magaza olsun ister kurumlar olsun Insan 2 kere sormaya korkuyor acikcasi ama ben bu kiyasi iki yerdede yasadigim icin yapabiliyorum ve acik ara fark var Türkiye ve Almanya arasinda ve üzülerek söylüyorum Türkiye Almanya gibi asla olamaz olsada biz göremeyiz

Gülmüyor diye sorun etmem de ters cevap vermelerine sinir oluyorum ben de. Otogarda iken otobüs ne zamana gelir diye sordum normal bir tonda. Adam çocuğunu azarlar ses tonuyla ne bileyim dedi. 10 dakika sonra daha genç bir kız geldi, sordu inanmazsınız ona güzel güzel cevap verdi adam. Gdip dalacaktım neredeyse.Ters zamana geldi, şikayet edemedim.

Yavrum Türkiye burası. Adama nezaketen gülümseyip teşekkür edince bile yollu oluyosun valla. Heleki kücük şehir ve ilçede isen. Teşekkür ederim diyince adam bakıyo. Sanki ilk kez duymuş.
Hele ben bi gün kücük bi şehrin ilçesinde kadına burda yufka bulabilicem bir yer varmı diye sormak istedim bana cvp bile vermediler
Marketteki kasiyere kolay gelsin dedim suratıma baktı.
Büyük şehirlerdede hastahane kapısında yaşlı teyzelere yardım edince bi onlar Allah razı olsun kızım diyip uzun süre arkandan bakıyorlar
Ama sen devam et sakın körelme

Anne babalar tahammülsüz olunca öyle çocuklar yetistiriyorlar. Bunlar iyi gunler daha sonra ki nesil daha bi değişik olacak.

Maalesef toplumumuzda aşırı bir yozlaşma var. Herkes kendi çıkarını düşünüyor ve başkalarının haklarını ihlal etmekten çekinmiyor. Böyle aileler de böyle çocuklar yetiştiriyor.

Teşekkür etmek, rica etmek bunlar artık lüks oldu. Herkes bir kabalık, sabiyet tutturmuş gidiyor.

Sonumuz hayrolsun...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…