Tatminsizliktenhem literal hem mecazi
Herkesin ben var ya ben dediği bu dönemde çok normal. Öyle yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı sen önemlisin diğerleri böcek diyoruz
Nerelere gittiniz peki ? Bi markete magazya gittiginizde cok güler yüzlü yaklasirlar aslindaAlmanyada bikac sehire gittim ama hicte öyle dışarıya mutlu kibar güler yüz falan görmedim
Tahammülsüz kimsenin tahammülü Sabri yok sebebini bilmiyorum ama tüm bu şiddet kavga tartışmaların sebebi insanların hiç bir şeye tahammül etmemesi ...
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Ilk kez burda duyuyorum bunu .. normalde kim gelirse gelsin cok güler yüzlü insanlar derBana pek öyle gelmediler ben sevmedim Almanyayı pek
Hoşgörüyü, sevgiyi,merhameti kaybettik. Onların yerini kabalık, memnuniyetsizlik, acımasızlık aldı. Amacımız insan kazanmak değil para kazanmak oldu. Teşekkür ederim demek para etmediğine göre sana neden gülümsesinler ki?
Berlin münih nürnberg stuttgartNerelere gittiniz peki ? Bi markete magazya gittiginizde cok güler yüzlü yaklasirlar aslinda
Şimdi aklıma geldi alışık olduğum bir durum değil di çünkü
Yaşlı bir teyze bayramdan sonraki gün yani bayram bitmişti
Elinde bastano yanımdaj gecerken bayramın mübarek olsu kizim dedi
Bende elini öptüm nasılsın dedim bir daha görsem tanımam sohbet edince
.esimde uzaktan bakiyor
Teyze den ayrılınca eşim o kim dedi bende tanımıyorum dedim anlattım
Sonra gözlerim doldu
Kendi yaşadığım memlekette herkes birbirine selam verirdi küçük yer de değildi
Birbirimize hoşgörü yok
Mesela teyze nin bana yaptığını biz yapsak en azından bir kişinin gününün güzel geçmesine sebep olmaz miyiz
Artık çıkar dünyası olduğu için geleni bir ickari var diye düşünüyoruz maalesef ..yada karşı tarafın yanlış anlayabileceği düşüncesi ile uzak duruyoruz sanırım
Ama tşk ve rica etmemek de çok çok ayıp bişey şükür henüz bunları kaybetmedim
Eminim cok fark ediyordur...Yaşadığımız yere göre de çok değişiyor sanırım ya İzmirde yaşarken böyle değildi valla
Insallah bilinçli aileler sayesinde bu durumdan kurtulabiliriz gibi geliyor.Ay evet tam olarak hissettiğim buydu o yüzden üzüldüm aslında kardeşimi hiçmiş gibi ezip geçti ya küçücük kız yani...
Ben gecen sene geldim Türkiyeye ve daha hic bi market veya magazada gülümseyen satici görmedim .. Almanlar cok görgülü Insanlardir, sizden 1 cent düstügünü görse arkanizdan kosar verir size o parayi .. cok duyarliar .. cok özledim orayiBerlin münih nürnberg stuttgart
Market ve mağaza da burdada iyi satıs yapınca gülümsüyorlar :)
Bi İngiltere gibi yolda gördüklerine karsılastıklarına günaydın iyi aksamlar iyi günler dileyen yok mesela. Veya otobüse bindiginde indiğinde teşekkür etmeler şöföre
Zaten değişmeyin. Biz çocuklarımızı kendimiz gibi yetistirirsek elbette zamanla nesil yenilendikce öğrenecek insanlar.Ben dee öyle görünmek istemiyorum dışarıdan, eğitimsiz kaba saba biri gibi
Berlin münih nürnberg stuttgart
Market ve mağaza da burdada iyi satıs yapınca gülümsüyorlar :)
Bi İngiltere gibi yolda gördüklerine karsılastıklarına günaydın iyi aksamlar iyi günler dileyen yok mesela. Veya otobüse bindiginde indiğinde teşekkür etmeler şöföre
Evet tam da anlattığım gibi insan onemsenince mutlu oluyorBilmem ki mesela 3-4 hafta önce trende bi' kadın bana gülümsedi, hamileydi bi' de hafif tontiş çok şirin, o gün resmen yüzüm aydınlandı, hiç tanımadığım bir insan bana samimiyet gösterdi
Keşke daha çok birbirimize samimiyet göstersek, temelde sosyal ihtiyacımız sonuçta
Zaten değişmeyin. Biz çocuklarımızı kendimiz gibi yetistirirsek elbette zamanla nesil yenilendikce öğrenecek insanlar.
Ben baktım iyi laftan anlamıyor, o zaman tepkimi koyuyorum. Ama yine de bağırmam. Avrupa Yakası'nda Şahika'nin dediği gibi lafimla döverim adamıSağlam laf yüksek sesten daha etkilidir.
Anlayan yok mu? Elbette var. Öyle insanlarla karşılaşınca yüzümde güller açıyor resmen, çocuk gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?