• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerden Buldunuz o Dostu?

ama bu arkadaş olmamalı..yada b,r sevgiliye sımsıkı sarılmak olmamalı sonra boşlukta kalıyor insan..bence çok fedakar olma arkadaşlarına..aldığın kadar ver..sevgilin olursada değer gördüğünce değer ver..inşallah güzel bir aile kurarsın..
Haklisiniz...
Cok tesekkur ederim guzel duaniz icin:KK68:

Walla canim tek basina en guzeli bence. Ne dert ne tasa valla kafam cok rahat. Tabi oyle disari cikmak icin arkadaslarim var ama onlar eglence arkadaslari. Esimin arkadaslarinin hanimlariyla gezeriz felan ama sami olmam olmakta istemem. Hele evliysen hic gerek yok. Benim esim ve kardeslerim bana yetiyor. Zaten esim benim herseyim belki onun icin ihtiyac duymuyo olabilirim..

Ben öğrenciyim evli degilim hatta hic sevgilim bile olmadi:oops:
Kafam rahat evet o acidan guzel ama bi sıkıntım olunca icime atmaktan cok yoruldum artik icimde yer kalmadi..
Umarim ben de benj başkasına muhtac etmeyecek bi es bulurum kendime :KK68:

2 tane dostum vardi sözde,ikisinin de allah belasini versin. Su yasima kadar kimi dost bildiysem pisman ettiler hepsinden nefret ediyorum
Bazi insanlara bakıyorum "kardeşim" diyolar, birbirlerini kardeşleri gibi görüyorlar, birbirleri icin fedakarlik yapiyorlar, yedikleri ictikleri ayri gitmiyo, dertlerine ortak oluyolar vs vs...Nerden buluyosunuz bu insanlari allah icin bana da soylesenize ? Ben niye bulamiyorum böyle fedakar, kazik atmayan insanlari ?

Artik kimseyi hayatima sokmama karari aldim kimseye fedakarlik, iyi niyet falan yok herkes yoluna

Icimi dökmek istedim isteyen yorum yazsin istemeyen yazmasin, rahatladim o bana yeter

Sadece 2 Dost kazığı mı?
Ya ben yediğim kazıkları üst üste koysam, burdan aya çift şerit yol olur.
Yine de bu mevzu da umudum var.
Yenisi gelsin.
Mümkünse nisbet yapar cinsten olmasın... Şu ara bu davranışla dertliyim... Ahhh ahhh

Sadece 2 Dost kazığı mı?
Ya ben yediğim kazıkları üst üste koysam, burdan aya çift şerit yol olur.
Yine de bu mevzu da umudum var.
Mümkünse nisbet yapar cinsten olmasın... Şu ara bu davranışla dertliyim... Ahhh ahhh
Hayir son yediklerimdi bunlar , bu konuda bogazimi tutamiyorum sanırım:KK51:
Benim de hala biraz umudum var, insallah biz de buluruz umdugumuzu :110:

Tahmin edebiliyorum, bilmiyorum baskasi nasil dusunuyo ama bence arada küslük bile olsa böyle hastalik, ölüm gibi zor zamanlarda yaninda olunmali arkadasin ya
Biz mi ince dusunuyoruz onlar mi kalin anlayamadim

Yok ben istemezdim artık. Yani bu şekilde barışma evresi geçmişti benim için.. Bi sanırım geçmiş olsun mesajı almıştım o sıra, yeter(toplam 3 kişi sildim, biriyle henüz tam bitmemişti sanırım o ara ama uzak duruyordum, sonra dayanamadım tamamen sildim onu da).. Biriyle de bir kelam etmedim dostluğumuzun bittiği olaydan beri, haklı gibi halinden memnun bir şekilde sustu. Annemi görünce konuştu, böyle olmuş geçmiş olsun falan..
Hayatımdan sildiğim insanların o andan sonrası için ses etmeleri beni ilgilendirmez pek. Yani gerçek bir sona gelmişsem gerekeni yaparım, bu acımasızlıksa acımasızım : )
Olayın yeni olduğu zaman o olayın asıl kahramanının babası öldü, gittim. Evet iyiyken memnun oluyordum. Ama bir özür bir konuşma olmadı sonrasında da, bak nasıl getirttim sizi diye güldü(diğer arkadaşla da biraz bozuşmuşlardı). Neyse benim yine içim almadı, yapamadım konuşamadım sonrasında o konuşmaya çalışsa da. Sustuk ama ben bu evrelerde yine doğum günü gelince kutlamış faceden vs. silmemiştim, neyi bekliyorsam, henüz fazla geliyordu heralde bunlar doğruyu bilsem de. Ve o benimkini kutlamadı. Yine kısa bir süre sonra sildim artık her yerden, her şeyden...
Ben 8 yıldır içime sinmeyen davranışlara şans verdim, hoşuma gitmeyen şeyler oldu neyse dedim, ama bir olur iki olur söylerim de yani. Ciddiye alınmamış olsa gerek gönül nasılsa konuşuyor geçiyor.
En son ne oldum biliyor musunuz? Bu kadar kolay mı dostu silmek, kinci gibisin, affetmeyi bilmezsin vs. Halbuki dostluk görmüyordum ki ben, bunu anladım yani. Bir de o beklemeleri yapmasam neler denirdi bilmem.
Ama benim nasıl üzüldüğümü nasıl düşündüğümü hiç birinin ani olmadığını göremiyorlar ki görseniz sayfalarca anlatmışımdır, işlerine gelmediklerini yine anlamadılar yine anlamadılar.
Bu hayata göre ince düşünen biziz sanırım. Ama sen o kadar suistimal et yanlış yap, yine acımasız biz olalım. Bu da garip...

Batirip cikarmissiniz biraz:KK48:
Evet ama bencede çocukluktan kalma olanlar daha saglam olur, benim babam memur cok tayini cikardi isterdim öyle cocukluktan beri görüştüğüm birinin olmasını:KK51:

Universite melekler diyari, herkes cok guleryuzlu ve yardimsever, hic sorun yasamayacaksin, hep cok mutlu olacaksin, kapidan girdigin anda etrafini dostlar saracak...demek isterim ama? Kimseyi kandirmaya gerek yok.
Ben buldum evet ama hic kapris yapmadim, ben onu aradim o bana cevap vermedi ama arkadaslariyla gezmis diye gorusmeyi kesmedim(bunu ornek verdigin icin soyledim), surat asmadim. En onemlisi benim beklentilerim hep minimum duzeyde. Yedigin ictigin ayri gitmese de o farkli bir birey, senin benim gibi bir insan, her ani birbirini tutmak zorunda degil, surekli benim etrafimda pervane olmak zorunda degil. Genel olarak samimiyetine guveniyorsan bunlari sorun yapmak ancak kendini uzer ve etrafindaki arkadaslarini uzaklastirir.

Yeri gelir kafami dinlemek isterim , dostum dedigim insanlarin telefonlarina haftalarca cikmadigim oldu. Onlar buna alinip gorusmeyi kesselerdi dostlugumuzun ne anlami kalirdi?

Ben de bu sorunun cevabını arıyorum. Arkadaş seçiminde beceriksiz veya şanssız olanlardanim. Nereye gitsem fesat, çıkarcı tipleri üstüme çekiyorum resmen. Umarım biz de kafa dengimizi buluruz.

Yok ben istemezdim artık. Yani bu şekilde barışma evresi geçmişti benim için.. Bi sanırım geçmiş olsun mesajı almıştım o sıra, yeter(toplam 3 kişi sildim, biriyle henüz tam bitmemişti sanırım o ara ama uzak duruyordum, sonra dayanamadım tamamen sildim onu da).. Biriyle de bir kelam etmedim dostluğumuzun bittiği olaydan beri, haklı gibi halinden memnun bir şekilde sustu. Annemi görünce konuştu, böyle olmuş geçmiş olsun falan..
Hayatımdan sildiğim insanların o andan sonrası için ses etmeleri beni ilgilendirmez pek. Yani gerçek bir sona gelmişsem gerekeni yaparım, bu acımasızlıksa acımasızım : )
Olayın yeni olduğu zaman o olayın asıl kahramanının babası öldü, gittim. Evet iyiyken memnun oluyordum. Ama bir özür bir konuşma olmadı sonrasında da, bak nasıl getirttim sizi diye güldü(diğer arkadaşla da biraz bozuşmuşlardı). Neyse benim yine içim almadı, yapamadım konuşamadım sonrasında o konuşmaya çalışsa da. Sustuk ama ben bu evrelerde yine doğum günü gelince kutlamış faceden vs. silmemiştim, neyi bekliyorsam, henüz fazla geliyordu heralde bunlar doğruyu bilsem de. Ve o benimkini kutlamadı. Yine kısa bir süre sonra sildim artık her yerden, her şeyden...
Ben 8 yıldır içime sinmeyen davranışlara şans verdim, hoşuma gitmeyen şeyler oldu neyse dedim, ama bir olur iki olur söylerim de yani. Ciddiye alınmamış olsa gerek gönül nasılsa konuşuyor geçiyor.
En son ne oldum biliyor musunuz? Bu kadar kolay mı dostu silmek, kinci gibisin, affetmeyi bilmezsin vs. Halbuki dostluk görmüyordum ki ben, bunu anladım yani. Bir de o beklemeleri yapmasam neler denirdi bilmem.
Ama benim nasıl üzüldüğümü nasıl düşündüğümü hiç birinin ani olmadığını göremiyorlar ki görseniz sayfalarca anlatmışımdır, işlerine gelmediklerini yine anlamadılar yine anlamadılar.
Bu hayata göre ince düşünen biziz sanırım. Ama sen o kadar suistimal et yanlış yap, yine acımasız biz olalım. Bu da garip...

Evet biraz katiymissiniz : ) ama haksiz bi katilik mi ? Hayir..
Yani aranızda neler gecti bilmiyorum ama arkadaslarinizin yaptigi cok cocuksu geldi bana dogum gunu kutlamamak, ayagima getirdim tavirlarina girmek heleki oyle bi günde bunu dusunmek o_O ozaman artik zor gunde bile yaninizda istememekte haklisiniz
Sanirim insanlar kendini savumayi, olaylari kendi istedikleri gibi susleyip sucsuzu suclu yapmayı cok iyi biliyor, biz kendimizi cok iyi savunamiyoruz buyuzden bilemiyorumo_O
Insallah ozurler diledikleri günleri de goruruz ama is isten gectgi icin bu sefer uzulen taraf onlar olur

Universite melekler diyari, herkes cok guleryuzlu ve yardimsever, hic sorun yasamayacaksin, hep cok mutlu olacaksin, kapidan girdigin anda etrafini dostlar saracak...demek isterim ama? Kimseyi kandirmaya gerek yok.
Ben buldum evet ama hic kapris yapmadim, ben onu aradim o bana cevap vermedi ama arkadaslariyla gezmis diye gorusmeyi kesmedim(bunu ornek verdigin icin soyledim), surat asmadim. En onemlisi benim beklentilerim hep minimum duzeyde. Yedigin ictigin ayri gitmese de o farkli bir birey, senin benim gibi bir insan, her ani birbirini tutmak zorunda degil, surekli benim etrafimda pervane olmak zorunda degil. Genel olarak samimiyetine guveniyorsan bunlari sorun yapmak ancak kendini uzer ve etrafindaki arkadaslarini uzaklastirir.

Yeri gelir kafami dinlemek isterim , dostum dedigim insanlarin telefonlarina haftalarca cikmadigim oldu. Onlar buna alinip gorusmeyi kesselerdi dostlugumuzun ne anlami kalirdi?

Evet cok haklisiniz aslinda.. sanırım ben de hep bundan kaybettim arkadaslarimi paylasmayi belli etmemeye calissamsa hiiic sevmem bisey demem ama icten ice alinirim baskalariyla samimi olduklarinda.. sanirim benim hatam da bu..

bende daha yeni bir arkadaşımla muhabbeti bitirdim gerçekten insan hiç tükenmeyecek bir dostluk istiyor:KK51:

Aah aah aynen öyle, umarim buluruz da yani gec olsun ama artik olsun ya :KK51: tabi gonul isterdi cocukluktan itibaren yakin olunan kardes diye buyudugumuz biri olsun ama olmadı iste...

Ben de bu sorunun cevabını arıyorum. Arkadaş seçiminde beceriksiz veya şanssız olanlardanim. Nereye gitsem fesat, çıkarcı tipleri üstüme çekiyorum resmen. Umarım biz de kafa dengimizi buluruz.

Insallah ya , bare bu sanssizligimizin mukafatini isten, esten yana alsak...

Kendiliginden oldu, arkadas olayım diye ugrastıgım kimse ile dost olmadım, onlardan biriyle bile de görüsmüyorum su an. Zamanla da olgunlastı kendiliginden olusan arkadaslıklarım, onlar dostum oldu. Bir de arkadaslık konusunda beklentilerini minimum tut, yani her sey cıkar ilişkisi zaten. Sen de o yanında olsun diye onun yanındasın kendine dısarıdan bakarsan. Cıkarın var bu işten, çıkar sadece maddi olmaz. İnsan ilişkileri bu cıkar üzerine kurulu, sadece siz kendinizin de yaptıgınızın farkında degilsiniz. Bir de herkes her zor anınızda yanınızda olmak zorunda degil, insanların kendine göre problemleri vardır.

en samimi dostum canım ciğerim kardeşim dediğim, yediğim içtiğim ayrı gitmeyen asla onsuz olamayacağımı düşündüğüm, her saniye mesajlaştığım telefonlarda sabahladığım, biricik dostum (?) başka bir dostu için benden vazgeçti... herşey çok normal ilerlerken birden tak diye uzaklaştı, ne aradı ne sordu, aramalarımı açmadı.... evine gittim, annesiyle konuştum, hiçbir sebep yok..annesi de şok olmuştu... çok yıkıldım, çok üzüldüm, ama toparlandım...
kendisine de içimi döktüm, herşeyi söyledim...yalvardı yakardı affet haklısın vs vs sıraladı....biraz yumuşadım... ama can çıkar huy çıkmazmış....ufacık bir değişiklik olmadı.... ogün bugündür ilişkimi kestim....artık görüşmüyorum...
halen arada sırada mesaj atar cevap bile yazmıyorum...değmezmiş....yazık bunca seneye, yazık bunca zamanıma one harcadığım... omzumda ağlardı, herşeyine benle çözüm bulurdu....canımı veririm derdim o da öyle...
ne oldu...koca bir hiç....
insanlara fazla değer vermemek gerekiyormuş....feci bir ibretle anladım....
artık en sevdiğim dostlarıma bile bir tık mesafede duruyorum....

Evet cok haklisiniz aslinda.. sanırım ben de hep bundan kaybettim arkadaslarimi paylasmayi belli etmemeye calissamsa hiiic sevmem bisey demem ama icten ice alinirim baskalariyla samimi olduklarinda.. sanirim benim hatam da bu..

Ben boyle dusunen arkadaslarimla iliskimi hep merhaba merhabada tutuyorum. Cunku gercekten katlanamam 20 yas ustu insanlarin sen onunla gorusmussun beni nasil cagirmazsin,beni nasil aramazsin vs. demesine.

Universiteye yeni basliyormussunuz bence bu ozelliginizin uzerine gidip bunu yenmek icin cok iyi bir firsat

Evet biraz katiymissiniz : ) ama haksiz bi katilik mi ? Hayir..
Yani aranızda neler gecti bilmiyorum ama arkadaslarinizin yaptigi cok cocuksu geldi bana dogum gunu kutlamamak, ayagima getirdim tavirlarina girmek heleki oyle bi günde bunu dusunmek o_O ozaman artik zor gunde bile yaninizda istememekte haklisiniz
Sanirim insanlar kendini savumayi, olaylari kendi istedikleri gibi susleyip sucsuzu suclu yapmayı cok iyi biliyor, biz kendimizi cok iyi savunamiyoruz buyuzden bilemiyorumo_O
Insallah ozurler diledikleri günleri de goruruz ama is isten gectgi icin bu sefer uzulen taraf onlar olur

O zamana kadar fazla yumuşaktım : ) Vakti zamanı gelince tükenince de durum bu.
Yok o laf şaka gibiydi de, yani bir konuşsun bu kadar kolay görmesin istedim, çok kırılmıştım. Ama nasılsa affederim, susarım bir şekilde.. Bu sefer olmadı.
Kötü demiyorum onlara, hayırlı değillerdi benim için iyi gelmiyorlardı bana.. Sinirliydim evet, hem suçlu hem güçlü hallere iyice sinir olurum. Ama ne kin ne başka bir şey var, tek isteğim doğrusu uygunu bu, ben çokça yorgun ve kırgınım, ve böylesi olmalı.. Ama ben ne diyorum, onlar ne anlıyorlardı. Biliyorum ne nedir, ne yapmalıyım eminim, artık yapabilecek güçteyim, çok düşündüm ve kararımı kolaylaştıran en somut olayla sona geldiğimi gördüm...
O arkadaşım adına diğer ikisi konuşup durdu benimle, bir kere konuştum biriyle, evet haklısın ona da söylüyoruz biz falan diyordu. Sonraki konuşmalarda ise işte o ne yaptığını bilmiyor ki ne yaptım ben diyor, o da inat yapıyor(sanki küçük bir şey), işte hadi sen he de aranızı yaparım ben, geri adım atmayacağın sert durduğun için böyle falan bi ton boş laf, bakın boşuna yormayın kendinizi dedim.. Haklı yere bir de ben gideceğim, basit bir şey sanki. Hem kocaman kız, konuşsun gelsin çocuk mu bu, siz velisi misiniz, sinirli konuşursam o da onun hatasının karşılığıdır, birbirimize girişecek değiliz dedim. Haklı haksız aramıyoruz biz lafı var bir de, neden? Aramazlar çünkü işlerine gelmez. Ben ararım artık, o kadar kırıldım, aramayacağım bir de?
Ama onlar sorgulayıp onlar uzattı biraz, dedim ben sizin dostluk anlayışınız bunlarsa bir şey diyemem, benim değil, ben istemiyorum, siz de mutlu mesut yaşayın, anlattım da her şeyi zaten. Ama yine anlattığım söylediğim şeyleri ısıtıp ısıtıp söylediler, sordular.
Özür dilerim lafını hadi geçtim, özürsüz anlasın konuşsun isterdim, samimi bir şekilde konuşsun. Sonra yine ayrı yollara gideriz, barışmak için değil.
Ama artık beklemiyorum galiba gün geçtikçe alıştım, ben kimseyle uğraşmam benle de uğraşılmasın yeter...
Eskiden yanlışları es geçe geçe neyse diye diye bir şey değişmedi, şimdi gelseler yine değişecekler mi? Hiç sanmam, beklemiyorum da.

Son düzenleme:
Hangi şehirdesin merak ettim yaşlarımız yakın sanırım ben 21 :D
Benim 2 tane dostum diyeceğim arkadaş var. İkisiyle de 17 yaşında tanıştım lisesondayken :D lisede değil ama yine de lise çağında. biri en yakın arkadaşımın arkadaşıydı(kader işte şimdi onla görüşmüyoruz) diğeriyle de dershanede tanıştım. Evet her şeyimi anlatıığım insanlar biriyle çok daha yakınım ama tam istediğim dostluk gibi değil. Nasıl desem ben onun tam istediği gibi dostum (kendisi söyler) ama nasıl desem ben biraz daha fazla beklentiliyim sanırım. bilmiyorum valla çok karışık bu işler. bu arada herkesin dediği gibi ünide herkes menfaat peşinde koşuyor...

Şu yaşıma kadar iyi arkadaşlıklar kurdum şükürler olsun.Kardeşim diyebileceğim az ama öz dostlarım var..Ama senin dediğin gibiler de hayatıma girmediler değil..Kıza kışın ince giymesinden, tek yaşıyorsun ihmal etme sağlığına dikkat et yemeğini yedinmilere kadar ilgi gösterdim.Annesi gibi davrandım aynı yaşta olmamıza rağmen.Olgunum biraz ondan heralde.Kendisi hem bana ayrı kazık attı hem de ortak arkadaşımıza..Sevgilisini ayartmaya kalktı sağolsun.Bana ayrı o kıza ayrı kazık attı anlayacağın.Hayata iyi tarafından da bakmak lazım şükür artık hayatımızda yok..O kendi yaptığı günahla, utançla kalsın.Biz vicdanımız rahat yolumuza devam ediyoruz.Allah böylelerini bir daha karşımıza çıkartmasın...

Back
X