O zamana kadar fazla yumuşaktım : ) Vakti zamanı gelince tükenince de durum bu.
Yok o laf şaka gibiydi de, yani bir konuşsun bu kadar kolay görmesin istedim, çok kırılmıştım. Ama nasılsa affederim, susarım bir şekilde.. Bu sefer olmadı.
Kötü demiyorum onlara, hayırlı değillerdi benim için iyi gelmiyorlardı bana.. Sinirliydim evet, hem suçlu hem güçlü hallere iyice sinir olurum. Ama ne kin ne başka bir şey var, tek isteğim doğrusu uygunu bu, ben çokça yorgun ve kırgınım, ve böylesi olmalı.. Ama ben ne diyorum, onlar ne anlıyorlardı. Biliyorum ne nedir, ne yapmalıyım eminim, artık yapabilecek güçteyim, çok düşündüm ve kararımı kolaylaştıran en somut olayla sona geldiğimi gördüm...
O arkadaşım adına diğer ikisi konuşup durdu benimle, bir kere konuştum biriyle, evet haklısın ona da söylüyoruz biz falan diyordu. Sonraki konuşmalarda ise işte o ne yaptığını bilmiyor ki ne yaptım ben diyor, o da inat yapıyor(sanki küçük bir şey), işte hadi sen he de aranızı yaparım ben, geri adım atmayacağın sert durduğun için böyle falan bi ton boş laf, bakın boşuna yormayın kendinizi dedim.. Haklı yere bir de ben gideceğim, basit bir şey sanki. Hem kocaman kız, konuşsun gelsin çocuk mu bu, siz velisi misiniz, sinirli konuşursam o da onun hatasının karşılığıdır, birbirimize girişecek değiliz dedim. Haklı haksız aramıyoruz biz lafı var bir de, neden? Aramazlar çünkü işlerine gelmez. Ben ararım artık, o kadar kırıldım, aramayacağım bir de?
Ama onlar sorgulayıp onlar uzattı biraz, dedim ben sizin dostluk anlayışınız bunlarsa bir şey diyemem, benim değil, ben istemiyorum, siz de mutlu mesut yaşayın, anlattım da her şeyi zaten. Ama yine anlattığım söylediğim şeyleri ısıtıp ısıtıp söylediler, sordular.
Özür dilerim lafını hadi geçtim, özürsüz anlasın konuşsun isterdim, samimi bir şekilde konuşsun. Sonra yine ayrı yollara gideriz, barışmak için değil.
Ama artık beklemiyorum galiba gün geçtikçe alıştım, ben kimseyle uğraşmam benle de uğraşılmasın yeter...
Eskiden yanlışları es geçe geçe neyse diye diye bir şey değişmedi, şimdi gelseler yine değişecekler mi? Hiç sanmam, beklemiyorum da.