Nerede hata var ben bulamadım ?

selam canlar..
15 yıllık arkadasımın bebeği oldu.. benmde nişanım vardı gidemedim doğumuna , hastaneye. (Sonradan öğrendmki hastaneye anneler haricinde kimse istememişler zaten..)
bende nişanlmla 1 hafta sonra evine ziyaretine gittim. Bi eksiği var ise onu alayım dedim kıyafet çok gelmiştir diye dusundum , sordum bu da söyledi gittim aldım..
15 yıllık arkadasım teyzesi oluyorum sonuçta :) yani ben öyle yakınlık hissettim. ayırıtten Yegenimi de gr altın aldım.. (nişan sonrası oldgu için fazla bişiy alamadım.)
neyse gittik hem istediği hediyeyi verdim hemde gr . bu ne dedi ya dedim kbakma alamadım nişan sonrası ama telafi ederim dedim. istemıyorum altınını dedi. ne oldu ki dedim ben ters bşy mi yaptım kızım söylesene dedim. yoook bee dedi sonra arkasnı dönerek gitti..
daha snra balkona geldi bn bebegı emzırcm dedi çıkamam oda dan bi daha dedi. hgdiniz gule gule dedi.. dayanamadım ya ne oluyo dedim var ise bi derdin sorun söylesene bu nasl tavır böyle dedim.. döndu arkasnı gene gitti. eşi , nişanlm ben şaşırdık.. sonra çıktık evden..

arkadaslar hem istediği eksiğini aldım hem ayıp olmasın teyzeyım diye gr altın alabildim gucum ona yetti.. sorun ne anlamadım burada?
bebek doğmadan önce sıksık konusurduk teyzesi az kaldı yegenn bak geliyo tam da nişanına denk geldi tuh fln diip konusurdk. .
Gr götürmenize kızmış sanırım ama ne kadar yanlış bir tepki resmen kovmuş evden çok terbiyesiz yaptığı.Benimde eski iş arkadaşlarım vardı hatta whatsapta grubumuzda var sürekli konuşuruz üç arkadaştan biri çeyrek altın getirmişti.diğer ikisi sonra geldi bende onlarda çeyrek getirir diye bekliyodum.Hatta annem ne getirmişler dedi ben bakmamıştım tabikide çeyrek dedim kutuyu açıp baktım gr getirmişler fakat onlara karşı tavrım tabiki değişmedi.Yanlış yapmış arkadaşınız

hayır yoktu ilk defa oldu şaşırdım.. yani bi hatamız var ise konusup hallederdik o bana söylerdi ben ona. .
Önceden öyle değilse çokta şey yapmayın gerçekten lohusalıkta başka psikolojide oluyor insan uykusuzluk,bebeğin gazı vs çok yoruyor

Lohusalık psikolojisini bilmesek inanacağız.
Evet hormonlar dengesiz olur o dönemde ama bu sizi rahatsız edenlere, yetersiz görenlere, evinize gelip sizi bunaltıp üstüne hizmet bekleyene yapılır. Üstelik o da böyle edepsizce yapılmaz.
Kimse güzelleme yapmaya çalışmasın, her manyaklığın adı da bilmem ne psikolojisi oldu artık.
Şu durumda yaptığı şeyin açıklamasını yapıp özür dilemediği sürece asla görüşmem o kişiyle.

Ne kadar terbiyesizmiş arkadaşınız.Anladigim kadariyla da nisanliniz ilk kez evlerine gidiyor ve kovuluyor.Ve siz tüm bunlara ragmen yegenimi koklayamadim diyorsunuz.Yapmayin allahaskina nisanlinizi bir daha o eve sakin götürmeyin kendinizi de bu konuda daha fazla sorgulamayin.Daha ne yapacaksiniz ,maddi seyler icin kovulmussunuz kadin altinin gram olmasindan rahatsiz olmus.Sizden beklentisi yüksekmis belliki...

Çok ciddi bir lohusalik sendromuna benziyor.Insan bir toka getirse karsi taraf mutlu olur.Hele bi de o kadar geçmişiniz varmis.Hediyeye göre mi seviyormuş yani sizi? Allah yardimcisi olsun,tez vakitte gecer insallah bu durumu.Normal şartlarda bu yaptigi aşırı ayip ve ben olsam yemin ediyorum yüzüne bakmazdim bir daha.Ama kendisinin rahatsiz olduğunu düşündürüyor anlattiklariniz

Çok ciddi bir lohusalik sendromuna benziyor.Insan bir toka getirse karsi taraf mutlu olur.Hele bi de o kadar geçmişiniz varmis.Hediyeye göre mi seviyormuş yani sizi? Allah yardimcisi olsun,tez vakitte gecer insallah bu durumu.Normal şartlarda bu yaptigi aşırı ayip ve ben olsam yemin ediyorum yüzüne bakmazdim bir daha.Ama kendisinin rahatsiz olduğunu düşündürüyor anlattiklariniz
Sizi çok iyi niyetli buldum.
Rahatsız olduğunu niye düşündünüz ki, kadının kocası da şok olmuş tavrına, belli ki başkalarına karşı sergilenmemiş bu hal. Çok ağır bir depresyon geçiriyor olsa eşi en azından bir çift laf eder ya da en kötü ihtimalle evlerine misafir kabul etmezler.
Eve gelen insana hoş geldiniz hadi güle güle demenin rahatsızlığı olamaz bence, olsa olsa terbiyesizliktir bu.

Sizi çok iyi niyetli buldum.
Rahatsız olduğunu niye düşündünüz ki, kadının kocası da şok olmuş tavrına, belli ki başkalarına karşı sergilenmemiş bu hal. Çok ağır bir depresyon geçiriyor olsa eşi en azından bir çift laf eder ya da en kötü ihtimalle evlerine misafir kabul etmezler.
Eve gelen insana hoş geldiniz hadi güle güle demenin rahatsızlığı olamaz bence, olsa olsa terbiyesizliktir bu.
Cok tesekkur ederim :) Bizim de gelinimiz olmuştu o sendromdan ve basimizdan gectigi icin tahminsel olarak söyledim.Gercekten ciddi bir hastalik psikolojik olarak ve dengesiz şekilde insan ayirip farkli davranislar ve ani hareketler yapabiliyorlar .Biz de şasiriyorduk yaptigi hareketlere.

( Allah kimselere yaşatmasin dilerim 🙏🙏

Son düzenleme:
Neye bozulurdunuz?

Boş zamanında beni arayan biri ve beni aramak için boş zaman yaratan biri aynı olamaz.

Bizim kültürümüzde düğün, doğum gibi olaylarda altın takılır. Önemsendiğinin göstergesi budur. Ha mantıklıdır ya da mantıksızdır bu tartışılır. Bana kalırsa anneye yemek yapmak, başka çocuk varsa oyalamak, makineye çamaşır atmak çok daha makbule geçer. Ama daha bu seviyeye gelemedik. Hamilelik uzun bir süreç. Yaklaştığı belli olur.
Sadece doğum değil, önemsediğim, önem verdiğim, sevdiğim biri bana doğumgünümde gelip “ya bu aralar vs vs” dese buna da bozulurum. Çünkü doğduğum gün ve ay belli. Dünden bugüne bir günde gelmiyor.

Bu ne ya, dediğinde hediyelerinizi alıp ciksaydiniz keşke. Hiç lohusalık falan değil bu, resmen terbiyesizlik yaptığı. Ben olsam ne arar ne sorardım. Kendinizde hiç suç aramayın boşuna, siz hem eksiğini almış hemde altın takmissiniz, suçlu biri varsa oda arkadaşınız.

Arkadaşınız çeyrek beklerken, gram almışsınız,
Buna bozulmuş belli ki :)
Tabii ki yanlış yapmış, sanki ticaret yapıyorsunuz, kimin gücü neye yeterse yani, ayıp etmiş.
Ayrıca ben olsam o muameleyi unutmam ve bir daha işim olmazdı kendisiyle.

takılmadım yada kırılmadım desem yalan olur.. gelip gitme durumum pek yok.. yani konsuurz hep ama kalır öyle..
bende nişanşlandım gerçi telaşımda bile hep arıyıp sordum ..
Nisaninda çeyrek mi takmıştı var öyle insanlar ben ne yaptıysam aynısını geri alsin diye dusunenler

Öncesinde bir şey olmadığına ve sizi o çağırdığına göre altına bozulmuş. Ya da eşiyle akrabasıyla tartışma yaşadı size patladı. Ne olursa olsun büyük terbiyesizlik o arayıp iletişime geçmediği sürece aramayın sormayın. Hamilelik olayı bizim ülkede abartıldığı kadar hiçbir yerde abartılmıyor. Altın takma olaylarına da gıcığım zaten

Ne yegeni anlamadim.kadin seni rezil etmis nisanlinin yaninda cok fena ayip etmis.ne yegeni ne arkadasi bu devirde arkadaslik mi kaldi Allah askina

Hiç yapmayacağı bir şeyse lohusa sendromu. 15 yıllık arkadaşınızi siz daha iyi tanırsınız neye bozuldu.

Lohusa tripleri bunlar, kafasi yerine gelince eminim cozulur bu sorun. Ustune gitme derim.

Back
X