Nerede hata var ben bulamadım ?

yani maddiyatla arkadaşlığı nasıl bağdaştırdınız anlayamadım. Nişanda takılan çeyreğin yeri vardır belki herkesin bütçesi kendine, buna göre mi plan yapılacak yani ne alakası var. Ne kadarsa ne kadardır alınan hediye, önemli olan düşünülmesidir bir çöp dahi alsa insan saygı göstermelidir. Bakış açınız çok çok yanlış bence.

Ben lohusanın yaptığına hak verdiğimi söylemedim. Onaylamıyorum. Ben de lohusa oldum, normal bir davranış değil.
Arkadaşlığın süresi ve samimiyeti ile ilgili olabilir mi diye soru soruyorum. Bana da iş arkadaşım gram taksa sorun etmem ama kayınvalidem gram taksa bozulurum. Elbette düşünülmek önemli, lohusa arkadaş düşünülmediğine inanmış olabilir mi?

Ben lohusanın yaptığına hak verdiğimi söylemedim. Onaylamıyorum. Ben de lohusa oldum, normal bir davranış değil.
Arkadaşlığın süresi ve samimiyeti ile ilgili olabilir mi diye soru soruyorum. Bana da iş arkadaşım gram taksa sorun etmem ama kayınvalidem gram taksa bozulurum. Elbette düşünülmek önemli, lohusa arkadaş düşünülmediğine inanmış olabilir mi?
yani düşünülmese ihtiyacını sormaz gider 2 zıbın bi patik alır götürürdü. Düşünmüş ki özellikle ihtiyacını almış götürmüş, yanında da (hiç gerek yokken) altınını da takmış gr. çeyrek farkeder mi demekki bütçesi ona yetmiş.. Valla ben kimseye bana maddi bişey yapmadı diye bozulmam açıkçası, ailem bile olsa bozulmam, o hakkı da kendimde görmem. Sonuçta çocuğu arkadaşlarımıza yapmıyoruz kimsenin bu konuda maddi bi mesuliyeti yok.

yani düşünülmese ihtiyacını sormaz gider 2 zıbın bi patik alır götürürdü. Düşünmüş ki özellikle ihtiyacını almış götürmüş, yanında da (hiç gerek yokken) altınını da takmış gr. çeyrek farkeder mi demekki bütçesi ona yetmiş.. Valla ben kimseye bana maddi bişey yapmadı diye bozulmam açıkçası, ailem bile olsa bozulmam, o hakkı da kendimde görmem. Sonuçta çocuğu arkadaşlarımıza yapmıyoruz kimsenin bu konuda maddi bi mesuliyeti yok.

Ben kimseyi savunmuyorum, sadece olayları anlamaya çalışıyorum.

Demişsiniz ya “demek ki bütçesi ona yetmiş” diye. Mesela bu konu sahibinin anlattığı. Sizin yorumunuz. Ama lohusa kadın böyle yorumlamamış demek. Sonuçta gram altınla çeyrek arasında 150₺ civarı fark var. 150’yi verememiş mi demiş olabilir (ihtimalleri hesaplıyorum, kimseyi savunmadığımı tekrarlamak isterim).

Mecburiyetten alınan, zorlama olduğu belli olan hediyeler beni açıkçası mutlu etmiyor. 2 zıbın, 1 patiği annenizin sizi hayatında 2-3 kere görmüş komşusu getirebilir ama görümceniz getirse siz de bozulursunuz.

Sonuçta hamilelik bir süreç, yağmur yağar gibi bir gecede gökten yağmıyor bebek. Hazırlık yapılabilir. 150₺’lik bir fark var sadece.

Haaaa bu arada konu sahibinin nişanına gelememiş olabilir ama gelmese de evine geldiğinde “yaaa hayatben’cim kusura bakma biliyorsun durumu gelemedik ama hediyen de burada” deyip o da altınını takmalı idi.

Biz eşimin en yakın arkadaşına çocuğu olunca çeyrek altın taktık. düğünümde takılan takılarımdan alıp taktım... onlar benim kızıma babygrumi oyuncak getirdi küçük ufak birşey diş kaşımaya yardımcı. :skandal: karşılık beklediğimizden değil ama görünce şaşırmadıkta değil hani :confused: oyuncağın ismini de çeyrek koyduk. kızımda sevdi sürekli elinde dişlerini kaşıyıp duruyor :KK70: birde sizin en yakın arkadaşınızve davranış şekline bak ne kadar kaba saba bir insanmış o öyle. boşverin böyle küçük hesapların peşine düşenle dost olunmaz zaten. görüşmeyin daha iyi kafanız rahat eder.

Ben onu demek istemedim. Nişanda gelen diğer davetliler size hiç çeyrek takmadı mı? Nişanda size takı takılmadı mı (arkadaşınız değil, başkaları tarafından). Yani elinizde hazırda hiç çeyrek yok muydu? Bunu demek istedim.

Bir de o aldım dediğiniz eksiği neydi ve ne kadardı? Yazmamışsınız
nişanmda takılan 2 çeyrek vardı. ama benm daha önceden 2 tanede gr altınım vardı. nişanda bana takılanlardan takmak istemedim .. benden istediği hediye 170TL lik"alt degıstrme yatagı" + 35 TL ' de kılıfı vardı. (Böylede söylemek garip oldu)
yani kısacası gr altın+170TL +35 TL hediyeliğim oldu kendisine :/

Ben kimseyi savunmuyorum, sadece olayları anlamaya çalışıyorum.

Demişsiniz ya “demek ki bütçesi ona yetmiş” diye. Mesela bu konu sahibinin anlattığı. Sizin yorumunuz. Ama lohusa kadın böyle yorumlamamış demek. Sonuçta gram altınla çeyrek arasında 150₺ civarı fark var. 150’yi verememiş mi demiş olabilir (ihtimalleri hesaplıyorum, kimseyi savunmadığımı tekrarlamak isterim).

Mecburiyetten alınan, zorlama olduğu belli olan hediyeler beni açıkçası mutlu etmiyor. 2 zıbın, 1 patiği annenizin sizi hayatında 2-3 kere görmüş komşusu getirebilir ama görümceniz getirse siz de bozulursunuz.

Sonuçta hamilelik bir süreç, yağmur yağar gibi bir gecede gökten yağmıyor bebek. Hazırlık yapılabilir. 150₺’lik bir fark var sadece.

Haaaa bu arada konu sahibinin nişanına gelememiş olabilir ama gelmese de evine geldiğinde “yaaa hayatben’cim kusura bakma biliyorsun durumu gelemedik ama hediyen de burada” deyip o da altınını takmalı idi.
savunduğunuzu söylemiyorum ama hala fikirlerinizi doğru bulmuyorum. Kendisin hediye gelen kişi zaten o hediye hakkında yorum da yapmamalı. Bu hayat görüşüyle ilgili bişey. Ben kendi düğünümde bana çöp takmamış insanlara (video bile izlemedim bunu ben ona hediye alırken çevremdekiler söyledi) bilezik takmış bi insanım. O yüzden herkesin içinden gelen ve maddi durumuna göre bişey yaptığını veya yapamadığını düşünenlerdenim. Kimseyi de değil evimden kovmak, içten içe gönül bile koymadım bu konularda. O yüzden 150 nin 200 ün planını da kimse adına kafamda kurmam. Kuranı da sevmem. Öyle insanları da hayatımdan defederim gider.

Arkadaşınız niye böyle davrandı bilmiyorum ama bence 15 yıllık bir samimiyet varmis aranızda, biraz zaman tanıyıp; bu konuyu konuşabilirsiniz.
Bir de lohusalij abartılıyor diyenler olmuş ama lohusalık "gerçek" bunun yüzünden canına kıyan anneler var.

Sizden istediği eksik neydi ki? Yani tutarı ne kadar birşey?

Az buz değil, 15 senelik arkadaşlık.

Size nişanda çeyrek takılmıştır. Onlardan birini takmanızı beklemiş olabilir. Gerçekten size bir şey takılmadı mı nişanınızda?

Çok yakın arkadaşım sizin gibi yapsa ben de bozulurdum.

Ama onun tavrının doğru olduğu anlamına gelmiyor. İnsan bozulabilir ama o terbiyesizlik etmiş. Büyük ihtimalle sizi gözden çıkardı. Başka türlü böyle davranılmaz.
Neye bozulurdunuz?

Belli ki farklı bir durum var yani kendi üzerinize boşuna alinmissinizdir. Eşi bişey demiştir bişey yapmıştır vs. Her şeyi kisisellestirmeyin neticede lohusa şuan alıngan oluyor diyolar ya. Açıkçası nisanlinizla gelmenize bile bozulmuş olabilir neticede yenj doğum yapmış biri rahat edememiştir dkkisleri ağrıyordur. Sorunu kendinizde ya da aldiklarinizda aramayın derim. Doğumdan sonra kendine yetecek derdi vardır uykusuzluk da cabası
Kadın açık açık konu sahibine söylemiş. Tavır yapmış resmen gidin demiş. Daha kisisellestirilmeyecek yönü mü kalmış Allah aşkına?

Hosgeldiniz güle güle arka arkaya söylenince ne kaba.. Bebeği emzirmeye geçiyorum biraz uzun emiyor siz giderken ugurlayamazsam kusura bakmayın dese haydi bir nebze...
direk bebeği emzireceğim hgdinz guke gule dedi arka arkaya ben ondan snra ne oluyo ya ne derdın var ise söyle bu nasıl tavırdır dedim cvp vermeden arkasnı dönüp gitti snra kalktık zaten

Habersiz mi gittiniz ?acaba müsait değildi de ev vs. siz gelince sıkıldı böyle saçma bi tepki mi verdi diye düşündüm hediyeyi az bulduğunu düşünmüyorum çünkü öncesinde konuşmuşsunuz başka bişi var bence

Habersiz mi gittiniz ?acaba müsait değildi de ev vs. siz gelince sıkıldı böyle saçma bi tepki mi verdi diye düşündüm hediyeyi az bulduğunu düşünmüyorum çünkü öncesinde konuşmuşsunuz başka bişi var bence
hayır kendi davet etti .. Nişanm vardı kendisi söyledi 1 hafta sonra gelin dedi hem toparlanmş olurum hem oturur sohbet ederiz dedi. nişanlmla gelirim dedim onnla tabi artık nişanln dedi :/ anlam veremedim cidden..

Back
X