Nerede yanlış yapıyorum ?

mutedeyyin

Allah Var, Dert Yok..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.011
20
158
Merhaba kızlar...
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum..Buraya bunu yazmak için çok düşündüm.Çünkü tanıdıklarım falan var sitede,utandım aslında...
Ama bi akıla ihtiyacım olduğu için yazmaya karar verdim...

Eşimle 6-7 aydır sorunlarımız var.
2 ay öncesine kadar evi terkettim.Çok sorunlarımız oldu,detayına girmek istemiyorum.
Bababmın evine gittim,yalvar yakar,ağlaya ağla,bana geri dönmemi,bensiz yapamayacagını,oğlumuzu düşünmemi söyledi.
Çok yalvardı,10-15 gün boyunca hiç durmadan yalvardı eve dönmem için...

Evime döndüm ama bazı şartlar sunarak...
Onunla,bir daha eski defterleri açmayacagımıza söz verdik ve konu kapandı....
Taa ki,dün görümceme gidenen kadar...

Onlarda biliyorlardı durumumuzu ve çok sasırmışlardı.
Çünkü herkes bizi örnek bir çift olarak görüyordu.Bende ufak tefekte olsa,huzurum bozulmasın diye herşeye susmustum.
Bu arada 4 yıllık evliyim,3 yasında bir oglum var...

Dün görümcemlere gittik,konu acıldı ve konusmaya basladık.
Ben," önceki konuları açtıgını ve bu süre içinde hep benim hatalarımı gördüğünü,kendisinin hiç hatası yokmuş gibi davrandıgını" söyledim. Eşim,ailesine cok parar verir,her isteyene YOK demez. Bu yüzden sıkıntılarımız cok oldu.
Bende her seferinde " başkaları için benim ihtiyaçlarımı erteleme,üzme. biz anlastıktan sonra gerisi önemli degil" diyordum.
Normalde bir dedigimi 2 etmez ama bu konuda cok dertliyim...
"Benim görüşlerimi almıyor,dinlemiyor.Bizi aile yerine koymuyor.Vrasa yoksa sizin para dertleriniz" diyerek,görümceme dert yandım.Oda eşime " öyle yapma,aranız bozulursa kimsenin faydası olmaz " dedi.
Eşim ne dese begenirsiniz " o beni dinleyecek,ben onu istersem dinlerim !"
O kadar kırıldım ve üzüldüm ki...
" o zaman neden geldin,yalvardın,yakardın, beni eve cagırdın" dedim..
"Aslında gelmeyecektim ama birisi hatır koydu " dedi.
Üzüntüm bir kat daha arttı. O an orayı terk etmek istedim.Saatlerce agladım...
Görümcede, " saçmalama , aptal aptal konusup can sıkma" falan dedi...

VELHASIL,eşim bana verdigi sözlerden sadece bir tanesini yerine getirdi...
Ben ona saygıda kusur etmezken, onun verdigi sözlerin süreç işi oldugunu, ben iyi olursam o şekilde tutacagını söyledi..
" Ben her zaman ne zaman iyi olacagını,sözünde ne zaman duracagını mı bekleyecegim ? dedim.

Normalde, bana evde sürekli sevgisini belli eder.Ama dün,neden öyle davrandıgını bilmiyorum.Hiç kendini suçlu görmedi.
Hep beni suçladı.Şu an ona karşı yatıştırmaya çalıştıgım nefretim, yine hat safhada...

1-2 yerden çalısma imkanım var.Onları ayarlamaya calısıyorum.Ama iyi bir para vermiyorlar.
Bende en azından bi kaç saat evde olmayayım,kafamı dagıtayım diye düşünüyorum...
Bu süre içinde, babam beni destekledigi için,su an annemlerede gidip gelmiyor.
Bundan sonra mecburi olmadıkça bende onun ailesine gitmemeyi düşünüyorum.
Ama işler daha cıgrından çıkar diyede düşünmüyor degilim...

Öyle birşey yapmalıyımki,onu bu söylediklerine pişman etmeliyim ama ne?

İçimden bir ses " boşver,eşin normalde iyi biri.huzurunu kacırma" diyor.
Diğer bir ses de" onu hiç dinleme,kafana göre takıl,ona baglı kalma " diyor.

ÇOk kararsız bir durumdayım, ve çok kırgınım....

Son düzenleme:
Ben tcrübeli değilim böyle konularda. Şunu söylemek istiyorum sadece; eşiniz çok saygısız davranmış. Böyle bir fikri varsa yalnızken konuşulmalıydı 3. sahısların yanında değil.. Rencide edici bir durum. Belkide oda size kırgın ve ailesinden destek alma ihtiyacı duymuş olabilir o an. Yine de yanlış bi davranış, ne yaşanırsa yaşansın sizi insanların yanında utandırmaya hakkı olmamalı.

Ailesi ona kzııyor zaten.Onlardan bu konuda yüz bulamadı.
Ama insan bir düşünür,bunu söylersem laf nereye gider,eşim kırılır mı diye..
Karşıklı kırıldık,ve unutmadık hiçbirşeyi..
ben üzerini kapatalım dedikçe,o eşiyor.

Son düzenleme:
Demekki konuşulmayan yarım kalmış bişeyler var eşinizin içinde. Olaydan sonra konuşmayı denediniz mi ? Neden böyle yaptın gibisinden

o seni düşünmesin ailene gitmesin takmasın... sen onu düşün ailesine git kesin çözüm zaten

zaten asıl problem olarak ben sizin tavizlerinizi görüyorum

Esiniz tamamen sizin ona bagimli olmanizi istiyor gibi geldi. Aileniz tabi ki kararinizin arkasinda duracak, buna bozulmasi anlamsiz. Onun istedigi sanirim kocana don ne yaparsa yapsin katlan demeleriydi. Bence de bir is bulup calisin, az maasi da olsa ona bagimli olmadiginizi iyice anlasin. Ne demek o beni dinleyecek ben onu istersem dinlerim. Eger o boyle yaparsa siz de onu isterseniz dinleyeceginizi belirtin. Onun ailesinin de size destek olmasi iyi.

Demekki konuşulmayan yarım kalmış bişeyler var eşinizin içinde. Olaydan sonra konuşmayı denediniz mi ? Neden böyle yaptın gibisinden
Hayır,konusmadık..
Dün gece oldu bu olay,eve geldim ve yattım.
Konusmakta istemiyorum...
o seni düşünmesin ailene gitmesin takmasın... sen onu düşün ailesine git kesin çözüm zaten

zaten asıl problem olarak ben sizin tavizlerinizi görüyorum
Şu ana kadar, " bana evde iyi davranıyor,bend eona iyi davranayım,belki düzelir" psikolojisindeydim.
Şimdi, " o benim ailemi kaale almıyorsa,bende almayacagım" diyorum.
oda " bana istersen gelmeyebilirsin,bu yüzden sana kızmam" dedi..

evet onu istiyor zaten. bugüne kadar görev almamaı isteyen adam,su saatten sonra çalısmamı istmeiyor.
bende bir işi girmeliyim diye düşünüyorum.yoks aartık dayanamayacagım bu gidişata...

siz sorunlarınızın ustunu örtürtmüşsünüz çözmemişsiniz arkadasım.
sorunlarınızı çözün önce. uzlaşın.

3. bir şahsın yanında artistlik yapması çok da anormal değil. doğru değil yaptıgı ama erkekler özellikle aılelrının yanında ipler bende, ailenın reısı benım msjı vermeye bayılıyorlar nıyeyse...

sorunlarınızı bılmıyorum yorum yazamıcam o yuzden. para konusunu zaten gorumcenızın yanında dıllendırmıssınız o da aklı selim bir insansa bır daha boyle bır sorununuz olmaz inşaAllah

sorunlarımızı çözmüştük sanıyordum..çünkü bana bir takım sözler vermişti ama eve döndüğümde bunlardan sadece bir tanesini yerine getirdi..

para konusunda,gelene git demiyor eşim.. o yüzdende herkes geliyor.
eşime " verme ,etme " diyip duruyor ailesi ama o ısrarla verecegini söylüyor...

Son düzenleme:
konuşmamakla hata etmişsin...
eski defterleri kapatmak yerine açıp hepsini konuşup anlaştıktan sonra kapatsaydınız daha iyi olurdu sizin için...

eşinizi en iyi siz tanırsınız 3. kişinin yanında ne kadar kardeşide olsa kendine korumaya geçmiş hemen mesela benimkide öyledir ( daha nişanlıyız gerçide ) normalde gözümün içine bakan adam 3. kişinin yanında bi başka oluyo bende bazı konuları sadece yanlızken konuşuyorum,, saçma bir erkeklik psikolojisi sanırım. tabiki kafana göre takılman hoş olmaz ama ailesine zorunlu olmadığı durumlar gitmemek de iyi fikir değil eğer ki ailesiyle bir problemin yoksa böyle bir şeyde yapma derim yoksa iş inata biner ve senin ailşen benim ailem tartışmaları olayı çıkmaza sürükler gibime geldi.... senin ailene karşıda zamanla yumuşuycaktır büyük ihtimal özellikle senin iyi niyetini gördükçe umarım orta yol bulunur ve sorunlarınızı çözersiniz...

konuşmamakla hata etmişsin...
eski defterleri kapatmak yerine açıp hepsini konuşup anlaştıktan sonra kapatsaydınız daha iyi olurdu sizin için...

önceki konular konusmustuk ve anlasmıstık ama eşim sözlerinde durmuyor...

konusmadım,dedigim dünkü konuydu. daha fırsat olmadı,yatıyor çünkü...

kızkardeşinin yanında artistlik yapmaya çalışmış aklınca. benim borum öter demeye getirmiş klasik erkek davranışı. sorunlarınızı ne kadar yakın olsanız da başkalarının yanında konuşmamaya çalışın bence. görümcen de esaslı kadınmış bu arada

susmayın herseyi konuşun temizlemeden huzuru bulamazsın
diğer takıldığım noktaysa biri gönül koyduda geldim sana yalvardım geri dön die ne demek ya
ne kadar onur kırıcı bi laf bu hemde başkalarının yanında ?

Konusmayacaktım.Çünkü son olanlardan sonra sorunlarımı kimseye anlatmama karar almıstım.ama orada bazı davranısları,istem dışı olarak beni sıkıntıya soktu.görümcem konuyu acıncada hemen aglamaya basladım zaten...

eşimde normalde bana cok cok iyi davranır.haddinden fazla...
ama sadece kendi ailesinin,böyle dengesizlikle yapıyor.

bende hep iyi olayım,zamanla iyi olur belki diye düşündügümden hep alttan aldım.
onun hemen aileme karsı yumusamasını beklemiyorum,daha 2 ay gecti bu olayların üstünden...

hiçbir yerde böyle bir davranıs yapmadıgı için, cok zoruma gitti...

haklısın... ama oldu işte.. patladım bir anda..

bende zaten dünden beri o lafı düşünüp düşünüp aglıyorum...
Bunu söylediginde " yani bizim aramızda sevgi yok,bir hatır içinmi srüyor bu ilişki " dedim.
Kem küm etti,cevap vermedi.
Çünkü biliyor " evet " deseydi , o anda bitirecektim.
Beni sevdigini biliyorum ama o hareketi ben hak etmemiştim...

Eşim uyanınca,onunla ne konusacagımı da bilmyorum...
Ben cok fevri davranan biriyim..
Onunla sakin konusmam lazım ama bir lafıyla agzıma geleni söylemekten korkuyorum...

Öyle birşey yaşamalı ki,bunu bir daha yapmamalı...

çoğu erkek böyle canım başkalarının yanında artistlik yapmayı seviyorlar senin kocanda ablasının yanında evde benim sözüm geçer demek istemiş ama abartmış.kırılmakta kızmakta haklısın kim olsa yerinde kızardısorunlarınızı yazmamışsın ama bu son söyledikleri sözlerin hesabını sakince konuşarak eşine sor ne demek istiyor ne yapmaya çalışıyor anla ama mümkün mertebe iyilikle konuş tartışma canım.umarım sorunlarınızı çözersiniz bu arada eşinin ailesi ile bir sorunun yoksa faturayı onlara kesme sen onlarla iyi olmaya devam et belki eşinde senin ailene karşı zamanla yumuşar

Yanlış anlamayın beni lütfen ama, görümcenize sizin para dertleriniz yüzünden kavga ediyoruz demişsiniz sanırım? Yoksa ben mi yanlış algıladım? Eğer dediyseniz bunu onun yüzüne nasıl dediniz?

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın beni lütfen ama, görümcenize sizin para dertleriniz yüzünden kavga ediyoruz demişsiniz sanırım? Yoksa ben mi yanlış algıladım? Eğer dediyseniz bunu onun yüzüne nasıl dediniz?

bende öyle anladım

eğer ki öyleyse eşin o lafına karşı seninde canını acıtmak istemiş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…