nereden başlasam ki bu evlilik sürer mi bir yardım bayanlar

Çok kötü bi durum yaa ortak hobiniz yokmus tanısma zamanında da böyle miydi eşiniz?

tanıştığımızda ikimizde iki aşık o beni mektuplara mesajlara aşk dolu sözlere boğuyor ben o kadar mantıklı olmakla övünürken aşka kapıldım görmedim hiç gerçek yüzünü. eh işte sinema bir iki sohbet yetiyo o zamanlar tabii birde çok aceleciydik biz 6 ay sonra nişanlandık 6 ay sonra da düğün oldu. tam tanıyamadık birbirimizi aşıktık dediğim gibi aşkın gözü kör. şimdi herşey farklı

o ailesi gibi ataerkil daha taşra hayatı istiyor yemekleri yerde yemek gibi mesela. ben daha modern şeylere hevesliyim beraber dans dersi almak gibi mesela sonuç hep onun isteklerine boyun eğdim taviz verdim ve bu hale geldik işte. ben mutsuz o mutsuz ama ne varsa birbirimizden vazgeçip ayrılamıyoruz çok konuştuk aslında bu konuyu da sevgi tam bitmedi ondan mı yalnız kalma korkusu mu aile baskısı mı bilemedim ki neden kopamadık sürünüyoruz beraberce

Canım nişan gibi evlilik yolunda bi karar alıyosan bence nişan öncesinde ailesinin evine gitmeliydin onları yakından tanımalıydın ve bütün bunları daha önce görmüş olurdun. Bence önemli şeyler bunlar insan evleneceği insanın yaşadıgı yeri ailesini merak etmez mi hiç. Nişandan sonra gittiğinde farketmişsin şok olmuşsun. Bazı şeyleri bilerek evlendin o zaman canım yapılacak bişey yok burda onların yaşantısıda o şekilde demekki öyle kabul etmek lazım. Benimde eşimin ailesiyle farklılıklar var sendeki kadar olmasada var ama ben evlenmeden önce iyice tanıdım gördüm ve öylede kabul ettim canım. Hem ailesi hemde eşinle ilgili çözülmeyecek sorunların var ise o zaman karar sana kalıyor bu durumda.

sanırım bu evlilik yürümez.... kendını boşuna hırpalama.. eşşeğe altın semer taksan yıne eşşek.....

sen ne iş yapıyorsun eşin ne iş yapıyor nasıl biri ilişkiniz cinsellik dışında nasıl ailesiyle ilişkin nasıl çok mu sessiz kalıyorsun içine mi atıyorsun acaba eşinin ailesiyle ilişkisi nasıl pasif midir baskınmıdır ne bileyim biraz daha dataylı anlatırsan daha iyi yorum yapabiliriz sanırım.

Eşin sonuçta o ailede yetişmiş orda almış oldugu bir kültür var o yerde yemeyi sever sen masada seversin vs. Birbirinizi tanımadan acele evlilik yapmışsınız keşke biraz tanıyıp öyle evlenmeyi düşünseydiniz çünkü evlilik çok farklı bişey benim eşimle ortak zevklerimiz çogunlukda olmasına ragmen yeri geliyor bizde bile çatışma oluyor. Bence kimse acele ve tanımadan evlilik yapmasın sonuçları hüsran oluyor.

keşke benim eşimde destek çıksa annesi yüzünden kaçkere ağlattı beni. annesi etek giymemi istiyor diye nişanda hiç beğenmediğim bir etekli takım aldırmıştı zorla gıcık.

ayyy işte ozaman zor oluyor zaten kayınvalidem diğer eltimleri zorla kapatmış sizi gezdirmem yanımda diye bana kapan diye lafını bile etmiyor başkalarına oje sürmeyin günah diye fetvalar veriyor bana tek kelime etmedi,gelinliğim straplezdi anammm bunun kolunda birşey yokmu dedi çok açık dedi eşim annee susss dedi ondan ben şanşlıyım sanırım allah nazarlardan saklasım eşimi

bizdeki problem aşık olup fazla düşünmeden evlenmek oldu aslında ailesini falan tahmin ermeliydim ama artık geçmişi düşünmek için çok geç
çok mantıklı çok akıllı sanırdım kendimi gördüm günü mü asla evlenmem diyeceğim bir aile ve insanla evlendim.
ailesi ile sorunları eskisi kadar takmıyorum zaten bir keresinde çok ayıp ettim kabul ama patladım onlara düğünde nişanda neler çektiğimi beni ne kadar bumalttıklarını falan ayrılırım başlarım bu evliliğe dedim o günden sonra bana karşı daha temkinli insanlar oldular eskiden pantalon giymeme falan karışırdı annesi neymiş etek giyeceknişim artık ağzını açmıyo ama bu sefer de oğlu karışıyor onlara giderken etek giyecek mişim her misafirlik öncesi aynı kavgalar. ya bunları biri bana anlatsa ne olcak giy gönülleri olsun derdim ama insanın başına gelince öyle olmuyor bu kadar baskıya dayanamıyorsun
evlendiğimiz geceden başladı kavga zaten o gece neymiş onların evde kalacakmışız ben bu konuyu taaa çıkarken söylemiştim ilk gece annenlerde falan kalmamı istemezsin değil mi diye cevabı aktarıyorum yok hayatım ben hiç o kadar görgüsüzmüyüm bu bir mektupta yazılı hala okur okur ağlarım. ama ne oldu düğün vakti gelince bizimki ana babasını üzmedi beni üzmeyi tercih etti ve ben ilk gecemi onların evde ve anne babasının yatağında geçirdim ya hangi devirdeyiz anlamadımki.
ama ben hakettim kabul o kadar aşık salak olunca herşeye hı hı bu seviyeye gelirsin tabii
arkadaşlar burada o kadar yalnızım ki konuşacak bir arkadaşım bile yok hepsi çok uzakta ancak telefonla görüşüyorum benim amacım biraz da içimi dökmek çok doluyum çok bunaldım cevaplarınızı okumak bile bir destek oluyor aileme hiç anlatmıyorum sorunları zaten tahmin de ediyorlar ne yapsınlar ki

canım ama nekadar flört edersen et hiç tanıyamazsın çevremde var 10 yıllık flört edip 3ayda boşanan zaman kavramı diye birşey yok bir insanı tanımakta aynı eve girmeden anlayamazsın bu bir gerçek ama şöyle olabilir biz genelde gelenek görenek olarak gelin adayın nişandan önce ve hatta nişandan sonra erkek evine gidip gelinmesi pek hoş karşılanmaz alın bakın sonra toplum baskısı yüzünden nişan bir tanıma dönemidir buna bile fırsat vermiyoruz ben şahsen erkek kardeşimin daha yüzük takmadan bize bir çay kahve içmeye gelemsini isterim çünkü görsün bilsin nasıl bir yaşam tarzımızın olduğunu heee düğünden sonra sorun olursa biliyordun bacım kabul ettin denir.
ben mesala farklı şehire evlendim hatta iş nedeniyle evlenmeden 2 ay önce yerleştim ev tutuldu annemle ilk oraya yerleştik bu süreçte annemle birlikte kaldık tabi ben ozaman nişanlıyım eşimin aileisyle gidip geldik çokkk farklılıklar vardı hatta annem at nişanı geri dönelim bile dedi bende aileye daha önceden girdiğim için neyin ne olduğunu anladım baştan tavrımı koydum ama az önceki yorumlarımda da yazdım eşim bana çok destek ve arkamda bunu bildiğim ve güvendiğim için razı oldum çok şükür daha bir pişmanlığım olmadı

inanamıyorum yaaa hangi devirdeyiz gerçekten ne münasebet ailesinin yatağına ilk gecenizde... tövbe tövbe
kocan da baya bi eşekmiş kusura bakma nolur çok kızdım sen nerelisin bu arada

bende memurum eşimde ayrıntıya girmeyeyim ama ben ondan daha üst bir mevkiideyim kurumlar farklı ama benim maaşım yüzde elli kadar fazla ondan yani para kazanan benim ama evde sürünen de benim.
ailesi ile ilişkim ilk taıştığımız andan beri kötü. herşeyime karıştılar giyimime çalışmama kendi ailemi görmeye gitmeme kadar. ilk başlarda yeni evliyken nerede ise hergün arardı annesi ve herşeye maydanoz şunu yap şöyle yap beni niye aramıyorsun oğluna kaçkere şikayet etmiş beni aramıyor diye. babası koskoca adam aramamama küserdi aramadım dediğimde haftada bir zorlayarak kendimi arardım hani. ya ben ne konuşacaksam onlarla kendi ailemle bile anca o kadar görüşüyorum başta ailesine karşı hep saygılı her söylenene uyduğum için bu hale geldi zaten ama ailesi ile bir kez yüksek sesle konuşmam yetti artık bulaşmıyorlar bana. aramıyorumda zaten sadece zorunlu bayram ziyareti falan işte işkence oluyo ya kadın yattığımız çarşafı yıkamıyor ne söyleyeyim yanımda çarşaf bile götürdüm yatamıyorum uyuyamıyorum evlerinde. ağzında kaşığı temizleyip uzatan bir insan kullanmam için ne diyeyim. çok farklı bana göre. evlendik ilk bayramda kalmaya gittik gece bir yere misafirlikteydik geç geldik yatmışlar tabii biz normalde odada yatıyorduk ama bize o gece kendi yataklarını munasip görmüşler bir de sabah diyor ki ama çarşafı değiştirdim. peki yastık kılıfı ne olacak kendi üzerlerine örtündükleri yorganı vermişler ya o gece hiç uyumadım kendi evim değil ki başka birşey bulup örtünsem...

benim ki biraz uyuz ve umursamaz olduğu için aman annesi üzülmesin diye...
gelinliği almaya anne babası ile gittim omuzu açık diye bir de şal geçirdiler üstelik düğünüm zaten korku filmi gibiydi hangi genç kız gelinlik almaya kayınvalide ile gider ki

inanamıyorum yaaa hangi devirdeyiz gerçekten ne münasebet ailesinin yatağına ilk gecenizde... tövbe tövbe
kocan da baya bi eşekmiş kusura bakma nolur çok kızdım sen nerelisin bu arada

ya evlenmeden ben böyle şeyler yapmam diyen adam evlenince tam konyalı çıktı. konyalı eşimde bende. zaten konya böyle görgüsüzlükleri ile ünlüdür ah ah üniversite de konyalı görünce kaçardım asla bir konyalı ile evlenmem derdim büyük konuşma demişler...
benim ailem de konyalı gençliğimde pantolon mevzusundan babamdan da çok çektim ama kendi ailemi biraz yola getirdim yıllarca uğraşa uğraşa şimdi birde onunkilerle uğraşamam

acaba tayin yaptırsan kendi memleketine mümkün mü. ne kadar uzak olursanız o kadar rahat edersin. bu şartlarda kafayı yersin. kendi kaşığını sna nasıl kulln diye verebiliyor yorgan çarşaf falan çok haklısın içim kaldırmaz benim de. seviyorsa seni eşin de gelir arkandan. kendi düzeninizi kurarsın. yoksa yürümez böyle. sana da yazık yahu. bi ömür böyle geçer mi

canım kendi yataklarını vermeleri belki daha rahat etmeniz içindir..

yastık kılıfınıda değiştirmeyi unutmuş olabilir,sende çarşafı yastığın üstüne çekebilirdin..

valla en fazla bu kadar empati yapabiliyorum...
kaşığı yalayıp uzatmalarına ise mantıklı bir yorum yapamadım:)

keşke tüm bunlara rağmen eşiniz size destek olabilseydi...sanırım bukadar üzülmezdiniz..

Allah yardımcınız olsun..

Tabiki orası öyle kaç sene tanırsan tanı ben eşimi 10 yıldır tanıyorum ama buna ragmen sonradan farklı huyları çıkıyor insanın. Ama önceden tanımanın yinede avantajları oldugunu düşünüyorum konu sahibi arkadaşımız önceden ailesini tanımış olsaydı şimdi bu kadar şoka ugramazdı en azından.

kocan değişebilecek yapıda mı. insan neyse odur gerçi ben kimsenin değişeceğine inanmam. alışkanlıklardan kurtulmak çok zordur. ama sen daha iyi tanırsın.
aileden uzak olursa değişir diyebiliyorsan kaçın gidin başka bir yere. değilse kendini harcama derim ben. zararın neresinden dönersen kardır. zaman geçtkçe yaş ilerledikçe yeni hayat kurmak zorlaşır.

Canım yaşadıkların çok zor gerçekden, kendi yattıgı çarşafı yorganı vermesi, en igrencide kaşıgı agzına sokup vermesi falan hiç kabul edilir değil. Böylesinide hiç duymadım. Eşinle konuşup rahatsızlıgını dile getirmenden başka çaren yok. Farklı kültürlere sahip olmak çok zor gerçekden. Hani bazı şey vardır kabul edilir ortama uyayım dersin ama kaşıgı ağzına sokup verilmesinide kabul edilmez kimse kusura bakmasın yani

konyaya uzaktayım zaten yani bu sorunlar ancak kalmaya gidince çıkıyor böyle sitemli konuşuyorum ama doğruyu söylemek gerekisre kötü insanlar değil anne babası sadece çok farklılar evliliğimizin içinde olmak herşeye karışmak doğal onlar için. böyle gitme vakti yaklaşınca delleniyorum yoksa artık hatırımda bile değiller bazen onlara da üzülüyorum belkide istedikleri gibi bir gelin olsa onlar da mutlu olurdu. ama başkaları içinde kendimi ancak bu kadar yıpratırım daha fazla değil.

bir gün piknikteydik tabakta sarma var kayınvalidem sarmaları tencereden tabağa koyduğu çatalı aldı ağzına temizledi bana verdi al kızım kullan diye niyet belki kötü değilde ben annemin bile öyle verdiği kaşığı kullanmam ki. tabii ben de işi görgüsüzlüğe vurup yok ban elimle yerim dedim daldrıdım sarmalara elime.. eee ne hale geldim bazen gülüyorum kendime.

çarşaf olayı şöyle konya da böyledir zaten evde misafir çarşafı olur gelen misafir birr gece mi yattı yıkanmaz o kirlenmedi diye tekrar yeni gelene verilir. ama insan oğlu ve gelinine bir tane ayırmaz mı ya. benim annem ev çarşaf dolu olduğu halde bize gidip yeni almış ve bir gece de yatsak yıkar onu asla da başkasına kullandırmaz ben anlamıyorumki bu kadını. hala köyde yaşadığını sanıyor ve ta 12-13 yaşında konyaya taşınmış bu insan. ya bakıyorum konyanın halkına yok artık öyle eskisi gibi değil kardeşimin eşinin ailesine bakıyorum kadın misafir gelecek diye tıkır tıkır porselenleri diziyor, giyiniyor bakıyor kendine.
konyalı olan varsa anlar mesela evdeki misafirler su istese herkese aynı bardakla su tutulur tabii bunlar eskilerin adeti hala yapanlar var ama bana ters ters

herşey dile getirilmiyor arkadaşilar olmuyor ben bunları onun yüzüne söylesem alınacak gelin bizi beğenmiyor diyecek eşime söyledim 50 kere zaten o da alışkın gocunmuyorki. şimdi hem düğün var hem bayram eşimin kardeşi evleniyor bakalım neler yaşanacak

Valla canım bu çarşaf olayı ister konya olsun neresi olursa olsun yani misafire verilen çarşaf yastık neyse başkasına verilmez misafir gittikden sonra yıkanır ütülenir ancak o zaman başkasına verilebilir. Kimse kimsenin yastıgından yorganında yatmak zorunda değil. Temiz titiz bi ev hanımı kullanılmış yastıgı yorganı yıkamadan başka misafire vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…