ne demek seni çekici bulmuyorum ..ee neden evlenmiş o zaman ne amaçla..bi kadın için çok gurur kırıcı bi kelime bence..
ee evin içinde nasıl anlaşıyosunuz şakalaşmıyomusunuz mesela hiç gelecekle ilgili falan muhabbettemi olmuyo anlamadım..
madem anlattığın derecede bir görgüsüz aileye sahipsin
çatalını kaşığını yanına
ev terliklerini yanına al
çarşafını yanına al
havlunu yanına al
yani sana özel herşeyi yanına hem miden bulanmaz hemde gönlün rahat eder.
birde sen huylanmışssın ne yaparsan yap bu insanlar hep gözüne batacaklar.
sen kocandan da bu yüzden erkek olarak cinsel açıdan çekiniyorsundur.
böyle anaya böyle evlat hesabı
benim annemin bir lafı vardır.
DÜŞMÜŞSSÜN BİR B......., ODA MİS GİBİ KOKA
merak ettim sadece insanlar aynı tabaktan yemek yiyince neden görgüsüz ilan ediliyor hemen,benim cevremdede aynı tabaktan yemek yiyenler var,çokta iyi insanlar.ayrıca bende hem yer sofrasında yiyorum hemde aynı tabakta,insanların yaşayış tarzı için görgüsüz demek bence çok yanlış,peki o insanların gözünde sizin gibi düşünenler ve yaşayanlar nasıldır.kimseyi yaşam ve hayat tarzı için görgüsüz demeye hakkınız yok.kişi önce kendine bakmalı sonra konuşmalı,bu mesajı bu yaşam tarzını benimsemiş insanlara görgüsüz v.b şekillerde hakaret eden herkesedir[/QUOTE
Aynı tabakdan yemek yiyen kişi görgüsünü belli eder sonuçda hangi devirde yaşıyoruz ben doğru bulmuyorum yemek masada yenmeli herkezin tabağı çatalı kaşığı bardagı ayrı olmalı böyle şeylerin ortak kullanılması hoş değil, Benim midem almazz şahsen. Mutlaka evlerinde öyle yiyen insanlarda vardır tabiki ama görgü kuralları çerçevesinde ele alırsak hiç bağdaşmadığını görürüz.
merak ettim sadece insanlar aynı tabaktan yemek yiyince neden görgüsüz ilan ediliyor hemen,benim cevremdede aynı tabaktan yemek yiyenler var,çokta iyi insanlar.ayrıca bende hem yer sofrasında yiyorum hemde aynı tabakta,insanların yaşayış tarzı için görgüsüz demek bence çok yanlış,peki o insanların gözünde sizin gibi düşünenler ve yaşayanlar nasıldır.kimseyi yaşam ve hayat tarzı için görgüsüz demeye hakkınız yok.kişi önce kendine bakmalı sonra konuşmalı,bu mesajı bu yaşam tarzını benimsemiş insanlara görgüsüz v.b şekillerde hakaret eden herkesedir[/QUOTE
Aynı tabakdan yemek yiyen kişi görgüsünü belli eder sonuçda hangi devirde yaşıyoruz ben doğru bulmuyorum yemek masada yenmeli herkezin tabağı çatalı kaşığı bardagı ayrı olmalı böyle şeylerin ortak kullanılması hoş değil, Benim midem almazz şahsen. Mutlaka evlerinde öyle yiyen insanlarda vardır tabiki ama görgü kuralları çerçevesinde ele alırsak hiç bağdaşmadığını görürüz.
ayrı tabaktan yiyen görgülü aynı tabaktan yiyen görgüsüz öylemi,görgü kurallarına sizin gibi düşünenlerin harfi harfine uyduguna eminim,peki bu size o şekilde yaşayan insanlara görgüsüz deme hakkını verirmi,peki onların gözünde siz nasıl gözüküyorsunuzdur.
ayrı tabaktan yiyen görgülü aynı tabaktan yiyen görgüsüz öylemi,görgü kurallarına sizin gibi düşünenlerin harfi harfine uyduguna eminim,peki bu size o şekilde yaşayan insanlara görgüsüz deme hakkını verirmi,peki onların gözünde siz nasıl gözüküyorsunuzdur.
Canım öyle denk gelir aynı tabakdan yemek zorunda kalınır yenir ama istisnadır ama evde tabak kaşık vs. fazlaca varken neden aynı tabak kullanılıyor biri bana bunun mantıgını açıklasın??
Canım öyle denk gelir aynı tabakdan yemek zorunda kalınır yenir ama istisnadır ama evde tabak kaşık vs. fazlaca varken neden aynı tabak kullanılıyor biri bana bunun mantıgını açıklasın??
ben köylüyüm ve böyle yemek yemeyi seviyorum.cevremde aynı bizim gibi yer.bizler böyle seviyoruz diye görgüsüz denmesi çok yanlış,bırakın insanlar istedikleri gibi yiyip içip yaşasınlar,nasıl ben sizin yaşam tarzınız için görgüsüzlük demiyorsam sizinde bana demeye hakkı yok diye düşünüyorum. biz böyle mutluyuz bizi bozmayın
ben köylüyüm ve böyle yemek yemeyi seviyorum.cevremde aynı bizim gibi yer.bizler böyle seviyoruz diye görgüsüz denmesi çok yanlış,bırakın insanlar istedikleri gibi yiyip içip yaşasınlar,nasıl ben sizin yaşam tarzınız için görgüsüzlük demiyorsam sizinde bana demeye hakkı yok diye düşünüyorum. biz böyle mutluyuz bizi bozmayın
Siz köyde yaşıyorsunuz ama burası şehrin göbeği o şekilde yemek yenmesi burda normal karşılanmıyor. Evimde bol bol tabak çanak var hiç aynı tabakdan yiyemem. Bu yaşa kadar gördüğümüz görgü kuralları var sonuçta. Çok şükürki görgü bilen insanım.
Siz köyde yaşıyorsunuz ama burası şehrin göbeği o şekilde yemek yenmesi burda normal karşılanmıyor. Evimde bol bol tabak çanak var hiç aynı tabakdan yiyemem. Bu yaşa kadar gördüğümüz görgü kuralları var sonuçta. Çok şükürki görgü bilen insanım.[/QUOTgörgü bilen bir insansanız sizin gibi yaşamayan insanlara görgüsüz demeninde görgüsüzlük oldugunuda biliyorsunuz.herkes sizin gibi yaşamak zorunda deyil,diyer insanlarında yaşadıgı hayata saygı duyulması gerek,bizler böyle mutluysak sizin görgüsüz demeye hakkınız yok.herkesin istedigi gibi yaşamaya hakkı var
karşındaki kişinin/kişilerin ağzına soktuğu kaşığı daldırdığı yemekten yemek istememek gayet doğal. görgüsüzlük diyemem ama sağlık açısından bence yanlış.
Farklı yaşam tarzlarından ziyade ,sizin asıl probleminiz eşinizle mutlu olamamak....
medeniyetin tanımı yerde ya da masada yemek değildir bana göre ama aynı tabaktan yemek yada
içinizden gelmedİği halde, başkalarının çarşafıyla örtülü yatakda da yatmak zorunda değilsiniz...
ve bunu diretmeye de kimsenin hakkı yok...kişisel tercihlere saygı duymak medeniyetin bu noktada devreye girdiği yerdir...
benim de muhakkah hatalarım olmuştur,oluyordur demişsiniz,özeleştirinizi yapmışsınız
zira bu davranışınız önemli, bu forumda konu açıp da kendine toz kondurmayan o kadar sığ zihniyetler var ki...
eşinizin ailesi sizin için değişmek zorunda değil,herkesin kendine adapte ettiği bir yaşam tarzı vardır
fakat eşinizle ortak bir hayat kurduysanız ,kendisi sizin de rahat edeceğiniz ve mutlu olacağınız
bir evi ve yaşamı size sunmak zorundaydı....iki kişinin de kültüründen izler taşıyan bir yaşam alanı
evlilikte müştereklik kavramının en güzel göstergesi diye düşünüyorum..
eşinizin karakterinden ve huylarından şikayetçisiniz ve bu meziyetler bir insanı
oluşturan en önemli kıstaslar..bunların toleransı olmuyor yani eşiniz bu huylarını değiştirmediği müddetçe
sizin evliliğinizde umduğunuz ivmeyi yakalayacağınızdan umutsuzum üzgünüm ama olumlu düşünemiyorum..
insan evliliklerde birbirinin suyuna huyuna giderek o hayatı anlamlı ve de çoğu zaman çekilir hale getiriyor
malumunuz ama siz sürekli eşinize tahammül eden taraf olarak, yıpranmanız kaçınılmaz...
sizi çekici bulmadığını söyleyen bir insan ,sizi sadece çekici olup olmamanızla mı değerlendiriyor merak ettim...
erkeğin kabası ve düşüncesizi çekilmiyor diye çok sivri bir cümle kurmak istiyorum..çünkü gerçekten zor katlanmak
eşinizle açık açık bu durumu konuşmayı dahi başaramıyorsanız,eşinizle diyalog çabalarınıza karşılık alamıyorsanız,kendisi
değişmeyi ve gelişmeyi kabul etmiyorsa iletişiminiz aynı evde uyumaktan öteye geçmiyorsa
kendinize yeni bir hayat kurmaktan korkmamanızı tavsiye ederim bu evlilik sizi sürekli tüketmeye devam ederse...
maddi yönden kendi hayatnızı idame ettirecek güçtesiniz..
sizden son bir ricam meseleyi konyalı olmak minvaline çekmeyiniz lütfen konyalı değilim ama hiçbir
şehrimizin böyle etiketlenmesini doğru br davranış olarak bulmuyorum...
dilerim meselelerinizi sizi mutlu edecek şekilde çözersiniz
sevgiler....
Eşinin ailesinin yaşam tarzını kendine dert eden hanımları anlamıyorum..
Aynı tabaktan yemek dert ise, kendinize ayrı bir tabak doldurun, kim ne der ne düşünür düşünmeyin zaten zamanla alışıyorlar size. Yeterki gururlarını incitmeden zarif olun.Onlarda dert etmez zaten.
Yerde oturmak alışkanlıktır.Köyle alakası yok..Şuanda çok lüks evlerde şark köşeleri kuruluyor.Yerde oturmak daha rahat ve sağlıklıdır.Bizlere sözde modern yaşamın alışkanlıklarıyla ters gelebiliyor.
Oturdukları yerde yatıyorlar..Belki kolaylarına gidiyordur.
....
Eşinizle olan farklılıklar ise evet haklısınız sizi zorlar.Bakış açınız bile değişmiş eşinize karşı..
Siz kendi kafanızda bitirmişsiniz.Sadece eşiniz seviyor diyede yaşamak zor evliliği.
......
Neden ölçüp biçmeden evleniliyor anlamıyorum..Farklılıklar eğer kaldırılamayacaksa evlenilmesin, çünkü karşı tarafın zamanı da ölüyor.
canım bizde aynı tabaktan yiyiyoruz şimdiye kadar bu yüzden hiç hasta olmadık.tabiki bazılarına tuhaf gelebilir.ama bu yüzden o insanlara görgüsüz denmesi yanlış.konu sahibide kayınvalidesine durumunu acıklasa bence oda gelinine birşey demez.
Eşinin ailesinin yaşam tarzını kendine dert eden hanımları anlamıyorum..
Aynı tabaktan yemek dert ise, kendinize ayrı bir tabak doldurun, kim ne der ne düşünür düşünmeyin zaten zamanla alışıyorlar size. Yeterki gururlarını incitmeden zarif olun.Onlarda dert etmez zaten.
Yerde oturmak alışkanlıktır.Köyle alakası yok..Şuanda çok lüks evlerde şark köşeleri kuruluyor.Yerde oturmak daha rahat ve sağlıklıdır.Bizlere sözde modern yaşamın alışkanlıklarıyla ters gelebiliyor.
Oturdukları yerde yatıyorlar..Belki kolaylarına gidiyordur.
....
Eşinizle olan farklılıklar ise evet haklısınız sizi zorlar.Bakış açınız bile değişmiş eşinize karşı..
Siz kendi kafanızda bitirmişsiniz.Sadece eşiniz seviyor diyede yaşamak zor evliliği.
......
Neden ölçüp biçmeden evleniliyor anlamıyorum..Farklılıklar eğer kaldırılamayacaksa evlenilmesin, çünkü karşı tarafın zamanı da ölüyor.
Sofra düzeni ve görgü kurallarını bir araştırıp okumanızı öneririm.
ben onlarla ilgilenmiyorum ve halimden memnunum.bırakın insanlar istedigi gibi yaşasın.sizi neden rahatsız ediyor anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?