nereden başlasam ki bu evlilik sürer mi bir yardım bayanlar

evet çok kırıcı ama bunu kaçkez söyledi başkası böyle bir olay anlatsa aaa olur mu ne biçim eş öyle olmaz falan diye yorum yapardım ama başına gelince başka. yanlış anlaşılmasın çekici bulmama meselesini cinsellik açısından söylüyor belki de birlikte olmamak için bahanesi bu ne bileyim anlamadım. çok iyi değil hatta berbat cinsellik ilk yıllar haftada birkaçkez falan dı artık ayda bir hatta bazen iki ayda bire kadar düştük. belkide diğer sorunları körükleyen bu cinsellik meselesi. ikimizde istesekde olmuyor zevk alamıyoruz bir türlü.

merak ettim sadece insanlar aynı tabaktan yemek yiyince neden görgüsüz ilan ediliyor hemen,benim cevremdede aynı tabaktan yemek yiyenler var,çokta iyi insanlar.ayrıca bende hem yer sofrasında yiyorum hemde aynı tabakta,insanların yaşayış tarzı için görgüsüz demek bence çok yanlış,peki o insanların gözünde sizin gibi düşünenler ve yaşayanlar nasıldır.kimseyi yaşam ve hayat tarzı için görgüsüz demeye hakkınız yok.kişi önce kendine bakmalı sonra konuşmalı, bu mesajı bu yaşam tarzını benimsemiş insanlara görgüsüz v.b şekillerde hakaret eden herkesedir

Son düzenleme:
Farklı yaşam tarzlarından ziyade ,sizin asıl probleminiz eşinizle mutlu olamamak....

medeniyetin tanımı yerde ya da masada yemek değildir bana göre ama aynı tabaktan yemek yada
içinizden gelmedİği halde, başkalarının çarşafıyla örtülü yatakda da yatmak zorunda değilsiniz...
ve bunu diretmeye de kimsenin hakkı yok...kişisel tercihlere saygı duymak medeniyetin bu noktada devreye girdiği yerdir...

benim de muhakkah hatalarım olmuştur,oluyordur demişsiniz,özeleştirinizi yapmışsınız
zira bu davranışınız önemli, bu forumda konu açıp da kendine toz kondurmayan o kadar sığ zihniyetler var ki...

eşinizin ailesi sizin için değişmek zorunda değil,herkesin kendine adapte ettiği bir yaşam tarzı vardır
fakat eşinizle ortak bir hayat kurduysanız ,kendisi sizin de rahat edeceğiniz ve mutlu olacağınız
bir evi ve yaşamı size sunmak zorundaydı....iki kişinin de kültüründen izler taşıyan bir yaşam alanı
evlilikte müştereklik kavramının en güzel göstergesi diye düşünüyorum..

eşinizin karakterinden ve huylarından şikayetçisiniz ve bu meziyetler bir insanı
oluşturan en önemli kıstaslar..bunların toleransı olmuyor yani eşiniz bu huylarını değiştirmediği müddetçe
sizin evliliğinizde umduğunuz ivmeyi yakalayacağınızdan umutsuzum üzgünüm ama olumlu düşünemiyorum..

insan evliliklerde birbirinin suyuna huyuna giderek o hayatı anlamlı ve de çoğu zaman çekilir hale getiriyor
malumunuz ama siz sürekli eşinize tahammül eden taraf olarak, yıpranmanız kaçınılmaz...
sizi çekici bulmadığını söyleyen bir insan ,sizi sadece çekici olup olmamanızla mı değerlendiriyor merak ettim...

erkeğin kabası ve düşüncesizi çekilmiyor diye çok sivri bir cümle kurmak istiyorum..çünkü gerçekten zor katlanmak
eşinizle açık açık bu durumu konuşmayı dahi başaramıyorsanız,eşinizle diyalog çabalarınıza karşılık alamıyorsanız,kendisi
değişmeyi ve gelişmeyi kabul etmiyorsa iletişiminiz aynı evde uyumaktan öteye geçmiyorsa
kendinize yeni bir hayat kurmaktan korkmamanızı tavsiye ederim bu evlilik sizi sürekli tüketmeye devam ederse...

maddi yönden kendi hayatnızı idame ettirecek güçtesiniz..

sizden son bir ricam meseleyi konyalı olmak minvaline çekmeyiniz lütfen konyalı değilim ama hiçbir
şehrimizin böyle etiketlenmesini doğru br davranış olarak bulmuyorum...

dilerim meselelerinizi sizi mutlu edecek şekilde çözersiniz
sevgiler....

Son düzenleme:

Son düzenleme:
karşındaki kişinin/kişilerin ağzına soktuğu kaşığı daldırdığı yemekten yemek istememek gayet doğal. görgüsüzlük diyemem ama sağlık açısından bence yanlış.

Eşinin ailesinin yaşam tarzını kendine dert eden hanımları anlamıyorum..

Aynı tabaktan yemek dert ise, kendinize ayrı bir tabak doldurun, kim ne der ne düşünür düşünmeyin zaten zamanla alışıyorlar size. Yeterki gururlarını incitmeden zarif olun.Onlarda dert etmez zaten.

Yerde oturmak alışkanlıktır.Köyle alakası yok..Şuanda çok lüks evlerde şark köşeleri kuruluyor.Yerde oturmak daha rahat ve sağlıklıdır.Bizlere sözde modern yaşamın alışkanlıklarıyla ters gelebiliyor.

Oturdukları yerde yatıyorlar..Belki kolaylarına gidiyordur.

....

Eşinizle olan farklılıklar ise evet haklısınız sizi zorlar.Bakış açınız bile değişmiş eşinize karşı..

Siz kendi kafanızda bitirmişsiniz.Sadece eşiniz seviyor diyede yaşamak zor evliliği.

......

Neden ölçüp biçmeden evleniliyor anlamıyorum..Farklılıklar eğer kaldırılamayacaksa evlenilmesin, çünkü karşı tarafın zamanı da ölüyor.

Son düzenleme:
karşındaki kişinin/kişilerin ağzına soktuğu kaşığı daldırdığı yemekten yemek istememek gayet doğal. görgüsüzlük diyemem ama sağlık açısından bence yanlış.

canım bizde aynı tabaktan yiyiyoruz şimdiye kadar bu yüzden hiç hasta olmadık.tabiki bazılarına tuhaf gelebilir.ama bu yüzden o insanlara görgüsüz denmesi yanlış.konu sahibide kayınvalidesine durumunu acıklasa bence oda gelinine birşey demez.

ay konu hemen görgülü görgüsüz tartışmasına dönmüş. ben görgüsüz kelimesini kullandım mı hatırlamıyorum ama şöyle anlatayım
elbette herkes kendi kültürünü adetini istediği gibi yürütür benimde akrabalarım aynı tabaktan yer bende köye gittiğimde yada o tarz bir eve gittiğimde uymaya itina gösterir sulu yemekleri falan yemeyerek kendimce çözüm üretiri. zaten aynı kaptan yemek yenen bir evde ayrı kap istemeniz de sizi onların nazarında bizi beğenmiyor durumuna düşürüyor.
ama kayınvalidemler farklı kayınpederim müdür 30 yıllık falan memur ve 30-40 yıldır büyükşehirde oturuyorlar ev de maşallah herşey var son model koltuk takımları ahşap kesme mutfak köşe takımı lcd falan filan aama bunu kullanmak yerine oturma odasında eski süngeri incecik olmuş iki minder de oturuo gece de onun üstünde yatıyorlar ve üstüne örtü falan da serilmez. köşe de köy evlerinde olduğu gibi üst üste dizilmiş yorgan yastık falan. ve ev yeni yapıldı son model döşendi her yer dolaplı falan yani bunları ortalıkta bulundurmanın anlamı ne. benim ailemde kışın ev sobalı iken yerde yemek yer çünkü mutfak soğuk buna da birşey demeyeyim hadi ki kayınvalidemin evi kaloriferli tamam belki yerde yemeyi seviyorlar ama eve dışardan gelen biri oraya rahat oturabiliyor mu acaba. aynı tabağa katı yemekleri koy razıyım ama Allah aşkına arkadaşlar koca bir kase çorba gözünüzde canlandırın ben eşim annesi babası erkek kardeşi evde misafir var diyelim o herkes daldırıyor kaşığı ağzına alıyor sonra birde o kaseyi karıştırıp o kaşık tekrar ağıza.
tiksinmeyen olabilir ama ben annemden bile tiksinirim kusura kalmayın sağlık açısından ise birinin ağzında yara olsun yada grip falan olsun bulaşmayacak mı
ayrıca kan bağım bile olmayan insanlarla ağız salyası değiş tokuşu yapmak zorunda da değilim

cevap için çok teşekkürler. öncelikle şunu söyleyeyim konyalılar biraz farklıdır bende konyalı olduğum için şikayette bulunuyorum yoksa haklısınız hiçbir şehir halk yada zümre böyle yaftalanamaz. Ama konya genel olarak böyledir dindar bilinir alakası yok ahlak oldukça kötüdür dedem yaşında adamlar yolda sarkar. başınız açıkca ... sınızdır onlar için. üniversite kaç yıllık düşünün hala üni.kızlara kendini satıyor falan gibi aşağılayıca konuşur ve bakarlar. tabii hepsi böyle değil ama genel olarak madden gelişmiş manevi olarak çoook gerilerde kalmış bir şehir. benim akrabalarım bile babama ayol kızı niye okutuyorsun nasılsa evlenecek kocası baksın zaten evlenince çalışamaz gibi tanımlarda bulunmuştu. size konyayı saatlerce yererim çünkü çok incitti bu şehir beni. bir büyüğün sözü vardı "konya güzel şehirde içindeki insanları çıkararırısan yaşanır diye" aynen öyle kusura bakmasınlar geri kafalı insanlar okumuş cahiller para var ama ahlak terbiye görgü nerede kim bilir... ya şimdi konyalılar alınmayın bende konyalıyım böyle bu şehir okuyan falan varsa bilir iyisi yok mu elbet çok var ama ne yazık ki sepetteki bir elma bile tamamı çürütüyor işte...

ben buraya konuyu biraz eşimle ve ailesi ile ilgili sorunları paylaşıp dert yanmak belki farklı bir bakış açısı alıp çözüm üretmek için açmıştım ama konu saptıkça sapıyor..
veeee eşime gelelim halis mulis tam bir görgüsüz kaba konya erkeği. tamam her zaman değil ama çok kaba hareketleri var biraz sinirli olsa of of kırılmadık kalp bırakmaz özür diler mi asla... çünkü erkek haklıdır bu hareketleri aynı babamı hatırlatıyor ve bazen içim nefretle doluyor

canım o kültürde bir ailenin yanında ayrı tabak iste bakalım o zaman sen onları beğenmemiş burnu havada oluyorsun kendimi çok anlatmadım ama benim kayınpederim daha evlenmeden "bana güvenip evlenmeyin tek maaşla geçinmeye bakın hem senin çalışmana da izin vermeye biliriz" diyen bir adam kız isteme merasiminde "aslında ben oğluma ev hanımı çalışmayan bayan isterdim" diyen bir bey. kayınvalidemde "biz aslında öğretmenle evlensin evde çocuklarına baksın istiyorduk hatta bir kız vardı da oğlan kabul etmedi" diyen biri bunlar kız istemede oluyor düşünün.
ölçüp biçip evlenme işine gelince terazi burcuyum dünyanın en mantıklı en iyi arkadaşlarına öğüt veren insanıyımdır kendimce tabii. ama aşık olunca kör oluyor insan bunları göremiyor ayrıca eşim hiç öyle bir hava çizmemişti gayet modern eşine saygılı bir havadaydı ama ah aha aşıkken insan tutmayacağı sözler veriri miş sonraki açıklaması bu. nişanda ayrılmanın eşiğine gelmiştim ama ilk kez aşıktım ve toyluk işte sanıyorsun ki evlenince öyle bir mutluluğa boğulacaksın ki bunların hiçbiri gözüne görünmeyecek
aslında hala aynı toyluğum var kabul sevilmeyi o kadar istiyorum ki seviyo bani diye kendimi avutup resti çekemiyorum işte.

Sofra düzeni ve görgü kurallarını bir araştırıp okumanızı öneririm.

benim anlamadığım evlenmeden önce bunlara nasıl dikkat etmediniz sizin evlilik evden kaçış mı?oturup nelerrden konuştunuz ,çiçekten böcekten mi? bu saatten sonra ya onları olduğu gibi kabul edin yada eşinizden boşanın ! bazen gençleri anlamakta zorlanıyorum hep aşkın arkasına sığınıyorsunuz ,sonu hüsran .aşk şarkıları,aşk sözleri, gerçeklerden koptuğunuz için evlendikten sonra gözünüz açılıyor ama buda çok geç oluyor !

tek kelimeyle mükemmel anlatmışınız.başka ne denir

ben onlarla ilgilenmiyorum ve halimden memnunum.bırakın insanlar istedigi gibi yaşasın.sizi neden rahatsız ediyor anlamadım.

İnsanlar tabiki istediği gibi yaşasın ama görgü kuralları tektir iki tane görgü kuralı yok. Aynı tabakdan yemekde görgü kuralına aykırıdır söylemek istediğim bu sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…