nereden başlasam ki bu evlilik sürer mi bir yardım bayanlar

Söz,nişan dönemlerinde hiç mi yemeğe gitmediniz eşinizin ailesine?

ya siz bu yorumunuzu kopyalayıp yapıştırıyormusunuz sürekli. nerde bi konu açılsa hemen ilk yorumunuz daha önceden tanımıyormuydunuz eşinizi ailesini.

malesef herşey istediğin gibi yürümüyor nişanlılık döneminde insanın görmediği göremediği şeyler oluyor. öle olsaydı herkes evleneceği kişiyi ailesini çok ii tanısaydı zaten boşanmalar onlar bunlar olmazdı.
bazı şeyler insana sonradan batabiliyor. bu konular insanın canını yakabiliyor.

Eşimle veya kardeşimle bile aynı tabakta yiyemem başkaları ile hiç düşünemem bile.
Çarşaf da yarım saat bile yatsa yıkanır öyle başkasına serilir.
Bunlar benim için de önemli konular olduğu için böyle durumlarla karşılaşsam ne olursa olsun ayrı tabak ve nevresim isterdim mutlaka.
Anlattığınız kadarıyla çok ayrı dünyaların insanlarısınız sadece sevgi ile yürümez.
Beraber yaşamak demek paylaşmak demek.
Size eziyet veren bir hayatı zoraki götürmenin anlamı yok bence.
Yine de bir yuvadır ve dağıtmadan önce çok ayrıntılı düşünmek lazım.

uzaksanız o kadar sorun yapma bayrm geliyor diye gerilmişsin sen.
gittiğinde kendi gibi ol onlar sana alışsınlar bişey olmaz. kötü olduklarından değil öyle görmüşler öyle yaşıyorlar demek ki. sen de kendi istediğin gibi olabilirsin bunda bi acayiplik yok şaşırırlar sadece o kadar ama alışırlar. anne be ben yiyemem başkasının kaşığıyla alınma nolur kendi annemden bile alıp yemem de mesela. ya da bize temiz çarşaf verirmisin annecim yatağı değiştireyim de. verir elbet olay çıkacak hali yok. bence sen istemeyi denememişsin. rahatsız olduğun şeyi usulünce söyle bakalım nolacak. senin huylarını görsünler ki ona göre davransınlar sana. kendini gizlersen onlarda seni kendileri gibi görüp öyle davranımaya devam ederler.

söyleme şekline bağlı bence. öğetmen gibi onları eğitmeye değiştirmeye çalışır gibi söylenmez tabi ki. sen sadece kendi isteklerini ihtiyaçlarını rica et yeter. onları kınama.

zaten bit deyince bitmiyor bu işler evlilik baştan beri çok sorunlu ama farklı sebeplerle sürdü böyle devam eder mi eder ama sonrası ileriyi düşünüyorum beraber çok vakit geçirmediğimiz için iyiyiz şimdilik ama evde başbaşa kalınca anlaşamıyoruz anlayışşız umursamaz ve beni anlamaktan o kadar uzak ki.
örnek mi bir haftadır rejimdeyim zaten çok zorlanıyorum hele akşamları aç aç ona yemek yapıyorum ve ben yemiyorum. bulgur pilavı yoğurt tatlı falan hazırladım ona oturdu sende gel film izleyelimdedi bende azıcık ilgi görünce hemen oturdum ama olmadı o yanımda yemek yerken ben nasıl oturayım karnım aç anlamıyorki sen ye ben öyle gelirim dedim kalktım. hiç anlamadı bile nerede hata yaptıını anlayışsızın teki ya. bazen öldütüyor beni bu empati kuramama yeteneği...
peki neden vazgeçemiyorum bir bilsem korkuyorum sanırım yalnızlıktan. birde evlenme sebebimde o sıralar ailem birini bul evlen yaşın geldi diye çok bunaltmıştı biri çıktı karşımıza aşığız aşık deyip daldık evliliğe. evlendiğime hiçbir arkadaşım inan mıyo çünkü hep karşıydım evliliğe belkide oyüzden çok bunalıyorum boğuyor beni bu evlilik. ailesi sorunlar da cabası. ama ayrılsam ne olacak ailemden yine baskılar evlen tekrar diye yalnız olmaz diye şimdide çocuk diuye tutturuyorlar anlatamıyorumda neden yapmadığımızı.

madem anlattığın derecede bir görgüsüz aileye sahipsin

çatalını kaşığını yanına
ev terliklerini yanına al
çarşafını yanına al
havlunu yanına al

yani sana özel herşeyi yanına hem miden bulanmaz hemde gönlün rahat eder.

birde sen huylanmışssın ne yaparsan yap bu insanlar hep gözüne batacaklar.
sen kocandan da bu yüzden erkek olarak cinsel açıdan çekiniyorsundur.
böyle anaya böyle evlat hesabı

benim annemin bir lafı vardır.
DÜŞMÜŞSSÜN BİR B......., ODA MİS GİBİ KOKA

aaaa.... sen de abartmışsın ama. ne güzel gel berebe film izleyelim demiş. napsaydı. sen rejimdesin diye senden gizli mi yesin. erkekler ne anlar rejimden. kendi isteğinle yemiyorsun diye düşünüyor. gayet normal.
başka sorunlar var galiba. ayrılmak istiyorsun da bahaneler mi ariyorsun ne anlamadım. açlık başına mı vurdu yada bu ne kapris.

anneniz ne kadar doğruyu söylemiş

ben eşimle 1 yıl çıktıktan sonra 4 yıl nişanlı kaldım 6. senemizde zorla düğün oldu ve o kadar tanıdığım adam hep değişti ne dersen deyin 40 yıllık evli olun yine huyunu tanıyamıyorsunuz ama ben şöyl edüşünüyorum anne baba ne kadar çok karışırsa evlilik o kadar zorlaşır ve boşanmalar devam eder

Anlıyorum canım 5 yılda alışman gerekirdi ama sorunlar yumak olmuş artık. Şu durumda çocuk zaten düşünemezsin ona da yazık olur.
Ayrılsan bile ayrı bir evde yaşamayı göze alman lazım, ailen baskıcı ise yapamazsın belki de evliliğini ararsın.
Şimdi sana her şey de batar artık kafanda bitirmişsin çünkü. Zor bir durum Allah hayırlısını versin.

eşinizi hep kötü yanlarıyla anlatmışsınız,ailesi hakkında da olumlu düşünceleriniz yok...en başa gelirsek nasıl tanıştınız? bu evlenince insanlar tümüyle değişiyor lafı kadınların çıkarmak istemediği gözlükleri,imzadan sonra zoraki çıkarmaları gibi geliyor bana..mutlaka bir takım değişiklikler olucaktır her iki tarafta fakat kökten bir değişimin söz konusu olduğunu söylemek?? ortak noktalarımız yok,cinsellikten zevk almıyoruz,aynı şeylerden hoşlanmıyoruz,bişiy alır bana söylemez...demişsiniz de bunların pek çoğu sevgiliyken ayırt edilebilcek meseleler..bekara k.rı boşamak kolaydır derler de eğri oturup doğru düşünmek lazım...siz eşinizi seviyor musunuz?

sanırım böyle bi eşiniz olduğuna siz kabullenemiyor olaya farklı bakamıyorsunuz gibime geliyor biraz iyi niyetle iyi yönlerini düşünerek hareket etmiyorsunuz bende enişanlılıkta ve evlilikte çok sorunlar yaşadım ama sonra düşüncelerimi istekleri sevmediklerimi dile getirmey ebaşladım ilk başlarda kötü geelin oldum çıktım hiç umursamadım sonra gördüler niyetimin kötü olmadığını şimdi herşeyi karşılıklı yapıyoruz ben olunca bana göre davranıyorlar ben yokken kendi gelenekleri gibi yapıyorlar kötü sözle mi hayır isteklerimi belirterek şimdi birbirimizi çok mu seviyoruz hayır ben saygı duyuyorum çünkü ben annemi babamı ne kadar çok seviyor değer veriyorsam eşimin ailesine de değer veriyorum çünkü eşimin annesi ben bu isteklerimi dile getirirken inanırmısınız eşim hiç bana destek olmadı benden yana olmadı hep ayıpladı onlarım yanında bende hep ayıplanacak bişey görmüyorum ne bileyim kendimi savunmaya geçtim şimdilik iyi gibiyiz

kapris diyen arkadaşa.. bazen herşey o kadar üst üstte geliyorki böyle tek bir olayı ele alınca bait gibi görünüyor ama bu adam hem bana çekici gelmiyorsun şişmansın diye kalbimi kırıyor birde zayıflamaya çalıştığımı bile bile destek olmuyor inşallah olmaz ama başına gelse anlarsın
benim de çok samimi bir arkadaşım eşi ile bir kavgasını anlatmıştı eşinin ailesi onlarda kalıyormuş sabah annesi kahvaltı hazırlamış sonra birşeylerden tartışma olmuş bende demiştim aman canım niye kızıyorsun ne güzel kahvaltı hazırlamış ye işte diye. ama başına gelince öyle olmuyormuş benimkinin anneside bize bir geldiğinde evi temizlemiş iyi hoş diyenleri duyuyorum akşam eve bir geldim ne var ne yok atmış eşimin bana ilk aldığı gülleri hala saklıyordum saksıdaydılar onlarıda atmış mutfak dolaplarını boşaltıp kafasına göre yeniden yerleştirmiş aldığım ürünleri plastik kaplara falan koymuş ki ben plastik kullanmayı sevmem asla da kullanmam gıda koymam içine. böyle bakınca kadın iyi niyetli evi temizlemiş ama o ev bana ait mutfağı kullanan benim neyin nerede kullanılacağına ben karr veririm ayrıca birine sormadan ona ait eşyayı izinsiz atmak nasıl bir cesaret ya. anne niye attın o güllerin hatırası var dediğimde cevapta aa kızım bir daha alınır ne var kızacak oldu. ama o zaman çok dokunmuştu arka odaya gidip ağlamıştım. akşam yemeğinde ayıp olmasın diye oturup onlara çay falan demledim ben biraz çalışayım dedim öbür oda da ağladım sesimi kim duydu hiç kimse. üstüne üstlük onlarla çay içmedim diye bunu saygısızlık sayan eşim bana yapmadığını bırakmamıştı o gece ağlaya ağlaya uyudum da ne oldu hala aynı yerdeyim

şimdi bana komik geliyor bunlar ama o zaman yeni evlisin ailenden uzaktasın farklı bir şehirdesin ve evlendim diye işten de çıkmıştım iş yok kursa gidiyorum ders çalışıyorum hala kpss stresi falan ah ah arkadaş istediğini söyle böyle şeyler başına gelmeyince anlamazsın

eşimin elbet iyi yönleride var ama o kadar depresifimki artık onlar gözüme görünmüyor elbet benimde kusurlarım vardır ben melekmiyim hayır ama sorunlar karşılıklı çözülür onda hiç adım yok ki. seviyor muyum bilmiyorum bazen evet bazende nefret ediyor gibi hissediyorum aman ne bileyim bıktım konuşmaktanda eleştirmek çooook kolay arkadaşlar inşallah böyle hiç yaşamazsınız o zaman aa evet haklıymış dersiniz

önce bi sakinleş canım... bende aılemden cok uzaktayım üstelik kaynanam evime girer illaki anahtarı coğattıracak gırecek kendısı temızlıcek, yemegı yapack, evımı toplucak... eeee ben ne anladım evlilikten.. kendı evımı kendım temızlemek, kocama ben yemek yapmak ıstıyorum... olmuyor malesef ben senı anlıyorum canım.... hastanede çalısırken gızlıce psikologa gıttım.. o bana cok yardımcı oldu... sanda tavsıyem ıcıne atma kansere dönüşür... kendıne yazık... gözyasların sadece kendıne aksın.. elalemın sevıp sevmedığını bılmedığın ogluna ve onun akrabalarına degıl.... sakın sakın.... dışarı cık gez... bir psikologa danış kımseye de soyleme okey????

evliliğinizin tek iyi yanı sizi seviyor olması. hmm.

eşinizin sizi sevdiğini hiç sanmıyorum. sizi fiziken beğense, ilgisini çekersiniz cinsel olarak sizi tatmin etmek ister; ruhen sevse, sizinle birlikte birşeyler paylaşır, ortak noktalarınız olur.

yani sizin tutunduğunuz tek dal olduğuna inanıdığınız "sevgi" dediğinizin şeyin adı benim lügatımda "sevgi" değildir, olamaz..

gerçekten güzel yaklaşım :)

kapris lafı eden arkadaş benim.
ben sadece o olay için söyledim. genelleme olmasın. kusura bakma.
aslında başka sorunlar sen aile geleneklerini mi bahane ediyorsun demek istemiştim.
sanırım gerçekten başka sorunlar varmış. sende kapris gibi görünen tepkiler olarak tezahür ediyor. yoksa yanında yemek yemesine takılmazdın. öncesinde şişmansın seni beğenmiyorum dediği aklına gelip aslında ona verdiğin tepkiymiş o yaptığın.
bu lafları ettiğinde ne diyorsun ona. içine mi atıyorsun da başka zamanlarda patlıyorsun.
bunlardan söz etmeden eşim beni seviyor ama ailesi... diye konuya girince tam anlaşılamadı galiba.
sen ayrılmayı istiyorsun ama cesaretin yok değil mi. eşinin seni sevdiğine inanmak istiyorsun. korkularından kaçmak için. yoksa ayrılmak şart olacak. ama hazır değilsin
seven bir eş neden bana çekici gelmiyorsun dermi yahu. şişman da olsan ne olsan ol seven insan sever. bile bile kırmaz kalbini. kendisi erkek güzelimi yani çok mu çekiciymiş.
annesinin evinizdeki halleri dayanılmaz. ben dayanamazdım.
ayrıca hiçbirşeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını ben çok iyi biliyorum. çünkü yaşıyorum. bu konuda kesinlikle haklısın dışardan ne güzel işte denilen şeyleri yaşayana bi sormak lazım.
üzgün ve gerginsin. seni daha dagermek istemezdim.
ama anlattığın kadarıyla yaşadığın hayat şekline tahammülün kalmamış. insan herşeye dayanabilir ama sevdiği adamın ilgisi ve sevgisiyle.. sen bundan da mahrum bırakıldıysan üstüne bir de hakaret ediliyorsa ben kurtar kendini derim. her şeyi bilemem tabi ama mücaeleye değecek bir şey bulamadım yazdığın kadarıyla

mutlu olmak istiyorum sadece ama nasıl çözemedim cevap yazan herkece teşekkürler derdini anlatmak güzel ama çözüm yok ya birgün patlayacağız birbirimize ...

ama iş inada bindim ona inat zayıflayacağım şimdiden iki kilo verdim yine 38 beden olayım da laf etsin bakalım o zman ne bahane bulacak
işimi elime aldım zaten maaşım çok iyi şükür zayıflayıp kendime olan güvenimde bir artsın arabamı da alacağım o gezsin arkadaşları ile bende kendi çapımda eğlenirim
kim bilir belki de beni sevdiğine ben inanıyorum sadece ama bazen öyle sevgi dolu bakıyor ki tüm hıncım geçiyor bak en azından seviliyorsun deyip avutuyorum kendimi.
bir kitapta okumuştum bende buna inanıyorum sanırım sevmek kolayda sevilmek zor seni seveni bulursan bırakmakzor eziyette etse dayanamıyorsun iki tatlı söze kanıyorsun işte...

iki üç sene önce bende gittim ağır depresyon dedi ilaç kullandım falan filan ama işe girince sakinleştim biraz o eski kötü günler uçtu aklımdan ama ne zaman buraya taşındık yine aynı çıkmaz sokak ben kendiminde sorunlu olduğunun farkındayım her şeyi çok takıyorum kafama büyütüyorum konuşamayıp içime atıyor sonra da patlıyorum böyle...

ne demek seni çekici bulmuyorum ..ee neden evlenmiş o zaman ne amaçla..bi kadın için çok gurur kırıcı bi kelime bence..
ee evin içinde nasıl anlaşıyosunuz şakalaşmıyomusunuz mesela hiç gelecekle ilgili falan muhabbettemi olmuyo anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…